MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Namaz kılınmadan önce neden abdest alınır? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/220707-namaz-kilinmadan-once-neden-abdest-alinir.html)

RAMAZAN SEVİM 24 Aralık 2008 20:43

Namaz kılınmadan önce neden abdest alınır?
 
Namaz kılmadan önce neden abdest alınır?


perlina 10 Aralık 2016 11:53

1 ek
Öncelikle Allah'ın kat'i emri ,farz olduğu için üzerimize ,abdest alırız ;
Alıntıdaki Ek 59952

''Ey imân edenler! Namaza kalkmayı dilediğinizde yüzlerinizi, dirseklere kadar (dirsekler dahil) ellerinizi yıkayın. Başlarınıza meshedip topuklarına kadar (topuklar dahil) ayaklarınızı yıkayın. Cünüb iseniz iyice yıkanıp temizlenin (boy abdesti alın). Hasta iseniz veya yolculukta bulunuyorsanız veya sizden biri tabiî ihtiyacını gidermekten gelmişse veya kadınlara dokunmuşsanız, bu durumda su da bulamamışsanız, tertemiz bir toprakla teyemmüm edin ; ondan yüzlerinize ve ellerinize sürün. Allah size sıkıntı vermek istemez. ama sizi tertemiz yapmak ve şükredesiniz diye üzerinize nîmetini tamamlamak ister.”

(Mâide 5/6)



Abdestin ,maddi ve manevi bir temizlik olduğuna inanarak abdest alırız;
“Ellerimden, yüzümde ne varsa o uzuvlardan, düşüncemde ne varsa onlardan, ayaklarımdan senin sevmeyeceğin şeylerden, işlerden kendimi koruyacağım, iradem haricinde olanlardan sen beni koru Yâ Rabbi! Sana secde yapacağım!” demektir. “Ruhen mi’rac istiyorum!” demektir.

Abdestin Kanıtlanmış 7 Faydası
Müslümanların, belli ibadetleri yapabilmek için bir düzen içerisinde bazı organları yıkayıp bazılarını mesh etme yoluyla yaptıkları arınma ibadetine Abdest denir.Dirsekler ile beraber ellerin, yüzün, topuklarıyla beraber ayakların temiz su ile yıkanması ve başın mesh edilmesidir.Bu yazı dizisinde yaptığımız bu ibadetin maddeler halinde bilimsel olarak ispatlanmış faydalarından bahsedeceğim...

DEVAMI >>>> Abdest Nedir ?Nasıl Abdest alınır?









Saat: 11:10

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık