MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   "Kopyala yapıştır" ve "kes yapıştır" komutlarını açıklar mısınız? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/221026-kopyala-yapistir-ve-kes-yapistir-komutlarini-aciklar-misiniz.html)

Misafir 25 Aralık 2008 18:54

"Kopyala yapıştır" ve "kes yapıştır" komutlarını açıklar mısınız?
 
"Kopyala yapıştır" ve "kes yapıştır" komutlarını açıklayınız.Nerde kullanıldığından bahsediniz. Bu komutları kaç değişik yolla uygulayabiliriz?


Keten Prenses 25 Aralık 2008 19:05

Bunun birden fazla yolu vardır. birincisi kopyalayacağımız öğenin üzerine sağ tıklayıp ''kopyala'' / "kes" deriz.. sonra da yapıştıracağımız yere gene sağ tıklayıp ''yapıştır'' deriz.

Kopyala - Yapıştır işlemi mouse haricinde kısayol tuşları ile de yapılabilir; kısa yol tuşarı :''Ctrl+C'' kopyalar,'Ctrl+V'' yapıştırır.
Kes - Yapıştır işlemi mouse haricinde kısayol tuşları ile de yapılabilir; kısa yol tuşarı : 'Ctrl+X'' kopyalar,'Ctrl+V'' yapıştırır.

Kopyalama ve Kesme arasındaki fark:
Bir öğe kopyalanarak başka bir yere taşınmışsa, hem kopyalanmadan önceki konumunda hem de yeni konumunda (iki ayrı öğe olarak) bulunur.

Bir öğe kesilerek bir yere taşınmışsa, sadece yeni (yapıştırılan konum) konumda bulunur. Kesilen yerde bir kopyası kalmaz.


Misafir 25 Aralık 2008 22:42

"Kopyala yapıştır" ve "kes yapıştır" komutlarını açıklayınız
 
1-"Kopyala yapıştır" ve "kes yapıştır" komutlarını açıklayınız.Nerede kullanılacağından bahsediniz.Bu komutları kaç değişik yolla uygulayabiliriz?
2-Masaüstü nedir? Hangi kısımlardan oluşur?
3-Bilgisayarım simgesi ne işe yarar?
4-Geri dönüşüm kutusu ne işe yarar?
5Kullandığınız disk veya disket üzerinde ne kadar kullanılabilir alan kaldığını nasıl görebilirsiniz?
6-Windows İşletim Sistemi'nde disket nasıl biçimlendirilir?Komutları kaç değişik yöntemde verebilirsiniz?


Keten Prenses 25 Aralık 2008 22:56

lütfen aynı başlık altında tekrar tekrar aynı konuları açmayınız. eğer verdiğimiz cevapları okuyorsanız oradada belirmiştim.. birdahaki sefere sorularınız direk silinecektir bilginize..


MeLL 17 Nisan 2009 14:55

Alıntı:

montoya555 adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1377418)
bazı sitelerde örneğin sohbet portallarında mesaj bölümüne girdiğimizde sağ klik yaptığım zaman farklı bir statü çıkıyor yani yapıştır bölümü yok. kopyaladıgım ya da kestiğim yazıyı buraya nasıl yapıştırabilirim ayrıca control+v yi denedim olmuyor yardımcı olursanız sevinirim



Kopyaladığınız mesajı yapıştıracağınız yer muhtelen ekleme yapmaya müsat bir platform değildir.Eğer biraz daha detaylı sorarsanız yine yardımcı olmaya çalışırız...?


Keten Prenses 17 Nisan 2009 15:01

sağ tık özelliği yani seçme özelliği bazı forumlarda deaktive edilmiş oluyor yazıları seçemiyorsanız sol üstte bulunan ''düzen'' sekmesinden tümünü seçin ve ctrl+c yapın ve yapıştıracağınız yere gelip ctrl+v yapın.. eğer ben sorununuzu anlayamadıysam daha çok eyrıntı verin problem nerede? kopyalamada mı? seçmede mi? yapıştırmada mı?
unutmayın heryereden herşekilde bilgi alınabilir:) bi şekilde bir sayfa illaki kopy-paste yapılabilinir..


montoya555 17 Nisan 2009 17:17

yani şöyle açayım konuyu; bi sohbet sitesindeyim ve sohbete başladım. herhangi bir nickname üzerine tıkladıktan sonra daha önce kes yaptığım slm kelimesini sağ klikle yapıştırmak istedim fakat sağ klik yaptığım zaman kanala gir kanaldan ayrıl gibi bikaç tane komut cıkıyor ama yapıştır komutu yok. bu kesmiş oldugum kelimeyi oraya nasıl yapıştırabilirim


Keten Prenses 17 Nisan 2009 17:22

sohbet kanalı özel bir yazılımdır. normal forum sayfalarından farklıdır. java script olduğu için yapamıyor olabilirsiniz..
bunun çözümünü bilmiyorum.. belki bilen bir arkadaşım olabilir. sayfayı yenilemeyi unutmayınız



Saat: 00:34

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık