MsXLabs
Sayfa 1 / 7

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Formasyon alma şartları nedir, başvuru merkezleri nerelerde vardır? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/221414-formasyon-alma-sartlari-nedir-basvuru-merkezleri-nerelerde-vardir.html)

Ziyaretçi 27 Aralık 2008 14:23

ZİRAAT MÜHENDİSİYİM ÖĞRETMENLİK İÇİN FORMASYON ALMAK İSTİYORUM ANKARADA OTURUYORUM FORMASYON ALMA KOŞULARI NEDİR NERELERE BAŞVURABİLİRİM.TEŞEKKÜRLER


fadedliver 27 Aralık 2008 14:28

Formasyon, Eğitim Fakültesinde okuyanlara normal eğitim süreci içerisinde verilen öğretmenlik dersleridir (Bu kısmı biliyorsunuzdur ama ben ileride sıfırdan araştırmak isteyenleri düşünerek başından alıyorum konuyu). Ancak Fen Edebiyat Fakültesinde okuyanlar akademik ihtiyaçlar için yetiştirildiğinden bu dersleri almazlar. Bu nedenle öğretmenlikde yetkinleşmek için formasyon dersleri ihtiyaçlarını ayrıca lisansüstü eğitimi ile tamamlarlar. Bu eğitimlerde görülen dersler; Eğitim Bilimleri, Öğretmenlik Meslek Bilgisi, Eğitim Psikolojisi, Staj Uygulamaları...gibi derslerdir.

Ancak MEB'in uygulamış olduğu kurallar gereği örneğin dershanelerde çalışabilmek için Fen Edebiyat Fakültesi mezunlarından formasyon şartı aranmaz. Oysa MEB kadrolarına atanmak isteyen bir kişiden formasyon derslerinin alınmış olması istenir. Lisans eğitiminde bu dersleri almamış kişiler için tezsiz yüksek lisans çerçevesinde formasyon dersleri verilmektedir. Bu programlara başvurabilmek için Lisans mezunu olmak ve ALES'e girmiş olmak gerekmektedir. Üniversiteler kendi öğrenci alım şartlarını kendileri belirledikleri içn ALES puanına kendilerine göre sınır isteyebilmektedirler. Benzer şekilde diploma notu sınırı koyan üniversiteler de bulunmaktadır. Tezsiz yükseklisansa başvuru esnasında genelde üniversiteler diploma notunun %40'ını, ALES notunun da %60'ını kullanıp başvuru sahiplerini başarı sırasına aldıktan sonra kontenjan dahilindeki en iyi adayları programa dahil edebilmektedirler.

Formasyon programı kimi üniversitelerde 1 yıl (örneğin Çukurova Unv) kimi üniversitelerde ise 1,5 yıl (örneğin Mersin Ünv) sürebilmektedir. Tabi bu durum da üniversitenin kendi kararına bağlıdır.

Kaynak


Misafir 6 Eylül 2009 12:31

iktisat fakultesi mezunuyum.formasyon almak istiyorum ne yapmam gerekiyor.formasyon alma imkanım varmı.


Misafir 8 Eylül 2009 22:50

formasyon için ÜDS ye gırmek gereklımı


Misafir 29 Eylül 2009 22:48

ben sosoloji okuyorum formasyon kaldırıldı diye duydum dogrumu


Misafir 30 Eylül 2009 00:51

formasyon kaldırıldı diye mi duydunuz?

aksine bu yıl yöke başvuran 4 üniversitenin fen-edebiyat bölümlerine okul devam ederken formasyon dersleri verilmesi kararı çıktı ##


Misafir 30 Eylül 2009 14:40

4 ÜNİVERSİTENİN FORMASYON KARARI DERKEN BUNLAR HANGİ ÜNİVERSİTELER.AYRICA DERSLER DEVAM EDERKEN FORMASYON ALINABİLİR KARARI UYGULAMAYA GEÇTİ Mİ YOKSA SADECE KARAR MI.LÜTFEN Bİ CEVAP.


mayıs.. 30 Eylül 2009 17:15

Başvuruda bulunan üniveristeler İstanbul,Marmara,Uludağ ve Atatürk Üniversitesi

Evet karar uygulamaya geçti bu üniversitelerde okuyan 2, 3 ve 4.sınıf öğrencileri okullarında işlemlerini halledip dersleri görmeye başlayacaklar.


Misafir 1 Ekim 2009 19:17

MRB SEVGİLİ ARKADAŞLAR.3.YILIMIZDA ALESE GİREBİLİYOMUYUZ YARDIMCI OLAN BİRİ ÇIKARSA MİNNETTAR KALIRIM.LÜTFEN Bİ CVP.


NEVŞEHİR01 1 Ekim 2009 21:28

3.YILIMIZDA ALESE GİREBİLİYO MUYUZ
 
3.YILIMIZDA ALESE GİREBİLİYO MUYUZ.BİLEN VARSA YARDIMCI OLSUN LÜTFEN.ALESİN GEÇERLİLİK SÜRESİ 2YIL OLDUĞUNDAN 3. YILIMIZDA GİREBİLİYORMUYUZ.BU BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ ARKADAŞLAR LÜTFEN ÇOK ACİL LÜTFEN.



Saat: 09:17
Sayfa 1 / 7

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık