MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Motivasyon nasıl sağlanır? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/223650-motivasyon-nasil-saglanir.html)

Ziyaretçi 3 Ocak 2009 23:42

Motivasyon nasıl sağlanır?
 
Motivasyon nasıl sağlanır?


Keten Prenses 3 Ocak 2009 23:51

Ders çalışırken ön yargılardan uzak durun. "Ben bu konuyu anlayamam", "Bu ders çok zor" şeklinde kalıplarla düşünmeyin.
  • Yaşam hedefleriniz üzerinde düşünün.
  • Çalışma sisteminizi gözden geçirin ve ders çalışmaya ayırdığınız zaman az ise bunu yavaş yavaş artırmaya çalışın.
  • Zor bir problemi çözdüğünüzde veya anlaşılması güç olan bir konuyu başarıyla bitirdiğinizde kendinizi ödüllendirin.
  • Yanlışlarınızdan ders çıkarın ve bir sonraki sınavda yanlış yapmamaya çalışın.
  • Yapamadıklarınızın üzerine gidin ve neden yapamadığınızı düşünün.
Nerede ders çalışmalısınız?
  • Belirli bir çalışma alanı belirleyin ve orayı kullanın. Derslerinize sürekli aynı yerde çalışırsanız bedeniniz buna alışıyor. O yere geldiğinizde çalışmanız gerektiğini hissedersiniz.
  • Çalışmak için oturduğunuz yerde çok rahatlayıp gevşemeyin. Uyuduğunuz yerde ders çalışmayın.
  • Çalışma odanız fazla sıcak veya soğuk olmamalı, iyi havalandırılmalı.
  • Gürültüden uzak durun.
  • Posterlere dikkat. Ders çalışma ortamındaki poster, afiş ve resimler dikkatin dağılmasına neden olur.
  • Ders çalışırken televizyon izlemeyin.
  • Telefon, çalışmaya engel olan mükemmel bir dikkat dağıtıcıdır. Yapmanız gereken günlük telefon konuşmaları için önceden bir süre planlayın ve bütün konuşmaları bir defada yapın.


Keten Prenses 3 Ocak 2009 23:52

Motivasyon nedir? Nasıl elde edilir?


Motivasyonunuz yok mu? O zaman “Çalışırsam ne olur, çalışmazsam ne olur?” diye yazın. Buna göre tercih sizin artık...

Motivasyon; öğrencinin ders çalışmaya istekli hale gelmesi ve ihtiyaç duymasıdır. ÖSS’ye hazırlanan öğrencilerin, mevcut müfredat çerçevesinde derslerde işlenen her konuya ihtiyacı vardır.

Öğrencilerin yaptıkları en önemli hatalardan biri, ders çalışmak için istekli olmayı beklemeleridir. ‘Motivasyonum yok. İçimden çalışmak gelmiyor.’ cümleleri adayların en sık kullandığı cümlelerdir.

Peki ders çalışma isteği nasıl gelir? İlk olarak ders çalışmanın, istek ya da ilham yoluyla gerçekleştirilebilecek bir faaliyet olmadığı kabul edilmelidir. Sadece sanat alanında, istek ya da ilhama ihtiyaç vardır. Bu nedenle, çalışma isteğinin gelmesini beklemek boşuna olacaktır. Ders çalışma isteği, ancak aday o dersi anladığında gelir. Bunun için de öncelikli olarak adayın çalışması gereklidir. Kısacası önceleri istemeyerek çalışmaya oturulsa bile bu faaliyet daha sonra zevkli hale gelecektir. Konuları öğrendikçe, adayın motivasyonu artacaktır.

Adaylar, çalışmaya başlamadan önce şunları aklından çıkarmamalıdır:
ÖSS’yi kazananlar farklı organizmalar değil, onunla aynı yapıya (yaş, zeka düzeyi) sahip öğrencilerdir.
ÖSS, normal zeka düzeyindeki bireylerin başarabileceği bir sınavdır. Liseye kadar gelmiş bir öğrenci -en azından- normal zekadadır.
ÖSS’yi kazanabilmek için, düzenli çalışmak şarttır. Ancak dersleri sevmek şart değildir. Önemli olan sınavdan sonra öğrencinin kazandığı bölümü sevmesidir... Bu da istenilen bölümü seçebilecek düzeyde net yapmakla alakalı.
Hiçbir şey için geç değildir. Zararın neresinden dönülse, kârdır. Bu nedenle adaylar, çalışma konusundaki kararlarını vakit kaybetmeden uygulamalıdır. Unutmamalıdır ki ‘En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir.’
Bazı dersler ve konular, diğerlerine göre daha zor anlaşılır. Öğrenmek için daha fazla çaba sarf edilmesi gerekebilir. Böyle durumlarda öğrenciler sabırlı olmalı ve girecekleri üniversiteyi düşünmelidir.
Öğrenciler programlarına uydukları ve istenen düzeyde çalışmayı gerçekleştirdikleri haftalarda kendilerini ödüllendirmelidir... Bu ödül; arkadaşlarıyla buluşmak, gezmek, sinemaya gitmek, vb. olabilir.

BAKINIZ Motivasyon Nedir? Motivasyon Dinamikleri ve Çeşitleri


Misafir 3 Nisan 2012 16:06

bence ders çalışmak çok güzel ve ayrıca hiçte sıkıcı değil yanii. ben boşuna 500 tam puan almıorum . isterseniz nasıl çalıştığımı söyleyeyim . teste hiç gerek yok gerekli olan bol oksijen renkli ve ayıcıklı kitaplar ve tahta :) anne ve babanızdan isteyin benim işime yaradı ortalamam 98.5


çelik 14 Haziran 2012 14:25

ben fen lisesi 3. sınıf ögrencisiyim . çalışmak :D zorunluluk .. nasıl cok yemek obez yapıyosa adamı , yedigimize dikkat ediyosak yada kırmızı ışıkta duruyosak yani gnlük hayat zırvalıklarını yapmak zorundaysak ders olayını da büyütmeden halletmek gerek . eglence nedir? günlük hayatta sorumlulukardan kacışn verdigi tatmin . inanın her tatminin sonu gibi o da SIKIYO. ne yapmanız gerekiyorsa onu yapın ama .. önce sınırlarınızı belirleyin amacınıza göre bu sınırları aşmaya calısın . evet yorucu mu yorucu .. kapasiteyi bildikten sonra karmasıklıktan yoruculuga dönüşmesi bi eylem haline gelmesi bence en yararlısı . sıkmayın kendinizi . rahat olun . ya böyle geldi böyle gececek yada belli bi süre sonraa bitecek :D herseyi halletmiş gibi konustuguma bakmayın bende sizin sordugunuz soruları soruyorum . ama benim herseyden öte anlayısım bu :) ögrenci arkadaslara saygılar :)



Saat: 16:57

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık