MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Veri tabanı nerelerde kullanılır? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/227870-veri-tabani-nerelerde-kullanilir.html)

Ziyaretçi 18 Ocak 2009 11:57

Veri tabanı nerelerde kullanılır?
 
Veri tabanı nerelerde kullanılır?


Keten Prenses 18 Ocak 2009 13:12

Veritabanı nedir?
Veritabanı nedir sorusunun yanıtını şu şekilde verebiliriz: belirli bir amaç için, dosyaların, ya da bilgilerin bir arada tutulmasına veritabanı adı verilmektedir. Veritabanı ne işe yarar sorusunun yanıtını bu anlamda, amaçlarımızı gerçekleştirmek için zaman kazanmak şeklinde verebiliriz, fakat veritabanı hakkında bilgilerimizi aktarmaya devam edelim:

Veritabanı ne işe yarar?
Gereksinim duyduğumuz bilgilere kısa zaman içerisinde kolay erişim sağlamamız olanaklı hale gelir. Bununla birlikte, veritabanı içerisinde bulunan bilgiler arasında hesap yapmamız olanaklı olur, ve aynı zamanda veritabanı içerisinde bulunan bilgiler ile rapor oluşturmamız da olanaklı hale gelmektedir.

Veritabanı nerelerde kullanılır?
Bilgisayarınızı ne amaçla kullandığınızı düşünmeniz gerekir… Örneğin, arkadaşlarınızın adresleri için bir veritabanı oluşturabilirsiniz. Bunun yanında, veritabanı oluşturarak, firmanızda bulunan ürünler hakkındaki bilgilere de kolay ulaşım imkanı yaratabilmeniz olanaklı olur. Yani kısaca, veritabanı nerelerde kullanılır sorusunun yanıtları, tamamen sizin neyi amaçladığınız ile alakalı olarak değişim göstermektedir diyebiliriz.

BAKINIZ Veri Tabanı Nedir?



Saat: 12:32

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık