MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Gazi Yaşargil kimdir, hayatı ve çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/230722-gazi-yasargil-kimdir-hayati-ve-calismalari-hakkinda-bilgi-verir-misiniz.html)

Ziyaretçi 4 Şubat 2009 15:00

Gazi Yaşargil kimdir, hayatı ve çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?
 
Gazi Yaşargil kimdir, hayatı ve çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?


Baturalp 2 Aralık 2016 00:16

1 ek

Gazi Yaşargil

Alıntıdaki Ek 59111

(6 Temmuz 1925, Diyarbakır)
Türk tıp dünyasının yetiştirdiği en büyük nörocerrahtır.

6 Temmuz 1925 yılında, babasının kaymakamlık görevi için gittikleri, Diyarbakır Licede dünyaya gelmiştir. Tam adı, Mahmut Gazi Yaşargil'dir. Anne tarafı karadenizden, baba tarafı Beypazarı'na ilk yerleşen Kayhan aşiretine mensup aileye dayanır. Ankara Atatürk Lisesini bitirdi. Ankara Üniversitesine girdi. Almanya'da bulunan Jena Thüringen Friedrich Schiller Üniversitesinde tıp eğitimine başlamıştır. Ailenin çocuklarının tıp alanındaki başarıları sadece Gazi Yaşargil ile sınırlı değildir. Kardeşlerinden Erdem, Basel’de kadın cerrahi profesörü olarak görev yapmaktadır. Diğer kardeşi Günay’da Zürihte nörofizyoloji profesörü olarak yaşamını sürdürmektedir.

1925 senesinde Gazi Yaşargil daha bebek iken bir küme takım Kürt çeteci, Yaşargil ailesini, Kaymakamlık ikametgahına baskın düzenleyerek kaçırır. Kaçırılanlar içersinde içerisinde tesadüfen evde olmayan kaymakam yoktur ama eşi ve çocukları bulunmaktadır. Cezaevinde tutulan bir küme takım çeteciye karşı kaymakam ailesi. Takas amacıyla şantaj malzemesi olarak tüketilir. Pazarlık günlerce sürer fakat fakat çetecilerin arzuları talepleri kabul edilmez. O günkü Kürt çetecileri eşkıyalığın da raconu var diyerek kadın ve çocuklardan meydana gelen rehineler zarar verilmeksizin serbest bırakılır.

DEVAMI >>>> Gazi Yaşargil




Saat: 16:55

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık