MsXLabs
Sayfa 1 / 2

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Hangisi elektrik akımını iletir? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/230784-hangisi-elektrik-akimini-iletir.html)

Ziyaretçi 4 Şubat 2009 19:27

Hangisi elektrik akımını iletir?
 
a)saf su
b)alkol
c)sekerli su
d)asitli su
bunlardan hangisi elektrik akımı iletir


Keten Prenses 4 Şubat 2009 21:12

Saf su ve şekerli suyun elektriği iletmeme sebebi nedir?
elekritk akımının ortamda iletilmesini sağlayacak olan taşıyıcılar olmazsa bu ortamda elektirk akımı geçmez. bu taşıyıcılar genellikle serbest halde dolaşan elektronardır. iyonlarda bu serbest elektronlara bol miktarda rastlanır.saf su nötr olduğu için içinde taşıyıcı olarak ne iyon ne de serbest elektron barındırır.(H2O ELEKTRONLARIN HEPSİ BAĞ YAPMIŞTIR) şekerli suda ise şeker çözünüyor ama iyonlarına ayrılmadığı iin ortamda yine iyon veya da serbest elektron yoktur. bu sebebler yüzünde saf su ve şekerli su elektriği taşımaz. ama tuzlu su taşıt.limonlu su taşır.

Soru:
Alkol iletken midir?
evet alkol iletkendir.

İletken Maddeler :
Elektrik enerjisinin (elektrik yüklerinin yani elektronların) üzerinden serbestçe geçebildiği (akabildiği) maddelere iletken maddeler denir.
(Elektrik akımını iletebilen maddelere iletken maddeler denir).

ileten maddeler:

Metaller (altın, gümüş, bakır, demir, çinko, alüminyum), çivi, alüminyum folyo, tuzlu su, asitli su,sirke (bazlı su, insan vücudu) iletken maddelerdir.
Not: Su olarak saf su elektriği iletmez şekerli su elektriği iletmez, tuzlu su elektriği iletir.

şu halde sorunuzun cevabı şöyle: alkol,asitli su, iletken, şekerili su ve saf su yalıtkandır..


nötrino 2 Ocak 2010 11:50

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1636398)
Saf su elektrigi iletir mi?

Saf su nötr halde olduğu için elektriği iletmez mesela bu suyun içine tuz attığımızda tuz iyonlarına ayrılarak suyu elektrikler yani tuzdaki iyonlar suya geçmiş oluyor ve su taşıyıcı durumuna geçip iletken hale gelmiş oluyordur


nötrino 28 Ocak 2010 19:18

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1672406)
sirke iletir mi?

Sirke,bir asetik asit çözeltisidir.Asitlerin sulu çözeltileri elektriği iletir.Bu çözeltiler su içinde iyonlar oluştururlar ve sıvı bu şekilde elektrolit hale geçiyordur.Kısaca sirke seyreltik asetik asit olduğu için sirke ve sirkeli su elektriği iletir.


Misafir 9 Şubat 2010 18:34

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1685928)
kumaş elktriği iletir mi?

kumaş elektriği iletmez.


Misafir 27 Şubat 2010 21:53

Kumaş: ................ Yalıtkan Islak Kumaş: ................ İletken
Şekerkli Su: ........... Yalıtkan Saf Su: ............... Yalıkan
Klorlu Su (Çeşme Suyu): ............. İletken Tuzlu Su: ................ İletken


nötrino 9 Mayıs 2011 19:26

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2081502)
Merhaba size bi soru sormak istiyorum.Acaba bir patates veya iki farketmez 1 saate enerji akımı ile güç sağlayıp çalışmasını sağlarmı? Lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin okuduğunuz için teşekkürler..........

Patateste asit bulunuyordur. Asit=>metallerle temas ettiğinde çözücü özellik gösteren iletken bir sıvıdır Ayrıca bir çok meyve ya da sebzelerde eiektrik enerjisi sağlayan kimyasal maddeler bulunur Patates özünde de bu kimyasal içerikten bulunmaktadır Bu özelliğinden yararlanarak basit anlamda bir pil tasarlayıp,bu pil yardımıyla herhangi bir saate enerji verilebilir O saat çalışır mı çalışmaz mı? bunu deneyin başarılı olup olmaması belirleyecektir .


Misafir 20 Haziran 2011 09:04

saf su iletmez çünkü saf su bir elektrolit bir çözelti deildir.Ancak tuz iyonik bağlı bir birleşim olduğundan(Na ve Cl elementlerinden oluşur)ve iyonik bağlı birleşimlerin elektriği ilettiğinden tuzlu su yaparsak tuzlu su elektiriği ileticektir.Bu kadar basit bir şey


Misafir 26 Şubat 2012 12:32

1 ek
saf su yalıtkandır , musluk suyu iletkendir , yağmur suyu yalıtkanndır , şekerli su yalıtkandır , tuzlu su ve limonlu su iletkendir.
Alıntıdaki Ek 68562


Misafir 6 Haziran 2012 20:34

tuzlu su
 
deniz suyu bazdır. (sadece tuzlu su düşüncesi yanlıştır) pH - Vikipedi burada bazı maddelerin ph değerleri yazıyor. asit ve baz olanların (ph değeri 7 olmayanlar)ın sulu çözeltileri elektriği iletir. Ayrıca ph değeri 7 olmasına rağmen tuzlu su da elektriği iletir.
Saygılar...



Saat: 04:45
Sayfa 1 / 2

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık