MsXLabs
Sayfa 1 / 2

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   4 yıllık mesleki açık öğretim lisesini kaç krediyle geçebilirim? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/234005-4-yillik-mesleki-acik-ogretim-lisesini-kac-krediyle-gecebilirim.html)

MystCrose 26 Şubat 2009 04:22

4 yıllık mesleki açık öğretim lisesini kaç krediyle geçebilirim?
 
4 yıllık mesleki açık öğretim lisesini kaç krediyle geçebilirim?


Keten Prenses 26 Şubat 2009 07:41

1 ek
MESLEKİ AÇIKÖĞRETİM PROGRAMI
Meslekî Açıköğretim Programı Mezuniyet kredileri
Açıköğretim Lisesi Meslekî Açıköğretim Programına ortaokul diploması ile kayıt yaptıran öğrenciler için, kayıtlı oldukları okul türüne göre mezuniyet kredileri şöyledir.
  • Kız Meslek Lisesi : 203
  • Endüstri Meslek Lisesi: 210
  • Ticaret Meslek Lisesi: 204
  • İmam-Hatip Lisesi : 208
Mesleki Açıköğretim Programı öğrencilerinin dönemlere göre alacakları krediler
1. ve 2. DÖNEM
  • 26 kredilik ortak genel kültür dersini ve 8 kredilik seçmeli genel kültür dersini Uzaktan Öğretim yöntemi ile (merkezi sınavla) alırlar.
  • 16 kredilik ortak meslek derslerini, yüz yüze eğitimle okuldan alacaklardır.
3, 4, 5 ve 6. DÖNEM
  • 16 kredilik ortak genel kültür dersini ve 8 kredilik seçmeli genel kültür dersini, Uzaktan Öğretim yöntemi ile (merkezi sınavla) alırlar.
  • 26 kredilik ortak meslek dersini, yüz yüze eğitimle okuldan alacaklardır.
  • Ortak genel kültür dersi kalmayan öğrenciler 24 kredilik seçmeli genel kültür dersi alabilirler.
Mesleki Açıköğretim Programı öğrencileri, bir dönemde kültür dersleri ve meslek dersleri olarak toplam 50 kredilik ders alabilir. Mesleki Açıköğretim Programında öğrencinin toplam kredisi, meslek dersleri ve genel kültür dersleri ile aldığı kredi toplanarak belirlenir.
Mesleki Açıköğretim Programı öğrencilerinin Açıköğretim Lisesinden alacağı teorik meslek dersleri
Alıntıdaki Ek 66990

EĞİTİM MATERYALLERİ
Televizyon
Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce, ders kitaplarımızı desteklemek üzere televizyon ders programları, iletişimi sağlamak ve rehberlik hizmeti sunmak üzere de televizyon iletişim ve rehberlik programları hazırlanmaktadır.
Programlar TRT Genel Müdürlüğünün işbirliği ile TRT 4 Yayın Programında yayınlanır.
AÖL TV Ders Programları :
Pazartesi 06:00-09:00 (Tekrarı 19:50-21:30)
Salı, Çarşamba, Perşembe 06:00-09:00 (Tekrarı 19:30-21:30)
Cuma 06:00-08:40
Cumartesi 07:20-12:00
Pazar 07:00-11:40
AÖL TV İletişim - Rehberlik Programı :
Pazartesi 06:00-06:20 (Tekrarı 19:30-19:50)
Cuma 08:40-09:00
Cumartesi 07:00-07:20
Pazar 11:40-12:00

Radyo
Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce, ders kitaplarımızı desteklemek üzere televizyon ders programları, iletişimi sağlamak ve rehberlik hizmeti sunmak üzere de televizyon iletişim ve rehberlik programları hazırlanmaktadır.
AÖL Radyo Ders Programları
Salı, Çarşamba, Perşembe 19:50-20:50
Cuma, Cumartesi 20:00-21:00
AÖL Radyo İletişim - Rehberlik Programı
Pazar 14.30-14:4

Çoklu ortam
Basılı materyal
Açıköğretim Lisesi ders programında yer alan derslerden bazıları için kitap, bazıları için ders notu hazırlanmıştır.
Kitaplar ve ders notları, öğrencilerin adreslerine gönderilmemektedir. Öğrenciler kitaplarını, adres illerinde bulunan Eğitim Hizmetleri Merkezi Müdürlüklerine giderek kendileri almaktadırlar.
Ders notları, müfredatta yer alan konular hakkında kısa açıklamalar yapmak ve öğrencileri çalışmalarında yönlendirmek amacıyla hazırlanmıştır.
Öğrencilerin, ders notu bulunan bir dersin dönem sonu sınavına hazırlanmaları için, diğer liselerde o ders için okutulan kitaplardan da yararlanmaları gerekir.
Ceza ve tutukevlerinde bulunan öğrenciler, kitaplar ve ders notlarını, cezaevi öğretmeni aracılığı ile alabilirler.
Milli Güvenlik dersi için Açıköğretim Lisesinin hazırladığı bir kitap yoktur.Bu dersin kitabı, Milli Eğitim Bakanlığı Yayınevlerinden temin edilmektedir


Keten Prenses 26 Şubat 2009 17:06

Alıntı:

MystCrose adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1325464)
Tam Olarak Anlamadım

Ben Endüstri Meslek Lisesinde 4 Yıllık Sistemde Okuyorum Suan Lise 2 deyim Sınıf Geçmek İçin Yani 2 den 3 e geçmek için kaç kredi lazım baktım ama göremedim

Öğretim sistemi
Madde 27 — Lise'de, ders geçme ve kredi sistemi uygulanır. Program; ortak, alan ve seçmeli derslerden, öğretim yılı ise birbirinden bağımsız iki dönemden oluşur. Öğrenciler, yapılan sınavlarda başarılı oldukları derslerin kredisini kazanırlar.
Öğrenciler, daha önce öğrenim gördükleri orta öğretim kurumlarında başarılı oldukları ortak, alan ve seçmeli derslerin kredisini almış sayılırlar.
Öğrenim süresi
Madde 28 — Öğrenciler, en erken dört yıl (sekiz dönem) sonunda mezun olabilirler.
Lise'ye kayıt yaptıran öğrencilerden;
a) İlköğretim Okulu/Ortaokul ve bunların dengi olan yurt dışı okullardan gelenler, en çok 12 dönemde,
b) Orta öğretim kurumları ile bunların dengi olan yurt dışı okulların ara sınıflarından gelenler;
1) Ders geçme ve kredi uygulamasından gelenler, kullandıkları dönem haklarıyla birlikte en çok 12 dönemde,
2) Sınıf geçme uygulamasından gelenler, devam ettikleri her ders yılı iki dönem kabul edilerek kullandıkları dönem haklarıyla birlikte en çok 12 dönemde
öğrencilik haklarından yararlanarak öğrenimlerine devam ederler.
Toplam 12 dönem sonunda mezun olamayanlar öğrenciler ile orta öğretim kurumları mezunları ve yüksek öğretim mezunu veya yüksek öğretimden ayrılarak gelen öğrenciler, kayıt yenilemek şartıyla öğrenimlerine devam ederler. Ancak bu durumda olanlar, paso ve öğrenci kimlik belgesi gibi öğrencilik haklarından yararlanamazlar.
Program çeşitleri
Madde 29 — Lise'de;
a) Endüstri Meslek Lisesi,
b) Kız Meslek Lisesi,
c) Ticaret Meslek Lisesi,
d) İmam Hatip Lisesi
programları uygulanır.
Bu programların alan/dallarında yer alan ortak dersler ile alan dersleri ve seçmeli derslerin her biri, bunların haftalık ders saatleri/kredileri ve kaç dönem okutulacağı, Kurul kararına bağlı olarak belirlenir ve Tebliğler Dergisinde yayımlanır. Bu kararda ortak, alan/dal dersleri ve seçmeli derslerin sayıları ile haftalık ders saatleri dikkate alınarak mezun olmak için gerekli olan ortak, seçmeli ve alan dersleri ile toplam kredinin ne kadar olacağı da belirlenir.


ener 9 Ekim 2009 12:57

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1526133)
slm adım kibriye 4 yıllık aöl genel kültür bölümünde okuyorum toplam kaç kredim olması lazım ki mezun olabileyim

Mesleki Açıköğretim Programı öğrencilerinin dönemlere göre alacakları krediler
1. ve 2. DÖNEM
  • 26 kredilik ortak genelkültür dersini ve 8 kredilik seçmeli genel kültür dersini Uzaktan Öğretim yöntemi ile (merkezi sınavla) alırlar. 16 kredilik ortak meslek itibar derslerini, yüz yüze eğitimle okuldan alacaklardır. 3, 4, 5 ve 6. DÖNEM
  • 16 kredilik ortak genel kültür dersini ve8 kredilik seçmeli genel kültür dersini, Uzaktan Öğretim yöntemi ile (merkezi sınavla) alırlar. 26 kredilik ortak meslek dersini, yüz yüze eğitimle okuldan alacaklardır. Ortak genel kültür dersi kalmayan öğrenciler 24kredilik seçmeli genel kültür dersi alabilirler.




denizlili_güzel 1 Şubat 2010 11:53

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1536301)
ben meslek lisesi çocuk gelişim bölümünde okouoyum bitirmek için kaç kıredi toplamam gerekiyo

merhabalar ben gülizar açıklisede bu sene sınavlar 3eçıktı yani 3 defa kayıt ve3 defa sınav.... kayıt yenileme tarihlerini iyi takip edin benim bu sene son senem bölüm derslerinden 140 genel kültürden 100 kerdi isteniyor ama 192 mezun olunur diye yazıyor internettte...........genel kültür derslerinden en az bir kere girmek mecburiymiş.krediniz tamam olmasa bile ortak dersiniz varsa mezun olamuyorsunuz özellikle ortak derslere önem verin..........


Misafir 2 Mart 2010 11:15

Mrb arkadaşlar bende mesleki açık lise son sınıf ögrencisiyim öncelikle sınav puanlarından bahsedeyim isterseniz 100 alın isterseniz 45 kredisi kaçsa o krediyi alırsınız aldınız not etki etmiyor.daha son bu mezuniyet konusu hakkında bende pek bişey bilmiyorum ama halk egitimin bana söledi okulun 140 kredi gelcek dışardanda 100 kredi toplayıp toplamda 240 krediyi tamamladıgında mezun olursun diyorlar.nası olcak bende bilmiyorum bu iş ama muzun olabilecek o şartları taşıyan kişlşiler yaz aylarında ek sınavlar acılıyor bilginize.


Misafir 30 Eylül 2010 14:49

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1526124)
slm ben kibriye genel kürtür toplam kaç kredi olduğunu öğrene bilirmiyim?

öncelikle sınvdan 60 alsan da 80 alsan o ders kaç krediyse onu alıyorsun, ne fazla ne eksik. açık öğretime en enken 2,5 yılda bitirebilirsiniz. daha sonra o zorunlu dersleri almak mecbur öteki gibi mezun olamazsınız. daha son yüz yüze eğitim beni benim 2 gün ama diğer bölümleri bilemem(bilişim teknolojileri)....


Misafir 14 Ocak 2011 08:43

meslek liseleri toplam 240 kredi
yüzyüze eğitim mutlaka tamamlanacak . (yoksa mezun olamazsınız )
ortak derlerin tümünden sınava girilecek ( muaf yada o dersi geçecek )
dil ve anlatımda muafiyet yoktur.


CrasHofCinneT 21 Ağustos 2011 22:15

M.E.B. ETEK Ak retim Lisesi Resmi Web Sitesi Bilgi için siteyi ziyaret ediniz.


aSiLya 16 Eylül 2011 05:09

Açık Öğretim Lisesi ile ilgili sorulan sorulara cevap..
 
açık öğretim lisesinden mezun olabilmek için alan kredinin 80 diğer kredinin ise 192 olması gerekiyor 1 sene de 192 kredi toplama gibi bi durum söz konusu değil 1 dönem de 30 kredi seçebiliyorsun.Ders seçimin de alan dersleri seçmeye özen gösterin.aol.meb.gov.tr adresinden girip zorunlu derslere bakın o derslerin tamamını verdikten sonra mezun olunabiliyor.Ama 1 sene de tamamlanması imkansız.En az 3sene okunuyor kredilerin tamamlanması için.Seçilen ders başına kredi geliyor.Misafir rumuzlu arkadaşım sende 4sene okuyacaksın ve istersen mesleğe geçebilirsin.Manisalı Fatma tm seçtiğine göre sayısal derslerden de gireceksin mesela atıyorum matematik seçtin kredisi 4'tür.Bunun gibi bir kaç ders daha seçip toplam dönem kredisi olan 30'u tamamlayacaksın.1 dersten geçebilmek için 20/10 yapman gerekiyor yani 10soruyu doğru cevaplayıp 45 alıyorsun. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana =)



Saat: 05:23
Sayfa 1 / 2

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık