MsXLabs
Sayfa 1 / 2

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Sistem geri yüklemesinde tarih nasıl ayarlanır? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/241874-sistem-geri-yuklemesinde-tarih-nasil-ayarlanir.html)

amouriss 1 Nisan 2009 22:56

sistemi geri yüklemeye çalısıorum ancak tarih olusturamıyorum..açıklama yazın bçlümüne yüklemek istediğim tarihi yazsamda yine o anda işlemi yaptıgım saati kaydediyor..o yüzden 3 saat öncesine dönemiyorum..sistemim vista bu arada??


Keten Prenses 1 Nisan 2009 23:02

aşağıdaki adımları aynen uygulayın


Aşağıdaki resimde işlem sırasını takip edin..
Ben bu yönetemi kullanmıştım birkaç kere..Her zaman değil ama bazen işe yarayabiliyor..
Bir zaman dilimi belirleyip bilgisayarınızı o ana geri yüklüyorsunuz..Bu işleme sistem geri yükleme,belirlediğiniz zaman dilimine ise sistem geri yükleme noktası deniliyor..
Bir öneri olsun sizler için..Buyrun inceleyin resimleri..:)
http://img246.imageshack.us/img246/843/adsznf3.png
http://img142.imageshack.us/img142/9861/adsz2hh2.png

İşte bu kadar..Sistem geri yükleme dediğim gibi her zaman işe yaramayabilir..Tam bir güvencesi yoktur..
Ancak dediğim gibi zaman zaman, geri almak işe yarayabilirde..Bir keresinde başıma geldi..Bir arkadaşım söyledi..Denedim ve sonuç olumlu oldu..Ancak silemediğiniz bir program gibi durumlar olursa sistem geri yükleme programı silemeyebilirde..Yada yanlızca gördüğünüz kısmını siler..Ancak program files kısmından silinmemiş olabilirde...


amouriss 1 Nisan 2009 23:53

forumda search yapıp aynısını uyguladım zaten ancak takvim çıkmıyor..sadece geri yükleme noktası açıklama bölümü çıkıyor ona dünün tarihini giriyorum ondan sonraki işlemlerde takvim çıkmıyor..geri yüklediğim zamanda yüklemeyi yaptığım aynı zamana yükledi gösteriyor..???


Misafir 2 Nisan 2009 00:03

Vistada takvim yok. Bu nedenle takvim aramayın.


Sistem Geri Yükleme, daha önceki bir tarihe ait sistem dosyalarını bilgisayarınıza geri yüklemenize yardımcı olur. Bu, e‑posta, belgeler veya fotoğraflar gibi kişisel dosyalarınızı etkilemeden bilgisayarınızdaki sistem değişikliklerini geri alma yoludur.
Bazen, bir program veya sürücü yüklemesi bilgisayarınızda beklenmeyen bir değişikliğe veya Windows'un kararsız davranmasına neden olabilir. Genellikle, programı veya sürücüyü kaldırmak sorunu giderir. Kaldırma işlemi sorunu gidermezse, bilgisayarınızın sistemini her şeyin düzgün çalıştığı önceki bir tarihe geri yüklemeyi deneyebilirsiniz.
Sistem Geri Yükleme, bilgisayarınızda düzenli aralıklarla geri yükleme noktaları oluşturmak ve kaydetmek için Sistem Koruma adındaki özelliği kullanır. Bu geri yükleme noktaları, Windows'un kullandığı kayıt defteri ayarları ve diğer sistem bilgileriyle ilgili bilgileri içerir. Ayrıca, geri yükleme noktalarını el ile de oluşturabilirsiniz.
Sistem Geri Yükleme, kişisel dosyaları yedeklemeyi hedeflemediğinden, silinmiş veya hasar görmüş bir kişisel dosyayı kurtarmanıza yardımcı olamaz. Kişisel dosyalarınızı ve önemli verilerinizi bir yedekleme programı kullanarak düzenli olarak yedeklemelisiniz.
Başlat düğmesi http://windowshelp.microsoft.com/QueryWS/GetOpenContent.aspx?assetID=4f6cbd09-148c-4dd8-b1f2-48f232a2fd33&DocumentSet=tr-TR&RenderKey=XML, Tüm Programlar, Donatılar, Sistem Araçları ve ardından Sistem Geri Yükleme'yi tıklatarak Sistem Geri Yükleme'yi açın.‌ http://windowshelp.microsoft.com/QueryWS/GetOpenContent.aspx?assetID=18abb370-ac1e-4b6b-b663-e028a75bf05b&DocumentSet=tr-TR&RenderKey=XML Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.


Misafir 2 Nisan 2009 00:06

Yapacağımız bu işlem ne işimize yarayacak; bir gün bilgisayarınızda çalışıyorsunuz, gerçekten önemli yüklemeler ve işlemler yaptınız, sisteminizin de çok sağlık bir şekilde çalıştığını hissediyorsunuz. Yani felaket durumunda geri dönmek isteyeceğiniz sağlıklı bir yapı, işte bu düşünceleriniz sonrasında eğer kendinize o gün için

Sistem Geri Yükleme Noktası (Restore Point) oluşturursanız ve bu tarihi bir kenara not alırsanız. Sistem Geri Yükleme yapacağınız zaman bu tarihin kayıt altına alındığını görür ve o tarihe dönüş yapabilirsiniz.




Bir Sistem Geri Yükleme Noktası (Restore Point) oluşturmak için yapılacak işlemler;
- Öncelikle Start Menu —> Control Panel —> System aracımıza iki kere tıklıyoruz.
- Sistem penceremiz açıldığında sol tarafta bulunan System Protection seçeneğine tıklıyoruz.
- System Protection penceremizde Automatic Restore Points bölümünün altında bulunan, Create butonuna tıklayoruz ve Sistem Geri Yükleme Noktası oluşturmaya başlamak için bir isim veriyoruz.
- Bütün bu adımlardan sonra Geri Yükleme Noktası oluşturulmaya başlıyor. Bu işlem sırasında ve işlem bittikten sonra sırasıyla aşağıdaki görüntüleri alıyoruz.
- 03.05.2008 tarihli Sistem Geri Yükleme Noktamızı (Restore Point) oluşturmuş olduk. Felaket anında bu tarihe rahatlıkla dönebiliriz.


amouriss 2 Nisan 2009 00:11

:))) biliyorum 4 kere uyguladım ancak düne geri dönemiyorum..tats the problem..yardım için tanx yinede...


Misafir 2 Nisan 2009 00:27

Dün birşey yapmamışındır sisteme takılan.

Genellikle proğram yükleyip kaldırdığında geri yükleme noktası oluşturulur.

haftada 1 günde otomatik oluşturuyor.


amouriss 2 Nisan 2009 00:41

:) zaten sildigim programı geri getirmek icin geri yuklemek istiyordum ama sanırım olmıcak..


Misafir 2 Nisan 2009 01:03

Geri yükleme noktası oluşturmamıştır. Yada sistem geri yükleme noktası kapalıydı sonradan açtın.


mustakar 2 Nisan 2009 01:05

selam amouriss bilmem ne kadar katkısı olur ben yine de yazayım istedim:

Başlata tıklayın /sag tarafta BİLGİSAYARIM a sag tıklayın ve özellikleri seçin.
yeni bir pencere acılaacak, bu pencerenin sol tarafında sistem koruma yazan yere tıklıyorsun. yeni bir pencere acılacak, bu pencerede üstte sistem geri yükleme yazan ve alt kısımda oluştur yazan butonlar vardır. Ayrıca bu pencerede hard diskin sürücüleri de görüntülenir.
şimdi biz OLUŞTUR butonuna tıklıyoruz ve yeni bir küçük bir pencere açılıyor, bu pencerede tarih yazacagmız satır var. ben bu satıra 02.04.2009 yazdım ve 4 saat öncesine gittim .

tekrar 31.03.2009 yazdım ve OLUŞTUR butonuna tıkladım .sonuç olarak ben 2 degişik tarihli geri yükleme oluşturdum ve bu geri yükleme noktalarını geri yükleme noktası seçin penceresinde gördüm. Kolay gelsin ,saygılar :)



Saat: 22:25
Sayfa 1 / 2

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık