MsXLabs
Sayfa 1 / 2

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Karaciğerimde 7-14 cm çapında hemanjiom var bunun bir tehlikesi var mı? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/243429-karacigerimde-7-14-cm-capinda-hemanjiom-var-bunun-bir-tehlikesi-var-mi.html)

rümeysa 10 Nisan 2009 11:22

SLM BENİM KARACİĞERİMDE 7*14CM ÇAPINDA HEMEJİOM BULUNUYOR BUNUN HEHANGİ BİR TEHLİKESİ VARMI VE TEDAVİ GEREKİYORMU ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER


DrEaMy 10 Nisan 2009 12:07

Hemangiomlar karaciğerin en sık görülen iyi huylu lezyonlarıdır.Ayrıca hepatosellüler adenom ve fokal nodüler hiperplazi de sıktır. Kontrol amacıyla veya bir başka nedenle yapılan ultrason, BT ve MR tetkiklerinde hemanjiomlara sıklıkla rastlanır. Tesadüfen bulunmaları daha sık olur. Karaciğerde altta yatan bir Hepatit hali, Hepatit B ve C gibi hastalıkları olmayan kişilerde ek bir şey yapmadan 6 aylık aralarla bir kaç kez ultrason takibi yapılır . Daha sonra takip aralığı giderek açılır. Hemanjiomda büyüme yoksa herhangi bir tedaviye gerek yoktur.


Kavernöz Hemanjiom : En sık görülen iyi huylu karaciğer tümörü olan kavernöz hemanjiom, insanların %5-7'sinde bulunur. Kadınlarda erkeklerden daha sıktır. Aslında gerçek bir tümör olmayıp hamartamatöz bir malformasyon olduğu düşünülmektedir. Çoğunlukla belirti vermez ve rastlantısal olarak tesbit edilir. Dev lezyonlar karın ağrısına neden olabilir. Bebeklerde (lezyon büyükse) trombositopeni ve hipofibrinojenemi yapabilir. Tüm bu bulgular oldukça nadir görülür. Kavernöz hemanjiom tipik olarak yumuşak, kırmızı-mor renkli, çapı 2-4 cm'den küçük olan soliter bir lezyondur. Çapı 4-10 cm'den büyük ise buna "dev kavernöz hemanjiom" denir. Ultrason, BT ve MR tetkiklerinde kolaylıkla teşhis edilir. Lezyon bulgu vermediği için tanısı genellikle başka bir nedenle yapılan tetkik esnasında konulur. Lezyonlar büyük olmadıkça ve bir rahatsızlık oluşturmadıkça ileri tanı ve tedaviye gerek yoktur. Bazı hastalarda ameliyatla tümörün çıkartılması gerekebilir. Yakın döğüş sporları ile uğraşan kişilerde, vs durumlarda (ruptür tehlikesi nedeniyle) ameliyat gerekebilir. Kendiliğinden yırtılma (spontan ruptür) ve trombositopeni ender görülen komplikasyonlarıdır.

(Alıntıdır)


(Bilgi amaçlıdır. Yine de sağlık kuruluşlarının teşhis ve tedavisi önemlidir. Geçmiş olsun.)


bbekdik 21 Temmuz 2009 17:58

Merhaba,

bu konu ile ilgili araştırma yaparken, bu tip lezyonlara sahip kişilerin iyi huylu olsada lezyonun rahatsızlık verip vermediği ve zaman ile çapında büyüme ve sayısında artış olup olmadığı konusunda düzenli aralıklar ile kontrol edilmesi gerektiğini öğrenmiştim. Mümkün ise 6 aylık aralıklar ile kontrol ettiriniz. Geçmiş olsun.


Misafir 28 Eylül 2009 20:10

KARACİGERİMDE 2X1.5 ÇAPINDA 4.SEGMENTTE SUBKAPSÜLER SİLİK KONTURLÜ HİPODENS ALAN İZLENMEKTEDİR (MET? HEMOJENJİOM )rontgenimde böyle bir sonuç var ben meme ca hastasıyım 6 sene önce karacigerimde kedi köpek kisti vardı ameliyat oldum şimdi yine böyle sonuçla karşılaşmak beni üzdü ne önerirsiniz iyi çalışmalar


Misafir 9 Kasım 2009 22:55

hocameşimde 20*17 mm boyutlarda hemanjiom görünmektedir bu durum eşime çok sıkıntı oldu kötü bir durum ve kafasını çok kurcaladı kitle büyürse sorun olurmu olursa ne yapılmalı yardımcı olurmusunuz lütfen yardımcı olurmusunuz


Misafir 31 Aralık 2009 15:54

benim de yiğenimin alnında doğdukıtan bir hafta sonra çıktı şu an yumurta büyükl
üğünde bunun bir tedavisi var mı yada tehlikesi var mı ?


_KleopatrA_ 31 Aralık 2009 16:12

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1634439)
benim de yiğenimin alnında doğdukıtan bir hafta sonra çıktı şu an yumurta büyükl
üğünde bunun bir tedavisi var mı yada tehlikesi var mı ?

Doktorunuza danışınız lütfen...


Misafir 3 Ocak 2010 16:21

arkadaşlar size tavsiyem bunları gelip burda sorucağınıza gerçekten bilgi sahibi birine danışmanız hemanjiomlar belki iyi huylu olabilir fakat kötü huyluyada dönüşebilir lütfen sakınmayın bir doktora gidin.


Misafir 13 Mayıs 2010 17:02

karaciğer hemanjiom
 
merhaba
benim karaciğerimde hemanjium tespit edilmişti.
bunun karaciğer yetmezliğiyle alakası varmı
antibiotik(AMOKSİLİN)kullanabilirmiyim
karaciğer yetmezlii olanlar kullanamazmış
acil cevap bekliyorum


Misafir 2 Eylül 2010 15:12

karacigerde hemangiom
 
karacigerde hemangiom 1:5 cm capında kızım 4 yaşında tehlikeli mi



Saat: 12:27
Sayfa 1 / 2

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık