MsXLabs
Sayfa 1 / 4

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Hangi malzemeler ile nasıl maket bot veya maket yapabilirim? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/251644-hangi-malzemeler-ile-nasil-maket-bot-veya-maket-yapabilirim.html)

berkceyhan 16 Mayıs 2009 15:06

Arkadaşlar ben Teknoloji Tasarım dersinden bir ödev aldım ve bu ödevin konusu çalışan maket bot veya maket tekne yapmak.Bunun için oyuncak uzaktan kumandalı arabamın motorunu kullanmayı planlıyorum.Bu botun uzunluğu 80 cm, enini 30 cm ve de yüksekliği 20 cm yapacak şekilde dayanıklı olan bir şey yapmak istiyorum.Bunun için çok masraf yapmadan hangi malzemelere ihtiyacım vardır ve nasıl bu botu yapacağım?Bilgilendirirseniz çok sevinirim.Sürem 2 hafta.Şimdiden teşekkürler.


The Unique 16 Mayıs 2009 17:18

Maket yapmak için piyasada satılan çeşitli malzemeler vardır.

Beyaz Maket Kartonu: Çeşitli kalınlıklara ve uzunluklara sahiptir. İçi süngerli maket kartonlarının kesimi daha kolaydır.

Gri Mukavva: Ucuz bir malzemedir. İncedir. Kesmesi biraz zordur. Ancak temiz kullanıldığında iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Oyun Hamuru: Bazı formları kartonlarla elde etmek zor olur. Böyle durumlarda oyun hamuru çok işe yarar.

Strafor: Straforu hem düzlemsel formlarda hem de organik formlarda kullanabilirsiniz. Straforu zımparalayarak istediğiniz farklı formları elde edebilirsiniz.

Maket Bıçağı ve Makas: Kesim işlemlerinde kullanmanız gerekecektir.

Uhu, pirit, silikon tabancası ve silikon: Bu malzemeler yapıştırma işlemlerinde işinize yarayacaktır.

Fon kartonları: Renkli fon kartonlarını maketinize renk vermek için kullanabilirsiniz. Kullanacağınız mukavvanın üzerine yapıştırarak hem renkli karton elde etmiş olursunuz, hem de maket yaparken çeşitli sebeplerle kirlenen kartondaki görüntüyü gizlemiş olursunuz.

Bunlar en temel maket malzemeleridir. Bunların dışında yaratıcılığınızı kullanarak farklı materyallerden de model üretebilirsiniz.

Nasıl Maket Yapılır?

1-) Öncelikle ortamınızı hazırlayın. Maket yapmak kirli bir iş olduğu için, geniş masalar ve uygun bir ortam belirlemelisiniz. Kesim yapacaksanız duralit kullanarak masaya zarar gelmesini engellemelisiniz.

2-) Elinize tasarımınızın çizimlerini alın. Ölçüleri belirlenmiş olan tasarımınzdaki çizimlere bakarak karton üzerine parçaları o ölçülere göre çizin.

3-) Parçaları çizdikten sonra, maket bıçağı veya makas yardımıyla kesmeye başlayın.

4-) Parçalar oluştuktan sonra boyanması gereken yerler varsa boyayın veya fon kartonlarıyla üzerine yapıştırın.

5-) Son olarak parçaları daha önceden tasarımınızda belirlediğiniz yerlerinden birleştirin.

İşte maketiniz hazır…


berkceyhan 17 Mayıs 2009 18:18

Teşekkür ederim ama ben biraz amatörüm :D .Yine de çok teşekkürler.


emokıss 31 Ekim 2009 12:02

nasıl güzel bir saat maketi yapa bilirim?
 
performans ödevim var da saat yapmam gerekio!!güzel bir saati nasıl yapabilirim resimlerle aşama aşama gösterirmisiniz?*-)


Misafir 24 Aralık 2009 12:52

Maket malzemelerle buz pateni nasıl yapabilirim?
 
benim adım şevval.benim öğretmenim bana bir ödev verdi ve bir sergi açacakmış bizlerdende bir spor dalı seçip o spor dalının maketini yapacakmışız.bende buz pateni yapmak istiyorum ve onun maket yapma malzemelerini bulup yapacağım.bana yardım edermisiniz???


Misafir 24 Aralık 2009 13:42

ya öğretmen bizden şeker,su veşeker molekülü yapmamızı istedi.oyun hamuru istemiyo hangi malzemeler ile yapabilirim.lütfen yardım edin son gün pzt.şimdiden tşkler.....


Misafir 20 Şubat 2010 13:28

Alıntı:

saat maketi nasil yapilir
bende teknoloji tasarım dersi için bir çalışan maket saati yapmam gerekiyor bana yardımcı olursanız çok sevinirim sürem 1 hafta


Misafir 9 Mart 2010 16:40

saat yapmak isteyen arkadaşlar bu linke giriniz ;) http://www.teknolojidersi.com/2009/03/12/saat-yapalım/


Misafir 15 Mart 2010 18:21

Alıntı:

kartondan maket ev nasil yapilir
karton ev nasıl yapılır


Misafir 2 Nisan 2010 22:17

kartondan ev nasıl yapılır



Saat: 18:12
Sayfa 1 / 4

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık