MsXLabs
Sayfa 1 / 3

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Taslak Konular (https://www.msxlabs.org/forum/taslak-konular/)
-   -   Yüz Maskeleri (https://www.msxlabs.org/forum/taslak-konular/26152-yuz-maskeleri.html)

Pollyanna 3 Mart 2006 11:51

Yüz Maskeleri Hakkındaki Gerçekler
Mevsim geçişlerinde; cildimiz kuruyup, nemsiz kalıp ve kan damarlarımız daha görünebilir hale gelebilir. Eksiksiz bir cilt temizlenmesi şu günlerde en önemli gerekliliktir ve bu konuda derinlemesine temizleyici bir maskeden daha iyi bir seçim olamaz. Yüz maskeleri, cildinize parlak bir görüntü verirken, daha genç ve sağlıklı görünmenizi de sağlar.

Yüz Maskesi Nedir?
Yüz maskesi erken yaşlanmayı önleyerek derimizin daha genç görünmesini sağlayan basit ve etkili dermo kozmetik bir işlemdir.Yüz maskesi aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırır, gözenekleri açar ve toksinleri atmaya yardımcı olur. Etkileri genellikle losyon veya temizleyicilerden daha kısa süre içinde daha çok göze çarpıcıdır.

Yüz Maskesi Kullanmanın Yararları
Yüz maskeleri sadece ruh ve bedeninizi şımartmazı aynı zamanda cildinizin daha sıkı, temiz ve ferah da olmasını sağlar. Evde uygulanan spalar gibi stres azaltıcı, daha iyi hissetmek ve duyulara ilişkin dinlenme gibi etkileri de vardır. Son sonuç ise; canlandırmak, dinlendirmek ve daha genç bir görüntüdür.
Yüz maskelerinin en son olarak besleyici etkisi vardır çünkü nemlendirici veya güncel tedavilerden daha kalın, dolayısıyla daha etkilidir. Aynı zamanda fazla yağlanmayı, çevresel çöküntü ve kirliliğin etkilerini de önler. Uygulaması diğerlerinden (tonik,fırçalama,vs) daha yumuşaktır. Soğuk kış aylarında bile yumuşak bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Yüz Maskesini Ne Kadar Sıklıkta Kullanmalıyız?
Cildin çok fazla kurumasını önlemek için ideal olan haftada bir kereden fazla kullanılmamasıdır. Maskeleri egzersiz gibi düşünün ayda bir egzersizle ne kadar yarar sağlarsınız ki? Eğer kontrol altına alamıyorsanız dert etmeyin, gayret göstermeniz gereken iki dönem var. Biri yaz sonu (güneşle birlikte cildin terlemesi), diğeri ise kış sonu (cildin donuk ve soluk olması) Sıcak ve ıslak bir bez ile maskeyi çıkartın, kibar bir şekilde temizleyin ve tertemiz aynı zamanda parlak bir cilde sahip olun.

Cilt Tipim İçin En Uygun Maske Hangisidir?
Eğer cildiniz yağlıysa, aşırı yağı emen kil veya çamur maskelerini öneriyoruz. Eğer kuruysa, yumuşak ve nemli maske tercih etmelisiniz. Eğer hassas bir cilt yapınız varsa, hafif ve jel şeklinde maske kullanmalısınız. Eğer ki karma bir cilt yapısına sahipseniz, cilt problemlerini ayırt edebilmek için birden fazla maske kullanmalısınız. New York dermatoloğu ve Beautiful Skin yazarı diyor ki; Bir kadının rehberi, her yaştaki en güzel görüntüsüdür diyor ve ekliyor, yanaklarınızın yumuşak kalması için nemlendirici formüllü maske kullanmalı ve iyi bir sonuç elde etmek için mutlaka uygun bir maske seçmelisiniz.

Yüz Maskesi Nasıl Kullanılır?
  • Yüz ve boynunuzu yıkayın.
  • Göz ve dudaklarınıza koruyucu bir krem sürün.
  • Maskeyi yüz ve boynunuza uygulayın ve 20 dakikadan fazla bekletin.
  • Kaynamış su veya sodayla yüzünüzü yıkayın.
  • Nemlendirici krem uygulayın.


Sedef 21 4 Mart 2006 03:59


BİTKİLERLE CİLT BAKIM MASKELERİ (YÜZ MASKELERİ)
Bezelyeden patlıcana kadar birçok sebzenin, cilt bakımında birer cansimidi olduğunu biliyor musunuz? Sebzeler vücudumuza olduğu kadar cildimiz üzerinde de olumlu etkilere sahip. Hazırlanması çok kolay olan bu maskeleri uygulayarak pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.

1. SALATALIK MASKESİ: İki tutam çuha çiçeği kurutularak,dövülüp toz haline getirilir. Kabukları soyulmuş yarım salatalık, bir fincan pirinç unu, çuha çiçeği tozu ile birlikte on dakika ateşte pişirilir. Elde edilen karışım bulamaç haline getirilir. Hazırlanan bulamaça yarım fincan elma suyu, bir çorba kaşığı saf zeytinyağı ilave edilerek krem haline getirilir.
Etkisi : Yüz ve boyuna uygulanan bu maske cildin canlı ve sağlıklı gözükmesini sağlar. Yüzde yarım saat beklettikten sonra ılık su ile yıkanır ve gül suyu sürülür.

2. BAL MASKESİ: Civan perçemi çiçeği, saf suda on dakika kaynatıldıktan sonra sıkılarak süzülür. Bir fincan su soğutulur. Elde edilen posa ezildikten sonra,yarım fincan limon suyu,bir çorba kaşığı zeytinyağı,bir tatlı kaşığı bal ve çırpılmış yumurta sarısı ile karıştırılır. Hazırlanan karışıma soğuk civan perçemi suyu ilave edilir. Maske kıvamına gelinceye kadar yulaf unu eklenir.
Etkisi : Yüzdeki çöküntü ve kırışıklıkların giderilmesini önler. Bu maske bir hafta uygulanmalıdır. Yüzde bir saat kalması gereklidir.

3. YUMURTA MASKESİ: İki avuç buğday, iki bardak suda ezilir. İki yumurta sarısı ve bir çorba kaşığı badem yağı konulur. Yüze sürülür ve kurumaya başlayınca yıkanır ve gülsuyu sürülür.
Etkisi : Kızıl lekelerin ve sivilcilerin giderilmesini sağlar. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa uygulanır. Bu maske şampuan olarak kullanılabilir, saçların parlamasını sağlar.

4. BEZELYE MASKESİ: İki su bardağı taze bezelye, ezildikten sonra üzüm pekmezi ile karıştırılır. Yumurta akı ve yarım fincan ayçiçek yağı ilave edilir. Bir miktar un konularak maske kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
Etkisi : Ten dokusu üzerinde parlaklık sağlar, gece yatmadan uygulanmalıdır. Sabah cilt temizlenir.

5. ÇİLEK MASKESİ: Bir avuç taze çilek ezilip, yulaf unu ile karıştırılır. Bir adet yumurta sarısı ile iki çorba kaşığı yoğurt çırpılır, krem kıvamına getirilir.
Etkisi : Kuru ciltler için besleyici olan bu maske 20 dakika ciltte kaldıktan sonra ılık su ile yıkanır. Çilek maskesi özellikle gözaltlarındaki kırışıklıkların azalmasında önemli rol oynar.

6. PATLICAN MASKESİ:Dilimlenmiş yarım patlıcan iki bardak suda kaynatılır. Hazırlanan karışıma bir diş sarımsak eklenerek lapa haline getirilir. Buna kaymak katılarak krem haline getirilir. Bu karışım iki ay boyunca hergün tekrarlanmalıdır.
Etkisi : Tendeki mikropları arındırmada ve yüze canlı bir görünüm kazandırmada etkindir.

7. KAYISI MASKESİ:Üç tutam defne yaprağı, bir tutam tarçın kayısı suyunda pişirilir. Bir adet yumurta ve yarım fincan süt karıştırılarak krem haline getirilir.
Etkisi : Yüzdeki sivilceleri gidermek ve tene tazelik kazandırır. Saça uygulandığında dökülmeyi durdurur ve saçın geç ağarmasını sağlar.

YULAF MASKESİ İLE SİYAH NOKTALARDAN KURTULUN
Yulaf ezmesi, cildin derinlemesine temizlenmesi ve siyah noktaların yok edilmesini sağlayan bir maskedir. Bu maske ayrıca cildin içinde dolaşan pislikleri temizleyip, cildin fazla yağlanmasını da engeller. Bu nedenle kuru ciltli kişiler tarafından pek fazla kullanılmamalıdır. Yulaf ezmesi maskesinin yapımı son derece basittir. Pişirdiğiniz yulafları süzdükten sonra, bunları geniş bir kabın içinde bir kaç dakika ezin. Hazırladığınız bu yulaf ezmesini yüzünüze sürdükten sonra 15 dakika kadar bekleyin. Daha sonra yüzünüzü ılık suyla temizleyin. Bu maskeyi vücudunuza da uygulayarak, şaşırtıcı sonuca ulaşabilirisiniz.

Evde yapabileceğiniz yüz maskeler
• Yumurta, bal, yoğurt evimizde hemen her zaman bulunan yiyecekler. Ama bu kez bunları yemek pişirirken değil, güzellik maskeleri uygularken kullanacağız. Hazır mısınız? O zaman tariflerimize başlıyoruz! Besleyici maske İçinde bulunan badem yağı ve yumurta sarısı sayesinde cildi sanki yeni doğmuş bir bebeğinki gibi yumuşacık yapan bu besleyici maskeyi ayda bir kez uygulayabilirsiniz.
Malzemeler
3 tatlı kaşığı toz haline getirilmiş badem
1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı
1 tatlı kaşığı krema
1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı: Yoğun bir kıvama gelinceye kadar tüm Malzemeleri bir kasede karıştırın.
Uygulaması: Gözlerin etrafına gelmeyecek şekilde maskeyi yüzünüze sürün. 15 20 dakika dinlenmeye bırakın. Ilık suyla durulayın.
Sonuç : Kırışıkları gerilmiş, daha pürüzsüz bir cilt.

• Onarıcı maske
Özellikle yaz aylarında uzun süreli güneş banyolarının ardından uygulamak için ideal. Balın ve gliserinin yumuşatıcı etkileri sayesinde cildin nem oranını artıran bir maske.
Malzemeler
1 adet limon
3 çorba kaşığı bal
Gliserin
Hazırlanışı : Limon suyuyla balı hızlı hareketlerle iyice karıştırın. 15 gram gliserini ilave edin. Özlü bir karışım elde edinceye kadar karıştırın.
Uygulaması : Hazırladığınız maskeyi masaj yapmadan yüzünüze ve boynunuza yayın. 15 dakika kadar yüzünüzde dinlendirdikten sonra ılık suyla temizleyin.
Sonuç : Cildi derinlemesine nemlendiriyor.

• Dinlendirici maske
Bu maske aynı zamanda yüzünüzün daha kolay bronzlaşmasını sağlar. Karışımdaki Malzemeler cildi besler ve aynı zamanda pürüzsüz bir görünüm almasına yardımcı olur.
Malzemeler
1 adet yumurta sarısı
1 kase yoğurt
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
5 damla havuç yağı
Hazırlanışı : 1 adet yumurta sarısını 2 tatlı kaşığı yoğurtla çırpın. Zeytinyağını ve havuç yağını ekleyin.
Uygulaması : Karışımı yüzünüze ve boynunuza sürün. 20 dakika kadar dinlendirip, ılık suyla temizleyin.
Sonuç : Cildi, özellikle güneşin zararlı etkilerine karşı koruyan ama bronzlaşmayı da artıran bu maskenin nemlendirici ve besleyici etkisi kendini hemen gösteriyor.

• Evde yapabileceğiniz vücut maskeleri
Yukarıda evde yapabileceğiniz yüz maskeleri'nin tariflerini vermiştik. Şimdi sıra vücut için yapılabilecek maskelerde... Eğer ipek gibi bir ten istiyorsanız, bu iki maskeyi mutlaka uygulayın! Peeling Kremi Bu peeling kremini ayda bir kez uygulayın. Ölü hücreleri temizler ve vücudun yumuşak, pürüzsüz olmasını sağlar.
Malzemeler
1 çorba kaşığı deniz tuzu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı : Küçük parçalara ayrılmış deniz tuzunu, zeytinyağı ile iyice karıştırın.
Uygulaması : Ilık bir duş alın. Hazırladığınız karışımı, dairesel hareketlerle masaj yaparak vücudunuza sürün. Bu karışımı özellikle topuklar, dirsek, diz gibi bölgelere yoğunlaşarak uygulayın. Ilık suyla durulayın.
Sonuç : Gözenekleri tıkayan ölü deri temizleniyor ve cilt yapılacak bakıma hazır hale geliyor.

• Bal Maskesiyle Epilasyon
Cildin hassas olduğu noktalara uygulanabilecek balla yapılan epilasyon.
Malzemeler
1 kase bal
Limon suyu
Bez parçaları (eski çarşafları kesebilirsiniz)
Hazırlanışı : Kısık ateşte balı ısıtın. Yoğun bir kıvama geldiğinde birkaç damla limon suyu ekleyin. Soğumaya bırakın.
Uygulaması : Hazırladığınız karışımı tüylerin bulunduğu bölgeye yayıp, birkaç saniye bekletin. Ağdanın üzerine bir bez parçası yapıştırıp, üzerini düzeltin. Tüylerin tersi yönünde tek hamlede çekin. Ağda bittikten sonra soğuk suyla temizleyin.
Sonuç : Pürüzsüz, ipek gibi bir ten!

YÜZ GÜZELLİĞİNİZİ DEVAM ETTİRME USULLERİ

Bitkisel maskeler

1) Kuru Ciltler İçin Maskeler:
Yulaf İçi Maskesi : 2 çorba kaşığı yulaf içi, suda veya sütde 15 dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra mahlülle bir kaşık bal ilave edilir. Hafif sıcak vaziyette yüze sürülüp, 15 dakika bekletilir. Yüz ılık su ile yıkanır.
Kabak Maskesi : Pişirilmiş kabaktan 2 çorba kaşığı iyice karıştırıldıktan sonra, içerisine 1 çorba kaşığı zeytin yağı veya badem yağı karıştırılır. Elde edilen karışım yüze sürülür, 20 dakika sonra ılık su ile yıkanır.
Havuç Maskesi : 2 havuç rendelenir, yumurta akı ile çırpılır, 1 tatlı kaşığı zeytin yağı veya süt ve az miktarda nişasta karıştırılır. Sonra yüz boyun ile birlikte yağlanır. 30 dakika sonra ılık su ile yıkanır.
Marul Maskesi : Marul yaprakları ince ince kıyılır, üzerine zeytin yağı ve birkaç damla limon suyu sıkılır (lapa haline gelmesi için). Yüze sürülür. 20 dakika sonra yavaş yavaş evvela sıcak su ile, sonra soğuk su ile yıkanır. Marul yerine, rendelenmiş turp veya patates püresi de kullanılabilir.
Muz Maskesi : Bir adet muz iyice dövüldükten sonra, içerisine 1 tatlı kaşığı süt veya kaymak katılarak karıştırılır. Sonra yüze sürülür. 20 dakika sonra ılık su ile yıkanır.
Elma Maskesi : Bir elma iyice rendelendikten sonra, içerisine bir çorba kaşığı zeytin yağı, süt veya kaymak karıştırılır. Yüz ve boyuna sürülür. 20 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile yıkanır.
Şeftali Maskesi : OIgun bir şeftali iyice ezildikten sonra, haşlama papatya suyu ile lapa haline gelinceye kadar karıştırılır. Sonra yüze sürülür. 20 dakika bekletildikten sonra yüz, sıcak su ile yıkanır.
Hıyar (salatalık) Maskesi : Rendelenmiş hıyara birkaç damla limon suyu damlatılır. Yüz ve boyuna sürülür. 20 dakika sonra bir mendil veya bir bezle iyice temizlenir, yüz yıkanmalıdır.

2) Yağlı Ciltler İçin Maskeler:
Badem Maskesi : Papatya, Ihlamur çiçeği, lavanta, mürver ağacı çiçeği ve çam filiz uçlarından eşit miktarda alınıp karıştırılır. Bu karışımdan 2 çorba kaşığı alınıp 150 g. kaynar su içinde haşlanır. Bu haşlamaya (50 grama 1 çorba kaşığı badem içi gelecek şekilde) badem içi ilâve edilip, haşlamaya devam edilir. Sonra haşlanmış terkibe (1 tatlı kaşığı un ve yarım tatlı kaşığı bal ilave edilir. Sıcak vaziyette yüze sürülür. (Sıcaklık dayanılacak gibi olmalıdır.) 30 dakika bekledikten sonra, evvela sıcak sonra soğuk su ile yıkanmalıdır.
Elma Maskesi : 12 elma rendeledikten sonra, iyice çırpılmış yumurta akı ile karıştırılır. Elde edilen karışım yüze ve boyna sürülüp 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkanır.

KOZMETİKDE KULLANILAN DİĞER BİTKİLER
Hatmi Tentürü : 2 çorba kaşığı hatmi yaprağı veya ince kıyılmış kökü 300 g. soğuk suda 1 saat bekletilip, süzülür. Elde edilen tentür mantarlarla ve kuru cilde karşı kompres şeklinde kullanılır.
Karahindiba Haşlaması : Bitkiden 2 çorba kaşığı 300 g. suda 10 dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra süzülür. Elde edilen mayi ile sabah akşam yüz yıkanır. Yüzdeki küçük siyah lekeleri ve çilleri giderir.
Nane haşlaması : 100 g. nane yarım kova kaynar suda yarım saat bırakıldıktan sonra yorgunluktan dolayı şişmiş ayaklara banyo şeklinde uygulanır.
Gül Yaprakları İle Tütsülenmek (İnhalasyon) : Hafif ateş üzerinde, su kaynatılan bir kab üzerine kevgir veya elek kapatılır. Eleğin kaidesine gül yaprakları serilir. Yüz gül yapraklarına 1520 cm. kadar yaklaştırılır, baş bir havlu ile örtülür. Güldeki eterik yağ cildi sağlamlaştırır ve yüze canlılık ve tazelik verir.
Yüzde Beliren Mantarlar : Tuzlu su ve kızıl ağaç veya huş ağacı yapraklarının haşlaması ile giderilir. Sati mantarlarda ise : Atkuyruğu veya büyük kuzukulağı haşlamasıyla kompres yapılır.
Dudaklarda Meydana Gelen Uçuklarda : Meşe kabuğu veya menekşe haşlanarak kompres yapılır.
Yüzde Çıkan Siyah Lekecikler : 2 çorba kaşığı mısır unu veya yulaf unu 1 yumurta akı ile köpükleninceye kadar çırpılır. Yüzdeki siyah lekelere sürülür. Kuruduktan sonra kuru, pamuklu bir bezle silinir. Sonra soğuk su ile yıkanır.Yüze zeytin yağı ile hafif masaj yapılması tavsiye olunur. Yüz masajdan evvel, sabun kullanmadan sıcak su ile yıkanır ve soğuk su ile durulanır. Sonra da zeytin yağı ile yüze hafif masaj yapılır ve 20 dakika bekletildikten sonra tekrar sabun kullanılmadan sıcak su ile yıkanır, soğuk su ile de durulanır. Zeytinyağı dirsek ve tırnaklar içinde yararlıdır. Zeytin yağına taze fesleğen (100 g. fesleğen 1/2 It. zeytin yağı) karıştırılır. Bir hafta bekletilerek yapılırsa çok yararlıdır.
Yüzde beliren lekeler (siyah ve sarı lekeler) : Taze (hıyar) salatalık püresi yüze devamlı sürülerek giderilir. Cilt yumuşak ve pürüzsüz olur.


Buhar Maskesi
1 tatlı kaşığı rezene
1 tatlı kaşığı nane
Yukarıdaki malzemeleri yarım litre suda kaynatın. Karışımı ocaktan alıp buharına yüzünü tutun.

Cildinizin Toparlanması İçin
1 tatlı kaşığı soya yağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 yumurta akı
Tüm malzemeleri karıştırıp vücudunuza sürün. 30 dakika bekledikten sonra duş alın.

Cildinizin Esneklik Kazanması İçin
1 çorba kaşığı pirinç
Yarım litre süt
Çorba kaşığı pirinci yarım litre sütte pişirin. Daha sonra karışımla cildinizi silin.

Karma Cilde Maske
1 tatlı kaşığı soya unu
1 çay kaşığı polen tozu
1 çay kaşığı soya yağı
Çeyrek limon
Tüm malzemeyi karıştırın. 20 dakika bekletin. Uygun nemlendirici sürün.

Karma Cilt İçin Maske
1 çorba kaşığı yulaf unu
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı zeytinyağı
Tüm malzemeyi karıştırın. Dekolte bölgenize uygulayın. 20 dakika bekleyip yıkayın.

Yorgun Ciltler İçin Maske
Eşit miktarda limon suyu, havuç suyu ve susam yağını karıştırın cildinize uygulayın.

Normal Ciltler İçin Maske
1 Orta boy patates
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı badem yağı
Tüm malzemeyi karıştırın. Elde ettiğiniz malzemeyi cildinize sürün 20 dakika bekledikten sonra maden suyu ile durulayın.

Normal Ciltler İçin Maske
1 tatlı kaşığı beyaz kil
10 damla kaysı yağı
10 damla kabak çekirdeği yağı
1 çorba kaşığı gül suyu
Tüm malzemeyi karıştırın. Yüzünüze uygulayın. 30 dakika bekleyip yıkayın.

Normal Ciltler İçin Maske
Yarım domates
1 çorba kaşığı kil
3 damla limon suyu
1 çay kaşığı susam yağı
Tüm malzemeleri karıştır. Haftada 1 cilde maske yap. Hassas cilde uygulamayın.

Kuru Ciltler İçin Maske
1 adet Yumurta Sarısı
1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı
1 tatlı kaşığı bal
1 çorba kaşığı süt
Tüm malzemeleri karıştırın. Cilde uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra yıkayın.


Misafir 12 Mart 2006 11:28

Kısa kısa...
 
Bitkisel maskeler

1) Kuru Ciltler İçin Maskeler
  • Yulaf İçi Maskesi: 2 çorba kaşığı yulaf içi, suda veya sütde 15 dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra mahlülle bir kaşık bal ilave edilir. Hafif sıcak vaziyette yüze sürülüp, 15 dakika bekletilir. Yüz ılık su ile yıkanır.
  • Kabak Maskesi: Pişirilmiş kabaktan 2 çorba kaşığı iyice karıştırıldıktan sonra, içerisine 1 çorba kaşığı zeytin yağı veya badem yağı karıştırılır. Elde edilen karışım yüze sürülür, 20 dakika sonra ılık su ile yıkanır.
  • Havuç Maskesi: 2 havuç rendelenir, yumurta akı ile çırpılır, 1 tatlı kaşığı zeytin yağı veya süt ve az miktarda nişasta karıştırılır. Sonra yüz boyun ile birlikte yağlanır. 30 dakika sonra ılık su ile yıkanır.
  • Marul Maskesi: Marul yaprakları ince ince kıyılır, üzerine zeytin yağı ve birkaç damla limon suyu sıkılır (lapa haline gelmesi için). Yüze sürülür. 20 dakika sonra yavaş yavaş evvela sıcak su ile, sonra soğuk su ile yıkanır. Marul yerine, rendelenmiş turp veya patates püresi de kullanılabilir.
  • Muz Maskesi: Bir adet muz iyice dövüldükten sonra, içerisine 1 tatlı kaşığı süt veya kaymak katılarak karıştırılır. Sonra yüze sürülür. 20 dakika sonra ılık su ile yıkanır.
  • Elma Maskesi: Bir elma iyice rendelendikten sonra, içerisine bir çorba kaşığı zeytin yağı, süt veya kaymak karıştırılır. Yüz ve boyuna sürülür. 20 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile yıkanır. Şeftali Maskesi: OIgun bir şeftali iyice ezildikten sonra, haşlama papatya suyu ile lapa haline gelinceye kadar karıştırılır. Sonra yüze sürülür. 20 dakika bekletildikten sonra yüz, sıcak su ile yıkanır.Hıyar (salatalık) Maskesi: Rendelenmiş hıyara birkaç damla limon suyu damlatılır. Yüz ve boyuna sürülür. 20 dakika sonra bir mendil veya bir bezle iyice temizlenir, yüz yıkanmalıdır.
2) Yağlı Ciltler İçin Maskeler:
  • Badem Maskesi: Papatya, Ihlamur çiçeği, lavanta, mürver ağacı çiçeği ve çam filiz uçlarından eşit miktarda alınıp karıştırılır. Bu karışımdan 2 çorba kaşığı alınıp 150 g. kaynar su içinde haşlanır. Bu haşlamaya (50 grama 1 çorba kaşığı badem içi gelecek şekilde) badem içi ilâve edilip, haşlamaya devam edilir. Sonra haşlanmış terkibe (1 tatlı kaşığı un ve yarım tatlı kaşığı bal ilave edilir. Sıcak vaziyette yüze sürülür. (Sıcaklık dayanılacak gibi olmalıdır.) 30 dakika bekledikten sonra, evvela sıcak sonra soğuk su ile yıkanmalıdır.
  • Elma Maskesi: 12 elma rendeledikten sonra, iyice çırpılmış yumurta akı ile karıştırılır. Elde edilen karışım yüze ve boyna sürülüp 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkanır.

____

Yüz için nemlendirici maske

Malzemeler
  • Yumurta sarısı
  • Süt
Hazırlanışı
Bir kapta yumurta sarısı ve bir kaşık sütü karıştırın. Bu karışımı yüzünüze yayın, üzerini ince bir bezle örterek on beş dakika bekleyin. Ardından kağıt mendille silerek temizleyin. Daha sonra sırasıyla, ılık ve soğuk suyla yüzünüzü yıkayın.

Ne işe yarıyor: Kuru ve nemsiz bir cildiniz varsa bu maske sizin için birebir. İçinde bulunan yumurta sarısı cildinizi beslerken, süt nemlendirecek, yumuşaklık verecek ve sıkılaştıracak.
Ne zaman kullanmalı: Bu maskeyi haftada bir kez uygulamak yeterli.


_____

Kil maskesi
Cilt tipiniz ne olursa olsun kesinlikle kil maskesi yapmanızı tavsiye ederim. Aktarlardan alacağınız kili gül suyu ile krem yapıp yüzünüze uygulayın. Eğer cildiniz hassassa fazla bekletmeyin. Sonra ılık suyla yıkayın ve nemlendirici sürün. Nemlendirici yerine gül yağı da sürebilirsiniz.Cildin ölü tabakasını ve siyah noktaları temizliyor.


_____

Mayonez Deyip Geçmeyin

Cilt icin iltihap öldürücü ve sivilcelere karşı... İçindeki zeytinyağından dolayı cok faydalı. Yüzünüze mayonez sürüp 10-15 dakika sonra yüzünüzü yıkayın, yüzünüz yumusacıkk olup pembe bir renk alacak.


______

Yüzümüzün tuzada ihtiyacı var!

Gerekli malzemeler: Limon, su ve tuz
Etkisi: Yüzün parlamasını, sivilcelerin azalmasını ve cildin canlanmasını sağlar...



Pollyanna 1 Mayıs 2007 18:09

Kısa kısa...
 
Bebek yüzlü olmak ister misiniz?
İşte size bebek gibi bir yüze sahip olmanın yolları. Evde kolayca bulabileceğiniz malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu karışımları deneyerek farkı görebilirsiniz.

Yüz için nemlendirici maske
Malzemeler: Yumurta sarısı + süt
Hazırlanışı: Bir kapta yumurta sarısı ve bir kaşık sütü karıştırın. Bu karışımı yüzünüze yayın, üzerini ince bir bezle örterek on
beş dakika bekleyin. Ardından kağıt mendille silerek temizleyin. Daha sonra sırasıyla, ılık ve soğuk suyla yüzünüzü yıkayın.<
Ne işe yarıyor: Kuru ve nemsiz bir cildiniz varsa bu maske sizin için birebir. İçinde bulunan yumurta sarısı cildinizi beslerken, süt nemlendirecek, yumuşaklık verecek ve sıkılaştıracak.
Ne zaman kullanmalı: Bu maskeyi haftada bir kez uygulamak yeterli.

Siyah noktaların sonu geliyor
Malzemeler: Limon suyu + yoğurt
Hazırlanışı: Bir kase yoğurda bir limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı, gözlerinize gelmemesine dikkat ederek yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin. Yüzünüzde kuruyan maskeyi ılık suyla yıkayarak çıkarın.
Ne işe yarıyor: Limon suyu cildi dezenfekte eder, sivilceleri kurutur ve siyah noktaların kaybolmasına yardımcı olur. Yoğurt ise cildi besler, nemlendirir ve yağ miktarını dengeler.
Ne zaman kullanmalı: Bu maske haftada bir kez uygulanabilir.

Sivilceler için karnabahar
Malzemeler: Karnabahar + zeytinyağı
Hazırlanışı: Sekiz adet karnabahar yaprağını iki kaşık zeytinyağı ile beraber mikserden geçirin. Karışımı, problemli bölgeler üzerinde daha yoğun olacak şekilde yüzünüze yayın, on dakika bekleyin ve yüzünü ılık suyla temizleyin.
Ne işe yarıyor: Karnabahar yapraklarının temizleyici fonksiyonu vardır.
Ne zaman kullanılmalı: Haftada bir ya da iki kez.
Ayrıca
Sivilce icin
Bir cay kasigi tarcin ve biraz kati olana kadar limon suyu,bunlari karistirip SADECE sivilcenin üstüne sürün sakin yüzünüzün diger yerine sürmeyen.ilk basta cok yakiyor ama yanmasi gecene kadar bekleyin sonra yikayin,biraz kizariklik kaliyor ama buzla yada soguk suyla hemen gecer..


Lekeler icin
Bir yemek kasigi kabartma tozu ve bir yemek kasigi yogurt,karistirip lekelerin üstüne sürün kuruyna kadar bekleyin sonra ovarak cikarin buda ilk basta yakiyor ama sonuc gercekten harika..


Kırışıklara karşı maske
Malzemeler: Kaymak + elma
Hazırlanışı: Bu maskeyi hazırlamak için soyulmuş bir elma ve üç kaşık kaymağı mikserle bir kaç dakika karıştırmanız yeterli. Karışımı cildinize yaydıktan sonra temiz bir bezle yüzünüzü kapatın. Yaklaşık on dakika bekledikten sonra maskeyi silin ve yüzünüzü ılık suyla temizleyin.
Ne işe yarıyor: Kaymak cildi yumuşatır, nemlendirir ve cilde elastikiyet kazandırır. Kırışıklara karşı da etkilidir. Elma ise cildin diri kalması için önemli etken.
Ne zaman kullanmalı: Haftada bir kez.

Yağlı ciltler için
Malzemeler: Bal + süt + limon suyu
Hazırlanışı: Bir fincan içinde bir kaşık balı, bir kaşık limon suyunu ve kıvamın koyuluğunu bozmayacak miktarda sütü karıştırın. Karışımı yüzünüze ve boynunuza yayın ve hafifçe kuruyana kadar bekleyin. Maskeyi nemli bir sünger yardımıyla silerek temizleyin.
Ne işe yarıyor: Bal cildi yumuşatır ve limon suyunda bulunan aktif maddelerin daha iyi emilmesini sağlar. Bu maddeler de cildin yağ salgısını dengeler, fazla yağ salgısı sonucu oluşabilecek sivilceleri önler.
Ne zaman kullanılmalı: İhtiyaca göre 10 - 15 günde bir tekrarlayabilirsiniz


Genel koruyucu losyon
Losyon yapmaya başlarken gerekli temel malzeme su, yap ve bir emulsifer... Emulsifier yani hücre yenileyiciyi su ve yağ ile karıştırabilirsiniz.
İşte gerekli malzemeler..
Yarım fincan damıtılmış, distile (saf) edilmiş su
Yarım fincan yağ. (Burada tercih edeceğiniz yağ zeytin, badem, fındık veya üzüm çekirdeği yağı olabilir)
1 TBS likit lecithin (eczanelerde bulabilirsiniz)

Cilt çatlama ve kurumasını önleyen losyon
Özellikle kışın cildinizin çatlamasını, kurumasını ve nem kaybetmesini önlemek istiyorsanız işte size pratik bir losyon formülü...
Yarım fincan damıtılmış saf su
Yarım fincan zeytin yağı
1 TBS lecithin (eczanelerde bulabilirsiniz)
6-8 damla sardunya yağı
2-4 damla mür yağı
400 mg'lık vitamin E yağı (1-2 vitamin kapsülünü açıp ekleyebilirsiniz)
Sardunya yağı cildinizin nem dengesini korur, kurumasını, çatlamasını ve kırışmasını önler.
Mür yağı çok hafif bir yağdır. Nemlendirici etkisi vardır.
E vitamini yağı cildiniz için mükemmel bir yenileyici ve koruyucudur.
Tüm bu malzemeleri blendırdan geçirin, iyice karıştırın. Losyonunuz koyu olduysa biraz daha su ekleyerek sıvılaştırabilirsiniz. Sıcak havalarda seri bir yerde veya buz dolabında muhafaza edin. Kullanmadan önce mutlaka sallayın.


Sedef 21 1 Mayıs 2007 19:19

Cilt güzelliği için doğal maskeler
 
Maskeler, cildi güçlendiren klasik güzelleştiricilerdir. Kozmetik ürünlerinin hem pahalı olması, hem de bazı ciltlerde alerjiye yol açması, son yıllarda doğal ürünlere olan talebi artırıyor. Canlı ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için, maskenizi evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. İşte doğal ürünlerden hazırlayabileceğiniz birkaç pratik besleyici maske formülü:
* Normal ve kuru cilt için elma maskesi: Kabuğu soyulan bir elma, ince ince rendelenir ve 1 yemek kaşığı dolusu krema ile iyice karıştırılır. Yüze, boyuna ve dekolteye uygulanır ve 10 dakika etkilemeye bırakıldıktan sonra ılık su ile durulanır.

*
Yağlı cilt için çökelek maskesi: 4 yemek kaşığı dolusu çökelek, 10 ml adaçayı, destile suyu, 10 ml gülsuyu, 1 kahve fincanı ılık süt mikserde iyice karıştırılır. Yüze ve boyuna uygulanarak 30 dakika etkilemeye bırakılır.

*
Yağlı cilt için zencefil kompresi: 1 bardak zeytinyağı hafifçe ısıtılır, 1 yemek kaşığı dolusu öğütülmüş zencefil yağa iyice karıştırılır ve 1-2 saat bekletilir. Bu karışımın emdirildiği bez parçaları yüze uygulanır ve 20 dakika etkilemeye bırakılır.

*
Kuru cilt için buğday kırması maskesi: 100 gr kırılmış buğday, krem haline gelebilecek ölçüde zeytinyağı ile mikserde karıştırılır. Yüzde 15 dakika etkilemeye bırakılır.

*
Olgun cilt için havuç maskesi: 1 yumurta sarısı, yarım tatlı kaşığı zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı dolusu havuç suyu iyice karıştırılır. Yüze, boyuna ve dekolteye sürülerek, 20-30 dakika etkilemeye bırakılır.

*
Yağlı cilt için salatalık maskesi: Soyulmuş salatalıktan kesilen 5 kalın dilim mikserde püre haline getirilir, 2 tatlı kaşığı elma sirkesi ve 2 tatlı kaşığı susam yağı, 1 yumurta sarısı iyice çırpılır ve hepsi mikserde iyice karıştırılır. Yüze ve boyuna uygulanarak, 45 dakika etkilemeye bırakılır.

*
Kuru cilt için avakado maskesi: Olgun bir avokado meyvesi kabuksuz olarak çatalla ezilir ve yarım tatlı kaşığı bal, bir tatlı kaşığı elma sirkesi ile iyice karıştırılır. Bu karışım daha sonra bir yumurta sarısı ile karıştırılır ve içine 3 yemek kaşığı dolusu zeytinyağı eklenir. Cilde 20-30 dakika uygulanması yeterli olur.

*
Olgun cilt için yeşil çay maskesi: Bir bardak su kaynatılır ve 5 dakika bekletilir. 1 yemek kaşığı dolusu yeşil çay eklenerek, 5 dakika demlendirilir, süzülür ve soğumaya bırakılır. Bu arada, 3 yemek kaşığı bademyağı ve 1 yemek kaşığı dolusu çiçek balı iyice karıştırılır. Yeşil çay bu karışıma yavaş yavaş eklenirken karıştırmaya devam edilir. Maske, yüze, boyuna ve dekolteye uygulanır ve 20 dakika etkilemeye bırakılır.
http://image.haber7.com/haber/3417.jpg


Pollyanna 1 Mayıs 2007 21:42

SİHİRLİ MASKELER
Deriyi gerginleştiren ve nemlendiren yüz yıkama jelleri, göz maskesi olarak kullanılabilir. Bu maske kurumuş göz derisini canlandırır ve burada olışan kırışıklıkların kısa zamanda yok olmasını sağlar. İnce sargı bezinden iki adet yuvarlak parça kesin. Kullanacağınız jeli bu bezlere bolca yedirin ve gözkapaklarının üzerine koyun, hafifçe bastırın. Göz maskesinin en az 10 dakika etkisini göstermesini bekleyin. Bu arada arada rahat bir yere uzanıp, dinlenin. Son olarak sargı bezlerini alın ve arta kalan jeli parmak uçlarınızla göz derisine yedirin.

SİVİlCE KAPATICILARI
Yüzdeki kızarıklıklar ve sivilceleri kapatmak için birçok ürün kullanılabilir. Bunların yüzde belirgin olarak göze çarpmaması için, kapatıcı kullanıldığı zaman, tüm yüze makyaj yapmak gerekir. Önce yüzü, ince bir tabaka halinde fondötenleyin. Daha sonra makyaj süngeriyle bir parça kapatıcı krem alın ve bunu sivilcelerin üzerine sürün. Süngerin temiz ucuyla, kapatıcı ve fondötenin karışmasını sağlayın. Son olarak da pudra kullanarak makyajınızın kalıcı olmasını sağlayın.

SİYAH NOKTALARA KARŞI
Burnunuzun üzerinde siyah noktalar mı var? Evde 'buhar banyosu' uygulamayı da alışkanlık haline getirin. Bunlar, cildin terlemesini, dolayısıyla, kirlerden arınmasını sağlar. Özel bir maske de hazırlayabilirsiniz: Bir marul yaprağını doğrayıp, çırpılmış yumurta beyazı ve limon suyu ile karıştırarak ezin. Sıkıştırıcı ve parlamayı alıcı bir maske elde edersiniz.

ÇEKİCİ DUDAKLAR
Kan dolaşımı artırmak ve üzerinde oluşan kuru deri tabakasını yok etmek için dudaklarınıza her gün nemli bir düş fırçasıyla ve dairesel hareketlerle masaj yapın; daha sonra da iyice kremleyin. Evde uygulayabileceğiniz, dudaklarınızı yumuşatacak bir başka yöntem daha var: Dudakların üzerine kalın bir tabaka halinde bal sürün. 5 dakika bekledikten sonra silin. Balın içindeki aminoasitler cildin nemlenmesini sağlar.

SİVİLCELERE GÖZ DAMLASI
KIzarmIŞ veya iltihaplanmış gözler için kullanılan göz damlaları, küçük kırmızı sivilceleri de yok eder. Damlanın içindeki maddeler iltihapları tedavi eder ve genişleyen kılcal damarların daralmasını sağlar. Bir parça pamukla bu damlayı sivilcelerin üzerine hafif dokunuşlarla sürün. İhtiyaç duyarsanız bu işlemi birkaç kez tekrarlayın.

YORGUN GÖZLERE ÇARE
Yorgunluk belirtileri yok edin: Yorgunluk izlerini ve morlukları yok etmek için, ağrı dindirici ve dinlendirici doğal bir reçete var: Bir patatesi kabuklarıyla beraber rendeleyin ve sütle ıslatılmış ekmek içiyle karıştırın. Bir tülbent içine döktüğünüz bu karışımı 15 dakika boyunca gözlerinizin üzerinde tutun. Bu süre içinde, tamamen gevşemeniz de çok önemli.


Pasakli_Prenses 21 Mayıs 2007 23:57

Maske sürmenin incelikleri
 
* Önce cilt tipinizi belirleyin. Cildinize uygun meyve ya da sebzeyi seçin. Yapraklı sebzeleri kaynar suda 3 dakika bekletip süzün. Soğuyunca cildinizin üzerine yerleştirin. Diğer sebzeleri ise robotta püre haline getirin. Akmayacak kıvama gelince maskeniz hazır demektir.

*
Maskeyi sürmeden önce cildinizi temizleyin. Çünkü kirli cilt maskeyi özümseyemez. Bunun için bir parça pamuğa temizleme sütünü döküp önce tüm cildinizi temizleyin, sonra ılık suyla yıkayıp havlu ile tampon yaparak kurulayın.


* Maskeyi göz ve dudak çevresi hariç tüm yüz ve boynunuza kalın bir tabaka halinde sürün. Kesinlikle bir yere uzanıp kafanızdaki düşünceleri boşaltın. Çünkü bu pozisyon, vücudun gevşemesine yol açarak hem maskenin akmamasını hem de cildin maskeyi daha kolay özümsemesini sağlıyor.


* Önerdiğimiz maske tariflerindeki bekleme sürelerini aynen uygulayın. Aksi durumda maske cildinize zarar verebilir. Maskeyi temizlemek için ılık suya batırılmış pamukla cildinizi silip yıkayın ve havlu ile tampon yaparak kurulayın.


Kızarıklık sorunlarına ahududu
Probleminiz:

Cildinizde dolaşım sorunları var. Kılcal damarlarınız zaman zaman hiç de estetik olmayan görüntülere yol açıyor. Sivilceler ve yer yer kızarıklıklar ortaya çıkıyor.
Ne yapmalısınız?
Öncelikle kan dolaşımını hızlandıran sebze ve meyveleri araştırın. Frenküzümü, ahududu, böğürtlen ve çilek gibi meyveler bu konuda can simidiniz olabilir. Ayrıca içerdikleri bol A vitamini sayesinde cilde pürüzsüz ve kadifemsi bir görünüm kazandırırlar.
Size uygun maske:
1 avuç dolusu çilek veya ahududuyu bir kâseye alın. Püre halinde ezip cildinize sürün. Ancak cildiniz kuru ise çilek püresine 2 çorba kaşığı süt kreması ekleyip karıştırın ve temizlenmiş cildinize uygulayıp 10 dakika bekletin. Yıkayıp kurulayın.
Çileğin özellikleri
Çilek, bol C vitamini içerdiği için vücudun ve cildin bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Toksinlerin atılımını kolaylaştırarak vücudu temizliyor. Ayrıca bağırsakları yumuşatarak kabızlığı gideriyor.


Yağlı cilde limon

Probleminiz:

Cildiniz aşırı yağlı. Üstelik yer yer parlıyor ve gözenekler genişlemiş. Bu durumda yağ dengesini düzenleyen bir maske uygulamalısınız. Limon bu konuda yararlı olabilir.
Ne yapmalısınız?
Her sabah uyandığınızda ayna karşısına geçin ve cildinizi dikkatle inceleyin. Büyük bir olasılıkla yeni bir sivilce ile karşıla şaabilirsiniz. Yağlı cilt, sivilce ve aknelere davetiye çıkarabiliyor. Bu durumda antiseptik ve sıkılaştırıcı etkili olan limon ile maske hazırlayın.
Size uygun maske:
2 limonun kabuğunu soyup kabuklarını 2 çorba kaşığı suyun içinde 3 dakika bekletin. Robotta püre halinde ezin ve canlandırıcı maske olarak kullanın. Temizlenmiş cildinize pamukla sürüp birkaç dakika bekleyin. Ilık suyla yıkayıp havlu ile kurulayın ve ardından günlük nemlendiricinizi sürün.
Limonun özellikleri
Sıkılaştırıcı ve mikropları öldürücü özellikler içeren limon, bol su içerdiği için toksinlerin vücuttan atılımını sağlıyor. Böylece cilt pürüzsüz bir görünüme kavuşuyor. Zengin C vitamini deposu olduğu için cildi dış etkenlerden koruyup cilt hücrelerinin yenilenmesine katkıda bulunuyor.


Kuru cilde marul

Probleminiz:

Sürekli stres hali ve yoğun çalışma temposu cildi olumsuz yönde etkileyerek kuruluğa sebebiyet verebiliyor. Önlem alınmazsa ilerleyen dönemlerde cilt, mat bir görünüme kavuşuyor ve erken kırışıklıklar sözkonusu olabiliyor. Kuru cilt diğer cilt tiplerine oranla daha çabuk yaşlanıyor.
Ne yapmalısınız?
Sağlıklı, taze ve ışıltılı bir cilt istiyorsanız öncelikle maksimum düzeyde bir nemlendirme sağlamalısınız. Bu nedenle bol su içeren tüm meyve ve sebzeler cildinizin dostu olabilir. Bizim önerimiz marul ya da kıvırcık salata. Her ikisinin de içerdiği su miktarı cilde ihtiyacı olan nemi sağlayacaktır.
Size uygun maske:
Birkaç marul yaprağını kaynar suya batırıp 2 dakika bekletin ve soğumaya bırakın. Yaprakları temizlenmiş yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 20 dakika bekleyip yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Havlu ile tampon yaparak kurulayın.
Marulun yararları
Marul bol su içerdiğinden vücuttaki toksinleri atıp temizliyor, zengin A vitamini sayesinde cilde pürüzsüzlük kazandırıyor. C vitamini ile de cildi güçlendirip olumsuz dış etkenlere karşı koruyor.


Yıpranmış cilde üzüm

Probleminiz:
Cilt bir takım olumsuz etkenlerden dolayı yıpranmaya ve erken yaşlanmaya başlıyor. Özellikle sonbahar aylarında ani değişen havalar cildi fazlasıyla etkiliyor. Bu dönemlerde cildi tazelemek ve kış mevsiminin zararlarından korumak için ölü hücrelerden arındırılması gerekiyor.

Ne yapmalısınız?
Bu durumda sadece nemlendirici kullanmak yeterli olmaz. Belli aralıklarla peeling yani ölü hücrelerin temizlenmesi işlemini de uygulamalısınız. Üzüm, bu konuda derdinizin çaresi olabilir. Üzüm, içerdiği maddeler sayesinde cildi derinlemesine temizlerken, kan dolaşımını da düzenliyor.
Size uygun maske:
Üzümlerin kabuklarını soyun. Çukur bir kaseye alıp çatalla ezerek püre haline getirin. Fazla suyunu süzün ve posasını temizlenmiş cildinize dairesel hareketlerle masaj yaparak sürün. 20 dakika bekleyip yıkayın.
Üzümün yararları
Ölü hücreleri temizlemenin yanı sıra selülite de iyi geliyor. Cildin su tutmasını engelliyor. Zengin içeriği ile toksinleri atan üzüm, bağırsak ve böbrekleri çalıştırıyor, bol enerji veriyor ve cildin yaşlanmasını geciktiriyor.


Yorgunluğa çare muz

Probleminiz:

Çalıştığınız ortamda yoğun hava kirliliği sözkonusu ise ya da sigara tiryakisi iseniz ve gece hayatınız varsa bu durumdan en çok etkilenecek yerlerden biri de cildinizdir. Cilt, dış etkenlere karşı savaşamayacak kadar güçsüz hale geliyor ve yorgun bir görünüme kavuşuyor.
Ne yapmalısınız?
Yorgun cilt soluk renklidir, kırışıklıklara davetiye çıkarır. Hiç değilse haftada bir kez zengin potasyum kaynağı olan muzla bir maske uygulayın. Muzun içeriğindeki yorgunluk giderici etkiler cildi dinlendirerek tazeliyor ve ışıltılı bir görünüme kavuşmasını sağlıyor.
Size uygun maske:
1 muzu çatalla ezerek püre haline getirin. Temizlenmiş cildinize masaj yaparak sürüp 15 dakika bekleyin. Ilık suya batırılmış pamukla cildinizi temizleyin. Ilık suyla yıkayıp havlu ile tampon yaparak kurulayın.
Muzun yararları
Muz yüksek tansiyon, yorgunluk ve kramplara karşı etkili olan potasyum açısından çok zengin bir meyve. Bol enerji verip, idrar söktürücü özellikler içeriyor. Ayrıca A ve C vitaminleri içeriyor. Bu nedenle yorgun cildin en yakın dostudur.


Kırışıklıklara kivi

Probleminiz:

İlerleyen yaş, düzensiz yaşam tarzı ve olumsuz dış etkenler cildin direncini kaybetmesine ve kırışıklıkların oluşmasına neden oluyor. Önlem alınmazsa ciltte hızlı yaşlanma başlıyor ve cilt soluk bir renge bürünüyor.
Ne yapmalısınız?
Cilde kadifemsi bir yumuşaklık ve ışıltı kazandırmak, kırışıklıkları hafifletmek için ekstra bakım uygulamakta yarar var. En zengin C vitamini kaynağı olan kivi yaşlanmayı durdurabiliyor. Yaşınız 25'in üzerinde ise kivi maskesini haftada bir kez uygulayın.
Size uygun maske:
Birkaç kiviyi soyup çatalla ezerek püre haline getirin. Suyunu süzüp posasını temizlenmiş yüzünüze ve boynunuza masaj yaparak sürün. 20 dakika bekleyip ılık suya batırılmış pamukla silin ve ılık suyla yıkayıp havlu ile kurulayın.
Kivinin yararları
Kivinin portakal ve limon gibi turunçgillerden daha fazla C vitamini içerdiğini biliyor muydunuz? Kivi de ayrıca bol miktarda magnezyum bulunuyor. Anemi ve mide problemlerine etkili olan kivi, bağırsakları yumuşatıyor ve toksinlerin atılımını sağlayıp vücudu temizliyor.


Pürüzlü cilde fesleğen

Probleminiz:

Cildiniz pürüzlü ve yaşlı görünüyor. Sık sık lekeler ve sivilceler de ortaya çıkıyor. Eğer özenli bir bakım uygulamazsanız yüzünüzdeki kırışıklıklar artarak derinleşebilir.
Ne yapmalısınız?
Bu konuda taze ya da kuru fesleğen imdadınıza yetişebilir. Fesleğen, temizleyici ve canlandırıcı etkisiyle hücreleri yenileyerek cildin elastikiyetini artırıp ışıltılı bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. Haftada 1 veya 2 kez fesleğen maskesi uygulamanızda yarar var.
Size uygun maske:
1 avuç kuru fesleğen yaprağını bir çay fincanı kaynar suya atın. 1 çorba kaşığı süt tozu ilave edip ılınmaya bırakın. Süzüp cildinize dairesel hareketlerle masaj yaparak yedirin ve temizleyici olarak kullanın. Özellikle kuru ciltler için çok yararlı bir doğal temizleme ürünü.
Fesleğenin özellikleri
Saçlarınız mı dökülüyor? Özelikle taze fesleğen kullanmanızı öneriyoruz. Saç dökülmesini yavaşlatıyor. Bir demet fesleğen yaprağını yarım litre suda kaynatıp süzün. Ilınınca bir şişeye alıp ağzını kapatın. Her yıkamada saç diplerinize friksiyon yaparak uygulayıp saçınızı yıkayın.


Şişkinliğe karşı rezene

Probleminiz:

Son zamanlarda her sabah uyandığınızda aynadaki görüntünüzden rahatsız mı oluyorsunuz? Yüzünüz ve gözlerinizdeki şişkinlik sizi rahatsız edecek boyutlara mı ulaştı? Üstelik cildiniz soluk mu? Bu sorulara yanıtınız evet ise rezeneyi deneyin.
Ne yapmalısınız?
Acil önlemler almazsanız sürekli şişkinlik cildinizin elastikiyetini kaybetmesine yol açabilir. Öncelikle şişkinliği giderip sonra cildi sıkılaştırıcı önlemler alın. Bunun için rezene maskesini cildinizin durumuna göre haftada bir ya da iki kez deneyin.
Size uygun maske:
20 gr rezene yaprağını 1 çay fincanı suyla kaynatıp süzün. 3 çorba kaşığı rezene suyuna 1 yumurta sarısı ve ayrı bir yerde kar halinde çırpılmış 1 yumurta akı ilave edip karıştırın. Yüz ve boynunuza sürüp 15 dakika bekletin. Ilık suyla yıkayıp kurulayın.
Rezenenin yararları
Yüksek oranda A vitamini içeren rezene cilde en yararlı sebzelerden biri. Ayrıca B ve C vitaminleri, kalsiyum, kükürt ve demir kaynağı da. Hindistan'da yüzyıllardır değişmeyen bir gelenektir rezene. Her yemekten sonra ağız kokusunu gidermek ve hazmı kolaylaştırmak için rezene tohumu çiğnenir.


Lifting etkili yumurta

Probleminiz:

Cildinizde hafif sarkmalar başladı. Bunun nedeni cilt yapınız olabilir. İlerleyen yaş ya da hızlı kilo alıp verme gibi sorunlar da cildin esnekleğini yitirerek sarkmasına yol açıyor. Acil olarak cildinizi sıkılaştırmazsanız sarkma artacaktır.
Ne yapmalısınız?
Cildinizi sıkılaştıracak malzemelerle maskeler hazırlayın. Aminoasit içerikli ve albümin içeren yumurta akı cildinize lifting etkisi yapacaktır. Özellikle yumurta akı bu konuda gerçek bir uzman.
Size uygun maske:
2 yumurta akını 1 çorba kaşığı tozşekerle kar halinde çırpın. Hazırladığınız bu merengi temizlenmiş cildinize pamukla masaj yaparak sürün. 15 dakika bekleyip ılık suya batırılmış pamukla temizleyin. Ilık suyla yıkayıp havlu ile tampon yaparak kurulayın.
Yumurtanın yararları
Yumurtanın, ucu çatallaşmış saçlara iyi geldiğini biliyor muydunuz? Saçları adeta yeniden yapılandırıp ışıltı kazandırıyor. 1 yumurta sarısını ayrı bir yerde çırpıp 1 çorba kaşığı bebe şampuanına ilave edin. İyice karıştırın ve saçlarınıza masaj yaparak uygulayıp birkaç dakika bekledikten sonra yıkayın.


Güçsüz cilde nane

Probleminiz:

Birkaç gecenin uykusuzluğu adeta cildinize yansımış. Güçsüz ve yıpranmış bir görünüm içeriyor. Cildinizden sanki yorgunluk okunuyor. En iyisi bir an önce önlem almak. Aksi durumda cilt, sağlıksız bir görünüme kavuşup kırışıklıklara davetiye çıkarabilir.
Ne yapmalısınız?
Öncelikle cildinizi dinlendirmelisiniz. Bunun için rahatlatıcı etkili bitkilerden yararlanın. Nane, papatya gibi. Hazırlayacağınız maskeleri haftada 1 ya da 2 kez uygulayarak cildinizi yeniden yapılandırın.
Size uygun maske:
20 gr taze nane yaprağını 1 çay fincanı suyla kaynatın. Ilınınca süzün. Bir elmayı soyup rendeleyin. Nane suyuna ilave edip karıştırın. Daha önceden temizlediğiniz yüz ve boynunuza masajla yedirerek sürün. 20 dakika bekleyip cildinizi yıkayın ve havlu ile kurulayın.
Nanenin yararları
Fiziksel ve ruhsal yorgunluğun ilacı nane. Banyo suyuna ilave edeceğiniz bir avuç nane ile papatya derdinizin çaresi olabilir. Üstelik sıcak banyo sırasında banyonuz bu kokulu bitkilerden dolayı çok hoş kokabilir. Bitkilerin sinirler üzerinde rahatlatıcı bir etkisi de var.


YaKaMoZcuk 19 Temmuz 2007 01:06

Çamur Maskesi
 
Bu çamur iyileştiriyor
Azerbaycan'da yüzyıllardır kullanılan çamur sivilceden sinüzite her soruna çare oluyor. Azerbaycan yanardağlarından çıkartılan volkanik doğal tedavi çamuru sivilceden, sinüzit tedavisine, saç dökülmesinden kireçlenmelerin giderilmesine kadar faydalı oluyor.
Türkiye'ye yerleşen Azeri sağlık uzmanı Leyla Tanrıverdi ile ülkemize de gelen ve büyük ilgi gören çamur, özellikle kadınların yaşamının bir parçası haline geldi. Leyla Tanrıverdi, volkanik çamurun Azerbaycan'da yüzyıllardır kullanıldığını söylüyor; "Azerbaycan'da kireçlenmeden migrene kadar herkesin elinin altında volkanik çamur vardır. Hatta Kleopatra'nın çamur banyosu yapmak için Azerbaycan'a geldiği de bilinir. İlk uygulamadan sonra yüzdeki siyah noktaların büyük bölümü giderilir. Cilt canlanıp parlar, gerilme olur, büyük bir rahatlama görülür." Tanrıverdi, çamuru önce kendisinde ve ailesinde denediğini, ardından tanıtımını üstlendiğini söylüyor.
Çamuru kullandığı alanları o kadar geliştirmiş ki saç dökülmesine bile iyi geldiğini fark etmiş. Volkanik çamurun içeriğinde iyot, brom, çinko, bakır, kalay, manganez, iyot gibi silisyumlu kil kütlesi zengin mineraller, doğal su, suda eriyebilir tuzlar ve organik bileşenler mevcut. Evde uygulanabilir Özellikle yüzde koruyucu cilt bakımı sağlayan çamur, ciltte güneşin yol açtığı, hamilelik sonrasında ve yaşlılıkta oluşan lekelerin giderilmesinde, akne ve sivilce tedavisinde, yüzün gerdirilmesinde, sinüzit tedavisinde, kemik, adale sistemi ve bağ dokusu hastalıklarında ve kireçlenmede kullanılıyor. Herkesin evde kolaylıkla kullanabileceği çamur maskesinin uygulaması ise şöyle: Cilt temizleniyor. Buhar banyosu yapılıyor. Çamur sıcak suda ısıtılıyor. Tahta spatula ile karıştırıldıktan sonra ince bir tabaka halinde yüze sürülüyor. Tamamen kuruduktan sonra ılık su ile yıkanıyor.


kanald


GÜLGECELER 27 Ağustos 2008 13:17

Dogal güzellik maskelerı

1- KIRIŞIKLIKLARA SALATA MUCİZESİ
Yarım salatalık (kabuklu), 1yumurtanın beyazı, 2 yemek kasıgı mayonez, 1/2 bardak zeytinyagı. Salatalıgı yıkayın ama kabuklarını soymayın. Ufak ufak dograyıp püre haline getirin. (En kolayı ince ince rendelemek.) Diger malzemeler ile karıstırın. Sabah ve aksam yüzünüze sürerek birkaç dakika bekletin. Ilık su ve pamuk yardımıyla karısımı yüzünüzden temizleyin. En son olarakta cilt tipinize uygun nemlendiricinizi sürün.

2- KURU CİLTLERE MASKE
Büyük bir tencerenin yarısına kadar su koyup, ocakta ısıtın. Kaynattıgınız bu suyun üzerine ufak bir madeni kap oturtun. Bu kabın içine de 1 kasık keten tohumu unu koyup, 2-3 misli su ile karıstararak hamur haline getirin. Daha sonra bu hamuru ılık halde yüzünüze uygulayın. Göz çevreniz hariç yüzünüz ve boynunuza sürün. Cildinizde 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın. Haftada bir kez banyodan sonra uygulayacagınız bu maske ile cildiniz daha yumusak bir görünüm kazanacaktır.

3- NORMAL VE KURU CİLTLER İÇİN BESLEYİCİ ELMA MASKESİ
Kabugu soyulan bir elma, ince ince rendelenir ve 1 yemek kasıgı dolusu krema ile iyice karıstırılır. Yüze, boyuna ve dekolteye uygulanır ve 10 dakika etkilemeye bırakıldıktan sonra ılık su ile durulanır.

4- YAĞLI CİLTLER İÇİN ÇÖKELEK MASKESİ
4 yemek kasıgı dolusu çökelek, 10 ml adaçayı, destile suyu, 10 ml gülsuyu, 1 kahve fincanı ılık süt mikserde iyice karıstırılır. Yüze ve boyuna uygulanarak 30 dakika etkilemeye bırakılır.

5- YAĞLI CİLTLER İÇİN ZENCEFİL KOMPRESİ
1 bardak zeytinyagı hafifçe ısıtılır, 1 yemek kasıgı dolusu öğütülmüş zencefil yağa iyice karıstırılır ve 1-2 saat bekletilir. Bu karısımın emdirildigi bez parçaları yüze uygulanır ve 20 dakika etkilemeye bırakılır.

6- KURU CİLTLER İÇİN BUĞDAY KIRMASI MASKESİ
100 gr kırılmıs bugday, krem haline gelebilecek ölçüde zeytinyagı ile mikserde karıstırılır. Yüzde 15 dakika etkilemeye bırakılır.

7- OLGUN CİLTLER İÇİN HAVUÇ MASKESİ
1 yumurta sarısı, yarım tatlı kasıgı zeytinyagı ve bir tatlı kasıgı dolusu havuç suyu iyice karıstırılır. Yüze, boyuna ve dekolteye sürülerek, 20-30 dakika etkilemeye bırakılır.

8- YAĞLI CİLT İcİN SALATALIK MASKESİ
Soyulmus salatalıktan kesilen 5 kalın dilim mikserde püre haline getirilir, 2 tatlı kasıgı elma sirkesi ve 2 tatlı kasıgı susam yagı, 1 yumurta sarısı iyice çırpılır ve hepsi mikserde iyice karıstırılır. Yüze ve boyuna uygulanarak, 45 dakika etkilemeye bırakılır.

9- KURU CİLTLER İÇİN AVOKADO MASKESİ
Olgun bir avokado meyvesi kabuksuz olarak çatalla ezilir ve yarım tatlı kasıgı bal, bir tatlı kasıgı elma sirkesi ile iyice karıstırılır. Bu karısım daha sonra bir yumurta sarısı ile karıstırılır ve içine 3 yemek kasıgı dolusu zeytinyagı eklenir. Cilde 20-30 dakika uygulanması yeterli olur.

10- OLGUN CİLTLER İcİN YEŞİL ÇAY MASKESİ
Bir bardak su kaynatılır ve 5 dakika bekletilir. 1 yemek kasıgı dolusu yesil çay eklenerek, 5 dakika demlendirilir, süzülür ve sogumaya bırakılır. Bu arada, 3 yemek kasıgı bademyagı ve 1 yemek kasıgı dolusu çiçek balı iyice karıstırılır. Yesil çay bu karısıma yavas yavas eklenirken karıstırmaya devam edilir. Maske, yüze, boyuna ve dekolteye uygulanır ve 20 dakika etkilemeye bırakılır.


Sedef 21 28 Ağustos 2008 21:18

Kuru cilde marul maskesi
Sürekli stres hali ve yoğun çalışma temposu cildi olumsuz yönde etkileyerek kuruluğa sebebiyet verebiliyor. Önlem alınmazsa ilerleyen dönemlerde cilt, mat bir görünüme kavuşuyor ve erken kırışıklıklar sözkonusu olabiliyor. Kuru cilt diğer cilt tiplerine oranla daha çabuk yaşlanıyor.
http://www.kadinportal.com/resimler/resim110768.jpg
Ne yapmalısınız?
Sağlıklı, taze ve ışıltılı bir cilt istiyorsanız öncelikle maksimum düzeyde bir nemlendirme sağlamalısınız. Bu nedenle bol su içeren tüm meyve ve sebzeler cildinizin dostu olabilir. Bizim önerimiz marul ya da kıvırcık salata. Her ikisinin de içerdiği su miktarı cilde ihtiyacı olan nemi sağlayacaktır.


Size uygun maske
Birkaç marul yaprağını kaynar suya batırıp 2 dakika bekletin ve soğumaya bırakın. Yaprakları temizlenmiş yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 20 dakika bekleyip yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Havlu ile tampon yaparak kurulayın.


Marulun yararları
Marul bol su içerdiğinden vücuttaki toksinleri atıp temizliyor, zengin A vitamini sayesinde cilde pürüzsüzlük kazandırıyor. C vitamini ile de cildi güçlendirip olumsuz dış etkenlere karşı koruyor.




Saat: 13:53
Sayfa 1 / 3

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık