MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Meyve suyunun içinde ne vardır, yararları ve zararları nedir? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/268063-meyve-suyunun-icinde-ne-vardir-yararlari-ve-zararlari-nedir.html)

Misafir 2 Eylül 2009 12:59

meyvesuyu içindekiler ve zararları faydaları


Misafir 2 Eylül 2009 13:01

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1473167)
meyvesuyu içindekiler ve zararları faydaları

Meyve suyu

Vikipedi, özgür ansiklopedi

meyve suyu, doğal olarak meyve dokusunda bulunan sıvıdır. Meyve suları, ısı veya çözücü kullanmadan, taze meyvelerinin ezmesi veya sıkıştırması ile hazırlanılır

Örneğin, portakal suyu portakal meyvesinin özütüdür

Türleri

Bazı popüler meyve suyu türleri elma, portakal, vişne, greyfurt, ananas, domates, hint kirazı, üzüm, yabanmersini ve nar sularıdır, ama diğer popüler türleri de var.
Meyve suyunun faydaları

Bilimadamları yaşlanmaya, Alzheimer, kanser, kalp hastalıkları gibi kronik rahatsızlıklara karşı taze sıkılmış meyve suyu tüketilmesini tavsiye ediyor.

Özellikle siyah üzüm, greyfurt, elma ve nar suyunun her türlü hastalıkla savaşan antioksidanlar açısından zengin olduğu biliniyor. Taze sıkılmış meyve sularının haftada en az 3 kez tüketilmesini öneriliyor.

Glasgow üniversitesinde yürütülen araştırmalarda düzenli meyve suyu tüketiminin, yaşlanmanın etkilerini yavaşlattığı, Alzheimer, kanser ve kalple ilgili kronik hastalıklara yakalanma riskini de azalttığı ortaya çıktı.

Taze sıkılmış meyve suları, yaşlanmaya ya da kronik hastalıklara neden olan serbest radikallerin en büyük düşmanı olarak bilinen antioksidanları yoğun miktarda içerdiğinden bu etkiyi yaratıyor.

Bu açıdan en faydalı meyveler, siyah üzüm, greyfurt, elma ve nar. En fazla antioksidan üzüm, greyfurt, elma ve nar suyunda bulunuyor...

Araştırmanın sonuçlarına göre haftada ortalama 3 kez bu meyvelerin suyunun tüketilmesi Alzheimer riskini yüzde 76, kalp hastalıkları riskiniyse yüzde 30 oranında düşürüyor.

Bu mevye sularındaki antioksidanlar serbest radikallerin hücrelere saldırıp yoketmesini engelliyor. Bu da yaşlanma etkilerini hafifletiyor.

Uzmanlar meyve sularında rastlanan antioksidanların kırmızı şarap, kahve ve çikolata da bulunduğunu, bu gıdaların da makul miktarlarda türketilmesinin faydalı olabileceğini vurguluyor.




Misafir 14 Haziran 2011 22:59

Ne kadar zekisiniz ya, adam size faydalarını ve zararlarını sormuş, yani dışarıdan aldığımız meyve suların ne kadar zararlı ve ne kadar faydalı!
Bilmem anlatabildim mi.

marketlerden aldığımız doğal yazan meyve suları acaba ne kadar doğal. içindekileri okursan en fazla %40 doğal olduğunu görüyoruz, peki ya kalan maddeler? onların zararları ne acaba,veya meyveler nereden gelmiş? acaba organik doğal meyveler mi yoksa hormonlu meyveler mi...

Ne kadar uğraşırsak aslında manavdan aldığımız hormonsuz sebzeler bile ilaçlardan etkilenmiş oluyor, istediğiniz kadar yıkayın hiç fark etmiyor.
E tabi bunları bakanlık söylemez, sözlerim altın değerinde arkadaş. zaten tüm hükümetlerin amacı o değil mi, insan ömrünü kısaltmak sözde hastalıklara karşı savaş veriyorlar, ama aslında deney ediyorlar istedikleri gibi bizi zehirleyebilirler.

Iyi zehirlenmeler.


Misafir 26 Temmuz 2011 14:02

meyva suyunun taze sıkılmışı tabi kide yararlı ama ambalajlılarda ne olduğunu bilmiyoruz ... ve bunun için taze sıkılmış meyva suyu içmeliyizz:(


Misafir 26 Temmuz 2011 14:16

son günlerde haberlerde meyve suyunun boyu kısalttığına dair bir haber vardı



Misafir 1 Aralık 2011 16:06

meyve suyunun içinde hangi vitaminler vardır?
 
Meyve suyunun içinde hangi vitaminler vardır ? cevaplarınızı bekliyorum acil...


Misafir 26 Aralık 2011 20:42

meyve suyu ve süt (ACİL YARDIM LAZIM)
 
bu meyve suyu ve süt karışım madde değildir dimi ben bunu sormak istedimde....


asude 27 Aralık 2013 14:30

asude
 
zararları ne



Saat: 14:39

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık