MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Köpek balığı ne ile beslenir? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/273839-kopek-baligi-ne-ile-beslenir.html)

Misafir 7 Ekim 2009 19:49

Köpek balığı ne ile beslenir?


Misafir 7 Ekim 2009 21:05

İri köpek balıkları da denizlerdeki pek çok canlı gibi planktonlarla beslenirler. Köpek balıkları, yüzgeçlerini bir filtre gibi kullanırlar ve deniz suyunu buradan geçirerek planktonları toplarlar. Kuzey Denizi'nde her kasım ayında plankton yoğunluğu azaldığı için köpek balıkları besin ararken her zaman harcadıklarından çok daha fazla enerji harcamak zorunda kalırlar. Bu nedenle bir süre sonra güçsüz kaldıkları için yemek aramayı bırakıp, dibe çökerler ve kış uykusuna yatarlar. Okyanusun derinliklerinde aylarca hareket etmeden ve hiç beslenmeden yaşayabilirler. Bu sırada kalpleri sanki çalışmıyormuş gibi çok yavaş atar.


Misafir 10 Mayıs 2011 09:27

Köpek balıkları, küçük balıklarla, küçük balıklar, daha küçük balıklarla, daha küçük balıklar ise sudaki mikroskobik canlılarla beslenirler.


kompetankedi 28 Eylül 2011 20:59

Alıntı:

Plankton nasıl bir canlıdır?
Plankton (Planktonik Organizmalar)
MsXLabs.org & Temel Britannica & Vikipedi
Plankton türleri

Plankton, suda bulunan, hareket yeteneği akıntıya bağımlı olan canlılara verilen genel isimdir. Genellikle mikroskobik boyutta ve tek hücreli oldukları varsayılsa da, denizanaları veya kopmuş yosunlar da okyanusbilimciler tarafından plankton olarak tanımlanır. Bitkisel planktonlara fitoplankton, hayvansal olanlarına ise zooplankton adı verilir. Göllerde, denizlerde ve akarsularda, hatta belirli şartlar altında buzullarda bulunabilirler.

devamı: Plankton (Planktonik Organizmalar)


Misafir 13 Ekim 2011 21:03

Köpek balıkları, balıkların bıraktığı yumurtalar ile beslenirler ayrıca bildiğiniz gibi bir balık yumurtlarken 1-2 tane yumurta bırakmaz, milyonlarca bırakır ki hiç değilse köpek balığının yediği yumurtalardan 5-6 tane kalabilsin diye.


iceslush 2 Şubat 2015 16:25

Köpekbalıklarının Beslenme Şekilleri
 
Köpek balıklarının beslenme şekilleri türlerine göre farklılık gösterir. Örneğin en büyük köpek balığı türü olan "Balina köpek balığı" planktonlar ile beslenir.Köpek balıklarının beslenme şekilleri diş yapıları ile çok yakından alakalıdır. Büyük Beyaz köpek balığı gibi keskin ve sivri dişlere sahip türler neredeyse herşeyi yerler fakat enerji ihtiyaçları yüksek olduğundan fok, orkinos, ton balığı gibi canlılar en sevdikleridir. Köpek balıklarında kannibalism de görülür. Kannibalism yamyamlık demektir yani köpekbalıkları diğer köpek balıklarıyla da beslenir.Bazı istinaslar dışında köpek balıklarının neredeyse hepsi etçildir.

BAKINIZ Köpekbalığı (Selachimorpha)



Saat: 19:53

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık