MsXLabs
Sayfa 1 / 5

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Adrenalin patlaması nedir? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/274631-adrenalin-patlamasi-nedir.html)

harami 10 Ekim 2009 18:39

adrenalin patlaması nedir arkadaşlar ? ne gibi etkisi vardır insanlara ?

lütfen cevap verin arkadaşlar


Misafir 10 Ekim 2009 18:48

Alıntı:

harami adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1527569)
adrenalin patlaması nedir arkadaşlar ? ne gibi etkisi vardır insanlara ?

Adrenalin Patlaması,
Vücudunu aşırı heyecena bağlı olarak aşırı derecede adrenalin salgılamasından kaynaklanır.Salgılanan adrenalin kişiye farkında olmaksızın ekstra bir güç gelmiş gibi bir his verir.Reflekslerde hızlanmaya,aşırı cesaretlenmeye neden olur.Burada extra güçten kasıtta budur.Ekstra güç kelimesi nadirende olsa kas lifleri aşırı gelişmiş olan insanlarda görülebir.
Adrenalin patlamasında vücuttaki kol ve bacak gibi uzuvlarda hissizlik meydana gelir.Örneğin; Bir koşuda zorlanıp aşırı ısınan bacaklar yorulmaya bağlı olarak dururlar.Ancak yoğun derecede salınan Adrenalin buna izin vermez (bir süre daha).Adrenalinin etkisi geçtiğinde çok zorlanan bacaklarda vb. şiddetli ağrılar baş gösterir ki,bu ağrılar zorlamaya bağlı olarak 15 gün kadar sürebilir.


Misafir 3 Şubat 2010 17:28

Alıntı:

harami adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1527569)
adrenalin patlaması nedir arkadaşlar ? ne gibi etkisi vardır insanlara ?

lütfen cevap verin arkadaşlar

adrenalin patlaması insan vicudundaki enerji fazlalığıdır herkezde olan birşeydir adrenalin patlaması


Misafir 10 Ekim 2010 18:23

Adrenalin patlaması ölüm korkusu gibi tehlike durumlarında ortaya çıkar, herkeste olabilicek bir şey değildir. Çok nadir görülür.


Misafir 28 Kasım 2010 01:21

bence de çok nadir görülür bir kavgada altta kalmış ve kollumu kıpırdatamayacak şekilde yorgunken dinlenip gücümü toparlamaya çalışırken arkadaşımın yüzüme dogru tuh dayak yedin dediğini duydum ve üstümdekini nasıl üstümden attıgımı ve üstüne çıktıgımı hatırlayamıyorum bile ama dayak yemekten kurtarmıştı beni


Misafir 28 Kasım 2010 02:41

o arkadaşım dediğin adam olsaydı alay edeceğine yardım ederdi


Misafir 3 Ocak 2011 23:10

adrenalini kontrol altına ala bilirmiyiz?
 
5peki bu adrenalini kontrollü kullanma gibi bi imkanımız varmı kontrol altına alarak bilinçli kullanma çünkü düşünüyorumda kontrollü ele ala bilirseniz adrenalinin o zaman sizden güçlüsü yok yani.... acaba şu konuya bi açıklık getire bilirmisin????? adrenalin nasıl kontrol altına alınır....


Misafir 6 Şubat 2011 01:17

ya kardeşim ne zaman ortya çıkar birde nasıl hissederiz

birde ne gibi güç verir


Misafir 9 Şubat 2011 17:35

Doğada bu hormonun görevi, organizmayı acil harekete hazırlamaktır. Etkisini, nabzın atışı, kanın iç organlar ve deriden kaslara sevk edilmesi, karaciğerdeki glikojenin glikoza değişmesi ve böylelikle, acil bir enerji kaynağı sağlanması şeklinde gösterir. Heyecan ve korku durumunda adrenalin salgılanması artar. Kan damarlarını genişletir. Acı hissini azaltır. Göz bebeklerinin büyümesiyle göze alınan ışık artar, daha net ve hızlı görüş sağlanır. Adrenalin hormonunun yarılanma ömrü 20-60 saniyedir.
Adrenalinin salgılanması sırasında:
1. İskelet kaslarına ait arteriollerde genişleme, düz kas ve sindirim sistemine ait arteriollerde daralma meydana getirir.
2. Coroner arterler genişler,
3. Kan basıncı yükselir,
4. Kalp atış hızı artar,
5. Göz bebekleri(pupilla) büyür,
6. Kan şekeri(glisemi) yükselir.
ALINTI:Adrenalin Patlaması Nedir ?, Sağlık Pasajı, sağlıklı yaşam bilgileri, güzellik formül


Misafir 4 Mart 2011 22:35

meraba arkadaşlar kusura bakmayın evde delirecek qibi oldum ve tanımadıklarımla paylaşmak istedim bu durumu , bi kaç öncesine kadar hiç böyle birşey gelmemişti başıma ama daha dün işten dönerken küçük bi kız cocuğu elindeki yuvarlak paketi yere düşürdü yuvarlanarak aşağı inen paketin ardından koştu ileriden de mavi bir kamyonet geldiğini gördüm, kız ile aramızda 100 - 150 metre uzaklık vardı ama nasıl olduysa bir anda normal olarak görmem sıklaştı ve olayları normalden daha yüksek hızda ve normalin üzerind egörmeye başladım ve küçük kızın yanına yani 100 - 150 metreyi 3 veya 4 saniyede alarak kzıı kaldırıma cıkardım cevremdeki herkes sanki bi kaçıkmışım gibi bakıyoRlar yalwarırım yardımcı olun olayları normalden birazdaha hızlı görüyorum yardım edin



Saat: 22:26
Sayfa 1 / 5

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık