MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Tıp Bilimleri (https://www.msxlabs.org/forum/tip-bilimleri/)
-   -   Tansiyon düşüklüğünün nedenleri nedir? (https://www.msxlabs.org/forum/tip-bilimleri/276183-tansiyon-dusuklugunun-nedenleri-nedir.html)

Misafir 17 Ekim 2009 20:58

Tansiyon düşüklüğünün nedenleri nedir?
 
Tansiyon düşüklüğünün nedenleri nedir?


Safi 16 Nisan 2016 17:14

DÜŞÜK KAN BASINCININ YAKINMA VE BULGULARI NELER OLABİLİR?
Düşük kan basıncı hayati organlara kan gidimini azaltacaktır. Bu organlardan biri beyindir. Beyine giden kan azaldığı takdirde baş dönmesi, sersemlik ve baygınlık oluşacaktır. Kişiler yatar durumdan oturur duruma ayakta durma pozisyonuna geçtiklerinde bu bulgular artabilir. Düşük tansiyonda ayağa kalkma bu kişilerdeki tansiyonu daha da düşürecektir. Zaten tansiyonu düşük olan kişiler ayakta kaldıklarında bu düşük tansiyonu daha da kötüleştirecektir. Ayağa kalkıldığında bulgu veren düşük tansiyona ortostatik hipertansiyon denir. Normal kişiler ortostatik hipertansiyon durumunu daha önce belirttiğimiz mekanizmalarla kolayca düzeltebilirler.
Düşük kan basıncında kalbe giden kan miktarıda azalacaktır. Kalbi besleyen koroner arterlerdeki bu kan azalması risk altındaki kişilerde kalp krizi riskini artırabilecektir.
Böbreklerde uzun süre düşük kan basıncına maruz kalırsa, süzme fonksiyobları önce geçici sonra kalıcı olarak bozulabilir ve kişide akut böbrek yetmezliği gelişebilir.
Hipotansiyonun düzeltilemediği durumlarda beyin, böbrek , kalp, akciğer, karaciğer ve diğer organlarda yetmezliğe gidecektir, buna hipotansif şok denmektedir.
Hipotansiyon sebepleri nelerdir?
  • Düşük Kan hacmi
    • Kanamalar- gastrointestinal kanamalar, hematüri gibi
    • batın içine sıvı yer değiştirmesi- akut pankreatiti gibi batın içi inlfamasyonu hallerinde karın boşluğuna sıvı toplanır. buna assit denir. assit oluşurken kan volumunden çalarak oluşacağından tansiyon düşecektir.
  • Düşük kalp kan pompalanması
    • Kalp kası yetmezliği
    • Perikardit
    • Kalp ritm bozuklukları
    • pulmoner embolizm

DEVAMI Tansiyon Nedir?



Saat: 09:54

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık