MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Beynin yapısı ve organlarının görevleri nedir? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/277975-beynin-yapisi-ve-organlarinin-gorevleri-nedir.html)

Misafir 29 Ekim 2009 13:46

Beynin yapısı ve organlarının görevleri nedir?
 
Beynin yapısı ve görevleri nelerdir?


Coolgirl12 2 Ekim 2013 20:38

Cevap: beynin görevleri
 
Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1587716)
7.sınıf için beynin görevleri yapı ve organları

-Duyu organlarımızdan (burun,göz,deri,dil,kulak) gelen bilgileri değerlendirir.
-Acıkma, susama, uyku ve uyanıklık gibi olayları düzenler.
-İstemli hareketlerin gerçekleşmesini sağlar.
-Kan basıncı ve vücut sıcaklığını düzenler.
-Beyincik ve omurilik soğanı da beynin bölümlerindendir.


_Yağmur_ 6 Nisan 2017 15:16

1 ek

Beyin ve Beynin Yapısı


Beyin, omurgalılarda, kafatası boşluğunun içinde yer alan ve merkez sinir sisteminin ön bölümünü oluşturan, yoğunlaşmış sinir dokusu. Duyular aracılığıyla alınan verileri birleştirip bütünleyerek, bu uyanlara yanıt niteliğindeki hareketleri yöneten, bu nedenle temel içgüdüsel etkinliklerde çok önemli bir rol oynayan beyin, üstün yapılı omurgalılarda aynı zamanda öğrenme merkezidir.

Alıntıdaki Ek 63337
Omurgasızların beyni, bir dizi sinir kordonunun ön ucunda kümelenmiş sinir hücrelerinden, omurgalıların beyni ise omuriliğin) ön bölümünün iyice genişlemesinden oluşur. Gelişmemiş omurgalıların beyni, böyle bir genişleme göstermediğinden, daha çok bir boruyu andırır; bu hayvanların beyni ile daha üstün yapılı omurgalı embriyonlarının erken gelişme evrelerindeki beyni arasında oldukça büyük bir benzerlik göze çarpar. Gelişmemiş omurgalıların beyninde üç bölge ayırt edilir: Arka beyin ya da art beyin (rombensefal), orta beyin (mezensefal) ve ön beyin (prozensefal). Üstün yapılı omurgalılarda, embriyonun gelişmesi sırasında beyin önemli değişiklikler geçirirse de, bu üç bölge arasındaki ayrım sonuna değin korunur. Ancak, embriyonun gelişmesi sırasında orta beyin olduğu gibi kalırken ön beyin ve arka beyin ikişer alt bölüme ayrıldığından, beyinde beş bölgeli bir yapı ortaya çıkar: Arka beyin, beyinciği oluşturan metensefal ile soğaniliği (soğancık ya da omurilik soğanı) oluşturan miyelensefal bölgelerine ayrılır; ön beyinden ise, beyin yarımkürelerini oluşturan telensefal (büyük beyin) ile talamus ve hipotalamusu oluşturan diensefal bölgeleri doğar. Beyni, beyin yarımküreleri ve beyin sapı olmak üzere iki büyük bölüm halinde incelemek anatomi açısından büyük kolaylık sağlar.

DEVAMI.>> Beyin Nedir - Beynin Yapısı ve Görevleri



Saat: 02:37

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık