MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Yer jimnastiği hakkında bilgi verebilir misiniz? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/288812-yer-jimnastigi-hakkinda-bilgi-verebilir-misiniz.html)

Misafir 10 Aralık 2009 17:01

merhaba ben yer jimnastiğini arıyorum nerede bulabilirim?lütfen 11.12.09 tarihine lazım hemen yazarsanız sevinirim.......


fadedliver 10 Aralık 2009 17:09

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1599706)
merhaba ben yer jimnastiğini arıyorum nerede bulabilirim?lütfen 11.12.09 tarihine lazım hemen yazarsanız sevinirim.......

YER JİMNASTİĞİ
Bireyin cesaretli ve teşebbüs gücünün kuvvetli olmasında büyük etkisi vardır. Denge, kuvvet, dayanıklılık, reaksiyon ve koordinasyona gibi kavramlarına gibi kavramların geliştirilmesinde minder üzerinde yapılan çeşitli hareketlerin etkisi azın sanmayacak ölçü derdir. Çeşitli hareket formaları kişinin kendine olan güvenini pekiştirir ve kişinin fiziksel ve psikolojik açıdan güçlü hissetmesini sağlar.
Jimnastik kişi üzerinde esnetiş gelişmeye hizmet eder, bireyin sorumluluklarının bilincine varmasını sağlar. Jimnastik formalarının yapısı gereği, bireyin fiziki yapısı yanında düşünce tarzı olacakta ciddi ve disiplinli olma duygusu kazandırır. Bu disiplinlerden biriside yer jimnastiğinde “AMUT” (EL DENGESİ) olarak adlandırılır.

JİMNASTİĞİN İŞLEVSEL ANATOMİ

EL DENGESİ : El dengesinde kulların (triceps brachii kası) büyük bir destek kuvveti olmalı ve vücudu sabitlenmesi gerekir. Ayrıca tüm fleksör ve ekstansörler izomatrik kasılmayla vücudun tamamı düz ve dengede tutulmalıdır.

JİMNASTİKÇİ SEÇİMİNDEKİ KRİTERLER

1- Koordinasyon, esneklik, güç
2- Kalça ve bacak dengesi
3- Sabır ve azim
4- Strese karşı koyabilme hissi denge yeteneği
5- Yüksek ana aerobik kapasite
6- Kısa veya orta boylu olma

AMUT VE AMUTTAN GEÇEN HAREKETLER

AMUT : Amut hareketi artistik jimnastikte temel ve en önemli becerilerden birisidir. Bu nedenle en iyi şekilde yapılmasını sağlaması için uzun zamana ve çalışmaya gerek vardır. Amut vücut bölümlerinin birbirine olan bağlantının bütünleşmesini sağlar. Hiçbir egzersiz amutla elde edilebilecek vücut tutuşunu kazandırmaz.
Tüm Amut çalışmaları, için sporcu ya düzgün vücut pozisyonunun kazandırılması kaçınılmayacak tez noktasıdır. Sporcunun Jimnastik yaşantısı boyunca öğreneceği hareketlerde amut ve çeşitleri oldukça yoğun bir şekilde kullanılacaktır.
TEKNİK YAPIM :Ayakta temel duruştan kollar gergin ve birbirine paralel olarak dayandırılır. Kollar başın iki yanında ve omuzlar kulak memelerine değecek şekilde yukarıya uzatılır. Dayanma bacağı ile ileriye doğru bükülmedikçe bir gerideki bacak (savurma bacağı) yukarıya kaldırılır. Dayanma bacağındaki bükülme eller yere değene kadar devam eder. Eller yere değdiği an savurma bacağı hızla savrulur dayanma bacağı yeri kuvvetle iterek gergin bir şekilde savunma bacağıyla ile birleştirilir ve amut pozisyonuna gelinir. Yere doğru çizilişte kolların gövdeyle birlikte hareket etmesi o ve uzantısının bozulmasına başın kolların arasında kalması sırtın düz olması gerekir.
Amut pozisyonunda ellerin arasındaki açıklık omuz genişliğinde olmalı eller hafif dışa dönmelidir. Dirsekler ve omuzlar gergin yukarı uzama tam olmalı baş kolların arasında kalmalı Yukarıya kaldırılmamalı ve çene göğse yaklaştırılmamalıdır. Kalça sırtları aynı doğrultuda, dizler gergin kalça kasları bacaklar bitişik ayak uçları gergin olmalıdır. Doğru teknikle yapılan bir amut hareketinde, ayak uçları, kalça, sırt baş ve kollar aynı düzey doğrultu üzerindedir. Ve takla bağlantısı yapılırken omuzlar ileri yatırılarak ellerin ilerisinde yere konur.

kaynak


Misafir 1 Mayıs 2011 11:45

çok sqolun çok yardımcı oldu fakat hareketlerin adları yazmıyor.yer jimnastiğinin minderinin boyutu ve ölçüsü de yazmıyor.bunun için bugün bir şey yaparsanız süper olurdu.



Saat: 22:42

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık