MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Kökümüm nereden geldiğini nasıl öğrenebilirim? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/292912-kokumum-nereden-geldigini-nasil-ogrenebilirim.html)

Misafir 22 Aralık 2009 16:51

Kökümüm nereden geldiğini nasıl öğrenebilirim?
 
Soyumun ,kökümün nereden geldiğini öğrenmek istiyorum.


Daisy-BT 21 Mart 2010 17:34

Soyağacı ve Şecere tıklayıp okursanız o bilgiler ışığında kendi soy ağacınızı çıkarabilirsiniz

Soyağacında sadece erkekler ve onların çocukları yer alırken secerede sulalenin tamamı kızlı erkekli olarak yer alır. Secere yerine soyağacı çıkarılması daha kolaydır.
Soyağacını araştırmak isteyenlere tavsiyeler:

Soyağacı araştırması yapmak isteyenler metod olarak öncelikle günümüzden geriye doğru gitmelidirler. Bu konudaki en önemli kayıtlar nüfus kayıtlarıdır. Öncelikle gidilecek yer kişinin bağlı olduğu nüfus idaresidir. Nüfus kütüklerinde cumhuriyet dönemi kayıtlarının hepsine ulaşmak mümkündür. Cumhuriyet öncesi nüfus kayıtlarına ise "Atik Nüfus Defterleri" diye adlandırılan kayıtlarda rastlanılabilinir. Cumhuriyet dönemi öncesi kayıtları türlerine göre şöyle sıralayabiliriz:

I- Nüfus Sayımları ve Nüfus Defterleri
II- Temettüat Defterleri
III- Tapu-Tahrir Defterleri
IV- Sicill-i Ahval Kayıtları
V- Biyografik Eserler
VI- Vakıf Belgeleri
VII- ATASE Genelkurmay Arşivleri


_EKSELANS_ 2 Şubat 2013 08:32

Sevgili kardeşim sizlerden tc no nuzu isteyenlere itibar etmeyiniz. Soy ağacınızı öğrenebileceğiniz devletin resmi eli ile yazımış bir program yok. Soy ağacınızı öğrenmek istiyorsanız nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunabilirsiniz. Nüfus müdürlükleri ellerinden geldiği kadarı sizlere yardımcı olacaktır. Kolay gelsin iyi çalışmalar...



Saat: 10:46

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık