MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Saf madde nedir, örnekler verir misiniz? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/296348-saf-madde-nedir-ornekler-verir-misiniz.html)

Misafir 5 Ocak 2010 20:27

Saf madde nasıl tanımlanır?
Saf maddelerin belirgin niteliği nedir?
Karışım ile saf madde nasıl ayırt edilir?


erhan1907 7 Ocak 2010 19:09

Yabancı maddelerden arınmış maddelere saf madde denir. Örneğin saf su içinde sadece su molekülleri vardır ve herhangi başka yabancı maddeler yoktur.

Doğada 2 çeşit saf madde vardır.

1-Element :Aynı tür atomların bir araya gelerek oluşturdukları fiziksel ve kimyasal yollarla başka maddelere ayrıştırılamayan saf maddelerdir. Demir (fe) , karbon (C )

2-BİLEŞİK:İki veya daha fazla türdeki atomların belli oranlarda birleşerek oluşturdukları değişik özellikteki saf maddelerdir. Su ( H2O )


nötrino 24 Ocak 2010 20:32

Saf Maddeler
  • İçeriğinde kendisi dışında herhangi başka bir madde bulundurmayan maddeler saf madde olarak tanımlanır. Mesela su ve şeker saf maddedir. Ama tuzlu su, şekerli su ve limonata birer karışımdır. Karışımlar iki ya da daha fazla maddenin özelliklerini kaybetmeden bir arada bulunmaları ile oluşan maddelerdir. Bu maddeler birbirinden ayrılırsa mesela şekerli su karışımı analiz edilirse yeniden şeker ve su ayrı ayrı elde edilmiş olur, bunlar saf maddelerdir. Elementler, bileşikler saf maddelerdir!


Misafir 24 Ocak 2011 14:57

Bakın saf madde içinde hiçbir şey bulunmayan maddelerdir.Örnek olarak;su,tuz,şeker vb.Karışımlara örnek verirsek; tuzlu su,şekerli su,meyve suyu,salata,çorba,çay kahve,ayran... daha da devam edebilir...


nötrino 14 Şubat 2016 12:43

Alıntı:

Naftalin ve kurşun saf madde midir?
Naftalin, hidrokarbondur. Hidrokarbon kimyasal bileşik sınıfına giriyordur. Kurşun (Pb) ise bir elementtir. Element ve bileşikler saf maddelerdir!

Alıntı:

Hangisi elementtir?
A) YAĞ
B) OKSİJEN
C) TUZ

Oksijen elementtir!



Saat: 09:01

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık