MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Ali Kuşçu'nun eğitim durumu nedir? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/311444-ali-kuscunun-egitim-durumu-nedir.html)

Misafir 14 Mart 2010 18:26

Ali Kuşçu'nun eğitim durumu nedir?
 
Ali Kuşçu'nun eğitim durumu nedir?


ThinkerBeLL 21 Mart 2010 20:18

Ali Kuşçu'nun eğitim durumu
 
Ali Kuşçu dönemin ünlü bilim adamlarından özel ders almıştır. Günümüz eğitimine göre eğitimi yüksek lisans olarak kabul edilebilir.


Baturalp 10 Kasım 2016 17:29

Küçük yaştan itibaren matematik ve astronomiye ilgi duyan Ali Kuşçu, devrin en büyük alimleri olan Bursalı Kadızâde Rumî, Gıyâseddin Cemşîd ve Muînuddîn Kâşî’den matematik ve astronomi dersi aldı.

Daha sonra bilgisini artırmak için Kirman’a gitti. Burada Hall-ü Eşkâl-i Kamer (Ay Safhalarının Açıklanması) adlı risale ile Şerh-i Tecrîd adlı eserini yazdı.Ali Kuşçu, Semerkant ve Kirman'da eğitimini tamamladıktan sonra Uluğ Bey'e yardımcı ve rasathanesine müdür olmuştu. 1449'da hacca gitmek istedi. Tebriz'de Akkoyunlu Hükümdarı Uzun Hasan kendisine büyük saygı gösterdi ve Fatih'le barış görüşmelerinde yardımını istedi. Ali Kuşçu, Uzun Hasan'ın sözcülüğünü yaptıktan sonra Fatih'in davetiyle İstanbul'a geldi. XV. yüzyılın ilk yarısında, Semerkant, dünyanın en önemli bilim merkeziydi.

DEVAMI >>>> Ali Kuşçu




Saat: 14:50

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık