MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Ege Bölgesi'nde yaşayan hayvan türleri nelerdir? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/313521-ege-bolgesinde-yasayan-hayvan-turleri-nelerdir.html)

Misafir 24 Mart 2010 20:50

Ege Bölgesi'nde yaşayan hayvan türleri nelerdir?
 
Ege Bölgesi'nde yaşayan hayvan türleri nelerdir?


siflali 24 Mart 2010 22:53

EGE BÖLGESİNDE HAYVANCILIK
Ege bölgesinde hayvancılık çok gelişmemiştir. Üstelik yakın dönemde otlakların daralması nedeniyle, hayvan sayısında azalma gözlenmektedir. Kıyı kesimde daha çok kıl keçisi, tiftik keçisi ve koyun, iç kesimlerde sığır ve manda besiciliği yaygındır. Balıkçılık ise eski önemini kaybetmiştir özellikle İzmir Körfezi’nin sularını pis olmasından dolayı. Yine eski önemini yitirmiş olmakla birlikte Bodrum kıyılarında sünger avcılığı yapılmaktadır.Aynı zamanda Ege Bölgesi'nde kümes hayvancılığı ve arıcılık da yapılmaktadır.

BAKINIZ Ege Bölgesi - Genel Bilgi


Misafir 6 Mart 2017 22:12

Bölgede hayvan otlatmaya elverişli alanlar pek fazla değildir. Otlaklar daha çok İç Batı Anadolu’da görülür. Bölgenin kıyı kesiminde besi hayvancılığı, İç Batı Anadolu Bölümü’nde dağlıç ve sakız ırkı, İç Batı Anadolu platolarında karaman ırkı koyun yetiştirilir. Özellikle maki alanlarında kıl keçisi yetiştiriciliği önem taşır. Menteşe Yöresi’nde arıcılık gelişmiştir. Kümes hayvancılığı son yıllarda gelişme göstermiştir. Ayrıca doğal balıkçılığın yanı sıra kültür balıkçılığı da yapılır.

1) Tiftik Keçisi
2) Koyun
3) Kıl keçisi
4) Kümes Hayvanları(Ama siz,tavuk,civciv,hindi vb.yazabilirsiniz.)
5) Sığır
6) Manda



Saat: 20:06

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık