Enzimlerin yapısı ve görevleri hakkında bilgi verir misiniz? Enzimlerin yapısı ve görevleri hakkında bilgi verir misiniz? |
Enzimin Yapısı Enzimler canlı hücreler tarafından sentez edilen protein yapısında maddelerdir. Enzimlerin etki yaptığı maddeler genellikle tek ve belirli maddelerdir. Pek az enzim mevcut protein yapıları ile etkili olabilirler, çoğunlukla enzimlerin etkili hale geçebilmeleri için aktive edici bir ek maddeye ihtiyaçları vardır. Enzimler iki şekilde olabilir:
Aktif bölge
Ekmek endüstri Fungal alfa-amilaz enzimleri normalde 50 derecede etkisizleşirler ve pişirme sırasında imha olurlar. Undaki nişastanınşekere parçalanmasını katalizler. Mayanın şeker üzerindeki etkisi ile karbon dioksit meydana gelir. Ekmek ve ekmek ürünleri yapımında kullanılır. alfa-amilaz nişastanın glikoza dönüşümünü katalizler Proteazlar Bisküvi imalatçıları undaki proteaz seviyesini azaltmak için kullanırlar. Bebek gıdaları Tripsin Bebek gıdalarının önceden sindirimi. Alkol endüstrisi Malt üretimi için arpanın çimlendirilmesi Bira üretiminde arpanın ezilmesi ile enzimler salınır. Bu enzimler nişasta ve proteinleri parçalayarak basit şekerler, amino asitler ve peptitler üretir, bunlar da fermantasyonda kullanılır. Meyve suları Selulazlar, pektinazlar Meyve sularının berraklaştırılması Süt endüstrisi Genç geviş getirici hayvanların midesinden elde edilen Rennin Peynir üretimi, proteinin hidrolizi için. Mikroplar tarafından üretilmiş enzim Süt endüstrisinde artarak kullanılmaktadır. Sindirime Yardımcı Enzimler https://www.msxlabs.org/forum/attachments/48485d1462228504-enzim-nedir-enzimler-hakkinda-enzim1.jpg DEVAMI Enzim Nedir? Enzimler Hakkında |
Saat: 10:51 |
©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık