MsXLabs
Sayfa 1 / 2

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Empresyonizm sanatçıları kimlerdir? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/317241-empresyonizm-sanatcilari-kimlerdir.html)

Misafir 12 Nisan 2010 19:34

Empresyonizm sanatçıları kimlerdir?
 
Empresyonizm sanatçıları kimlerdir?


Misafir:D:D 15 Aralık 2010 18:39

Empresyonizmin Önemli Sanatçıları

Arthur Rimbaud
R. Marie Rilke
Paul Verlaine


Misafir 23 Şubat 2011 14:51

ARTHUR RİMBAUD, PAUL VERLAİNE, R.MARİE RİLKE


The Eniqmatic 12 Mayıs 2011 21:03

Empresyonizm sanatçılarının hayat hikayelerine en iyi örnek olan Salvador Dali ve tüm eserleri hakkındaki geniş bilgilendirme makale yazısına erişebilmek için: Ahmet Nuray sitesi ana sayfasında bulunan Sanat haberleri segmesine bakınız (Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí Hayatı). Veya otomatik yönlendirme yazısı üzerine tıklayarak erişim sağlayabilirsiniz.

Modern sanatların gözde mekânlarından olan galerilerin resim seramik ve heykel sergileri başladı. Özgün düşüncelerin ortamı, yeni sanatçıların mekanında buluşalım isterim. Kadın sanatçılarımızın atağa kalktığı günümüzde, çağdaş sanatlara verilen önemin yeri büyüktür. Sanatseverlerin olgun anlayışı sayesinde, Atatürk'ün sanat anlayışı sonsuza dek devam etmeli. Özgün yaşam biçimleri, modern sanatların ruhuna uyarlanması gerektiğini düşünüyorum. resim sergisi, seramik eserleri sergisi veya heykel sanatçılarının açılışlarında buluşmak üzere hoş çakalınız.

Betimleme sanatı resimleri karelerinde yer alan kadın sanatçıları, özgün düşünceler üretmeye devam ediyor. Fikir zengini meziyetlerin sahibi, pozitif düşünce yapısını genetik kotlarından almış olmalı. Kadının sanatçılık vasfı ezelinden beri var olduğunu bilmemiz gerekir. Çocuk eğitimi, aile düzeni ve sanatsal yaratıcılıkta usta kişiliğe sahip olduklarını bütün erkekler çok iyi bilirler. Yetiştirildikleri her konuda başarıların altına imza atan kadınlarımızın, sanat rüzgârındaki yerini her geçen gün güçlendirmeye devam ediyor. Hayata evet demekle sanat güneşinin sıcaklığını eserlerinde hissedeceğimiz kadın ressam sanatçımıza yeni sergilerde başarılar dileriz.

Fikir sanatı alanında özgürlük düşlerini aile bağları içinde perçinleyen kadın sanatçıların başarılarını alkışlamak gerekir. Hayat tarzı ne olursa olsun, hayata evet diyen pozitif düşünce yapısı sayesinde problemlere çözüm bulma yeteneği oldukça gelişmiş olduğunun farkındayız sanırım. Sanatı betimlemelerin resim kareleri içinde, yoluna yön arayan modern düşünce sahibi kişilikleriyle sanatseverlerin kalplerini kazanmayı bilirler. Kadın sanatçıların olmadığı sergi salonları yok denecek kadar azaldı. Çağdaş resimleri yapan ellerin hayata bağlı duygusal çizgilerini arayan sanatseverlerin sayısı gittikçe artmakta olduğunun farkında mıyız? Seramik eserlerin altına imza atanların çoğu kadın sanatçılarımız olmuştur. Genç sanatçıların iştirak ettiği her dalın üstün meziyetleri, onların hâkimiyetinde olmaya başladı. Hayatın vazgeçilmez bütünlüğünü temsil eden güzel sanatlar için çarpan kalplerden biri olabilen kişiliğini tebrik ederim.

Çağdaş dünya insanının özgün düşüncelerinde, renklerin dilini konuşan hassas kadın sanatçıların olması bir rastlantı olmasa gerek. Modern yaşam kalitesini artıran anlayışın zevklerine sahip olan dişilik vasfı biz erkeklere verilmediğinden, kıskançlığa giden yolda sürtüşmelerin olmaması dileklerimi kabul ediniz lütfen. Kadının yeri evidir diyen zihniyetin hayata bakış yönü içindeki yeri tükendiği zaman diliminde buluşmak üzere hoş çakalınız.




Misafir 11 Şubat 2012 11:34

Empresyonist Ressamlar

Claude Monet (18401926) — Alfred Sisley (1839 1898) — Camille Pissaro (18301903) — Armand Guillaumin (18411927) — Berthe Morizot (18411895) — Frederic Bazille (18411870).

Paul Cezanne (18391906), Edgar Degas (18341917), Renoir (18411919) gibi üç büyük ressamı da Empresyonist akımın çerçevesi içine almak gerekse de, bunlar kendilerine has özelliklerle yukarıda say­dığımız ressamlardan ayrılıyorlardı.
Cezanne, Empresyonizmin prensiplerini kabul etmekle beraber, tablonun biçim ve geometrik yapı­sını da ele alıyor, böyle yaparken Kübizmin temeli­ni atmış oluyordu. Cezanne'ın tabloları renk bakımın­dan Empresyonist olmakla beraber, desence de sağ­lamdı. Daha doğrusu, Empresyonistler renklerle eşyanın sınırını, desenini "eritir" iken, Cezanne bu renklerle hem atmosferin titreşimlerini, hem de eş­yanın arkitektüral yapısını ifade etmek istemişti.

Renoir manzara ressamı değildi, figür, portre, kompozisyon ressamı idi. Tabiat onun resimlerinde figürlere ekli bir dekordu. Renoir'a göre, ideal ko­nu kadın vücudu idi. Kadın vücudunu ifade için bu ressamın Empresyonist kurallardan uzaklaşarak klâ­sik resmin geleneklerine yaklaşması gerekti. Ama Re­noir, örneğin Venedikli ressamlara benzerliğini, Empresyonist paletten fedakarlıkla elde etmemiş, renk titreşimini figür ve portre tarzlarında tatbik etmek ustalığını göstermiştir.

Degas, pastellerinde Empresyonistti, ama boya­larında, hele tiyatro, bale, at yarışları gibi konular­da geleneğe bağlanabilirdi. Ne var ki, Degas, kom­pozisyon kurmada büyük yenilikler getirmişti. Ken­dinden önceki hiçbir ressamın gösteremediği bir ce­saretle ancak fotoğraf enstantanelerinde görülen ha­reket canlılığını tablolarına aktarıyor, tablo çerçeve­sinin dört yanını fotoğraf makinesinin objektifi gi­bi kullanarak resmetmek istediği konunun en önemli parçalarını alarak kalanını sanki kırpıyor, harcıyordu.


paul 13 Şubat 2012 20:33

empresyonizm
 
arthur ribaud, r.marie rilke,paul verlaine


Misafir 16 Şubat 2012 19:30

Empresyonizmin Önemli Temsilcileri
________________________________________
Resimde Temsilcileri:
________________________________________
Auguste Renoir
Claude Monet
Van Gogh
Toulouse Leatrec
Sisley
Cezanne
Camille Pissarro
________________________________________
Müzikte Temsilcileri
________________________________________
M.Ravel
C.Debussy
J.A.Carpenter
O.Respighi
C.T.Griffes
I.Albéniz
P.Dukas
________________________________________
Edebiyatta Temsilcileri
________________________________________
Rilke
Arthur Rimbauld
James Jayce
________________________________________
Türk Edebiyatındaki temsilcileri
________________________________________
Ahmet Haşim
Cenap Şahabettin


misafir 24 Şubat 2013 23:29

kozmonot
 
empresyonizm sanatçıları :
Claude Monet
Alfred Sisley
Camille Pissaro
Armand Guillaumin
Berthe Morizot
Frederic Bazille


Misafir 19 Şubat 2014 18:24

emresyonist sanatçıların en önemlileri !!
 
sisley camille pissaro monet ve cezanne


OneNight 8 Kasım 2016 17:02

1 ek

Empresyonizm Sanatçıları Kimlerdir?



Empresyonizm, bir sanat akımı olup 19. Yüzyılda Fransa’da ortaya çıkmıştır. Empresyonizm izlenimcilik anlamına gelmektedir ve en büyük etkileri resim sanatı üzerinde olmuştur. Empresyonizm sanatçıları kimlerdir konusu özellikle sanat ile ilgilenen kişilerin ilgi duydukları konular arasında yer alıyor.
Empresyonizm, akımının en büyük amacı doğanın insan üzerinde oluşturmuş olduğu etkileri sanat eserleri aracılığı ile yansıtmaktır. Empresyonizm akımına ayak uydurmuş olan sanatçılar doğanın kendisini görünür şekliyle ele almak yerine doğanın kendi içlerinde oluşturmuş olduğu etkileri ele almaktadır. Bu durumda aynı konuyu işleyen sanatçıların farklı eserler ortaya koymasına olanak tanımaktadır.

Empresyonizm akımı denildiği zaman akla gelen ilk sanatçılar Claude Monet ve Camille Pissarro’dur. Bu iki sanatçı empresyonizm akımının babası olarak kabul edilmektedir. Empresyonizm akımının öncüsü olan Monet, güneş ışıklarının deniz yüzeyinde oluşturmuş olduğu renkleri gösteren bir tablo yaptı ve bu eserinin adını empresyon olarak belirledi. Paris galerisinde ilgili eser sergilendikten sonra dönemin ünlü bir gazetecisi empresyonizm kelimesini kaleme aldığı yazılarda kullandı ve bu deyim zaman içerisinde kalıplaşarak tüm sanatçılar tarafından kullanılmaya başlandı. İlgili akım büyük ilgi gördüğünden dolayı kısa süre içerisinde resim sanatı dışında da kullanılmaya başlandı. Özellikle müzik empresyonizm akımının en çok kullanıldığı alanlardan birisidir.


Alıntıdaki Ek 57353

Empresyonizm akımı günümüzde de büyük ilgi görse de ilgili akımın en popüler olduğu yıllar 1870 – 1880 yılları arasıdır. İlk ortaya çıktığı yıllarda resim alanında sıklıkla karşılaşılan bir akım olan Empresyonizm, zaman içerisinde diğer sanat alanlarında da yer almaya başlamıştır.

Empresyonizm Resim Temsilcileri



• Claude Monet
• Alfred Sisley
• Camille Pissaro
• Armand Guillaumin
• Berthe Morizot
• Frederic Bazille


Empresyonizm Müzik Temsilcileri



• M.Ravel
• C.Debussy
• J.A.Carpenter
• O.Respighi
• C.T.Griffes
• I.Albéniz
• P.Dukas


Empresyonizm Edebiyat Temsilcileri



• Rilke
• Arthur Rimbauld
• James Jayce





Saat: 21:17
Sayfa 1 / 2

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık