MsXLabs
Sayfa 1 / 2

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Polisin görevleri nelerdir? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/319909-polisin-gorevleri-nelerdir.html)

Misafir 29 Nisan 2010 20:43

Polis mesleğini yürütürken yapılan işler nelerdir?


LeqoLas 29 Nisan 2010 20:53

Polisin Görevleri:
• Görev, hizmetin gereklerini yapmak, yasakladıklarını da yapmamaktır. Görevin hukuki bir dayanağını olması gerekir. Hizmet, hukuk normlarının yani, kanun, tüzük ve kararnamelerin yapılmasını veya yapılmamasını öngördüğü hususlardır. Polisin temel
görevi ülkede güvenliği sağlamak, suçu önlemek ve olayları aydınlatmaktır. Polisin görev ve yetkilerinin amaçlarını sıralamak.
• Polisin yetkilerinin temel amacı, kamu otoritesini ve kamu yararını sağlamaktır. Polis,”kamu yararı” için çalışmaktadır. Kamu yararının sağlanması ise, kamu düzeninin sağlanması ile mümkündür. Polisin görevlerini açıklamak.
• Polisin görevleri çok çeşitlidir. Günlük hayatta polisin görev alanına girmeyen ve polisi ilgilendirmeyen hemen hiç bir konu yok gibidir. Polisin görevleri kanuni, geleneksel ve demokratik olarak sınıflandırılabilir. En başta PVSK olmak üzere daha birçok kanun polise görev vermiştir.
• Polisin kanuni görevlerini genel asayiş, sosyal yardım, devletin yürütme gücüne yardım, önleme, olayları bastırma, ve adli görevleri olmak üzere altı ana başlık altında toplamak mümkündür.
• Polisin geleneksel görevlerini kanunları uygulamak, kamu düzenini sürdürmek ve sosyal yardım hizmetleri olarak üç grupta toplamak mümkündür.
• Polisin temel görevlerinden olan kamu düzeninin dört unsuru vardır. Bunlar, güvenlik, sağlık, esenlik ve genel ahlaktır. Emir kavramını ve poliste iyi emrin özelliklerini sıralamak.
• Polis hizmetlerinin yürütülmesinde emir-komuta, amir-memur ilişkisi önemlidir. Emir, yapılması istenen bir hizmetin sözlü veya yazılı ifadesidir. İyi bir emir, açık, kısa, net ve anlaşılır olmalı, sınırları açıkça belirtilmeli, uygulanabilir olmalı, eşit, adil, dengeli
olmalı ve bir hizmeti içermeli, yetkili kişi tarafından verilmeli, kanuna uygun olmalıdır.


Misafir 19 Nisan 2011 18:50

ülkede güvenliği sağlamak, suçu önlemek ve olayları aydınlatmaktır.


Misafir 10 Ocak 2012 21:53

Arkadaşlar bunların daha kısası yok mu ya Allah Askına bunları nasıl ezberleyelim ?


Misafir 21 Mart 2012 20:30

PoLisin qorevLeri Hanqi KısımLarda ayrıLır ? YazarmıSınız ?


Misafir 1 Nisan 2012 15:54

ülkede güvenliği sağlamak, suçu önlemek ve olayları aydınlatmaktır.


Misafir 19 Nisan 2012 21:53

Polisin görevleri nedir?
 
Polisin Görevi Halkın Huzurunu Ve Refahını Sağlamak , Suçları Önleme , Suçlu Bulunan Kişileri Yakalamak , Vb.


Misafir 29 Mart 2013 00:09

kısma ayrılmaz
 
Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2369124)
PoLisin qorevLeri Hanqi KısımLarda ayrıLır ? YazarmıSınız ?

kısma ayrılmaz


Misafir 19 Eylül 2013 15:58

polisin görevi nedir
 
Ülke içindeki emniyeti ve asayişi sağlamak için birçok farklı hizmetin, ilgili mevzuat kapsamı dahilinde ve “süreklilik arz edecek biçimde” sağlanması Toplumun genel suçlardan korunmak için detaylı bir biçimde bilgilendirilmesi Çocukların ve özellikle genç kesimin suça yönelmesini önleyecek tedbirlerin alınması, bu konuda çocukların ve gençlerin bilinçlendirilmesi Suç analizi yapmak ve gerekli bilgileri kayıt altına alarak bu bilgileri gelecekte işlenme potansiyeli olan suçları engellemek için kullanmak Suç kapsamına giren eylemlerin işlenmesini önlemek için yeni yöntemler bulmak ve mevcut yöntemlerin daha da işlevsel hale gelmesi için geliştirilmesini sağlamak Teşkilat içindeki koordinasyonu yönetmek


Misafir 19 Eylül 2013 20:08

ödev
 
arkadaşlar hemen bana polisin hizmetlerini soyleyin allah aşkına.



Saat: 14:11
Sayfa 1 / 2

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık