MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Muhabbet kuşu bakımı ve hastalıkları hakkında bilgi verir misiniz? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/328148-muhabbet-kusu-bakimi-ve-hastaliklari-hakkinda-bilgi-verir-misiniz.html)

Misafir 28 Temmuz 2010 15:45

muhabbet kusum hasta iki gündür titriyo bugünde kusmaya basladi tüylerini kabartiyo ötmüyo kusum disi 5 aylik yeni aldim iki hafta oldu korkuyorum ölecek diye acil yardim bekliyorum lütfen bilgisi olan cvplasin ne yapmaliyim


RivaN 30 Temmuz 2010 02:45

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1805875)
muhabbet kusum hasta iki gündür titriyo bugünde kusmaya basladi tüylerini kabartiyo ötmüyo kusum disi 5 aylik yeni aldim iki hafta oldu korkuyorum ölecek diye acil yardim bekliyorum lütfen bilgisi olan cvplasin ne yapmaliyim


http://img2.blogcu.com/images/k/u/s/kuslardunyasi/1217263659450px_bud.jpg


Kafes ve salmaların bakımında en önemli konuların başında temizlik gelir. Temizliğine özen gösterilmeyen kafes ve salmalarda yaşayan kuşlar için hastalıkların ve parazitlerin etkisiyle sağlıklarının bozulması kaçınılmaz bir sonuçtur. Kuşkusuzhttp://www.mekanbursa.com/images/virgs.gif bir hastalıkla tedavi amacıyla uğraşmaktansahttp://www.mekanbursa.com/images/virgs.gif o hastalığın doğmaması için önlemler almak çok daha kolaydır. Temizlik kavramıyla anlatılmak istenenhttp://www.mekanbursa.com/images/virgs.gif yalnızca kafesi veya salmanın temizliği değilhttp://www.mekanbursa.com/images/virgs.gif aynı zamanda kuşların temizliğidir. Bu temizlikhttp://www.mekanbursa.com/images/virgs.gif günlük ve haftalık olmak üzere iki bölümde ele alınabilir.
Günlük temizlikte yapılacak işleri şöyle sıralayabiliriz ;


1- Temizlik tercihen sabah saatlerinde yapılmalıdır. İlk iş olarak yemliklerhttp://www.mekanbursa.com/images/virgs.gif suluklarhttp://www.mekanbursa.com/images/virgs.gif yemişlik ve eğer kirlenmişse tüneklerhttp://www.mekanbursa.com/images/virgs.gif kafesin sürgülü tabanıyla birlikte çıkartılarakhttp://www.mekanbursa.com/images/virgs.gif temizliğin yapıldığı ve yemlerin tazelendiği yerlere götürülür. Tünek başlıklarında bulunan http://www.mekanbursa.com/images/virgs.gif bitlere karşı konan toz gereğinde temizlenir.


2- Kaplar temizlenirhttp://www.mekanbursa.com/images/virgs.gif su ve yemliklerhttp://www.mekanbursa.com/images/virgs.gif gereken özen gösterilerek tazelenir. Kafesin tabanına eğer taban kumu serilmekteysehttp://www.mekanbursa.com/images/virgs.gif buradaki dışkı ve yem artıkları toplanır. Muhabbet kuşlarının dışkıları kuru olduğu ve yemleri aşırı oranda dağıtmadan yedikleri için bu işlem o denli zor değildir. Taban kumu serilmiyorsahttp://www.mekanbursa.com/images/virgs.gif kafes tabanına tabanı koruyanhttp://www.mekanbursa.com/images/virgs.gif temizlikte kolaylık sağlayan kalın paket kâğıtlarından uygun ölçüde kesilerek kullanılması yararlı olur.


3- Bütün bu tazeleme ve temizleme işleri tamamlandıktan sonra herşey yerli yerine konulur.


4- Kafesin bulunduğu odahttp://www.mekanbursa.com/images/virgs.gif kuş hava akımlarının ortasında kalmayacakhttp://www.mekanbursa.com/images/virgs.gif rahatsızlanmasına neden olabilecek bir etkiye uğramayacak biçimde havalandırılır. Bu çok önemli bir noktadır. Kuşların en büyük gereksinimlerinden biri de temiz havadır.

Ancak bunu sağlarken hastalanmasına neden de olmamak gerekir.
Kafes ve salmaların bu günlük bakım ve temizliklerinden başkahttp://www.mekanbursa.com/images/virgs.gif haftada veya onbeş günde bir daha büyük ve ayrıntılı temizlik yapmak yararlı bir zorunluluktur. Bu büyük temizliktehttp://www.mekanbursa.com/images/virgs.gif kafeslerin ve salmaların her yeri inceden inceye temizlenir. Hiçbir yerde yem artığı ve pislik bırakılmaz. Kafesler sodalı sıcak sularla silinirhttp://www.mekanbursa.com/images/virgs.gif tünekler iyice temizlenir. Tünek başlarına pamukla konulan pire tozları yenilenir. Yuva kutularınahttp://www.mekanbursa.com/images/virgs.gif salmanın kapıhttp://www.mekanbursa.com/images/virgs.gif pencere gibi tahta bölümlerinin ek yerlerinehttp://www.mekanbursa.com/images/virgs.gif çatlaklarına ve aralarınahttp://www.mekanbursa.com/images/virgs.gif bir litre suya iki kaşık izotox konularak hazırlanacak eriyikten bir süngerli sürülerek dezenfeksiyon sağlanır.

MUHABBET KUŞUNUN YUVASI NASIL OLMALI?

Konunun devamı için bağlantıya tıklayınız:



Misafir 30 Haziran 2011 15:15

muhabbet kuşları grip olduğunda bunun bir tedavisi olur mu?
 
beni kuşum grip...
nereye gitsem bunun bir tedavisi yok diyorlar...
ancak ben kuşumu çok seviyorum ve onun ölmesini istemiyorum


Simge21 3 Eylül 2011 21:08

Muhabbet kuşuma zarar gelebilir.Yardım edin!
 
Arkadaşlar benim 1.5-2 aylık bir muhabbet kuşum var.Ona zarar gelmesin diye bit ilacı sıktım.Ama paketinde 30-40 cm uzaktan sıkın diyordu.Ama ben 2 cm uzaktan sıktım.Unutmuşum.Ne derseniz haklısınız.Ben salağım ama kuşuma zarar gelir mi lütfen söyleyin :*(


timo 18 Mayıs 2013 16:42

arkadaşlar bu gün bir hediye aldım çok tatlı erkek bir muhabbet kuşu evde 4 5 saat gibi bir süre tek kalması gerekiyor birşey olurmu



Saat: 21:48

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık