MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Mimarlık (https://www.msxlabs.org/forum/mimarlik/)
-   -   İç Mekan Tasarımı - Fabbrica Restaurant (https://www.msxlabs.org/forum/mimarlik/328705-ic-mekan-tasarimi-fabbrica-restaurant.html)

_Yağmur_ 7 Ağustos 2010 12:40

Fabbrica Restaurant

İç Mekan Tasarımı: Tjep

Yine Tjep’in tasarladığı Prag’daki restoranlarının başarısının ardından restoran sahipleri, yeni restoranlarını Rotterdam limanında, tekneler ve vinçlerin hemen yanında açmaya karar vermiş. Bu İtalyan restoranı için, Fabbrica, en uygun isim olarak gündeme gelmiş. Fabbrica, İtalyancada fabrika anlamına geliyor.



Proje, misafirleri için memnuniyet üreten, oldukça romantik ve çok özel bir fabrikanın yemekhanesi fikriyle düzenlenmiş.



Fabbrica’da tıpkı bir yemekhane ya da kantinde olduğu gibi uzun masalar ve banklar bulunuyor. Yalnız bu öğeler, bir İtalyan dondurmacısı stilinde renklerden seçilmiş: pembe ve fıstık yeşili.



Fırın dev bir tankın içine yerleştirilerek etrafı İtalyan mozaiği ile çevrilmiş. Fırına atılacak odunlar ise, vinç öğeleriyle kaplı bir duvara istiflenmiş.



Her bir öğe, sanayinin gücü ile yumuşak renkler ya da dekoratif öğelerle birleştiriyor. Mimarlar, bu 19. yy deposunun otantik endüstriyel karakterine müdahale etmek istememişler. Bu nedenle de her bir yapıyı olduğu yerde muhafaza etmişler.



Örneğin duvarlara dokunulmamış, bazı yerlerde geniş cam paneller duvarların önüne yerleştirilip İtalyan duvar kağıdı desenleriyle kaplanmış. Sonuçta desenler duvarların önünde, kompleks bir yansıma oyunu gibi süzülür şekilde gözükmüş.



kaynak

Yazı: Arch Daily
Görseller: Daniel Nicolas
Çeviri: Mimdap



Saat: 03:56

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık