MsXLabs
Sayfa 1 / 2

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Bilimin insan hayatındaki önemi nedir? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/337263-bilimin-insan-hayatindaki-onemi-nedir.html)

Mesut Caner 6 Kasım 2010 15:16

Bilimibn İnsan Hayatındaki önemi sölermisiiz:)


batuta 6 Kasım 2010 17:15

İnsan meraklı bir canlıdır. Kendini ve doğayı merak eder. Bilim de sorularımıza yanıt verir. Sorularımıza başlangıçta verilmiş yanıtlar da vardır, bunlar önce annelerimiz ve yakın çevremizce bize öğretilir. Bunlar genellikle doğruluğu sorgulanmamış yanıtlardır. Eski çağ insan yaşantısıyla ortaya çıkmış, eski insan beyinlerinin verdiği yanıtlardır. Her insanın bunları değiştirebilmesi kolay değildir. Dogmadırlar.
Ve çoğunluğu yanlıştır.

Bilim verdiği yanıtları sürekli sorgular, daha doğruya ulaşmak için uğraşır, geliştirir, hatta değiştirir. Bilim önce öğrenme isteğimizi karşılar.
Bilimin yanıtları ile geliştirilen teknoloji ise yaşamızın her noktasına girmiştir. Şimdi bunları yazdığımız bilgisayardan tv ye, telefonlara, hastalandığımızda vücudumuzun resmini çeken düzeneklere, tedavide kullanılan ışınları üreten makinelere kadar.


yagmur_ 6 Kasım 2010 17:22

BİLİM VE TEKNOLOJİ
20. yüzyıl bilim ve teknolojinin gelişmesinde altın çağını yakalamış, insan hayatında vazgeçilmez bir rahatlık sağlamıştır. Bilim hiçbir zaman durağanlık göstermemekle birlikte bilimin sınırları genişlerken; dünyanın sanıldığı kadar büyük olmadığı gerçeği ortaya çıkmıştır.
Günümüzde bilim olağanca hızıyla ilerlemekle birlikte, insan hayatının olmazsa olmazları arasına girmeyi başarmıştır. Bilimin sonucu olarak ortaya çıkan teknoloji hayatımızı her alanda kolaylaştırmayı başarmıştır. “Bilimle Teknoloji arasında tabi bir döngüsel bir ilişki vardır; bilimsel çalışmalar uygulamaya elverişli bilgi üreterek teknolojik gelişmeye yol açarken, teknolojik gelişmeler de bilimsel araştırmanın daha uygun şartlarda yapılmasını sağlayarak bilimsel gelişmeyi hızlandırmaktadır. Yeni çağ başlarından itibaren belirginleşmeye başlayan bilimle teknoloji arasındaki bu ilişki mahiyet değiştirmeden günümüze kadar devam etmiştir. Ancak 1950’li yıllardan itibaren kullanılmaya başlayan elektronik bilgisayarlarla birlikte bilim-teknoloji ilişkisi arasındaki döngü giderek daha kısa sürede tamamlanır olmuştur. Bilgisayarlar her gün biraz daha güçlenirken, güçlü bilgisayarlar sadece mevcut araştırmaları hızlandırmakla kalmamakta, önceden imkansız olanı mümkün kılarak yeni bildi alanları ortaya çıkarmaktadır.bilgimizin sınırları genişlerken mesafeler küçülmektedir. Bunun tabii bir sonucu günümüz toplumlarında yaşanan hızlı sosyal ve kültürel değişmedir” (Acun,2004,Internet I).Rönesans ve Reformla birlikte bilimdeki gelişmelerin temelleri atılmış, bilgisayar gelişmeyi engellemeye çalışan tüm olumsuzluklarda ortadan kalkmıştır. (Kilise ve dinin etkisi gibi) insanlar tanrı bilimsel gerçeklerden sıyrılıp, içinde yaşadıkları dünyayı ve bu dünya ile ilgili sorunları keşfetmişlerdir. Bu gibi gelişmelerin sonucunda da bilimsel gelişmeler başlayıp zamanla hız kazanmıştır.


Misafir 29 Ocak 2011 14:04

noolur bilim insani kısa anlam nedir


Misafir 1 Şubat 2011 11:34

BİLİM VE TEKNOLOJİ
20. yüzyıl bilim ve teknolojinin gelişmesinde altın çağını yakalamış, insan hayatında vazgeçilmez bir rahatlık sağlamıştır. Bilim hiçbir zaman durağanlık göstermemekle birlikte bilimin sınırları genişlerken; dünyanın sanıldığı kadar büyük olmadığı gerçeği ortaya çıkmıştır.
Günümüzde bilim olağanca hızıyla ilerlemekle birlikte, insan hayatının olmazsa olmazları arasına girmeyi başarmıştır. Bilimin sonucu olarak ortaya çıkan teknoloji hayatımızı her alanda kolaylaştırmayı başarmıştır. “Bilimle Teknoloji arasında tabi bir döngüsel bir ilişki vardır; bilimsel çalışmalar uygulamaya elverişli bilgi üreterek teknolojik gelişmeye yol açarken, teknolojik gelişmeler de bilimsel araştırmanın daha uygun şartlarda yapılmasını sağlayarak bilimsel gelişmeyi hızlandırmaktadır. Yeni çağ başlarından itibaren belirginleşmeye başlayan bilimle teknoloji arasındaki bu ilişki mahiyet değiştirmeden günümüze kadar devam etmiştir. Ancak 1950’li yıllardan itibaren kullanılmaya başlayan elektronik bilgisayarlarla birlikte bilim-teknoloji ilişkisi arasındaki döngü giderek daha kısa sürede tamamlanır olmuştur. Bilgisayarlar her gün biraz daha güçlenirken, güçlü bilgisayarlar sadece mevcut araştırmaları hızlandırmakla kalmamakta, önceden imkansız olanı mümkün kılarak yeni bildi alanları ortaya çıkarmaktadır.bilgimizin sınırları genişlerken mesafeler küçülmektedir. Bunun tabii bir sonucu günümüz toplumlarında yaşanan hızlı sosyal ve kültürel değişmedir” (Acun,2004,Internet I).Rönesans ve Reformla birlikte bilimdeki gelişmelerin temelleri atılmış, bilgisayar gelişmeyi engellemeye çalışan tüm olumsuzluklarda ortadan kalkmıştır. (Kilise ve dinin etkisi gibi) insanlar tanrı bilimsel gerçeklerden sıyrılıp, içinde yaşadıkları dünyayı ve bu dünya ile ilgili sorunları keşfetmişlerdir. Bu gibi gelişmelerin sonucunda da bilimsel gelişmeler başlayıp zamanla hız kazanmıştır


Misafir 5 Nisan 2011 20:22

bnada bln


Misafir 5 Nisan 2011 20:23

bilimin insan hayatındaki yeri ve önemi nedir?


Misafir 3 Mayıs 2011 20:12

en kısası şudur bilim insan hayatında büyük bir rol oynar.


Misafir 9 Mayıs 2011 13:36

hayır ben bilim insanının hayatı nasıldır onu istiyorum lütfen bna 5 dk içind ebulun LÜTFENNNNNNNNNnnnnnnnnnnnnnnnnnn NE OLURRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR YARDIMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM EDİN SİZE MUHTACIMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM


Misafir 7 Şubat 2012 19:13

bana bilim ve teknolojinin önemi ve anlamı



Saat: 02:20
Sayfa 1 / 2

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık