MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Zeybek hangi yörenin oyunudur? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/339963-zeybek-hangi-yorenin-oyunudur.html)

Misafir 29 Kasım 2010 18:51

Zeybek hangi yörenin oyunudur?
 
Zeybek hangi yörenin oyunudur?


Safi 9 Kasım 2016 00:05

Ege Bölgesi - Zeybek Oyunu

Zeybek Hakkında Genel Bilgiler


Ege denilince akla Zeybek gelir. Mert, cesur, atılgan, mazluma dost, haksızlığa düşman olarak tanınırlar. Türk köylüsünün tipik bir örneğidir. Kurtuluş savaşında gösterdikleri başarılar ünlerine ün katmıştır. Bugün Zeybeklik tarihi bir anı olarak yaşatılmaktadır
Zeybek oyunları mertlik, yiğitlik ve gururun simgesidir. Sonsuz kahramanlık öykülerini içerir ve oldukça gösterişli ve etkileyicidir. Şahin ve kartalın hareketlerinden esinlenerek sert ve cesur bir tavırla oynanır. Kolların koltuk altlarına kadar çekilip daha sonra kaldırılması, ayak çekerken başın biraz öne eğilmesi, otururken göğe doğru keskin bir bakış atılması hep kartaldan esinlenmelerdir..

Bölgenin oyun türü Zeybektir. Batı Anadolu'nun hemen hemen her, yerinde ''Zeybek'' türündeki oyunlar,­görülür. Afyon, Antalya, Isparta, Burdur, Sakarya çizgisinin batı tarafında kalan illerimizde bu tür oyunun büyük etkileri vardır.

DEVAMI Ege Bölgesi Halk Oyunları - Zeybek Oyunu



Saat: 09:17

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık