MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Endüstri meslek lisesi öğrencilerinin staj uygulamaları hakkında bilgi verir misiniz? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/342633-endustri-meslek-lisesi-ogrencilerinin-staj-uygulamalari-hakkinda-bilgi-verir-misiniz.html)

Ümit KOCAKAYA 17 Aralık 2010 19:48

Endüstri meslek lisesi öğrencilerinin staj uygulamaları hakkında bilgi verir misiniz?
 
Endüstri meslek lisesi öğrencilerinin staj uygulamaları hakkında bilgi verir misiniz?


kalpsiz 17 Aralık 2010 21:06

Alıntı:

Ümit KOCAKAYA adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1902978)
BEN , ERZURUM'DA KAZIM KARABEKİR ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİNDE OKUYORUM . LİSE 4. SINIFA GİDİYORUM HAFTANIN İLK ÜÇ GÜNÜ ( PAZARTESİ , SALI , ÇARŞAMBA ) STAJ GÖRÜYORUM . VE BU STAJ SÜRESİNCE 25 KİŞİLİK SINIF HİÇBİR ŞEKİLDE PARA ALAMIYORUZ . BÖLÜMÜMÜZ HARİTA VE KADASTRO . OKUL AÇILDIĞINDA DOSYALARIMIZI ALIP STAJ GÖREBİLECEĞİMİZ YERLERE GİTTİK . DOSYALARIMIZI DA YANIMIZDA GÖTÜRDÜK .DOSYALARIMIZIN İÇİNDE BİRDE SÖZLEŞME VAR . BU SÖZLEŞMEYE GÖRE LİSE 4. SINIF ÖĞRENCİLERİ EĞİTİM AMAÇLI GİTTİKLERİ STAJ YERLERİNDE ASGARİ ÜCRETİN 3'DE BİRİNİ ALMALILAR . AMA 25 KİŞİLİK SINIFIMIZDA SADECE İKİ ARKADAŞIMIZ ALIYOR . BİZ İSE 3 GÜN BOYUNCA (SOĞUKTA , KARDA , YAĞMURDA , ÇAMURDA ) SABAHTAN AKŞAM KARANLIK ÇÖKENE KADAR KOŞTURUYORUZ . BİZİ KULLANIP İŞLERİNİ YÜRÜTÜYORLAR . BİZE ÖLÇÜM ALETLERİNİ ÖĞRETMİYORLAR , SADECE ( ORAYA KOŞ , BURAYA KOŞ , ELEKTRİK-SU-DOĞALGAZ FATURALARINI YATIR , ETRAFI SÜPÜR , CAMLARI SİL , TEMİZLİK YAP , KANTİNDEN ÇAY SÖYLE ) AYAK İŞLERİNE KULLANIYORLAR .


YASAL OLARAK ASGARİ ÜCRETİN 3/1 Nİ VERMEK ZORUNDALAR.. ORTALAMA 200 ALMANIZ GEREKİYOR. AMA BAZI İYİ NİYETLİ OLMAYAN İŞYERLERİ VE ÇALIŞANLARI STAJERLERİ MALESEF KULLANIYORLAR ... ÖZEL İŞLERİNDE DAHİ.. HER ÖĞRENCİDEN SORUMLU OLAN BİR DENETÇİ HOCANIZ VARDIR. SORUNUNU ONA SÖYLE ONUNLA PAYLAŞ.. SANA EN GÜZEL TAVSİYEM EĞER MÜMKÜNSE İŞ YERİNİ DEĞİŞ.. MÜMKÜN DEĞİLSE MALESEF SABR ETMEK VE KATLANMAKTAN BAŞKA ÇÖZÜMÜN YOK... LİSE STAJERLERİNE HER ALANDA HER YERDE MAAŞ ALSA DAHİ BUNU YAPTIRIYORLAR ZATEN... AMA YASAL OLARAK MAAŞ HAKKINIZ...


Misafir 20 Eylül 2011 20:04

mersinden , kadastro stajeriyim ve ayak işleri için ben oraya elemanlık yapamam , onların görevi en iyi şekilde bizi bilgilendirip ,öğtmeli, bizde layıkıyla mesleğimizi öğrenmeye bakalım, UNUTMAYIN BİZ ORAYA MESLEĞİMİZİ ÖĞRENMEK İÇİN GİDİORUZ ,AYAK İŞLERİ YAPTIRAMAZLAR !!



Saat: 15:46

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık