MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Ev maketi nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/344195-ev-maketi-nasil-yapilir-hangi-malzemeler-kullanilir.html)

Misafir 27 Aralık 2010 18:39

Ev maketi nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?
 
Ev maket yapmak için hangi malzemeler gerekli?


Theni's 7 Nisan 2011 09:44


http://www.elyapimlari.com/Hm_Resim/Ortalar/3996.jpg

kullanılan malzameler?

kontroplak
mukavva
karton
yapıştıcı-tutkal
kirbit
kıl testere
cetvel kursun kalem
kroku için a4 kağıdı
ahsap boyası
vernik

Yapımı

İlk öncelikle yapacak olduğunuz ev maketinin krokisini çizmeniz ve aklınızda yapacak olduğunuz maketin taslağını çıkarmanız gerekir.

Kıl testere yardımı ile ince tahta adı verilen konrplagı 30-35 cm ebatlarında keserek evin yan kısımlarını 50-55cm keserek alt tabanını 20-25 cm iki karsılıklı keserekte catısını olusturunuz.

Kapı pencere çit gibi teferruatları maketinizin boyuna göre kesiniz.

Tüm parçaları hazırladıktan sonra yapıştırma islemini bir fırça yardımıyla gerçekleştirin.
Bu doğrultuda maketinizi tamamlamak için devam edin.

Konu ile ilgili olarak ise bir marangoza başvurmanız sizin basarılı maket çıkarmanıza yardımcı olacaktır.


Safi 15 Mart 2016 12:11

4 ek
Kartondan Maket Ev Yapımı Örnekleri
Evde bulunan kartonlardan maket ev yapabilirsiniz. Oldukça kolay olan karton ev yapımı için pek fazla malzeme de gerekmektedir. Mukavva ile evde ev maketi yapılışı için bu yazımızı sizlerle paylaşıyorum. Karton ile evde yapılan ev maketini ile hem çocuklarınıza hediye hemde proje ödevleri için hazırlayabilirsiniz. Sizler için hem çocuğuma yapmış olduğum hemde netten toplamış olduğum karton ev modellerini paylaşacağım. Yapılışları hakkında bildiğim kadarı ile sizlere yardımcı olmaya çalışacağım. Anlatımlı maket ev şekilde tamamen anlatım olmasa da idare resimlere bakarak fikirler edinebilirsiniz.


Alıntıdaki Ek 45635

Alıntıdaki Ek 45636

Alıntıdaki Ek 45637

Alıntıdaki Ek 45638


Safi 15 Mart 2016 12:14

3 ek
Kartondan Ev Yapımı Projesi

ARAÇ VE GEREÇLER

1. Mukavva
2. Fon kartonu
3. Maket bıçağı
4. Makas
5. Yapıştırıcı
6. Boya
7. Cetvel
8. Kalem

• Ev modeli olarak değişik bir çalışma yapabilirsiniz.

• Bu çalışmaya çatıdan başlıyabiliriz. Önce çizim 156′daki gibi bir dikdörtgen çizip kesiniz. Bu dikdörtgeni tuğla renginde boyayıp ortasından katlayınız. Noktalı olan kısım baca yeridir. Baca yerini, maket bıçağınızla kesip çıkarınız.

• Evin ön ve arka duvarlarını oluşturan şekli çizim 158′deki gibi 2 adet olmak üzere çizip kesiniz.

• Yan duvarları da çizimdeki gibi düzgünce çizip 2 adet olarak hazırlayınız. Pencereleri, maket bıçağınızla açınız.

• Baca için, düz bir şeridi, dörde kıvırıp katlayarak yapıştırınız.

• Balkon üstü ve saçak kısımlarını çizim ′deki gibi hazırlayıp kesiniz.

• Bu parçaları, düzgünce biraraya getirdiğinizde eviniz tamamlanmış olur.

Belki size armağan olarak alınan ya da para ile satın aldığınız “karton ev”iniz vardır.
Bize öyle geliyor ki siz, kendi yaptığınız evi daha çok beğendiniz.

Çünkü, o, gerçekten sizin eviniz.


Alıntıdaki Ek 45639

Alıntıdaki Ek 45640

Alıntıdaki Ek 45641






Safi 15 Mart 2016 12:35

8 ek
Kartondan Maket Ev Yapılışı
Kartondan maket ev yapılışı çok basit anlatımları ile yeni hobiler sitemizde. Karton maket ev yapımı istiyorsanız sitemizi incelemenizi öneririz.
Pek çok çocuk için maketten ev yapmak eğlenceli bir aktivitedir. Bu aktivite sırasında çocuklarına yardım eden anne ve babaların, en az çocuklar kadar eğlendiğini söylemek mümkündür. Bu yüzden, evlerde maketten ev yapımı oldukça keyifli geçmektedir. Anne ve babaların çocukları ile geçireceği her an çocuklar için değerli olduğundan bu durumu göz önünde bulundurmak önemlidir.
Kartondan maket ev yapımı, okula giden çocuklara öğretmenleri tarafından verilen bir ödev de olabilmektedir. Ortaya çıkan birbirinden güzel maket evler ile okula renk katmak isteyen öğretmenler, çocukların hayal gücünü geliştirmeyi hedeflemektedir.

Kartondan Maket Ev Nasıl Yapılır?
Maket ev yapmanın en pratik yolu, karton kullanarak maket ev yapmaktır. Her evde kartonun olması nedeni ile kartondan maket ev yaparken sıkıntı çekmeyeceksiniz. Evde bulunan malzemeleri, bu şekilde değerlendirebilirsiniz.

Kartondan Maket Ev Yapımı Malzemeleri
  • İnce uzun karton kutu
  • Renkli örgü ipleri
  • Çeşitli renklerde keçe kalem
  • Silikon
  • Makas
  • Taşlı iğne
  • Maket bıçağı
Alıntıdaki Ek 45642
öncelikle tüm malzemeleri bir araya toplayarak işe başlayın. Eksikleriniz varsa gidermeden işe başlarsanız çalışmanıza sürekli ara vermek durumunda kalırsınız ve böylece maket ev yapmak sizin için işkence haline gelebilir.



Alıntıdaki Ek 45643
ilk iş olarak kartonun kapaklarını üstü düz bir üçgen olacak şekilde kesiyoruz. Bu işlemi kısa olan karşılıklı iki kapak için uyguluyoruz.




Alıntıdaki Ek 45644
Kesme işleminden sonra silikonu fişe takın ve bir müddet ısınmasını bekleyin. Isınan silikon ile kesmiş olduğunuz kenarları ve diğer kenarları birbirine yapıştırın. Yapıştırma işlemi sırasında silikonun elinize değmemesine özen gösterin. Yapıştırdıktan sonra silikonun soğumasını bekleyip bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.




Alıntıdaki Ek 45645
Başka bir karton parçasını resimde gördüğünüz gibi çatı olacak şekilde ayarlayın. Sonrasında yapıştırın.




Alıntıdaki Ek 45646
Çatıya turuncu renginde kiremit görüntüsü oluşturmak için küçük çizgiler çizin.


Alıntıdaki Ek 45647
Yeşil renkli örgü ipini resimdeki gibi “s” şeklini oluşturacak biçimde kıvrımlı olarak evin alt kısmına yapıştırın. Yeşil ipi yapıştırdıktan sonra, üzerine pembe gibi canlı renkler kullanarak çiçek varmış gibi bir izlenim kazandırabilirsiniz.




Alıntıdaki Ek 45648
Kartonun üzerinde pencere olmasını istediğini yerleri kalem ile belirledikten sonra maket bıçağı yardımı ile dikkatli bir şekilde kesin. Sonrasında bu kısımların etrafına renkli ipler yapıştırın. Kapı kısmının üzerine resimdeki gibi beyaz bir kağıt yapıştırabilirsiniz. Bu kısımda resimdekiler sizin için yalnızca bir örnek olduğundan, değiştirmek istediğiniz noktalar tamamen sizin yaratıcılığınıza kalıyor. Malzemeler kısmında belirttiğimiz taşlı iğneyi kapının kolu olacak şekilde yerleştirdiğinizde kapıyı tamamlamış oluyorsunuz.




Alıntıdaki Ek 45649
Kartondan Maket Ev Yapımı oldukça kolay ve maliyetsiz. Resimdeki örneği farklılaştırarak çeşitli eklemelerle zenginleştirebilir, daha güzel ve modern maket evler yapabilirsiniz.










Saat: 17:39

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık