MsXLabs
Sayfa 1 / 2

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Deneme ile sohbet arasındaki farklar nelerdir? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/349334-deneme-ile-sohbet-arasindaki-farklar-nelerdir.html)

Misafir 31 Ocak 2011 20:06

deneme ve sohbetin farkı ne


Misafir 31 Ocak 2011 23:27

Sohbet; Yazarın önemli güncel konulardaki duygu ve düşüncelerini konuşma havası içinde belirttiği yazı türüdür. Sohbet yani söyleşi her konuda yazılabilir. Günlük konuşma dilinin sözlerine yer verilir. Deneme ise; yazarın herhangi bir konuda duygularını ve düşüncelerini iddiasızca ve kesin sonuçlara varmaksızın açıkladığı yazılardır. Konu alanı sınırsızdır. İnsanları ilgilendiren herşey deneme konusudur. Yazarın üslubu senli benlidir. Yazar kendi kendiyle sohbet ediyormuş havası vardır. Yani kısacası deneme insanı ilgilendiren her türlü konuyu (ölüm,ayrılık,sevgi...) kapsar. Söyleşi yani sohbet ise önemli güncel konuları kapsar. :D:D:D İnşallah bi işine yaramıştır.


Misafir 1 Mart 2011 16:53

sohbet ve denemenin farkları
 
sohbet ve denemenin farkları?


Misafir 23 Mart 2011 17:10

deneme : gazete ve dergi yazısıdır
sohbet :herhangi bir alanda yazarla karşılıklı sohbet edip sorular sormak


Misafir 23 Mart 2011 17:53

tam bi cevap verseniz deneme ve sohbet farkla


Misafir 23 Mart 2011 18:10

oku
 
SOHPET;Herhangi biriyle karşılıklı konuşmaktır..
DEMEME;Bir insanın herhangi bir konuda yaptığı çalışmadır..


Misafir 31 Mayıs 2011 00:13

sohbet herhangi biriyle konuşmak değil, kendi kendisiyle konuşuyormuş gibi yazılan yazılardır


nicely 31 Mayıs 2011 00:43


Deneme ve Özellikleri

Yazarın kendi seçtiği bir konu üzerindeki fikirlerini serbestçe anlattığı yazı türüdür. Deneme kişiselliğin en fazla öne çıktığı yazı türüdür. Bu türün kesin sınırlarını çizmek oldukça güçtür. Tenkit ve sohbete yaklaşan bir yönü vardır. Bazen felsefi ve bilimsel konular da deneme türü içinde ele alınabilir. Ancak deneme bilimin, ahlakın ve felsefi te­orilerin denetleyici kurallarının dışındadır. Yazarın şahsi düşünceleri ön plana çıkar. Deneme, kendi kendiyle söy­leşme, içten gelen itiraflar gibidir.

Deneme ile Sohbet Arasındaki Farklar

Deneme türündeki yazılarda da sohbette olduğu gibi içtenlik ön plandadır. Ancak denemedeki içtenlikle sohbette­ki içtenlik aynı değildir. Denemelerde daha çok, düşünen insanın kendi dünyasındaki bütünlüğü, hoşgörüyü sağ­layan, onu sevimli ve tutarlı kılan içtenlik söz konusudur. Sohbette yazar okur ile konuşur gibi bir anlatımı tercih eder. Böyle yapmakla okuru etkilemeye ve yönlendirmeye çalışır.
Deneme ve Özellikleri - Yeni müfredata uygun türkçe ve edebiyat konuları LİNKİ GENİŞ BİLGİ İÇİN İNCELEYEBİLİRSİNİZ


Misafir 3 Mart 2012 15:27

sohbette önemli güncel konulardaki duygu ve düşünce belirtilirken denemede ise herhangi bir konuda duygu düşüncelerini iddiasızca ve kesin sonuçlara varmaksızın açıkladığı yazılardır


Misafir 1 Kasım 2012 19:02

sohbet kendi kendine soruğ cevaplar ,devrik cümleler sıkça olur denemede ise sayısal bilgi ,tanık gösterme,örnekleme vb şeyler bulunur



Saat: 00:13
Sayfa 1 / 2

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık