MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Virüslerin özellikleri ve neden oldukları hastalıklar nelerdir? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/354486-viruslerin-ozellikleri-ve-neden-olduklari-hastaliklar-nelerdir.html)

Misafir 10 Mart 2011 14:39

Virüslerin özellikleri ve neden oldukları hastalıklar nelerdir?
(Benim adım Dilek Dilan Arslan.Ben İzmir'de yasıyorum 6. sınıf ögrencisiyim.Hicbir internet sitesinde bu sorunun cevabını bulamadım ve bu sitede bulacağıma inanıyorum.)


Misafir 4 Nisan 2011 21:32

virüs hastalıkları
 
çocuk felci,kızamık,su çiçeği


Misafir 19 Nisan 2011 15:14

aıds,grip,kızamık,sarılık,su çiçeği,çocuk felci


Misafir 27 Nisan 2011 15:38

bnde bulamadim ama az da olsa fen okulu.net te ver bi bak istersen dilek


batu1213 27 Nisan 2011 15:51

VİRÜS
 
canlı hücreleri enfekte edebilen mikroskopik taneciktir. Virüsler ancak bir konak hücreyi enfekte ederek çoğalabilirler. En temel haliyle bir virüs, kapsit adlı bir protein örtü içinde bulunan genetik malzemeden oluşur. Ökaryot (hayvan, mantar ve bitkiler) ve prokaryotlar (bakteri ve arkaeler) virüsler tarafından enfekte edilebilirler. Bakterileri enfekte eden virüsler bakteriofaj veya kısaltılmış olarak faj diye adlandırılırlar. Sözcük Latince virus (zehir) sözcüğünden türemiştir; sıfat hali viraldir. Virüslerin incelendiği bilim dalına viroloji denir; bu dalın bilim insanları da virologlardır. Virüsler birçok insan hastalığına neden olurlar; bunlara AIDS, grip ve kuduz örnek verilebilir. Bu tür hastalıkların tedavisi zordur, çünkü antibiyotikler virüslere etki etmezler ve az sayıda antiviral ilaç bilinmektedir. Viral hastalıkları engellemenin en iyi yolu, bağışıklık geliştirmeye yarayan aşıdır.
Virüslerin canlı olup olmadığı uzun süre tartışılmıştır. Yaşamın tanımının genel kabul görmüş olan tüm kıstaslarını karşılamadığı için çoğu virolog onları cansız sayar. Konak hücre dışında çoğalamadıklarından, zorunlu hücre içi parazitlerine benzerler ama parazitlerden farklı olarak virüsler gerçek organizma sayılmazlar. Diğer farklılıkların yanı sıra, virüslerin hücre zarı ve kendi metabolizmaları yoktur. Canlı sayılan bazı organizmalar da virüsler gibi hem canlı hem cansızların özelliklerine sahip olduklarından bu konuda kesin bir yanıt bulmak zordur. Virüsleri canlı sayanlara göre onlar Theodore Schwann tarafından öne sürülmüş hücre teorisinin bir istisnasıdırlar, çünkü virüsler hücre değildirler.



Saat: 11:59

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık