MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Tıp Bilimleri (https://www.msxlabs.org/forum/tip-bilimleri/)
-   -   Organ bağışı hakkında bilgi verir misiniz? (https://www.msxlabs.org/forum/tip-bilimleri/365519-organ-bagisi-hakkinda-bilgi-verir-misiniz.html)

Misafir 17 Mayıs 2011 17:20

Organ bağışı hakkında bilgi verir misiniz?
 
Organ bağışı nedir? Organ nakli nedir?


Misafir 29 Mart 2015 01:09

Organ Bağışı Nedir?
Öldükten sonra organlarınızın başka bir insan için kullanılmasına izin vermenizdir. Görmeyen bir insanın görmesini ya da hayatını diyaliz makinasına bağlı geçirek zorunda olan bir kişinin normal hayatına dönmesni sağlamaktır.

Hangi Organlar Bağışlanabilir?
Sağlıklı her organ bağışlanabilir. Ülkemizde kalp, akciğer, böbrek, karaciğer ve pankreas gibi organlar; kalp kapağı, gözün kornea tabakası, kas ve kemik iliği gibi dokular başarıyla nakledilebilmektedirler. Bir kişi organlarını bağışlayarak bir çok insana yaşama şansı verebilir.

Organ Bağışını Kimler Yapabilir?
1979 tarih ve 2238 sayılı yasa gereği organ bağışı yapılabilmesi için 18 yaşını doldurmuş olmak ve bu dileğinizi iki tanık huzurunda sözlü olarak yapmanız, ayrıca bunun bir hekim tarafından tasdik edilmesi yeterli olacaktır. Bunun için en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak "Doku ve Organ Bağış Belge"nizi alabilirsiniz. Organ ve Doku Nakli Hizmetleri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin de en önemli sağlık sorunlarından birisidir.

Organ Nakli Kimlerden Yapılır?
Organ ve Doku nakli, canlıdan ve kadavradan olmak üzere iki şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

DEVAMI
Organ Bağışı


Misafir 16 Kasım 2016 18:38

ORGAN BAĞIŞI NEDİR?


Bir insanın organlarının bir kısmını veya tamamını henüz sağlıklı iken beyin ölümünün ardından başka insanlara yararlandırmak için yapılan bağıştır.



Saat: 17:37

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık