MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Köpek balıkları nasıl çoğalır? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/381591-kopek-baliklari-nasil-cogalir.html)

Misafir 11 Ekim 2011 19:10

Köpek balıkları nasıl çoğalır?
 
Köpek balıkları nasıl çoğalır?


Efulim 17 Ekim 2011 23:53

Köpekbalıklarının üremesi,
çiftleşme sonucunda iç döllenme ile gerçekleşir. Döl yatağında yumurtalardan çıkan yavrular gelişimlerini buradan tamamlar ve canlı olarak doğarlar. Bazıları ise yumurtlayarak ürer. Bir kuş yumurtası kadar olabilen yumurtaları esnek bir kapsül içinde bulunur. Uçlarındaki ipliksi uzantılarla zeminlere tutunurlar. Yavrular doğar doğmaz dişlerine uygun küçük balıklara saldırırlar. Köpekbalıklarının karaciğerleri A vitamini bakımından zengindir. Bunlar ve derileri için avlanırlar.

BAKINIZ Köpekbalığı (Selachimorpha)


iceslush 7 Ekim 2012 18:06

Köpek balıkları yavrularına bakmaz ve başkalaşım geçirmezler.Hey Valirea nın tanımın doğru fakat bazı istisnalar var ve benim bu konuda araştırmalarım var boğa başlı köpek balığı yumurtası çok farklıdır.Açıkcası bazı türler yumurtlar bazıları ise gelişimine anne karnında başlar ve canlı olarak çıkar ve doğdukları andan itibaren usta bir avcıdır.


Aslıhan 12 Mart 2016 16:41

Köpekbalıkları
 
Köpekbalıkları yumurtlar ama yumurtalarını içlerinde tutarlar ve doğururlar.Fakat köpekbalıkları memeli değildir.Ayrıca yavruları erişkin olana kadar onlara bakarlar.Erişkin olunca yavrular annelerini terk ederler.Birçok bilgi yanlış verilmiş burada.Belgeselde gördüm.Benimkiler doğru.Ve ayrıca anne karnında yumurtadan ilk çıkan yavru, daha küçük olan kardeşlerini yer.



Saat: 02:24

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık