MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Müzik tr (https://www.msxlabs.org/forum/muzik-tr/)
-   -   Tuğrul Şan (https://www.msxlabs.org/forum/muzik-tr/394239-tugrul-san.html)

Jumong 1 Ocak 2012 12:35

Tuğrul Şan
 
Tuğrul ŞAN 1948 yılında Ordu’da doğdu. 1970 yılında Ankara Radyosu Çoksesli Korosu’nda göreve başladı. 1975 yılında askerlik dönüşü, imtihan isteyerek Türk Halk Müziği bölümüne geçti ve 1976 yılından itibaren solo programlarla türkü severlerle tanıştı. Radyoda çalıştığı dönemde birçok türküyü ilk kez yorumlayarak geniş çevrelerce sevilmesini sağladı. “Varıp Neylemeli Sılayı Gayrı”, “Sunayı da Deli Gönül Sunayı”, “Ey Hamamcı Bu Hamama Güzellerden Kim Geldi”, “Bir Yiğit Gurbete Gitse”, “Fırsat Elde İken”, “Eşref”, “Gabak”, “Mevlam Bir Çok Dert Vermiş”, “Ahu Gözlüm Tut Elimden” adlı türküler bunlardan bazılarıdır. 1993 yılında İstanbul Radyosu’na tayin isteyerek 1997 yılına kadar Radyoda görevini sürdürdü. Aynı yıl emekliliğini isteyerek emekli oldu ve kendi adına kurduğu Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, ses ve değişik çalgı eğitimleri verilen özel bir müzik okulu açtı.

Radyo yaşamında bir çok türküyü ilk defa okuyarak dinleyicilerin sevmesini sağladı. Bunlardan bazıları; Varıp neylemeli sılayı gayrı, Sunayı da deli gönül sunayı, Ey hamamcı, Bir yiğit gurbete gitse, Eşref, Gabak, Mevlam bir çok dert vermiş, Ahu gözlüm tut elimden, Ağasarın balını ve Yaylanın soğuk suyu vs. sayılabilir.
Bir adet 45’liği, bir adet Uzunçaları, üç adet kaset çalışması ve dört adet Sinema filmi bulunan Tuğrul ŞAN’ın TRT Repertuarına geçen derlemeleri de bulunmaktadır.
Ayrıca yurt içinde olduğu gibi, yurt dışında da verdiği konserlerle, başta Amerika, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, İsveç, İsviçre ve Kıbrıs olmak üzere pek çok ülkede öz müziğimizin tanıtımına katkı sağlamaya çalıştı.




Saat: 01:57

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık