MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Taslak Konular (https://www.msxlabs.org/forum/taslak-konular/)
-   -   Söğütlü Ali kimdir, hayatı hakkında bilgi verir misiniz? (https://www.msxlabs.org/forum/taslak-konular/397104-sogutlu-ali-kimdir-hayati-hakkinda-bilgi-verir-misiniz.html)

Misafir 17 Ocak 2012 17:04

Söğütlü Ali kimdir, hayatı hakkında bilgi verir misiniz?
 
söğütlü ali kim ?


CeLebRindaL 21 Ocak 2012 19:33

1916 senesinin Ağustos ayında, 18 yaşında iken askere alınan Ali Balaban, Birinci Dünya Savaşı'nın en yoğun yaşandığı dönemlerde Kut'ül Amara, Bağdat ve Tikrit Cephelerinde Ali İhsan Paşa'nın komutasında savaşmıştır. Savaşın bitmesi ile Söğüt'e dönmesine rağmen 1920 senesinde, tekrar askere çağırılan Ali Onbaşı, önce Bursa Posta Karakol Kumandan Okulu'na gönderilmiş; ancak Milli Mücadele'nin başlaması ile Söğüt Jandarma Birliği'nde görevlendirilmiştir.

Ali Onbaşı'nın, bölgesinde yaşanmış olayları ve askerlik anılarını kaleme aldığı hatıraları, o dönemde Bilecik ve Söğüt'ten bu olayların nasıl görüldüğü açısından önmeli bir kaynak olarak görülmelidir.
(Arka Kapak)


:))) ZEKİ 20 Şubat 2013 21:00

söğütlü ali
 
Söğütlü Ali ; çanakkale savaşında dedesinin tek mirası olan söğüt bahçesinin öyküsüyle bu adı almıştır . asker orduları aç ve sefil bi şekide bu bahçeye uğrar ve ali söğütlerden ikram eder ordular söğütlerle karınlarını güzelce doyurur ali tüm hasılatını vererek o ay yıl aç kalır az bir miktar söğütle geçinir . o gece söğüt ambarına geldiğinde ikram ettiği söğütlerin yerinde 10 kat fazla söğüt bulur kısaca böyle arkadaşlar hikayesi bu benim çok hoşuma gitti .



Saat: 11:40

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık