MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Din ve Din Anlayışı arasındaki fark nedir? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/406065-din-ve-din-anlayisi-arasindaki-fark-nedir.html)

handeber4 18 Mart 2012 20:13

Din ve Din Anlayışı arasındaki fark nedir?
 
Din ve Din Anlayışı arasındaki farklar nelerdir?


byz_qny 8 Nisan 2012 18:01

DİN;
Din, Allah tarafından konulmuş bir kanundur. İnsanlara, yaratılış gayesini ve varoluş hikmetini bildirir. Yüce Rablerine karşı ne şekilde ibâdette bulunacaklarını öğretir. İyi ve faydalı şeyler yapmaya sevkeder, zararlı işlerden de alıkoyar. Din, insan aklının kendi kendine sorup durduğu, "Ben kimim, nereden gelip, nereye gidiyorum?" suâllerinin tatmîn edici yegâne cevab kaynağıdır. Din, imkânların tükendiği, ümidlerin söndüğü yerde başlayan imkân yolu ve ümid ışığı, ilâçların dindiremediği acıların ilâcı, yıkık gönüllerin sığınağıdır. Din; adâlet, iyilik, fedakârlık, doğruluk, fazilet gibi duyguların hayat menbaı, insan vicdanındaki inanma ihtiyacının tam karşılığıdır. İnsanlar, dinleri peygamberlerden öğrenmişlerdir.

DİN ANLAYIŞI;
Dünyada çeşitli dinler vardır Aynı şekilde bir dinin içinde de değişik anlayışlarda insanlar bulunabilmektedir Bu insanların hepsi de aynı dine inanmakla birlikte çeşitli sebepler yüzünden birbirinden farklı, hatta çoğu konuda birbirine ters anlayışlara sahip olabilirler Anlayışların farklı oluşu, bütün dinlerde var olan bir şeydir ve normal karşılanmalıdır


_Yağmur_ 9 Mayıs 2017 13:50

Din ve Din Anlayışı


Din, Yüce Allah'ın insanları iyiye yöneltmek, kötülükten alıkoymak için peygamberler aracılığı ile bildirdiği ilahi kurallardır. Dinin amacı, insanları dünya ve ahiret mutluluğuna ulaştırmaktır.

Din anlayışı ise , Allah tarafından gönderilen dinin yani ilahi kuralların insanlar tarafından içinde bulundukları şartlara göre algılanma ve yorumlanma biçimleridir.

Din, akil sahibi insanlara seslenir. Çünkü, dini anlayıp değerlendirilecek tek varlık; akıllı, düşünen, sorgulayan, irade sahibi olan insandır. Din, insanların yanlış düşünce, inanç ve davranışlardan uzaklaşmasını ister. Onlara iyi ve güzel davranışlarda bulunmalarını öğütler. Bu doğrultuda insanların iyi geçinmelerini, birbirlerini sevmelerini, saymalarını barış ortamında mutlu ve huzurlu yasamalarını amaçlar.

Din ve Din Anlayışı arasındaki farklar


1. Din ile dinin anlaşılması birbirinden farklıdır.
2. Din, vahye; dinin anlaşılması ise insanların düşünce ve yorumlarına(akla) dayanır.
3. Din, bütün insanlara hitap ettiğinden evrensel; din anlayışı ise bireyseldir.
4. Din tek iken , din anlayışları farklı olabilir.
5. Dini benimsemekte manevi bir zorunluluk var iken din anlayışını benimsemek de bu zorunluluk yoktur.
6. Din değişmez iken Din anlayışı kişilere ve zamana göre değişebilir.
7. Din anlayışı hiçbir zaman dinin özüne ters düşmemelidir.

DEVAMI.>> Din Nedir?



Saat: 15:41

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık