MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Hangi hayvanlarda iç döllenme ve dış döllenme, dış gelişme ve iç gelişme olur? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/432742-hangi-hayvanlarda-ic-dollenme-ve-dis-dollenme-dis-gelisme-ve-ic-gelisme-olur.html)

Misafir 9 Ekim 2012 17:19

Hangi hayvanlarda iç döllenme ve dış döllenme, dış gelişme ve iç gelişme olur?
 
Hangi hayvanlarda iç döllenme ve dış döllenme, dış gelişme ve iç gelişme olur?


_AERYU_ 28 Şubat 2015 23:21

Balıklar
Tatlı ve tuzlu sularda yaşarlar. Solungaç solunumu yaparlar. Yüzgeçleriyle hareket ederler. Vücutları koruyucu olan pullarla kaplıdır. Kalpleri bir kulakçık ve bir karıncık olarak iki odacıklıdır. Kalpleri, vücuttaki kirli kanı toplayıp solungaçlara gönderir. Bu nedenle kalpte sadece kirli kan bulunur. Soğuk kanlı canlılardır. Vücut sıcaklıkları suya bağlıdır. Kış uykusuna yatmazlar r. Dış döllenme ve dış gelişmeyle yumurta üreterek çoğalırlar. Köpek balığı, Hamsi, Kefal, Alabalık, Palamut bu gruba girer.

Kurbağalar
Derileri ince ve nemli olan canlılardan oluşur. Su ke narlarında yaşarlar. Yavruyken solungaç, erginken deri ve akciğer solunumu yaparlar. Arka ayakları uzun olup perdelidir. Sıçramasını ve suda yüzmesini sağlar. Dilleri uzun ve yapışkanlıdır. Çoğunlukla böcekleri tutarak beslenirler. Kalpleri iki kulakçık ve bir karıncıktan oluşur. Vücuttan gelen kirli kan ile akciğerden gelen temiz kan karıncıkta karışır. Vücuda karışık kan gönderilir. Yeterli enerjiyi üretemediği için soğuk kanlıdırlar. Dış döllenme ve dış gelişme şeklinde yumurtayla çoğalırlar. Büyümeleri sırasında larvaları başkalaşım geçirir ve erginleşir. Kuyruklu ve kuyruksuz kurbağa olarak adlandırılan türleri bulunur.


zalım 30 Mart 2017 16:14

Canlı doğuranlar iç döllenme, Yumurtlayarak üreyenler dış döllenme olur.



Saat: 08:09

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık