MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Müzik tr (https://www.msxlabs.org/forum/muzik-tr/)
-   -   Gökhan Özen (https://www.msxlabs.org/forum/muzik-tr/8508-gokhan-ozen.html)

firstlady 30 Ağustos 2006 10:59

Gökhan Özen
 
GÖKHAN ÖZEN'İN KENDİ KALEMİNDEN BİYOGRAFİSİ

1979'un 29 Kasım sabahı dünyaya gözlerimi açtığım anda müzik için yazılmıştı kaderim belki de....Kim bilebilirdi Ankara'nın hasret kokan sokaklarından çıkıp gelecektim İstanbul'a, müzik uğruna.... Ardımda bıraktıklarım mıydı içimde sızlayan o ilk otobüs yolculuğunda, yoksa yollarına düştüğüm bu koskoca kentin içinde 'belki de yalnız kalacağım' düşüncesi mi...Anılarımın bir intikamı mıydı sessizce gözlerimden düşen damlalar, yoksa geleceğime dair ektiğim başarı tohumlarını mı suluyordum her damlayla...



Her neyse, fazla duygusal oldu galiba. Sonuçta bu bir özgeçmiş, en azından öyle olması gerekiyordu, ama kalemi elime aldığımda yine tutamadım kendimi. Sıradan, özelliği olmayan birşey olsun istemedim. Nasıl ki şarkılarımda yazdığım sözlerde döktüysem yüreğimi sonuna kadar, özgeçmişim de öyle, özel olmalıydı...



Gelelim doğduğum günden bugüne kadar neler yaptığıma:

1985-1996 : İlk-Orta-Lise TED. Ankara Koleji yıllarım

1986-1988 : Ankara Devlet Opera ve Balesi Çok Sesli Çocuk Korosundaki müzik eğitimim

1988-1993 : T.R.T Ankara, T.S.M. Çocuk Korosu: Çok değerli radyo sanatçısı hocalarımın yönetiminde altı sene devam eden bu koro eğitimim, benim için müzik konusunda gerçek bir okul niteliğindedir. Değerli hocalarım Sayın Özgen GÜRBÜZ, Sayın Kemal CANER, Sayın Cemile UNCU'ya çok teşekkür ediyorum.

1988-1997 : Şu anda çalmakta olduğum klasik gitar ve tuşlu çalgıların eğitimiyle geçirdiğim yıllarım...(1990'lı yılların başlarında da tuşlu çalgılara olan eğilimimin artmasıyla, aranjman, düzenleme çalışmalarına başladım.)

1996 : İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümünü kazanarak, İstanbul'a gelişim...(Üniversite tercih formundaki bütün tercihlerimin İstanbul olması ve benim İstanbuldaki bir üniversiteyi kazanmam tabii ki tesadüf değil; Ne de olsa UNKAPANI İstanbuldaydı..)

1997 : Radyo Tatlıses'teki programım.

1998 : Akademi İstanbul Gitar Eğitimi.

1999 : Best FM-Best TV'deki canlı müzik programım:'GÖKHAN ÖZEN'LE CANLI CANLI'

2000 : Birinci Albümüm "ÖZELSİN"

2001 : İkinci Albümüm "DUMAN GÖZLÜM"

2003 : Üçüncü albümüm "CİVCİV"

2003 : Y.T.Ü. İktisadi ve Tic. Bilimler Fakültesi öğrencisi iken 2003 yılında tekrar Ö.S.Y.M. sınavına girerek İstanbul Bilgi Üniversitesi Fen-Ed. Fak. Psikoloji bölümüne girişim.

2003 : BOŞVER REMİX

2004 : 14 Şubat 2004 Sevgililer Gününe Özel "HERŞEYDE BİRAZ SEN VARSIN" Hatıra Cd.

2004 : Dördüncü albümüm "ASLINDA"
2005 : Ve işte, "Kalbim Seninle" (Maxi Single)

Hayatımın bundan sonrasını, zamanla, sevenlerimle birlikte yazmamız dileğiyle...

GÖKHAN ÖZEN


Mystic@L 2 Eylül 2006 21:59

ROPORTAJI-ARANAN YILDIZ BULUNMUŞTUR

'Genç kızların yeni sevgilisi' olarak anılan Gökhan Özen, 'Aramazsan Arama' adlı şarkısıyla zirveyi zorluyor.
.: Başkalarında bulunmayan ne var sizde?
Başkalarını bilmiyorum, ama bende istemediğiniz kadar sevgi var. Herkese yetecek kadar sevgi. Ayrıca müthiş bir müzik tutkusu var. Müzik benim anadilim. Yaratmayı ve insanların duygularına karışmayı seviyorum.
.: Kimsiniz siz, nasıl geldiniz buralara?
Ankara'da doğdum. 8 yaşından beri müzik eğitimi alıyorum. Ankara TED Koleji'ni bitirdim. Yıldız Teknik'te öğrenciyim. Üniversite sınavlarında tercihlerim hep İstanbul'du. Çünkü, Plakçılar Çarşısı İstanbul'daydı. Üniversiteye kayıt yaptırdığım zaman, İstanbul sokaklarında haykırdım, 'Seni yenmeye geldim İstanbul' diye... Ve geçen zaman içinde kendimi kanıtlama savaşımı sürdürüyorum.
.: Peki, yendiniz mi İstanbul'u?
İstanbul'u yenmek pek kolay değil. Çünkü dünyanın bu en güzel şehrinde, istemediğiniz kadar çirkinlik var. Köşebaşları kapılmış. Müzik adına güzel şeyler yapmak için bile sadece yeteneğin ve yaratmanın yeterli olmadığını öğrendim. İstanbul'u yenmek, güzelliklerin galibiyeti demek. Zamanı gelince bu zaferimi haykıracağım. Seni yendim İstanbul diye...
.: Bir kasetin satması sizin için önemli mi?
Benim için önemli değil ama bazı şeylerin göstergesi olması bakımından çok önemli. Her satılan kasetin kaliteli olduğu söylenemez. Her satılmayan kasetin kötü olduğu da... Ben kasetim satılırken, şarkılarım dillere düşüyor ve herkes tarafından seviliyorsa gurur duyarım. Ve bu kasetimde, satışların da beğeniyle atbaşı gittiğini görüyorum ki, bu çok önemli.
.: Genç kızlar konserlerinizde bayılıyor, sizi adeta parçalıyor. Bunun sırrı nedir?
Bu ülkede kızlar erkeklerden daha cesur. Duygularını dışa vurmaktan ürkmüyorlar. Şarkılarımı seviyorlar. Benim de onları sevdiğimi hissediyorlar belki. Türkiye'de bastırılmış duygular genelde müzikle dışa vuruyor. Onu bende buluyorlar belki. Bu karşılıklı bir elektrik olayı...
.: İlginç teklifler alıyor musunuz?
Evlenme teklif eden bile var. Her gün sayısız mektup ve mail alıyorum. Telefonum da boş durmuyor. Ege Üniversitesi'nden bir mail aldım. Benim cep telefonum kızlar arasında karaborsaya düşmüş. Numaramı satıyorlarmış. Garibime gitti ama benim telefon numaramı öğrenmek için parasına kıyan insanların tutkularından ürkülmez. Allah herkese böyle sevilmek nasip etsin.
.: İlginç tepkiler olmuyor mu?
Bir hayranım beyaz kağıt üzerine, adını kanla yazarak sevgisini göstermek istiyordu. Ona yaptığının yanlış olduğunu anlatabilmek için çok uğraştım. Sonra sessiz sedasız kayboldu. Üzülmüştüm onun adına...
.: Şöhret olduktan sonra hayatınızda neler değişti?
Hiç bir şey. Hala aynı evdeyim. Aynı otomobili ve aynı parfümü kullanıyorum. Aynı dostlarımla, aynı yerde kahve içiyorum. Telefon numaram da aynı. Aynı yerlerden alışveriş ediyor, aynı şekilde tarıyorum saçımı. Değişirsem özümü de kaybederim, ruhumu da...
.: Kız arkadaşınız var mı?
Sevgili anlamında kız arkadaşım yok. Sanatçıların kendi içinde mücadelesi oluyor. Bizlerin gerçek anlamda aşkı müzik. Genç kızların bunları anlaması da nedense mümkün olmuyor. Onlar da haklı olarak ilgi istiyor ve müziğe olan tutkuyu bile hissedemiyorlar. Ben bu kasetim için 2 yılımı harcadım. Bu zaman zarfında ilişkilerim oldu ama nedense istediğim gibi birini bulamadım.
.: Politikayla ilgili misiniz?
Asla! Politika sahtedir, oysa müzikte derinlik var. Samimi olmayan ve insana zararı olan politikadan nefret ediyorum.
.: Hayatın sizin için anlamı sadece müzik mi?
Hayır. Her konuda duyarlıyım. Bir şarkıcının şarkı söylemekten çok daha anlamlı görevleri olduğunun bilincindeyim. Çocuklarla yakından ilgiliyim. Özellikle yaşamla ölüm çizgisindeki hasta çocuklarla... Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Kitleleri aydınlatmayı ilke edindim. Ülkem için, insanlar için. Savaşa karşıyım. Barışın elçisiyim. Konserlerinde sevginin temsilciliğini üstleniyorum. Müzik politikadan çok daha etkilidir, insanlığın anlamında.
.: Diğer sanatçılara da şarkılar veriyorsunuz. Hangi sanatçılarda şarkılarınız var?
Ebru Gündeş, Yaşar, Harika Avcı, Nadide Sultan, Gülben Ergen, Seda Üren gibi arkadaşlara şarkılar verdim. Paylaşmayı seviyorum, yaratmayı da... Kalıcı bir isim bırakmak en önemli hedefim.
.: Bülent Ersoy, sizin kasetinizi dinleyince, 'Bu çocuk süper' diye haykırmış. Siz kimleri dinliyorsunuz?
Kayahan'ı dinlerim. Yaşar'ı, Sezen Aksu'yu ve Ebru Gündeş'i. Yaratıcı insanların bendeki yeri başka. Ama harika yorumcuların hakkını da vermek gerek.
.: En büyük idealiniz nedir?
Bir stadyum dolusu insana konser vermek. Biz sanatçıların en büyük morali karşımızdaki coşkulu insanlar. Ben konserlerimde genç kızların çığlıklarını duyduğumda, yeniden doğuyorum sanki. Bugün 2 bin kişilik salonlarda onları ayaklandırırken, yarın 20 bin kişiyi tek bir ses haline getirmeyi düşlüyorum. Siz beni tanımazsınız. Ben düşlerimi gerçek yapmayı pek severim.
Bir konser verdi, neredeyse genç kızlar tarafından parçalanacaktı... Kaseti için imza günü düzenlendi, genç kızlar çığlık çığlığa uzun kuyruklar oluşturdu... Konuk olarak katıldığı televizyon programlarında, kapıların önü bekleşen genç kızlarla doldu... Son günlerde bir Gökhan Özen tutkusudur gidiyor. Plakçılar Çarşısı'nda herkes durdu, bu yakışıklı gencin 'Duman Gözlüm' adlı kaseti satıyor. Ve kasetin çıkış şarkısı 'Aramazsan Arama' herkesin dilinde. Gökhan Özen'e 'Popun yeni starı' diyorlar.


KisukE UraharA 28 Ocak 2008 22:21



firstlady 6 Şubat 2008 15:13



_AERYU_ 26 Nisan 2014 13:44



_AERYU_ 1 Mart 2015 09:32

Gökhan Özen
MsXLabs.org



Gökhan Özen, 29.11.1979 Ankara doğumlu. İlk, orta ve liseyi TED Ankara Koleji'nde okudu.TRT Ankara Türk Sanat Müziği Çocuk Korosunda 7 yıllık bir eğitim aldı. Ankara'nın Çankaya Semti'nde oturuyordu. Babası Makine Mühendisi, annesi ev hanımı olan Gökhan'ın bir abisi var. 1996'da liseden mezun olan Gökhan, üniversite sınavında bütün tercihlerini İstanbul'dan yaptı.Yıldız Teknik Üniversitesi İktisat bölümünü kazandı. Üniversiteyi okurken Radyo Tatlıses'de program yapmaya başladı. Gitarıyla birlikte istek parçaları söylüyordu. Bu sırada, Akademi İstanbul'da gitar dersleri almaya başladı. Daha sonra Best Fm'de programa başladı (1999). Best Fm'de de yine gelen istek parçalarını o kadife sesinden seslendiriyordu. Kısa bir süre sonra , Best Tv'de de aynı program formatında bir program yapmaya başladı. Okulunu 4. sınıfta dondurmak zorunda kaldı. Tamamıyla kendi bestelerinden oluşan albümü Şahin Özer'in desteğinde 24 Şubat 2000 tarihinde Kare Müzik'ten çıktı. Mükemmel bir albüm oldu, ancak müzik şirketinin yetersiz kalması, promosyonun iyi yapılmaması gibi sebeplerden dolayı albüm tek klipte kaldı. "Üşüyorum" adlı parçasına klip çeken Gökhan Özen maalesef hakettiği yere gelemedi. Bu sırada Best ailesinden ayrılmak zorunda kaldı. Daha sonra ikinci albüm çalışmalarına başladı. Universal Müzik ile anlaştı. Bu sırada birçok sanatçıya beste verdi.

Kaynak:


_AERYU_ 6 Mayıs 2015 17:14



_AERYU_ 6 Mayıs 2015 17:14




Saat: 00:43

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık