MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Hayali Karakterler (https://www.msxlabs.org/forum/hayali-karakterler/)
-   -   Legolas (https://www.msxlabs.org/forum/hayali-karakterler/98410-legolas.html)

RuffRyders 8 Ocak 2008 20:07

Legolas
 
Legolas, Tolkien Evreninde bir hayali kahramandır. Ağaçlık Bölgenin Elf prensidir.

Adı "yeşil yaprak" anlamına gelen Legolas, Kuzey Karanlık Ormanın Ağaçlık Bölgesinin Sindar Elf Kralı Thranduil'in oğludur. Güneşin Üçüncü Çağının 3019. yılında Legolas, Yüzük Kardeşliği'nin bir üyesi haline geldi. Keskin Elf gözleri, ormanlık alanlardan edindiği deneyimleri ve ölümcül yayı,hızı ve zekası ile, Kardeşliğe maceralarında büyük destek oldu. Özellikle yakın dövüş, uzak dövüş arasındaki şaşırtıcı hızlı geçişlerle etkili bir dizi çatışma çıkartmıştır.

Daha sonra Yüzük Kardeşliği'nin üyelerinden biri oldu. Önce Caradras geçidine gittiler. Daha sonra Gandalf'ın liderliğindeki grupla Moria yoluna gitti. Moria'da hızlı ok atışları keskin elf gözleriyle kardeşlik üyelerine büyük yardımı dokundu. Gandalf kaybolduktan sonra Aragorn ve diğerleriyle Lortlorien'e gitti. Orada Galadriel'den kırılmaz elf yayını aldıktan sonra Aragorn'un liderliğinde Amon Hen'e gitti ama onun içinde bir şüphe vardı. Bunu Aragorn'a söyledi ama Aragorn onu dinlemedi. Amon Hen savaşının ardında kardeşlik bozuldu. Boromir öldürüldü. Merry ve Pippin kaçırıldı.Frodo ve Sam onlardan ayrılıp Mordor'a gitti. Merry ve Pippin'i kurtarmak için Urukların peşine düştüler.

Boromir'in ölümü ve Kardeşliğin bozulmasından sonra Legolas, Cüce Gimli ve Aragorn ile birlikte boynuzkenti (Hornburg) Savaşına katıldı. Bu üçlü, Ölülerin Geçitlerinden geçerek Pelargir'deki Korsan gemilerini ele geçirdiler ve gemilerle Pelennor Düzlükleri Savaşına katıldılar.

Savaştan sonra Legolas, Ithilien'de bir Ormanlık Bölge Elfleri kolonisi kurdu. Dördüncü Çağın 120. yılında Aragorn'un ölümünün ardından Legolas, arkadaşı Cüce Gimli ile birlikte Ölümsüz Topraklara doğru yelken açtı. Hiçbir zaman dönmedi.


iyilik_perisi 18 Mayıs 2008 20:21



holocoust 8 Ağustos 2008 19:41

http://tolkien-movies.com/images/archive/wallpaper/pastor-legolas_10x7.jpg


holocoust 8 Ağustos 2008 20:04






Saat: 20:52

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık