Arama

Bilinçaltı Sorgulama (Kalibrasyon)

Güncelleme: 21 Temmuz 2014 Gösterim: 2.939 Cevap: 0
Şeb-i Yelda - avatarı
Şeb-i Yelda
Ziyaretçi
21 Temmuz 2014       Mesaj #1
Şeb-i Yelda - avatarı
Ziyaretçi
Bilinçaltı Sorgulama ( Kalibrasyon)

Sponsorlu Bağlantılar

Tepeleme uygulamalarındaki kurgu cümleleri genel olarak bilinçaltındaki olumsuz duygu ve düşünceleri betimleyerek, onlarla yüzleşme fırsatı sağlar. Bu nedenle, bilinçaltımızdaki olumsuz duygu ve düşüncelerin doğru saptanması, Tepeleme uygulamasının hızlı ve etkin yanıt vermesini kolaylaştıracaktır.

Bazı uygulamacılar bu amaçla “Kas Testleri” yapar. Bu testler kol, el veya parmaklar aracılığı ile uygulanır ve bilinçaltının olumlu tepkilerinde eklemlerde kilitlenme oluşacağını; olumsuz yanıt verdiğinde ise bu tür kilitlenmeler olmayacağını varsayar. Kas testlerini tek başına uygulamak genellikle kolay değildir.

Biz aynı amaçla ve tek başına uygulanması çok daha kolay bir teknik olarak “Bilinçaltı Sorgulama” tekniğini kullanıyoruz.

Bilinçaltı Sorgulama tekniğinde kullandığımız araç, basit bir sarkaçtır. Bu sarkaç, kuartz veya benzeri bir kristale bağlı bir zincir şeklinde olabilir. Ya da ince bir ipin ucuna bir anahtar veya bir alyans bağlayarak kendi sarkacınızı kendiniz oluşturabilirsiniz. Önemli olan, sarkacın her yöne ve rahatça salınım yapabilmesidir.



Yaygın sarkaç hareketleri:
1- İleri-geri
2- Sağa sola
3- Saat yönünde dönüş
4- Ters saat yönünde dönüş
5- Sol ileri çapraz
6- Sağ ileri çapraz
7- Merkezde titreme
şeklindedir.

Bilinçaltı Sorgulama’da bilinçaltının olumlu ve olumsuz yanıtlarda ve kararsız kaldığı durumlarda hep aynı tepkiyi verdiği varsayılır. Ancak bu tepki aynı kişi için bile yere ve zamana bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden sorgulamaya başlamadan önce, ilk işlem olarak kalibrasyon yapılır ve hangi hareketlerin hangi yanıtlara karşılık geldiği belirlenir.

Bilinçaltı Sorgulama sırasında kullanılan tüm soruların Evet veya Hayır şeklinde yanıtlanacak veya onaylanacak/reddedilecek yapıda ve olabildiğince basit olması çok önemlidir. Kalibrasyon aşamasındaki sorular da aynı kriterlere uymalıdır.

İşlemler sırasında kullanılacak sarkacın zinciri veya ipi çok kısa veya çok uzun olmamalıdır. İp kısaldıkça tepki süresi kısalır. İp uzadıkça tepki süresi uzar. Genellikle 10-15 santimetrelik bir ip – zincir boyu uygundur.

Sorgulama sırasında kendinizi kasmamaya özen gösterin. Dirseğinizi gövdenize yaslayarak kolunuzu öne doğru uzatabilir ve zincirin ucunu işaret ve baş parmaklarınızla tutabilirsiniz. Hangi elinizi kullandığınızın önemi yoktur. Ancak sorgulamayı da kalibrasyonu yaptığınız elinizle sürdürmelisiniz. Eğer Bilinçaltı Sorgulama sırasında elinizi değiştirme ihtiyacı duyarsanız, yeniden kalibrasyon yapmayı ihmal etmeyin.

Zinciri yönlendirmek veya sabit tutmak için özel bir çaba sarfetmeyin. Kaslarınızı gevşetin. Herşeyi doğal akışına bırakın. Unutmayalım ki sarkaç, sadece bilinçaltının tepkilerini görünür hale getirmeye yarayan bir araçtır. Sarkacın kendi başına bir değerlendirme veya yönlendirme becerisi yoktur. Sarkaç, gaipten haberler vermez!

KALİBRASYON

Birinci Aşama: Kalibrasyon için önce yanıtı kesinlikle “Evet” olan bir kaç soru sorulur veya cümle kurulur:

Örneğin benim ilk kalibrasyon cümlem çoğunlukla şöyledir:
“Benim adım Ahmet.”
Genellikle buna yanıt olarak sarkacım ileri-geri yönde sallanır. Bu cümleyi yanıtın yönünden emin oluncaya kadar peşpeşe ve hızlı bir şekilde yinelerim.

Aynı cümleyi “Benim adım Ahmet mi?” şeklinde soru haline çevirerek kullanmak ta aynı işlevi görür.

Eğer ilk soruya veya cümleye belirgin bir yanıt alamazsanız, benzer nitelikte ve yanıtı yine “Evet” olan başka sorular yöneltebilirsiniz. İlk denemelerinizde hemen yanıt alamamak, belirgin bir hareketin oluşamaması gibi bazı belirsizlikler yaşayabilirsiniz. Sorgulama konusunda uzmanlaştıkça, bu tür belirsizlikler giderek azalacaktır.

İkinci Aşama: Bu kez yanıtı kesinlikle “Hayır” olan bir soru sorulur veya cümle kurulur. Yine benim kullandığım klasik soru, sıcak yaz günlerinde “Dışarıda kar yağıyor” veya kış mevsimindeysek “Şu anda plajda güneşleniyorum.” şeklindedir. Benim “Hayır” yanıtlarım genellikle sarkacın sağa-sola sallanması şeklinde olur.

Eğer “Evet” veya “Hayır” yanıtlarından herhangi birini belirgin bir şekilde alamıyor; ya da çelişkili yanıtlar alıyorsanız bulunduğunuz koşullar, bu sorgulamayı yapmaya uygun değil demektir. Böyle bir durumda ısrarcı olmayın. Bulunduğunuz mekanı değiştirin, ya da işlemi bir başka zamana erteleyin.

SORGULAMA

Kalibrasyon işlemini tamamlayıp “Evet” ve “Hayır” yanıtlarınızın yönlerini belirlediğinizde, sorgulama işlemlerine geçebilirsiniz.

Sorgulamada kullanacağınız tüm soru ve cümleler kısa ve net olmalıdır.

Aşağıda “Zenginlik ve Para” konulu bir Bilinçaltı Sorgulamada kullandığımız örnek cümleler ve elde ettiğimiz yanıtlar bulunuyor:

Evet: İleri – geri
Hayır: Sağa – sola
Parayla ilgili bir sorunum yok. – Hayır
Yeterli para kazanamamak beni rahatsız ediyor – Evet
Çok para kazanmak kötüdür – Evet
Çok para kazanmak iyidir – Hayır
Paranın gelişini reddediyorum – Evet
Paranın bana doğru akışını engelliyorum. – Evet
Parasızlık konusunda kendimi suçluyorum. – Evet
Eski borçlarım beni artık üzmüyor. – Hayır
Tepeleme parasal sorunlarımı çözer. – Evet

Bu kısa sorgulama, danışanımızın para kazanmaya karşı tepki duyduğunu, fazla paranın büyük bir sorun kaynağı olacağına inandığını gösteriyor. Bu gibi inançlar, genellikle mali konularda kendi kendini sabote etme davranışlarına neden olur.

Bilinçaltı Sorgulama Tekniğini herhangi bir konuda kararsız kaldığınız noktaları netleştirmek amacıyla da kullanabilirsiniz.

Bir başka danışanımızın sorgulama örneğinde şu soru ve yanıtlara ulaştık:
Sorgulama uyguladığımız danışanımız istediği gibi bir iş bulamadığını, çünkü yaşının ilerlemiş olduğunu, iş için gerekli yeterliğe sahip olmadığını düşünüyordu.

Evet: Saat yönünde dönüş
Hayır: İleri – geri
Öncelikle para kazanma ve kendine güven durumunu sorguladık.

İşsizlik beni rahatsız ediyor – Evet
Çok para kazanmak kötüdür – Belirsiz (Olduğu yerde titremeler)
Çok para kazanmak iyi bir şeydir – Evet
Ben kendimi değerli buluyorum – Evet

İş bulamamaktan rahatsız olduğu kesin ama para kazanmak ve kendine güven açısından olumsuz bir inancı bulunmuyor.

İkinci aşamada iş bulmakla ilgili sorulara yöneldik:

İstediğim zaman, istediğim işi bulabilirim – Hayır
İstediğim işi bulmak için yaşım fazla – Evet
Bulduğum işte o işin hakkını veremiyorum – Evet
Para kazanma konusunda çok tembelim – Hayır
Çok şanssız olduğuma inanıyorum – Evet

Aldığımız yanıtlar, danışanımızın iş bulma ve işin hakkını verme konusunda olumsuz inançlara sahip olduğunu gösteriyor. Tembel olmadığına ama, şanssız olduğuna inanıyor.

Danışanımızın masörlük sertifikası var. Ancak, bu işi yapmaya çalıştığında yoğun bel ağrıları yüzünden çalışmayı sürdüremiyor.

Masörlük yaparken belimin ağrıması o işi yapmak istemediğim için – Evet
Başarılı olmak beni korkutuyor – Hafif Hayır
Çalışırken kendimi sabote ediyorum – EVET (çok kuvvetli)
İşe girsem de işten çıkarılacağımdan korkuyorum – EVET

Bu durumda danışanımızın para kazanmaya veya zenginliğe karşı olumsuz bir tepki duymadığı; ancak, başarı korkusu nedeniyle kendi kendini sabote ettiği anlaşılıyor.

Bilinçaltı Sorgulama tekniği, kendi kendinize uyguladığınızda, bilinçli zihninizdeki yanıtlarla bilinçaltınızın yanıtlarını karşılaştırma olanağı sağlar. Kendinize itiraf edemediğiniz korkularınızı, endişelerinizi, beklentilerinizi açığa çıkarır. Eğer danışanlarınıza uygularsanız, gerçek sorunlarının ne olduğunu belirlemeniz kolaylaşır; en azından zaman kazanırsınız.

Kullanacağınız sarkaçla ilgili bir kaç önemli noktayı tekrar hatırlatayım: Sağlıklı sonuçlar alabilmek için, kullanacağınız sarkaç mutlaka dengede olmalıdır. Bu nedenle profesyonel bir elden çıkmış bir sarkaç edinmenizi öneriyorum. Sarkacın olumsuz enerji yüklenmiş olma olasılığına karşı her yeni kullanımdan önce akan su altında yıkayarak topraklama yapmanız yerinde olacaktır.

İyi sorgular!..
Görüşmek üzere…

Ahmet Aksoy

Bilinçaltı Sorgulama - Gamet Gelişim Atölyesi


Benzer Konular

27 Ocak 2017 / Pasakli_Prenses Psikoloji ve Psikiyatri
15 Kasım 2015 / ThinkerBeLL Mühendislik Bilimleri
14 Eylül 2009 / davut72 Soru-Cevap
10 Mart 2009 / ThinkerBeLL X-Sözlük