Arama

Linkin Park

Güncelleme: 21 Temmuz 2017 Gösterim: 83.743 Cevap: 19
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Ekim 2005       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Linkin Park

Ad:  10.jpg
Gösterim: 571
Boyut:  41.7 KB

Orijinal sound’ları ve imza attıkları birbirinden başarılı çalışmalarla Linkin Park, Nu-Rock adı verilen yeni müzik türünün ilk temsilcilerinden. Müziklerinde Rock, Rap ve Electronica gibi bir çok farklı sound’u başarıyla bir araya getiren Linkin Park’ın temelleri, 1996 yılında gitarist Brad Delson ve Mike Shinoda tarafından atılır. Kariyerlerine Xero adında bir grup kurarak başlayan ikili, zamanla vokalist Mark Wakefield, DJ Joseph Hahn, davulcu Rob Bourdon ve basçı Phoenix Farrell’ın da katılmasıyla kadrosunu güçlendirir.
Sponsorlu Bağlantılar

4 şarkıdan oluşan bir demo çalışması ve Mark Wakefield’ın gruptan ayrılışın hemen ardından topluluk, isimlerini -ileride ilk albümlerine de ilham verecek olan- Hybrid Theory olarak değiştirir. Başlarda Los Angeles’ta çeşitli klüplerde boy gösteren topluluk, Phoenix Farrell’ın başka bir toplulukla turneye çıkmak üzere grubu terk etmesinin ardından, vokalist Chester Bennington’ı kadrolarına dahil eder. Bennington’un orijinal vokalleriyle güçlenen topluluk, 1999 yılında 6 şarkılık bir EP çalışmasına imza atar ve telif haklarından doğan çeşitli problemler nedeniyle, kendilerine yeni isim olarak Linkin Park’ı seçer.

Phoenix’in sürpriz dönüşüyle birlikte Linkin Park, yepyeni bir demo çalışmasının ardından, kariyerlerinin belki de en önemli adımını atarak Warner müzik şirketiyle anlaşır. Ekim 2000’de Hybrid Theory adlı ilk albüm çalışmaları piyasaya sürülen Linkin Park, One Step Closer, Crawling, ve In The End gibi hit çalışmalarıyla adını kısa sürede duyurmayı başarır. Temmuz 2002’de ortaya çıkan Reanimation adlı albüm, hala yankıları süren Hybrid Theory’nin remix versiyonlarını içermektedir. 2003 yılının Mart ayında çıkardıkları Meteora adlı albümleri ve burada yer alan Somewhere I Belong, Numb ve Faint gibi hit’leriyle Linkin Park, dünya çapında hayran kitlesini genişletmeyi başarır. Bugüne kadar Video Müzik Ödülleri de dahil olmak üzere bir çok ödül kazanan Linkin Park, en son geçtiğimiz yılın sonlarında, rap sanatçısı Jay-Z ile birlikte, Collision Course adlı orijinal bir albüm çalışmasına imza atmıştı.

BAKINIZ
Chester Bennington

Son düzenleyen Safi; 21 Temmuz 2017 02:00
Biyografi Konusu: Linkin Park nereli hayatı kimdir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Ekim 2005       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  1.jpg
Gösterim: 465
Boyut:  35.1 KB
Ve Linkin Park demişken numetale de değinmekte fayda var diyorum..


Sponsorlu Bağlantılar

Numetal


Numetal, kabaca heavy metal'in bir alt türü. Çok genel olarak konuşmaya devam edelim, hip hop aromalı vokaller, sample'lar, tercihen bir DJ'in elinden geçen rap alt yapısı, sert gitarlar ve bolca öfkeyi bir araya koyup müzik formuna sokarsanız elinizde kalan şey numetal oluyor. Elinizde kalıyor dedik ama yanılmayın, numetal yapıp elinizde kalması gibi bir şey söz konusu değil, kapanın elinde kalıyor plaklar.

Numetal nasıl popülerse, numetal hakkında atıp tutmak da o kadar popüler son yıllarda. Bu müziğin gelip geçici bir akım olduğu, yetenek gerektirmediği, iki kolay riff, iki scratch ve "I hate myself and I want to die" diyerek kotarılabildiğini sanmak genelgeçer iddia olarak karşımıza çıkıyor.

Numetal, tanım aralığı, eğer böyle bir tabir varsa elbette, en geniş müzik türlerinden biri olmalı. Zaten en baştan hibrit olmayı kabullendiğinden, sürüyle türün numetal içine girmesi ya da numetalin kendisinin birçok türün alt türüne dahil edilmesi yadırganmıyor. En başta hip hop ve heavy metal elbette. Ancak hardcore, punk, emo, emo-core, metal-core, industrial, rapcore, hepsi numetalin içinde yer alabiliyor. Belki de numetal onların içinde yer alabiliyor. Farkındaysanız kimse sınırları net çizemiyor. O yüzden bazı müzikseverlerin 'mutlaka her şeyi kategorize edelim' saplantısına girmek yerine, 'kategorizasyona hiç girmeyelim en iyisi' diyoruz. Zaten girmeye kalksak bile altından çıkabileceğimiz gibi değil durum. Hatta bazen bunlarla alakasız yerel, otantik motiflerin de devreye girdiğini unutmayalım.

Otantik dedik de… Bazı heavy metal dinleyenleri, fazla sulanmış olduğunu düşündükleri için numetal'den hazzetmez. Numetal'in, klasik metal gitar tekniklerini, riff'leri ve sololarını olduğu gibi kullanması bir yana, rock müziğin caz müzik ve dünya müziğiyle sürekli etkileşim halinde olduğunu da hatırlamak, illa itiraz edilecekse ondan sonra itiraz etmek gerekiyor.
Deftones ve Korn, numetal'in ilk temsilcileri; Fishbone, Body Count, Urban Dance Squad, Rage Against The Machine, Deftones ve Faith No More da sonraki kuşak temsilciler olarak kabul ediliyor. İşin ucunu Korn'dan da eskiye, Tool'a kadar çekenler var. Bu gruplardan bazıları, numetal'i tepelemeye çalışan metal fanlarından öyle sıkıldılar ki "biz numetal filan yapmıyoruz kardeşim" gibi açıklamalar yapmak zorunda bile kaldılar. Prodüktör Ross Robinson, numetal'in kralı kabul ediliyor; CV'sinde Machine Head, Slipknot, Cold, Sepultura, en önemlisi de Korn ve Limp Bizkit gibi gruplar yazılı.
Grupları saymaya başlamışken işin devamını da getirelim. Numetal olup olmadığı tartışmalı, ancak benzer sularda gezinen grupları var; Sevendust, Finger Eleven, Godsmack, Soulfly, Ill Nino, Killswich Engine, Fear Factory, Spineshank, Tool, Incubus gibi… Gidip Creed'e numetal denmedikçe bunlar da çok yanlış örnekler olmazlar.

1990'larda saydığımız öncü gruplar, metal müziğin üzerine hip hop'a yakın vokaller ve başka teknikler denediler. Dinleyici kitlesi çok geniş iki tarzı buluşturmak ticari bir girişim değildi ama ticari getirisi devasa oldu. Metal dinleyemeyen rockseverler ve hip hop dinleyicileri, dinlemesi çok daha kolay bu müziği hemen kucakladı. Sonuç olarak fanlar ve özellikle de ukala müzik yazarları, kendilerini geleneksel metal grupları ile metal'in sertliğini alıp diğer zırvalıklarını sample'lar ve bir DJ ile değiştiren bu yeni nesil grupları ayırmak zorunda hissettiler. Bulunan "New Metal" terimi, zamanla "nu metal" haline geldi. Bugün Nu metal yerine bitişik "numetal" yazılması tercih ediliyor. Size çok ters geldiyse alternatif metal deyin.
Numetal'e en yakın türler rap metal ve rapcore. Rap metal; diğer türlere fazla bulaşmayıp, bildiğiniz rap vokallere yükleniyor. Rapcore ve numetal; bol distortion katkılı gitarlar ile raptan "esinlenmiş" vokaller kullanıyor. Yani fark, zaman zaman klasik metal sertliğinde vokaller de duyuluyor, hatta bu iki tür için farklı vokalistleri olan gruplar da var, bilin bakalım hangisi? Linkin Linkin Linkin! Linkin Park, rapcore grubu olarak da düşünülebilir örneğin. Papa Roach, rapcore'a daha da iyi uyan bir örnek oldu.

Nu-metal vokali yapmak demek rap'i de içine alıyor, pırıl pırıl söylenen sözleri de, çığlık çığlığa bağırmayı da. Hatta hepsi aynı şarkının içinde de olabiliyor.
Hatta bu şarkı çok güzel de olabiliyor. Hepsi olacak diye bir kural da yok, bakınız Slipknot'a, hip-hop ile pek alakası olduğunu söyleyebilir miyiz?

Ad:  2.jpg
Gösterim: 500
Boyut:  22.9 KB
Gitar tekniği, metal kadar komplike değil. Belki de bu yüzden metalciler "yeteneksizseniz numetal grubu kurun" diye dalga geçiyor. Metal müzik tamamen sololara ve riff'lere dayanıyor, oysa numetal'de dayanacak o kadar çok çeşit var ki gitar, diğer elementler gibi sadece ritmik bir araç. Linkin Park'ın "One Step Closer"ını açan gitar riff'ini düşünün, ne kadar basit bir melodi ancak bütün şarkıyı nasıl taşıyor! Oysa metal şarkılarında sürekli değişen melodiler vardır. Sayın bakalım, bir Iron Maiden şarkısında kaç farklı melodi bulacaksınız.

Basta ise tam tersi bir durum var. Steve Harris gibi enteresan adamları saymazsanız metal müzik çalan basçılar genellikle oldukça basit çalmayı, gitar riff'leriyle uyumlu gitmeyi; numetal'de ise basçılar daha komplike çalmayı tercih ediyor. Örneğin Limp Bizkit'in basçısı Sam Rivers, aslında bir caz basisti, bunun etkisi bazen hissediliyor. Mudvayne basçısı Ryan Martinie'nin funk geçmişi de gruba enteresan bir hava katıyor. Davullara gelirsek, metal ile hiç alakası yok, davul tekniği tamamen hip hop'un breakbeat yapısı ile alakalı.

Metale göre çok daha beklenmedik ritmler, yine ekstra örnekleri saymazsak metale göre daha hızlı ve komplike teknikler göze batıyor. Zaten DJ'lerin önemi de burada ortaya çıkıyor. Numetal grupları, beat'leri desteklemesi ve şarkılara efektler eklemesi için kadrolarına DJ'ler ekliyor. Limp Bizkit'in DJ Lethal'ı, Linkin Park'ın Joe Hahn'ı, Incubus'un Dj Kilmore'u herkesin aklına şak diye gelenler.

İşlenen temalar da metale göre farklı. Numetal'in esas teması gençlik sorunları, sistem çarpıklıkları, anlayışsız aileler. Tabii kendini evde dışlanmış hisseden bir çocuğun halini anlatan bir müzik, haliyle metalci "ağır abilere" gelmiyor. Üstelik bütün bu saydıklarımızın müziği bir formüle oturtması, türün en önemli temsilcisi Linkin Park'ın şarkılarının yaratıcılıktan çok önceden ağır ağır hesaplanmış birer matematik harikası olması da bu abilerin ekmeğine yağ sürüyor. Gotik'i Marilyn Manson sanan, oraya buraya acayip karakterlerle yazılar yazan hayranlar da türün adını pek iyiye çıkarmıyor hani.
Son düzenleyen Safi; 21 Temmuz 2017 02:01
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Ocak 2006       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Şimdiye kadar 35 milyon albüm satan, Grammy Ödüllü grup Linkin Park’ın beyni Mike Shinoda’nın yeni projesi olan Fort Minor nihayet müzikseverlerle buluştu. Linkin Park’ın son projesi ‘Collision Course’da olduğu gibi Jay-Z’nin desteğinde gerçekleşen bu faklı proje aslında bir hip hop albüm olarak karşımıza çıkıyor. İlk single olarak “Remember The Name” ve “Petrified”ı seçen Mike Shinoda’nın yeni projesi ‘Fort Minor’ün oldukça ritmik 'The Rising Tied’ albümüne Holly Brook, The Roots’dan Black Thought, John Legend, Kenna, Styles of Beyond, Common ve Jay-Z gibi isimler konuk olarak katılıyor...
WARNER BROS. (hip hop)

Linkin Park dağılıyor mu?


Linkin Park'ın Chester Bennington ile en çok tanınan ve sevilen elemanı olan Mike Shinoda'nın solo albüm hazırlığında olduğu söylentileri yayılınca, Shinoda albümüyle ve Linkin Park'la ilgili merak edilenleri anlattığı bir açıklama yaparak projesini Kasım ayının sonuna doğru yayınlayacağını belirtti.
Ad:  linkin13.jpg
Gösterim: 580
Boyut:  12.6 KB

Linkin Park ile müzik yapmaya başlamadan önce kendi başına takılan ve melodiler üreten Mike Shinoda, yan projesi Fort Minor ile tekrar o günlere döneceğinin sinyalini verdi. Her zaman hip-hop yapmayı istediğini söyleyen Shinoda, ancak zaman içerisinde diğer şeylerle hip-hop'ı birleştirdiğini fakat hiçbir zaman bunu yapmak istemediğini, tek istediğinin saf hip-hop yapmak olduğunu dile getirdi.

Ad:  linkin1.jpg
Gösterim: 541
Boyut:  10.6 KB Ad:  linkin2.jpg
Gösterim: 486
Boyut:  9.0 KB
Linkin Park haricinde geçirdiği dönemde Los Angeles underground hip-hop camiasından arkadaşları olan Styles of Beyond, Kenna, The Roots'tan Black Thought, Common ve John Legend ile bir araya gelen Shinoda'ya en büyük destekse Jay-Z'den geliyor.

Fort Minor albümü "The Rising Tied"ın prodüktörlüğünü üstlenen Jay-Z ile çalışmanın kendisi için çok önemli bir olay olduğunu belirten Shinoda, Linkin Park'ın da yeni albüm çalışmalarına devam ettiğini, Chester ile kendisinin solo çalışmalar yapmasının grubun dağılacağı anlamına gelmediğini belirtiyor. Yani korkuya mahal yok, Linnkin Park dağılmıyor… En azından şimdilik…

Dünden bugüne Linkin Park


Bir söyleşilerinde 'Bizimle ilgili en büyük yanılgı Linkin Park'ın bir rock grubu olduğudur. Bizim böyle bir iddiamız yok. Müziğimiz sahip olduğumuz müzik zevklerini bir araya getiren bir karışım" diyor, gitarist Brad Delson.
Ad:  linkin15.jpg
Gösterim: 525
Boyut:  13.8 KB


Sahiden de, Linkin Park geçmişine bakıldığında, çok farklı müzik zevklerine sahip olan altı gencin bir araya geldiğini görüyoruz. İlk önce Brad ve Mike bir araya gelip, ilk amatör kayıtlarını ortaokulda yapar. Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye başlıarlar, ancak akılları fikirleri hala müzikte kalır. Mike, okulda kendisiyle benzer müzik zevki taşıyan Joseph Hahn ile tanışır. Bu arada Brad de boş durmaz ve, davulcu Rob Bourdan ile tanışıp kaynaşır. Sonunda bu dördü bir araya gelip grubu kurarr, kısa süre sonra aralarına Mark Wakefield ile Dave Farrell (Phoenix) de katılır. Kendilerine isim olarak ilk önce Super Xero'yu seçip ardından Xero olarak yola devam ederler. 4 şarkıdan oluşan bir demo çalışması ve Mark Wakefield'ın gruptan ayrılışının hemen ardından topluluk, isimlerini, ileride ilk albümlerine de ilham verecek olan Hybrid Theory olarak değiştirir.

Diğer tarafta, Chester Bennington adlı genç rock yıldızı olma hayalleriyle yanıp tutuşmaktadır. Ancak bir türlü istediği başarıyı elde edememiştir. 16 yaşındayken Sean Dowdell ile birlikte Gery Dazel'i kurar. Grup yerel bir başarı kazansa da, plak şirketleri onlara albüm yapma konusunda pek de hevesli olmayınca, pek çok şirket tarafından redddedilirler. Ancak, Phoenix Farrell'ın başka bir toplulukla turneye çıkmak üzere grubu terk etmesinin ardından, vokalist Chester Bennington kadroya dahil edilir. Grup Hybrid Theory adından da telif haklarından doğan çeşitli sorunlar yüzünden vazgeçince, Amerika'nın her yerinde bulunan Lincoln Park'larından birine rastlayan Chester'ın okunuşunun kulağa çok hoş geldiğini söylemesi üzerine Linkin Park adını alır.

Daha sonra Phoenix'in sürpriz dönüşüyle birlikte Linkin Park, yepyeni bir demo çalışmasının ardından, kariyerlerinin belki de en önemli adımını atarak Warner müzik şirketiyle anlaşır. Ekim 2000'de Hybrid Theory adlı ilk albüm çalışmaları piyasaya sürülen Linkin Park, One Step Closer, Crawling, ve In The End gibi hit çalışmalarıyla adını kısa sürede duyurmayı başarır. Temmuz 2002'de ortaya çıkan Reanimation adlı albüm, hala yankıları süren Hybrid Theory'nin remix versiyonlarını içermektedir. 2003 yılının Mart ayında çıkardıkları Meteora adlı albümleri ve burada yer alan Somewhere I Belong, Numb ve Faint gibi hit'leriyle Linkin Park, dünya çapında hayran kitlesini genişletmeyi başarır. Bugüne kadar Video Müzik Ödülleri de dahil olmak üzere bir çok ödül kazanan Linkin Park, en son rap sanatçısı Jay-Z ile birlikte, Collision Course adlı orijinal bir albüm çalışmasına imza atar.

Diskografi
  • Xero Sampler Tape (1995)
  • Hybrid Theory EP (1998)
  • Hybrid Theory (2000)
  • Reanimation (2002)
  • Meteora (2003)
  • Collision Course (2004)
  • Minutes to Midnight (2007)
  • Road To Revolution - Live At Milton Keynes (2008)
  • A Thousand Suns (2010)
  • Living Things (2012)
  • Recharged (2013)
  • The Hunting Party (2014)
  • One More Light (2017)
Son düzenleyen Safi; 21 Temmuz 2017 01:12
[NepHiLa-ClaViPeS] - avatarı
[NepHiLa-ClaViPeS]
Ziyaretçi
25 Haziran 2006       Mesaj #4
[NepHiLa-ClaViPeS] - avatarı
Ziyaretçi
Linkin Park, 1990 - 1991 yılları arasında Mike ve Brad tarafından ortaya yavaş yavaş çıkıyor. Sonra Joe, Rob ve en sonunda Phoenix'in katılımıyla ilk halini alıyor. Kendilerine başta isim olarak Xero'yu uygun görüyorlar. Grup kendi hallerinde veya arkadaş partileri gibi yerlerinde çalıyor. Herkes bu metal-rap karışımı müziğe hayran kalıyor. Fakat plak şirketleri henüz hiçbir şeyin farkında değil...1996 yılında By Myself ve Esaul (Place For My Head'in ilk hali) adlı iki şarkının olduğu bir demo hazırlayıp plak şirketlerine yolluyorlar. Fakat bu şarkılar hiçbir şirketin ilgisini çekmiyor. Grubun ismi Hybrid Theory olarak değişiyor. Phoenix büyük bir hata yapıp gruptan ayrılıyor. Vokalist arayışı şanslı bir seçimle son buluyor. Chester gruba dahil oluyor, beraber provalar başlıyor ve Chaz'inde katılımıyla grup son halini almaya başlıyor.

Bu sırada Chaz evlidir, ancak eşini bile kısa bir süre Arizona'da bırakıp Los Angeles'a taşınır. Bunlar olurken kısa bir süre Mike'ı bir korku sarar. Chaz yüzünden geri planda kalacağını düşünmektedir. Ancak öyle olmaz, aksine çok iyi anlaşıp kolayca kaynaşırlar. Mike'ın artık bir lirik arkadaşı vardır. 1998'de iki demo kaydedilir. Bu demolar plak şirketlerinden daha çok underground piyasaya dağıtılır. Sokaktaki adam bu müziğe hayran kalmış, plak şirketleri ise müziği saçma bulmaya devam etme konusundaki ısrarlarını sürdürmüşlerdir.

Biri hariç: Warner Bros. Grup, isim değiştirerek son halini alır. Artık herkes onlarıLinkin Park adıyla tanıyacaktır...Grup 1999'da stüdyoya kapandı ve albüm çalışmaları yeniden başladı. Birbirinden kaliteli 12 parça hazırladılar. Bunların kimisi (One Step Closer, Cure From The Itch veA Place For My Head) demolar için hazırladıkları eski parçalarıydı. Albümün ismini, grubun eski adı olan Hybrid Theory olarak belirlediler. Mike'ın çizdiği ve albümün kapağını oluşturan kelebek kanatlı bayrak taşıyan asker, Linkin Park'ın sembolü oldu. Ve albüm 24 Ekim'de piyasaya çıktı. Aynı anda çıkış parçası olan One Step Closer;ın klibi televizyonlarda dönmeye başladı. Şarkı o kadar beğenildi ki radayolarda saat başı çalınmaya başlandı, klibi günde defalarca yayınlandı, albüm müthiş bir satış grafiği yakaladı. Sonra konserler, klipler, single çalışmaları ve film müzikleri derken grup bugünkü halini aldı.Artık bir efsane olma yolunda ilerliyorlar........İşte Linkin Park

BRAD

Ad:  brad.jpg
Gösterim: 472
Boyut:  20.0 KB

Bradford Philip Delson'un doğum tarihi 1 Aralık 1977 . Agoura Lisesini ve Ucla kolejinden mezun. Çaldığı enstrümanlar arasında trompet, flüt, gitar ve bas yer alıyor. Hobileri arasında skateboarding, MTV, internet, filmler ve uyumak var. Brad, Rob ile 1994'te "The Pricks" adlı grupta beraber yer alıyorlardı ve bu sayede birbirlerini tanıdılar. Mike ile tanışmaları Agoura Lisesinde gerçekleşti. Phoenix'i ise Ucla kolejinde tanıdı. Brad'in dinlediği gruplar arasında The Roots, Blackeyed Peas, JaRule, Deftones, Sunny Day Estate, Depeche Mode, Nine Inch Nails, Incubus ve Dido gibi isimler yer alıyor. Brad hakkında birkaç ayrıntı ise; hiç diş fırçası kullanmamış olması, 46 numara ayakkabı giymesi, saçlarını lisedeyken ilginç renklere boyaması ve Britney Spears hayranı olması...
Takma isimleri; Big Bad Brad , Bad Bad Brad ve BBB...

CHESTER

Ad:  1.jpg
Gösterim: 353
Boyut:  12.3 KB

Chester Charles Bennington'ın doğum tariihi 20 Mart 1976.Phoenix'in Arizona eyaletinde doğdu. Greenway Lisesinde bir süre okuyan Chester daha sonra Washington Lisesine geçti ve o okuldan mezun oldu. Chester 20 yaşındayken Samatha ile evlendi ama ne yazıkki boşandılar... Bu evlilik ile 19 Nisan 2002'de saat 01.00'de bir oğlu oldu. Çocuklarının ismini ise Draven Sebastian koydular.Şu anda (eğer taşınmadıysa) Los Angeles'da yaşıyor. Örnek aldığı kişiler arasında Robert Plant (Leb Zeppelin'in solisti) ve Scott Weiland (Stone Temple Pilots'un solisti) yer alıyor. Çocukken ise kendisini Depeche Mode'un 5.üyesi olmarak hayal edermiş ve şarkı söylermiş. Chester hakkında birkaç ayrıntı; Madonna hayranı olması, ilk enstrümanı piyano olması, en sevdiği filmin Fight Club olması, yemek yapmayı semesi...Chester'ın eski grubunun adı Gray Daze. Şimdi ise bu grup bir bayan vokal ile "Waterface" adı altında müzik hayatına devam ediyor.
Takma isimleri; Chazy Chaz ve Chemist.

JOE

Ad:  joe.jpg
Gösterim: 481
Boyut:  14.6 KB

Joseph Hahn California'nin Glendale eyalletinde 15 Mart 1977 dünyaya geldi. Pasadena Resim ve Dizayn Kolejine giden Joe bu okuldan mezun olamadı. Mike ile de bu okulda tanıştı. Çocukluğunda hep bir DJ olma hayalini kuran Joe Linkin Park'ın bir üyesi olmadan önce grafik tasarımcılığı yapıyormuş. Hatta Mike ile birlikte bir karikatür dergisinde çalışmışlar. Filmlere özel efektler yapmayı çok seven Joe Linkin Park'ın kliplerinin yapılmasında büyük bir role sahip. Şu anda (eğer taşınmadıysa) Los Angeles'da yaşıyor. Joe hakkında birkaç ayrıntı; "Remy" adında ikinci bir kişiliği varmış ve hatta "Cure for the Itch" şarkısının başında konuşan oymuş, Joe Chester ile birlikte Foo Fighters'ın "Everylong" şarkısını çok seviyor ve en iyi şarkı olduğunu düşünüyor... Takma isimleri; Mr. Hahn ve Remy

MİKE

Ad:  mike.jpg
Gösterim: 451
Boyut:  26.6 KB

Mike Kenji Shinoda California'nın Agoura eyaletinde 11 Şubat 1977 de doğdu. Şu an (eğer taşınmadıysa) Los Angeles'da yaşıyor. Jason adında bir kardeşi var. Agoura Lİsesi ve Pasadena Resim ve Dizayn Kolejinden muzun oldu. Mike da Joe gibi Linkin Park kurulmadan önce grafik tasarımları yapıyordu. İlk çaldığı enstrüman piyano. Dinlediği kişiler arasında The Roots, Dido, Madonna, Kittie, Sneaker Pimps, Portishead, Nine INch Nails ve Deftones gibi isimler yer alıyor. Yarı bir Japon olan Mike bu sebepten Japon yemeklerini çok seviyor. Mike hakkında birkaç ayrıntı; Hybrid Theory albümünde en favori şarkısı "Papercut" olması, "Hybrid Theory EP" ve "REANIMATION" albümlerinin prodüktörlüğünü yapması, ilk satın aldığı albümün Bon Jovi'nin "Slippery When West" olması, ilk canlı performansını Killer B'de yapmış olması...
Takma isimi; Mad Madness.

ROB

Ad:  rob.JPG
Gösterim: 325
Boyut:  43.7 KB

Robert Gregory Bourdon California'nın Calabasas eyaletinde 20 Ocak 1979 yılında doğdu. Şu anda (eğer taşınmadıysa) Los Angeles'da yaşıyor. Agoura Lisesi ve Santa Monica Kolejinden mesun oldu. Çaldığı enstrümanlar arasında bateri ve piyano var. Rob bateri çalmaya Aerosmith konserinde karar verdi. Brad ve Mike lisedeyken tanıyan Rob, Incubus grubunun üyeleriyle beraber okumuş. 13 yaşında müzikle tanışan Rob "Relative Degree" ve "Xero" gruplarında yer aldı.Linkin Park kurulmadan önce garsonluk yapıyordu. Rob hakkında birkaç ayrıntı; gölde veya denizde jet-ski yapmayı sevmesi, Hybrid Theory albümünde en sevdiği şarkının "In the End" olduğu, ilk canlı performansını ortaokul yıl sonu partisinde vermesi...

PHOENİX

Ad:  dave.jpg
Gösterim: 327
Boyut:  18.3 KB

David Micheal Farrell Plymouth'un Massachusetts eyaletinde 8 Şubat 1977 doğdu. Şu anda (eğer taşınmadıysa) Los Angeles'da yaşıyor. Ucls kolejinden mezun. Çaldığı enstrümanlar arasında gitar, bass gitar, keman var. Önceden çaldığı gruplar ise "The Snax", "Xero". Dinlediği gruplar arasında Weezer, Beatles, Deftones, Roots, Bob Marley, Sarah McLaughlin, Hughes & Wagner, Harrod & Funck gibi isimler yer alıyor. Phoenix hakkında birkaç ayrıntı; gitar çalmayı annesinin öğretmiş olması, bateri çalmayı çok istemesi, meksika yemeklerini sevmesi, futbol ve snowboard sporlarından hoşlanması, en sevdiği filmin "Braveheart" olması. Takma isimleri; Dave, PhiPhi, Phoenix.
PHOENİX İnanın bu adam muhteşemmm ...:!
Son düzenleyen Safi; 21 Temmuz 2017 01:25
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Eylül 2006       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  3.jpg
Gösterim: 353
Boyut:  25.4 KB
Linkin Park

SHUT UP WHEN I'M TALKING TO YOU!
Nu Metal sonunda kendi boy band'ini yaratti ve adini LINKIN PARK koydu. Nu Metal'in babasi 1992 yili Rage'in ilk albumunden beri her turlu maymuna benzeyen (korn, limp bizkit, papa roach) gruplarin bir numara oldugunu gordukten sonra simdi ilk kez teenage eli yuzu duzgun gencler grup kurup kan kokan bir album yaptilar. Ve oyle bir album ki, listelerde hemen patlamadi, 2000 yilinin sonunda cikmasina ragmen cikardiklari her single ile daha bir zirveye yaklasip 2001'in sonlarina geldigimiz su gunlerde Amerikan listelerinde ilk 10'dan indirilemeyen bir demirbas oldu. Ve biliyor musunuz? Album NU METAL'in senelerdir cikardigi en iyi album!

Grubun ozelligi 2 vokalistten olusuyor olmasi. Bunlardan Mike Shinoda rap olayina girmis, bi seyler geveliyor. Chester Bennington ise, bogurmek ile havlamak arasi psikopatca bagiriyor. Ve bunlarin ikisi bir araya geldigi zaman inanilmaz bir sentez oluyor. Bunun en guzel ornegi NU METAL'in Killing in the Name'den beri cikardigi en gaz sarki ONE STEP CLOSER! Mike biseyler gevelerken Chester ciglik cigliga havlayarak SHUT UP WHEN I'M TALKING TO YOU diye bagiriyor. Iki bucuk dakikalik bu sarki ile araba kullansaniz, katil olursunuz. Dinledikten sonra patronunuzun kafasini kirasiniz geliyor. Evet, o kadar iyi bir sarki.

Limp Bizkit ve Korn'dan Linkin Park'i daha iyi yapan bir diger ozellik Nine Inch Nails'i cok iyi calismis olmalari. Elektronik/Endustriyel muzigin etkileri ozellikle In the End ve Cure for the Itch muhtesem NIN sarkilari olabilirmis. HYBRID THEORY albumunde oyle ballad'mis, dans edilecek sarkiymis, Rolling'mis, Got the Life'mis, bunlar yok. Dedim ya, album kan kokuyor. Tamamen spor salonlari ya da dogus karsilasmalarinda calinmasi gereken bir album. Ama yanlis anlamayin, bu bir SLAYER gibi belli bir dinleyici kitlesinin bogurtu ile vokali agirt edebilecegi bir muzik degil. Aksine album INANILMAZ piyasa. Backstreet Boys eger Limp Bizkit ve TOOL ile duet yapsa, bu album ortaya cikardi!!
Grunge'a da yesil isik yakiyor album. Mesela CRAWLING asiri Alice in Chains'in NU METAL versiyonunu andiriyor. Simdiye kadar icinden One Step Closer, Crawling, Papercut ve ozellikle en yeni hitleri (ki su anda iki kitada da her yerde bangir bangir caliyor) IN THE END sarkilarini single olarak cikardilar, ama inanin HYBRID THEORY icinde bir o kadar daha potansiyel hit sarki var.

Bakin ONE STEP CLOSER icin New Musical Express ne demis?:
"One step closer... to their PAIN, of course, though what would you know with your situation comedies and your Craig David records. What would you know? You can't entertain Linkin Park with a robot dog and a couple of Bacardi breezers, you know."

Senenin en iyi rock albumu mu? Evet, HYBRID THEORY bu sene The Strokes'un IS THIS IT ile beraber senenin en iyi rock albumlerinden biri. Eger ki NU METAL ilginizi cekiyorsa, piyasadaki herseyden birkac gomlek ustun bir gaz albumu HYBRID THEORY. Eger ki Endustriyel Rock'in (NIN, Marilyn Manson) altin devrini 1992-1996 seviyorduysaniz, en azindan In the End sarkisinin ihtisami icin alinmaya deger. Grunge'in altin devrini seviyorsaniz Crawling icin alinmaya deger. Herkes icin en az bir tane muhtesem bir sarki var bu albumde, kesinlikle edinin. Devir Linkin Park devri...

damage 21/11/2001
Son düzenleyen Safi; 21 Temmuz 2017 02:02
ALbRayN - avatarı
ALbRayN
Ziyaretçi
19 Mayıs 2007       Mesaj #6
ALbRayN - avatarı
Ziyaretçi

Yeni Albüm Minutes To Midnight

Ad:  1.jpg
Gösterim: 267
Boyut:  17.6 KB
Linkin Park'ın yeni albümü Minutes To Midnight 15 Mayıs'ta çıkıyor.Albümün gerçekten mükemmel olduğunu söyleyen Linkin Park üyeleri bu albümü gerçekten çok sevdiklerini söylüyorlar.Albüm için 100 demo hazırlandı ve bunların arasından en iyi şarkılar seçildi.
Grup elemanları Minutes to Midnight albümündeki şarkıları yorumladı ve şarkılar hakkında bilgiler ve ipuçları verdiler!

WAKE:
Mike: bu albümü başlatan intro şarkıdır.Bir iğnenin plağa doğru aşağıya indiğini duyabilirsiniz ve bence bu gelecek olan şey için tonu ayarlıyor.

GIVEN UP:

Brad: "Fire in city" isimli gerçekten kötü bir şarkımız vardı. Aslında nakaratta "fire in the city" kelimeleri vardı.. Ama Mike şarkıyı beğenen tek insandı.Şarkıyı parçalamaktan ziyade, onu bazı iyi bölümler için benimsedik.

Mike: Brad arabamı çalmış ve ses sistemini parçalamış gibi hissettiriyordu.

Brad: Bass ve davul ritimleri aldım ve aslında şarkıyı oluşturan garip seslerle birleştirdim. Chester " What the **** is wrong with me? Put me out of my ****ing misery!"(Çevirmesem daha iyi) diye bağrıyor, o yüzden şarkının tam olarak ne hakkında olduğunu açıklamadan, pek mutlu olmadığı gayet açık.

LEAVE OUT ALL THE REST:
Chester: En baştan bunun single olacağını biliyorduk, bu nedenle bu şarkının sözlerinin harika olması için çok çalıştık. Şarkı boyunca "Rol yapan başka biri beni kendimden kurtarabilir." diyorum. Çünkü bir özür mektubu gibi hissettirmesi gerekiyor. Güya taşınıyorum ama insanların hakkımda kötü değil iyi şeyler hatırlamasını istiyorum. Şarkı genelde alcakgönüllülükle alakalı.

BLEED IT OUT:
Mike: Sözleri yaklaşık 100 defa yazdım. Her defasında boşa çıkıyordu. şarkı sözü yazarı olarak bunun üzerinde saatler harcıyordum ve her defasında grup henüz olmadığını söylüyordu. Bir keresinde şarkının 30 saniyesini dinlediler ve hemen ardından tekrar yazmamı söylediler. Bu bayağı zordu. Sanki ben sözleri götürüp, sonra yüzüme yumruk yiyip tekrar çizim tahtasının başına gidiyormuşum gibi hissettiriyordu. Sonunda anlaştığımızda gruba bizden başka kimse bir şarkıyı böyle yapamazdı dedim. Çok tuhaf death-party-rap-halk müziği tarzı birşey oldu.

SHADOW OF THE DAY:
Brad: Bu muhtemelen çivilenmesi en zor olan düzendi.En başta çok ikincil görünüyordu ama sonra bazı etmenleri değiştirmeye başladık. Akustik gitar koyduk.Sonra elektro banço ve sonrada bir ksilofon. Bu yazdığımız en güzel şarkılardan biri..

WHAT I'VE DONE:
Mike: Diğer albümlerde Brad ve ben her şarkıyı yazmaya beraber başlardık. Bu beraber yazdığımız ve bitirdğimiz tek şarkı. Albümdeki tüm duyguların özetlendiği bir şarkı istiyorduk ve bence bu o şarkı. Her dinlediğinizde farklı bir şey bulacaksınız...

HANDS HELD HIGH:
Mike: Rick bize, eğer bir şarkıda vuruşa ihtiyaç var gibi görünüyorsa, söylemeye çalışmamızı veya tam tersini yapmamızı söyledi. Bu nedenle bu şarkıda vuruşlar var.

Brad: Birlikte çalışmadığımız şeyleri birleştirirken bir çok hata meydana geldi..

NO MORE SORROW:
Rob: Bu muhtemelen albümdeki en ağır şarkı. Şarkı, en başta "EBow idea" idi ancak Rick Brad'e EBow'u (gitar efekti) başka bir şarkıda kullanmasını söyledi. Bu efekt üzerinde çalışmaya gittikten sonra geri dönüşü hayal kırıklığıydı..

Chester: Bence bu kulaklıklarla dinlemeniz gereken bir şarkı çünkü farklı şeyler duyacaksınız.Bu şarkı albümdeki derinliği açıkça gösteriyor.

VALANTINE'S DAY:
Chester: Bu albümdeki popsu şarkılardan biri. Yaptığımız işin bütünlüğünü kaybetmemek için çok dikkatli olmalıyız. Çok karanlık bir grubuz ve böyle olmayı seviyoruz. Rahatsız edici şeyler hakkında konuşuyor ve sizi bununla rahat ettirmeye çalışıyoruz. Bunu burada bu popa benzer bir şarkıdayapmaya çalıştık ve ben albümdeki bu görünüşü seviyorum.
Ad:  9.jpg
Gösterim: 305
Boyut:  23.7 KB

IN BETWEEN:
Chester: Mike ın bu şarkıyı söylemesi gerektiğini biliyordum. Bir kere denedim, iyi bir iş çıkardım.Ancak ben Mike’ın gücüne sahip değildim. Çünkü o söylediği şarkıya inanıyordu. Mike bu şarkıda ciddiyeti tamamen takındığı için şarkı en içten, en gerçekçi olan şarkı ünvanını hakediyor.

IN PIECES:
Chester: Daha yeni boşanmıştım ve bu çok zordu.. Daha sonra yeniden evlendim bu yüzden hayatımda birçok değişiklik oldu. Bir süre yeni hayatımla tamamen mutlu olamadım.. Başlıyordum ama sonuna gelemiyordum.. İşte In Pieces adlı şarkıda bunun hakkında. Şarkı reggae tarzında bi sese sahip.. Şarkının böyle başlayıp daha sonra pop olmasını ve en sonunda tam bir rock şarkısı olmasını izlemek gerçekten harika.

THE LITTLE THINGS YOU GIVE AWAY:
Brad: Bu bizim albümdeki favori şarkımız. Bu parçaya yaptığımız en anlamlı parça denebilir. Hiç birşey onun arkasından gidemez..Gölgesi altında bırakamaz.. Bunu yapan şey ise kesinlikle gitar solosu.

Mike:Brad her zaman sololardan kaçınır,show yapmayı sevmez.Ama solo çaldığı zaman, bu kaydettiğimiz en duygusal anlar oldu. Bu şarkı sözlerini sözler olmadan söyledi

Şarkı Listesi :
# Wake 1:40
# Given Up 3:10
# Leave Out All The Rest 3:18
# Bleed It Out 2:54
# Shadow Of The Day 4:50
# What I' ve Done 3:25
# Hands Held High 3:53
# No More Sorrow 3:38
# Valentine' S Day 3:15
# In Between 3:14
# In Pieces 3:37
# The Little Things Give You Away 6:23
Son düzenleyen Safi; 21 Temmuz 2017 02:06
Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
19 Mayıs 2007       Mesaj #7
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
enter5
arrive1907 - avatarı
arrive1907
Ziyaretçi
9 Mart 2009       Mesaj #8
arrive1907 - avatarı
Ziyaretçi
Muhteşem bir grup ! ..
Ad:  4.jpg
Gösterim: 310
Boyut:  31.9 KB

Linkin Park'ın İlginç Ayrıntıları
=Joe'nun "Remy" adında ikinci bir alt kişiliği var!
=Chester tam bir dövme bağımlısı! Bileğindeki alevlerden tutun da, baldırındaki albüm kapağına dek vücudunda pek çok dövme taşıyor!
=Chester ve eşi bir giyim firması için dizayn yapıyorlar..
=Mike'ın ilk aldığı albüm, Bon Jovi'nin "Slippery When Wet" albümü..
=Chester, küçüklüğünden beri Depech Mode'un bir üyesi olmak hayalini kuruyormuş..
=Phoenix ve Brad üniversitedeyken oda arkadaşıymış..
=Phoenix ikinci sınıfa dek katolikti, daha sonra Protestan oldu.
=Grubun iki solistinden Chester Bennington ın daha önce Grey Daze adlı bir grubu vardı. Bu grubun çıkardığı iki albümü amazon.com dan satın alabilirsiniz dinleyici.
=Grubun daha önce Super Xero daha sonrasında ise Hybrid Theory [Melez Teori] olan adı ticari düşünceler nedeniyle değiştirilmek istendi. Daha sonra Amerika'nın her yerinde bulunan Lincoln Park larından birine rastlayan Chester okunuşunun kulağa çok hoş geldiğini düşündü ve grup ismini almış oldu.
=Grubun kapak tasarımlarında, ürünlerin üzerlerindeki çizimlerde ve daha birçok görsel üründe Mr. Hahn ve Mike'ın emeği var. İkisi de çizim konusunda birer usta.
=Mike 10 yıl boyunca klasik müzik eğitimi aldı (dogrulugu kesin degil) ve Çaykovski nin uzak akrabası!! Run DMC, LL Cool J gibi isimlerle rap yaptı.
=Hybrid Theory'nin çıkış parçasının "One Step Closer" olması yüzünden Mike ve Chester tartıştılar. Çünkü Mike, parçanın yansıtmak istediklerini yansıtamadığını, daha lirik bir parça seçmeleri gerektiğini düşünüyordu.
=Hybrid Theory 24 Ekim 2000 de piyasaya çıktı. 1 Aralık 2000 de altın plak, 10 Ocak 2001 de platin plak kazandı. Albüm 8 Haziran 2001de ikinci, 24 Ağustos 2001 de üçüncü platin plağını kazandı. Ardından 24 Ekim 2001 de dördüncü, 6 Aralık 2001 de beşinci, 8 Ocak 2002 de altıncı, 31 Ocak 2002 de yedinci, 30 Nisan 2002 de sekizinci platin plak geldi.
=Phoenix çizgi karakter olarak Alaaddinin Lambasındaki Ali ile özleştiriyor kendini. Rob ise kendini Ali'nin aşkı Prenses Jasmine olarak gördüğünü söylüyor çünkü ikili beraber çok iyi anlaşıyorlarmış. Tabii ki bu sadece bir espiri!
=İlk dövmesini 18 yaşında yaptıran dövme bağımlısı Chester başlangıçta çok fazla dövme yaptırmamış çünkü müzikten para kazanıp kazanmayacağından emin değilmiş. Eğer müzikten para kazanamazsa dövmelerinin sorun yaratacağı bir işte çalışabileceğinden dolayı abartmamaya dikkat etmiş.
=Chester ciddi biçimde miyop. Gözlük takmadığı zamanlarda ön sırayı bile göremiyor! Chester ve Samantha, Korn'dan Head ve Orgy'den Ryan Shuck'ın sahibi olduğu Replicant Clothing giyim firması için dizayn yapıyor.
=Chester'ın çocukluk hayali Depeche Mode'un beşinci üyesi olmakmış. 10 yaşından 14 yaşına kadar Sugarhill Gang ve Slick Rick gibi hiphopçıları dinleyip, rocka sonradan geçmiş.
=Chester'ı etkileyen ilk albüm Misfits'e ait. 14 yaşındayken Stone Temple Pilots'ı sahnede izlemiş ve hayatı değişmiş. Kardeşi sayesinde Rush, Foreigner ve Loverboy gibi gruplarla tanışmış.
=Joe ve Chester Foo Fighter'ın Everylong parçasının gelmiş geçmiş en iyi şarkı olduğunu düşünüyor
=In the End'in klibinde görünen uçan balinanın ismi Keiko.
=Mike Shinoda ünlü klasik müzik bestecisi T.chaikovsky'in çok uzaktan akrabasıymış.
Son düzenleyen Safi; 21 Temmuz 2017 02:03
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
4 Nisan 2009       Mesaj #9
king nothing - avatarı
Ziyaretçi

f LinkinParkWm 6a90fce
Son düzenleyen Safi; 21 Temmuz 2017 02:03
darkness007 - avatarı
darkness007
Ziyaretçi
29 Mayıs 2010       Mesaj #10
darkness007 - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  5.jpg
Gösterim: 331
Boyut:  91.1 KB
Linkin Park
, ABD li rock grubudur. 1996'da Xero adıyla kurulduğundan beri 100 milyondan fazla albüm satmayı ve iki Grammy ödülü kazanmayı başarmıştır. Mtv ödülleri ile de ünlüdür. ayrıca,p2p programlardan korsan müzik davalarıda fazladır. İlk albümleri Hybird Theory ile büyük bir başarı kaydetmişlerdir. Bu albüm dünyada 21.yüzyılın en fazla satan albümü olarak bilinir. 2005 yılında Gold CD ile bu başarıları belgelenmiştir. İkinci albümleri meteore ise bu ünlerini devam ettirdiler Billboard 2000'de ilk sırayı 2003'te aldılar. Bu başarıları onların albüm turneleri ve dernek konserlerini de başlatıyordu. Linkin Park konser şovlarıyla da ünlü bir gruptur.

Meteora ve Hybird Theory albümleri ile daha çoknu metal tarzını icra eden grup, daha sonra, 2007 yılında çıkardıkları Munites of midnight ile bu türden uzaklaşıpalternatif rock türünde çalışmalar vermeye başlamışlardır.Billboard2000listesinde bu albümle yeniden ilk sırayı alarak piyasa sürülmesinin ilk haftasında bu listeye oturma başarısını göstermiştir. Grup dünyanın en fazla satan nu metal grubudur ve bu başarısıyla Korn'u geride bırakmıştır.

Linkin Park kendi çıkardıkları bu albümlerin yanı sıra yaptıkları düetlerle de dikkat çekmişlerdir. Bunlardan en kayda değerleri Jay-z ile yaptıkları düetlerdir. Bu düetlerin başlıcaları; Numb/Encore (jay-Z), We Made It (B.Rhymes) şarkılarıdır. Rock'n Coke kapsamında 19 Temmuz 2009'da Türkiye'de sahne almışlardır. İstanbul Park'ta gerçekleşen bu büyük konseri yaklaşık 50 bin kişi izlemiştir. Yeni albümleri ise 2010 yılında çıkacaktır.
Lost In The Echo (Official Video) - Linkin Park



Son düzenleyen Safi; 21 Temmuz 2017 02:11

Benzer Konular

31 Ekim 2012 / wolfmann Spor ww
11 Aralık 2015 / Misafir Soru-Cevap
23 Ekim 2015 / Daisy-BT Müzik ww