Arama

Aylin Aslım

Güncelleme: 8 Eylül 2008 Gösterim: 28.998 Cevap: 8
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2006       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ben Kalender Meşrebim
Ben kalendermeşrebim güzel çirkin aramam
Sponsorlu Bağlantılar
Gönlüme bir eğlence isterim olsun
Saçları samur, gözleri mahmur, biraz da şirin olsun
Kaşı gözü kara olursa olsun, yanağında bir beni mutlaka olsun
Endamı şanlı, sohbeti tatlı, biraz da şahin olsun
Yan bakışı yaksın, cilvesi yıksın, olursa böylesi böylesi olsun
Gözleri şahbaz, gerdanı beyaz, biraz da tombul olsun

Ad:  aylin.jpg
Gösterim: 926
Boyut:  27.8 KB
Aylin Aslım
1976 yılında Almanya'da Lich adında küçük bir kasabada doğdu.
1994'ten itibaren İstanbul'un çeşitli canlı müzik mekanlarında yabancı coverlar söyledi.
1996'da beş kızdan oluşan "Zeytin" adlı rock grubuyla canlı müzik piyasasında dikkatleri çekti.
1998 Roxy Müzik Günleri'nde 2.'lik ve 1999 Roxy Müzik Günleri'nde Jüri Özel Ödülü kazandı.
1998'de "Süpersonik" adlı grubu kurdu ve oldukça alışılmadık elektronik altyapılı parçalardan oluşan repertuarına karşın kısa sürede kendine has bir izleyici kitlesi yarattı.
2000'de "Gelgit" isimli alternatif elektronik pop albümünü Power Records'dan çıkardı.
2000'de müzikal direktörlüğünü yaptığı "H2000" organizasyonunda, BUSH, Chumbawamba, GusGus, Lamb Jay Jay Johanson gibi dünya müzisyenleriyle aynı sahneyi paylaştı.
2001'den itibaren H2000, Creamfieds ve Rockistanbul gibi büyük organizasyonlarda ve Tindersticks, HIM, Placebo, Macy Gray ve Queen Adreena gibi büyük konserlerin açılışında sahne aldı.
2003'te Mor ve Ötesi, Athena, Bülent Ortaçgil, Vega, Feridun Düzağaç, Bulutsuzluk Özlemi ve Koray Candemir'le birlikte "Savaşa Hiç Gerek Yok" single'ında yer aldı.
2003'ten itibaren elektronik sound üzerine kurulu ilk albümünün şarkılarını sahnede "Süt'lü" adını verdiği proje dahilinde, sert rock versiyonlarıyla söyledi.
2003'te ilk albümünde yer alan "Senin Gibi" isimli şarkısı Yunanlı pop müzik sanatçısı Teresa tarafından Yunanca yorumlandı.
2004'te Murathan Mungan'ın "Söz Vermiş Şarkılar" albümünde "Kimdi Giden Kimdi Kalan" şarkısını yeniden yorumladı.
2004'te Dj Mert Yücel'le birlikte yaptıkları "Dreamer" adlı İngilizce single İngiltere'de Baroque Records UK tarafından yayınlandı ve İngiltere'de Balance Chart UK'de 3 numaraya, Amerika'da Balance Chart USA'de 1 numaraya yükseldi.
2004'te Fatih Akın'ın "Duvara Karşı" filminde ilk albümünden "Senin Gibi" adlı şarkısı yer aldı.
2005'te Teoman'ın "Balans ve Manevra" filminde rol alan Aylin Aslım, filmin Pasaj Müzik tarafından yayınlanan soundtrack'inde Teoman'ın "Bazı Yalanlar" isimli parçasını yorumladı.
2005'te Bulutsuzluk Özlemi'nin "Felluce-Bağdat" adlı single albümünde "Bağdat Kafe" adlı şarkıda vokalde Nejat Yavaşoğulları'na eşlik etti.
2005'te Kutluğ Ataman'ın çektiği "İki Genç Kız" filminin soundtrack'inde ilk albümünden "Keşke" adlı şarkısı yer aldı.
Aynı yıl Aylin Aslım Ve Tayfası adı altında Pasaj Müzik'ten Gülyabani albümünü çıkardı. Bu albümden Gülyabani, Ben Kalender Meşrebim ve Ahh şarkılarına klip çekti. Daha sonra Bulutsuzluk Özlemi’nin “Felluce-Bağdat” adlı single albümünde “Bağdat Kafe” adlı şarkıda vokalde Nejat Yavaşoğulları’na ve Çilekeş'in "Yetmiyor" adlı şarkısına eşlik etti.
2006'da da Ogün Sanlısoy ile "Kendin Oldun" şarkısını yorumladı.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Mart 2008       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Müzisyen, şarkıcı. Farklı soundları kullanmasındaki başarısı, elektronik müziği geniş kitlelere sevdirmesi nedeniyle Türkiye'nin en popüler alternatif müzisyenlerinden biridir. Zaman içinde olgunlaşan müzikal stili, rock ve progressive altyapıları kullanmasıyla dikkat çekmiştir. Aslım, sayısız soundtrack albümde kendi şarkılarıyla yer almış, sesini Gelgit isimli albümündeki Senin Gibi ve Zor Günler adlı iki şarkısıyla duyurmuştur.

Sponsorlu Bağlantılar
1976 yılında Almanya'daki Lich adında küçük bir kasabada dünyaya geldi. . Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra müzik tutkusu ağır bastı. Kariyerine bu şekilde yön vermek isteyen Aslım'ın sahneyle buluştuğu ilk tarih 1994'tü. İstanbul'un çeşitli klüplerinde özellikle seslendirdiği coverlarla dikkat çeken müzisyen, 1996'da beş kızdan oluşan Zeytin isimli rock grubunda yer aldı. 1998 yılında Roxy Müzik Günleri'nde 2.'lik ödülü kazandıktan sonra aynı yıl "Süpersonik" adlı grubu kuran Aslım, alışılmadık elektronik altyapılı parçalardan oluşan repertuarıyla büyük ilgi gördü. 1999'da yine Roxy Müzik Günleri'nden elinde bir ödülle döndü, bu kez Jüri Özel Ödülü'nün sahibiydi.
2000 yılında Power Records'la yaptığı anlaşma sonrasında Gelgit adlı albümünü hayranlarıyla buluşturan Aslım, albümden çıkan Senin Gibi ve Zor Günler isimli 2 single'la sesini geniş kitlelere duyurdu.
Aynı yıl müzikal direktörlüğünü de yaptığı “H2000” isimli organizasyonda, Bush, Chumbawamba, GusGus, Lamb ve Jay Jay Johanson gibi dünyaca ünlü müzisyenlerle aynı sahneyi paylaştı. Daha sonra sırasıyla Creamfieds ve Rockistanbul gibi büyük müzik festivallerinde dinleyicisiyle buluşan sanatçı, Tindersticks, HIM, Placebo, Macy Gray ve Queen Adreena gibi önemli müzisyenlerin konserlerinin açılışlarında sahne aldı. 2003 yılındaysa Mor ve Ötesi, Athena, Bülent Ortaçgil, Vega, Feridun Düzağaç, Bulutsuzluk Özlemi ve Koray Candemir’le birlikte “Savaşa Hiç Gerek Yok” isimli single çalışmasını yaptı.
Aslım 2003 yılında ilk albümü Gelgit'teki elektronik şarkıları “Süt’lü” adını verdiği proje dahilinde rock versiyonlarıyla yeniden yorumladı. Yunanlı pop müzik sanatçısı “Teresa”, Aslım'ın Senin Gibi isimli 45'liğini Yunanca seslendirdi. Murathan Mungan’ın sözlerini yazdığı şarkıların farklı müzisyenlerce yeniden yorumlandığı “Söz Vermiş Şarkılar” adlı albüm projesinde sanatçı “Kimdi Giden Kimdi Kalan” isimli şarkıyı seslendirdi. 2004 yılında ayrıca DJ Mert Yücel’le birlikte yaptıkları “Dreamer” adlı İngilizce single İngiltere’de Baroque Records UK tarafından yayınlandı. Dreamer büyük başarı kazanarak, İngiltere’de Balance Chart UK’de 3 numaraya, Amerika’da Balance Chart USA’de 1 numaraya kadar yükseldi. Aslım, ünlü yönetmen Fatih Akın’ın “Duvara Karşı” filminin soundtrack’inde, “Senin Gibi” adlı şarkısıyla da yer aldı.
2005 yılı sanatçıyı müzikal anlamda farklı bir yöne götürdü. Zira ikinci stüdyo albümü “Gülyabani” elektronik değil sert ve progressive rock soundları içeriyordu. 5 yıl aradan sonra hayranlarıyla buluşan albüm yeni soundlarıyla büyük ilgi gördü. Aslım aynı yıl Teoman'ın yönetmen koltuğuna oturduğu ilk filmi “Balans ve Manevra” filminde rol aldı ve filmin Pasaj Müzik tarafından yayınlanan soundtrack’inde “Bazı Yalanlar” isimli şarkıyı yorumladı.
Sanatçının ortak çalışma yaptığı isimlerden biri de Nejat Yavaşoğulları’ydı. Bulutsuzluk Özlemi’nin “Felluce-Bağdat” adlı single albümünde “Bağdat Kafe” adlı şarkıda Yavaşoğulları'yla düet yapan Aslım, Kutluğ Ataman’ın yönetmenliğini yaptığı “İki Genç Kız” isimli filmin soundtrack'inde “Keşke” adlı şarkısıyla yer aldı.
Aylin Aslım, 2007 yılında Rock Sınıfı isimli projede yer alan sanatçılardan biriydi. Rock Sınıfı, İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın yanı sıra işadamı İbrahim Betil'in de desteklediği ve müziğin içine matematik, coğrafya, tarih ve sosyal bilgiler ekleyerek çocukların müzik ile öğrenmesini amaçlayan bir projeydi. Nejat Yavaşoğulları, Özge Fışkın, Tolga Futacı, Can Karadoğan, Cenk Yüksel, Tuğçe Özkara, Replikas ve Cahit Berkay'ın da yer aldığı bu eğitici albüme, Aslım, Madde isimli şarkıyla destek oldu.
RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
16 Temmuz 2008       Mesaj #3
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi
600px Aylin Aslim Gelgit
ela hazal - avatarı
ela hazal
Ziyaretçi
26 Ağustos 2008       Mesaj #4
ela hazal - avatarı
Ziyaretçi
AA 25

07032007161640 2564 458584ayl

aylin aslim6
Son düzenleyen Blue Blood; 26 Ağustos 2008 16:12 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
28 Ağustos 2008       Mesaj #5
king nothing - avatarı
Ziyaretçi
byuslu 591 aylinaslim
Aylin Aslimfotograflarr1c24hx
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
30 Ağustos 2008       Mesaj #6
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Aylin Aslim
ela hazal - avatarı
ela hazal
Ziyaretçi
30 Ağustos 2008       Mesaj #7
ela hazal - avatarı
Ziyaretçi
kopyas305aa09as7

aylin aslim
Aylin Aslim IV by curan

Aylin20Aslim 22
Son düzenleyen KisukE UraharA; 31 Ağustos 2008 09:35 Sebep: Sayfa Düzeni
ela hazal - avatarı
ela hazal
Ziyaretçi
1 Eylül 2008       Mesaj #8
ela hazal - avatarı
Ziyaretçi
Aylin Aslım
6141CA280LIW
RoSSoRoSe - avatarı
RoSSoRoSe
Ziyaretçi
8 Eylül 2008       Mesaj #9
RoSSoRoSe - avatarı
Ziyaretçi
Aylin Aslım

Aylin Aslım

Benzer Konular

15 Nisan 2012 / Jumong Müzik tr
20 Şubat 2015 / Jumong Siyaset tr
29 Ekim 2016 / sems Cevaplanmış
7 Şubat 2015 / Jumong Sinema tr