Arama

Barış Manço - Sayfa 2

Güncelleme: 14 Ağustos 2016 Gösterim: 163.838 Cevap: 20
*TeoDora* - avatarı
*TeoDora*
Ziyaretçi
3 Eylül 2006       Mesaj #11
*TeoDora* - avatarı
Ziyaretçi

SAÇSIZ SAKALSIZ BARIŞ MANÇO'YU ANNESİ BİLE TANIYAMADI.

Herkesin tanımakta güçlük çektiği yedeksubay Barış Manço, İstanbul'da vapurda saçlı-sakallı bir arkadaşı ile beraber. Manço, genç arkadaşında, kendi eski halini görüyor.

HANGİSİ BARIŞ MANÇO?


Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  barış manço.jpg
Gösterim: 1183
Boyut:  54.7 KB

Barış Manço'yu tanır mısınız? Şimdi çoğunuz biraz da soruda gizli "Cahilliğe" gülerek "Elbette tanırız" diyorsunuz bu satırları okurken. Ama ben de diyorum ki "zor tanırsınız!"...
"Anacığı" bile tanımamış oğlunu "Askerlik dönüşü". Açmış kapıyı da karşısında "yolunmuş horoz" gibi birisini görünce basmış feryadı:
- "Kimsin sen efendi?"
Zor tanıtmış kendini Barış Manço.
- "Anacığım" demiş, "Ben Polatlı Topçu ve Füze Okulundan yedeksubay öğrencisi oğlun Barış Manço!"
Artık olayların zincirini siz kurun. İstanbul'a izinli olarak geldiği günden beri Barış Manço bir "Yabancı" olmuş tüm dostlarının içinde.
- "Ayakkabı boyacım bile eskiden 10 dakika uğraşırdı. Bu halimle beni tanımadı, 2 dakikada baştan savdı." diyor Barış. Ve İstanbul'daki "Garip olaylar zinciri"ni anlatıyor aklına geldikçe.
(Necmi Onur, 30.6.1972, Hürriyet)

HOCANIN KÜRKÜ BARIŞ'IN SAÇI


TANINMAYAN ŞÖHRET


Barış Manço eskiden bir çıksa Beyoğlu'na peşine bir sürü insan takılırdı. Oysa bugün kimse tanımıyor Barış'ı.
Nasreddin Hoca'mızın bir "Kürk Hikayesi" vardır, ünlüdür. Asker ocağına girdikten sonra da Barış Manço'nun bir Saç-sakal hikayesi çıktı ortaya.

SAÇSIZ SAKALSIZ BARIŞ MANÇO'NUN HALİ


Saçı ve sakalı kesildikten sonra "Yolunmuş tavuk" örneği, "Anacığı" tarafından bile tanınmayan Barış Manço'yu yanıma aldım. Önce, bir plak şirketine gittik. Elinde bir saz. Işık Plak şirketinin sahibi Fahri Bey'e Barış'ı şöyle tanıttım:
- "Fahri Bey, Kozanlı Aşık Ferhat'ı takdim ederim size. Elini uzatsan da bir plağını çıkarsan piyasaya."
Plakçı Fahri Bey açık konuştu:
- "Vallahi beyim" dedi. "Biz ancak gözümüzle görünce adamlara sarılırız. Meşhur oldu mu arkalarından koşarız. Bu arkadaş yeni, iş yapmaz ki!.."
O zaman tanıştırdım Barış Manço'yu asıl kimliği ile fahri Bey'e. Adamcağız "şoke oldum" dedi ve şöyle konuştu:
- "Ağrıma giden ne, biliyor musunuz? En azından bin defa görmüşümdür Barış Bey'i. Ve takdir ettiğim bir sanatçıdır. Nasıl oldu da tanımadım, hayret!.."

SATICI DA TANIMADI


Bir plak satıcısına gittik. Barış, satıcıdan kendi plaklarını istedi. Adam çıkarıp verdi. Sordum satıcıya:
- "Bu plak alan beyi tanıdın mı?"
Satıcı Cevat Onat:
- "Tanımadım ama her müşteri bizim için muhteremdir." dedi. Tekrar sordum:
- "Barış Manço'nun plaklarından çok satıyor musun?"
- "Çok" dedi plak satıcısı...
- "Karşındaki Barış Manço" dedim, satıcının ağzı açık kaldı.

RAHAT HAYAT BU


Beyoğlu'nda bir tur attık Barış Manço ile. Simitçiden simit alıp yiye yiye gezdik. Kimse aldırmadı ikimize de. Barış dedi ki:
- "Eski halimle burada acaba adım atabilir miydim! Bir bakıma rahat hayat bu."
Tek tük uyananlar çıktı gençlerden. Fısıltı halinde "Bu Barış Manço galiba" dediler o kadar. Ve bu gezimizin sonunda anladık ki, Barış Manço saçsız ve sakalsız, "Kürksüz Nasreddin Hoca"ya çok benziyor.
Şimdi Barış'ın içinde bir askerliği bitirme telaşı var. Saçına ve de sakalına kavuşmak için...

(Necmi Onur, 29.9.1972, Hürriyet Kelebek)

Eski defterlerimizin altın varakları üzerinde yerini aldın Barış.
Gözümde yaş görseler
Erkek ağlar mı derler
Gökler ağlıyor dostlar
Ben ağlamışım çok mu
Rahmet yağarken dostlar
Ben ıslanmışım çok mu

Bir gün dönsem sözümden
Düşerim dost gözünden
Dünya dönüyor dostlar
Bir sözden dönsem çok mu
Devran dönüyor dostlar
Ben dönmüşüm çok mu


Barış yolun sonunda
Yürü demek boşuna
Hayat duruyor dostlar
Ben durmuşum çok mu
Yaşam bitiyor dostlar
Ben bitmişim çok mu

Son düzenleyen Safi; 13 Ağustos 2016 22:47
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
29 Eylül 2006       Mesaj #12
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye

“Yüreğimdeki Barış Şarkıları” konseri

Ad:  Baris_Manco_1.jpg
Gösterim: 2107
Boyut:  40.1 KB
Ölümünün 3. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılan sanatçı Barış Manço için birbirinden ünlü sesler “Yüreğimdeki Barış Şarkıları” adlı karma albümde bir araya geldi. Albümün tanıtım konseri bu akşam Mydonose Showland’de yapılacak.
Ardında bir sanatçıya yakışır şekilde dolu dolu yaşam ve onlarca hit şarkı bırakarak aramızdan ayrılan ünlü sanatçı Barış Manço, ölümünün 3. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılıyor. Bu etkinliklerin belki de en önemlisi Barış Manço’nun sanatçı dostlarının “Yüreğimdeki Barış Şarkıları” albümü için bir araya gelmesiydi. Sanat dünyasında daha önce örneği görülmeyen bu birliktelik sonucunda sanatçının adını ve şarkılarını yaşatacak bir albümün kayıtları tamamlandı. Sezen Aksu’nun “Sakız Hanım ve Mâhur Bey”, Nilüfer’in “Gülpembe”, Ayna’nın “Aynalı Kemer”, Teoman’ın “Anlıyorsun Değil mi?”, Yavuz Bingöl’ün “Kol Düğmeleri”, Sertab Erener’in “Dağlar Dağlar”, Muazzez Ersoy’un “Can Bedenden Çıkmayınca”, Cahit Berkay’ın “Rüya”, Kenan Doğulu’nun “Dönence”, Zerrin Özer’in “Unutamadım”, Mahsun Kırmızıgül’ün “Ben Bilirim”, Haluk Levent’in “Yine Yol Göründü Gurbette”, Kurtalan Ekspres’in “Gibi Gibi”, Hülya Avşar’ın “Söyle Zalim Sultan” adlı şarkıları seslendirdiği albüm, 5 Şubat’ta piyasaya çıkacak.
Sponsorlu Bağlantılar

“Yüreğimdeki Barış Şarkıları” albümünün tanıtımı ise bu akşam Mydonose Showland’de gerçekleştirilecek dev bir konserle yapılacak. Albümde Barış Manço şarkılarını okuyan tüm sanatçıların sahne alacağı konser, saat 20.00’de başlayacak. Konserden önce Sinan Çetin’in hazırladığı Barış Manço belgeseli de ilk kez burada müzikseverlere gösterilecek.
Toplumun sanatçılarına sahip çıkması gerektiğini söyleyen Barış Manço Derneği başkanı ve sanatçının eşi Lale Manço, Yüreğimdeki Barış Şarkıları albümü ve konserinden elde edilecek gelirle, parasız; ama yetenekli gençlere müzik eğitimi verilecek bir “Pop Müzik Akademisi”nin kurulacağını ifade etti. “Barış, ‘İnsan isminin son anıldığı yerde ölür.’ derdi. Biz onu, bu güzel seslerle gelecek kuşaklara aktarabileceğiz.” diyen Lale Manço, 3 Şubat’ın ‘Barış ve Sevgi Günü’ olarak anılmasını da istedi.
Barış Manço’nun adının yaşaması için sürdürülen faaliyetler bunlarla da kalmıyor. Her köşesine unutulmaz melodilerin sindiği Barış Manço’nun Moda’daki evi, müze haline getirilecek. Barış Manço’nun arşivinin ve eşyalarının sergileneceği müzede ayrıca film izleme odasıyer alacak.

Şarkıları - Klipleri


KOL DÜĞMELERİ
Barış Abi'mizin en iç burkan kliplerinden biridir. Klip; şarkının, "Estağfurullah Ne Haddimize" albümündeki versiyonuna çekilmiştir. Bu klipte Barış Abi'miz ve sevgilisinin çeşitli anıları, yaşadıkları canlandırılmakta ve ara bölümlerde de Barış Manço fotoğrafta da görüldüğü üzere klasik üslubuyla şarkıyı söylemektedir. Klibin sonunda Kol Düğmeleri kutusundan fırlayıp yere düşmektedir.

İŞTE HENDEK İŞTE DEVE
Bu klipte Barış Manço, köylülerin içinde, elinde orakla, baltayla şarkının sözlerine uygun olarak canlandırmalar yapmaktadır. Klip, şarkının "Değmesin Yağlı Boya" albümündeki versiyonuna çekilmiştir.

ANLIYORSUN DEĞİL Mİ?
Klibin başında Barış Manço ile sevgilisi havaalanında büyük bir koşuşturmaca yaşamaktadırlar. Sevgilisi, havaalanından kaçarcasına uçağa binmekte ve yabancı bir ülkeye gitmektedir. Şarkının çok kısa olmasından dolayı, klibin bu koşuşturmaca sahnelerinde "Yeni Bir Gün" şarkısından alıntı bir müzik çalınmaktadır. Daha sonra sevgilisinin ardından Barış Manço'da bu ülkeye gitmektedir. Fakat O'nu hemen bulamaz ve şarkının sözlerindeki gibi sokaklarda şaşkın bir halde dolaşmaktadır.
Ancak klibin sonunda iki sevgili karşılaşır ve kavuşurlar.

DÜRİYE
Bu klipte Barış Manço "Düriye" adlı komşu kızının kapısının önünde ve merdivenlerinde oturarak şarkısını seslendirmektedir. Hayli eğlenceli bir kliptir.

NANE LİMON KABUĞU
Bu şarkıya Barış Abi'miz iki kez klip çekmiştir. Tahminimizce ilk çektiği klip fotoğrafta da görmüş olduğunuz kliptir. Bu klipte Barış Abi'miz palyaço olmuş, ve ıskambil kağıtlarının "papaz", "bacak" ve "kız" karakterli kostümler giymiş olan partnerleriyle şirin bir klip çekmiştir. Ara sıra da kendi orjinal görüntüsüyle şarkıyı seslendirmektedir. İkinci klibini ise şarkının içeriğine tam anlamıyla uyan bir ortamda; yani bir baharatçı dükkanında çekmiştir. Bu klipte ise şarkının sözlerine uygun olarak Barış Abi'miz baharatları alıp karıştırmakta ve hapşırmaktadır.

ZEHRA
"Fast forward"; yani hızlı ilerleyen eğlenceli bir kliptir. Hala kızı Zehra ile Barış Manço evde adeta köşe kapmaca oynamaktadırlar. Şarkının sözlerine uygun olarak Barış Abi'miz, hala kızı Zehra'ya yapmadığını bırakmamaktadır. Ancak buna rağmen Zehra, o kadar yapışkandır ki; gitmek bilmez. Klibin sonunda Barış Manço en sonunda çıldırır ve evin tapusunu da Zehra'ya vererek evden kaçar.

KARA SEVDA
Şarkının olağan üstü ritmlerine uygun olarak simsiyah bir stüdyoda Kurtalan Ekspres ile birlikte hoplayarak, zıplayarak ve çeşitli bulanık efektlerle zenginleştirilerek çekilmiş kendine bağlayan bir kliptir.

KEZBAN
Tiyatro ortamındaki bir stüdyoda, "Kezban" rolündeki neredeyse birbirinin tıpa tıp aynısı mankenler beyaz güvercinler ve yeşil bir papağan eşliğinde çekilmiş enteresan bir kliptir. Klipte yine şarkının sözlerine uygun olarak "sarı sarı bilezikler" havada uçuşmaktadır.

DIRAL DEDE'NİN DÜDÜĞÜ
Klipte, Barış Manço tarihi bir yerde, rüzgarda uçuşan saçlarıyla, şarkının sözlerine uygun ilginç kıyafetiyle ve elindeki temsili "Dıral Dede'nin Düdüğü"yle şarkıyı seslendirmektedir.

GÜLPEMBE
Bu şarkının da, orjinal ve Mançoloji için yapılmış montajlama klipleri olmak üzere toplam iki klibi vardır. Biz, yanda da bir karesini görmüş olduğunuz orjinal klipten bahsedelim. Bu klipte Barış Manço, bir ozan edasında dağlarda, kırlarda klavyesiyle gezmekte ve alıştığımız üslubu; el-kol hareketleriyle şarkıyı seslendirmektedir. Klibin bazı bölümlerinde Barış Abi'mizin klavyesini çalması yakın çekim gösterilmiştir.

MÜSAADENİZLE ÇOCUKLAR

İşte, Barış Manço'nun en renkli kliplerinden bir tanesi... Taksim Meydanı'nda halka açık bir şekilde o dönemin ünlü popçularının ve tabii ki Kurtalan Ekspres'in eşliğinde çekilmiş; açık hava konseri tadında bir kliptir. Klipte; Ajlan-Mine ikilisi, Burak Kut, Hakan Peker, Jale, Nalan, Soner Arıca, Tayfun, Ufuk Yıldırım ve Grup Vitamin oynamış ve şarkıya kendi şarkı sözleriyle de eşlik etmişlerdir.

BENDEN ÖTE BENDEN ZİYADE

Bu klipte Barış Abi'miz; fantastik bir ortamda, ilginç kıyafetleriyle ve melek görünümlü bayan partnerleriyle şarkının ağırlığını tam anlamıyla yansıtacak bir klip çekmiştir.

OSMAN

Son derece acıklı bir klibe sahiptir. Şarkının sözlerine uygun olarak sürükleyici bir yapısı vardır. Klibin sonunda Osman intihar etmektedir.

SAKIZ HANIM - MAHUR BEY
Bu klipte, Barış Manço şarkıda da anlattığı gibi çocukluğunun geçtiği mahalledeki eski, ahşap evin önünde şarkısını seslendirmektedir. Klip; sonbaharda çekilmiştir. Klipte ayrıca Sakız Hanım ve Mahur Bey'i temsilen tatlı bir teyze ve yaşlı bir amca oynamaktadır.

LITTLE DARLIN'

Bu klip, 70'li yılların sonunda tahminimizce Belçika'da çekilmiştir. Klip, siyah-beyaz formatta ve açık havadadır. Barış Manço'ya her zamanki gibi Kurtalan Ekspres eşlik etmektedir.

NE OLA YAR OLA
Bu şarkının klibi Ürgüp'te peribacalarının koynunda siyah-beyaz olarak çekilmiştir. Barış Manço klipte yine karşımıza çok ilginç ve hoş bir kostümle çıkmaktadır. Müzik ile görüntüler tam anlamıyla örtüşmektedir. Barış Manço, 70'li yıllarda bu klibi çektiği zaman; Türkçe'mizde "klip" diye bir kelime bile yoktu. Yani medyamız bunu yayınlarken, insanlar da bunu izlerken bu "şey"in aslında bir "klip" olduğunun farkında bile değildi. Yeri gelmişken söyleyelim; "Klip" kavramını Türkiye'ye getiren Barış Manço olmasına rağmen şu anda ne yazık ki kimsenin bu klipleri yayınlamaması hepimizi kahretmektedir.

DÖRT KAPI
Barış Manço'nun ekranlara pek yansımamış kliplerinden biridir. "Darısı Başınıza" albümünün kapak resmi; bu klibin bir sahnesinden alınmıştır. Barış Manço şarkıyı açık bir havada seslendirmektedir. Klip, tarihi değeri olan bir yerde çekilmiştir.

DAĞLAR DAĞLAR

Şarkının klibi tahminimizce Anadolu'da dağlık bir yerde çekilmiştir. Klip, Barış Manço'nun bir parça ekmeğinden ısırmasıyla başlar ve sonra koyulur yollara... Bir ara eski gazete manşetleri, eski gençlik yıllarından fotoğraflar ve küpürler gösterilmektedir. Klipte ayrıca Barış Manço çok uzun bir asma köprü üzerinde yürümektedir.

SARI ÇİZMELİ MEHMET AĞA
Harika bir klip diyebiliriz. Barış Manço bu klibini Anadolu'nun şirin bir köyünde çekmiştir. Klip başlarken samanlıklarda dolaşır, köy yollarında yürür ve küçük köy kahvehanelerinin önünde, ağa kıyafetiyle ve kahverengi çizmeleriyle şarkıyı söyler. Tahminimizce gün yeni doğarken çekilmiş bir kliptir.

SÜPER BABAANNE

Barış Abi'mizin en az şarkı kadar anlamlı ve eğlenceli kliplerinden bir tanesidir. Klipte Barış Manço'nun "babaannesi" rolünde ton ton bir teyze ve onun gençliğini canlandıran genç bir bayan oynamaktadır. Barış Manço bu klipte; farklı kostümlerle hem dedesini; hem de torunu olarak kendini canlandırmaktadır. Fotoğrafta görmüş olduğunuz karede babaanne udunu, Barış Manço ile gitarını çalmakta ve şarkıyı seslendirmektedir.

GÖNÜL FERMAN DİNLEMİYOR
Klibin başında, Barış Manço McDonalts'da gördüğü genç ve güzel bir bayanı çok beğenir ve bir bahaneyle yanına gidip sohbet etmeye başlarlar ve dolayısıyla arkadaş olurlar. Ayrıca Barış Manço klipte dj'lik yapmaktadır. Bu klipte Barış Abi'miz spor bir otomobilde açık havada hızla giderken şarkıyı seslendirmektedir. Barış Manço'nun karizmasına son derece yakışan kliplerden bir tanesidir.

SAHİLDE
Bu şarkı için Barış Abi'miz iki kez kamera karşısına geçmiştir. İlk klibini bir deniz kenarında tek başına düşünceli tavırlarıyla çekmiştir. (Fotoğrafını ve tanıtım videosunu gördüğünüz bu kliptir.) Sonradan çekilen klip ise daha kapsamlıdır. Barış Manço'nun yanında esmer bir bayan partneri vardır. Sahildeki dalga görüntüleri, şarkının içinde geçen dalga efekti ile çok iyi bir şekilde örtüştürülmüştür. Klibin bir sahnesinde "Ağustos Akşamı"nı temsilen Barış Manço ve partneri sahilde yürürler ve bir çay bahçesinde otururlar.

DOMATES BİBER PATLICAN
Tahminimizce Avustralya'da veya Güney Yarım Küre'nin sıcak iklimli ülkelerinden birinde çekilen Barış Abi'mizin mükemmel üstü kliplerinden bir tanesidir. Klipte onlarca erkek ve bayan oyuncu rol almıştır. Fotoğrafta görmüş olduğunuz karedeki esmer güzel, Barış Manço'nun aşık olduğu bayanı canlandırmaktadır. Klibin ise ilginç bir senaryosu bulunmaktadır. Barış Manço sarı üstü açık jeep'iyle gezerken, yol üstünde kızlardan ikisi otostop çeker ve Barış Manço'da onları almak için durur. Ancak iki kişinin binmesini beklerken küçücük jeep'e onlarca erkekli kızlı bir ordu biner adeta... Ve sonra olaylar gelişir.

CAN BEDENDEN ÇIKMAYINCA
İzlerken tüm BarışSeverler'i ağlatabilecek; Barış Abi'mize olan özlemimizi su yüzüne çıkarabilecek nitelikte olan harika bir klip daha. Gerçekten şarkının güzelliğine yakışır cinsten bir çalışma olmuş. Barış Abi'miz yine Türkiye'de video klip yapımcılığının öncüsü olarak tecrübesini konuşturmuş ve karla kaplı bir arazide, kış güneşinin hüzün verici ışığı altında şarkıyı seslendirmiştir. Bunun yanısıra klipte bayan partneriyle geçirdiği güzel günler, anılar canlandırılmakta ve ayrılık sahneleri gösterilmektedir. Ayrıca Barış Manço'nun ne kadar mütevazi bir kişiliğe sahip olduğu da klipte açıkça ortaya çıkmaktadır. Ayrılık acısıyla yanıp tutuşan bir kişiye uygun olarak hiç abartıya girmeden üzerinde yeşil montu, desenli kazağıyla gayet doğal bir şekilde sevenlerinin karşısına çıkmıştır. Bunun haricinde Can Bedenden Çıkmayınca Mançoloji versiyonu için çekilmiş olan ve eski video kayıtlarının montajlanmasıyla bir araya getirilen anma klibi bulunmaktadır. Bu klipte de eski eşi, çocukları ve Kurtalan Ekspres üyeleri rol almışlardır.

SÜLEYMAN
Süleyman'ın klibi bir köy ortamında büyük bir kalabalık halk eşliğinde çekilmiştir. Şarkının içinde de geçtiği gibi davul-zurnacılar ortalıkta tabiri caiz ise; cirit atmaktadır. "Süleyman" kelimesinin vokalini yapan üç kız; ekrana yeşil bir fon önünde çıkmakta ve "Süleyman" diye bağırmaktadırlar. Barış Abi'mizin başarılı çalışmalarından bir tanesidir.

AYI
Bu klip, aynen şarkıda olduğu gibi çoluk, çocuk, büyük, küçük, cümbür cemaat karma karışık son derece eğlenceli bir çalışmadır. Klibin büyük bölümü pembe bir mahkeme ortamında, hakime hesap verirken geçer. Diğer bir bölümü de beyaz fonlu bir stüdyoda çekilmiştir. Şarkının "AYI" nakaratında ekranda rengarenk "A-Y-I" harfleri uçuşmaktadır. Ayrıca klipte Barış Manço'nun küçük oğlu Batıkan Zorbey Manço'da rol almıştır.

DÖNENCE
Aslında ne şarkıyı; ne de klibini kelimelere sığdırmak imkansız. Zaten "inanılmaz" bir şarkı olan Dönence'ye aynı "inanılmazlıkta" bir klip çekilmiş. Her şey şarkının yapısına göre ince elenmiş, sık dokunmuş adeta. Klip, simsiyah bir gecenin koynunda; dumanlar eşliğinde bir araba çöplüğünde çekilmiştir. Klipte Barış Manço yine tarzını konuşturmuş ve siyah deri montu, beyaz t-shirt'i, uzun çizmeleri, kot pantolonuyla şarkının rock ruhuyla bütünleşmiştir. Kurtalan Ekspres, tam kadro klipte yer almaktadır. Ayrıca güzel ve asi bayanlar da klibe ayrı bir hava katmaktadırlar. Bir ayrıntı da Barış Manço "Dönence" derken ekrana sürekli dönen bir fan/pervane görüntüsü getirilmesidir. Baştan da dediğimiz gibi, açıklaması kelimelere sığamayacak kalitede; tek kelimeyle muhteşem bir kliptir.

RÜYA

Enstrümental bir parça olan Rüya'nın klibinin büyük bir bölümünde Barış Abi'miz evindeki piyanosunda melodiyi canlandırmaktadır. Bunun yanısıra, sarı sonbahar yapraklarıyla kaplı, duygu yüklü bir ortamda bir bayan gezmektedir.

Son düzenleyen Safi; 13 Ağustos 2016 22:56
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
23 Şubat 2008       Mesaj #13
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  Baris_Manco_5.jpg
Gösterim: 906
Boyut:  55.3 KB

Barış Manço - Kol Düğmeleri


Hatırlarım bugün gibi sessiz geçen son geceyi
Başın öne eğik bir suçlu gibi bana verdiğin hediyeyi
İki küçük kol düğmesi bütün bir aşk hikayesi
İki düğme iki ayrı kolda bizim gibi ayrı yolda

Akşam olunca sustururum herkesi her her şeyi
Gelir kol düğmelerimin birleşme saati
Usul usul çıkarır koyarım kutuya yan yana
Bitsin bu işkence kalsınlar bir arada

Heyhat sabah gün ışıldar yalnız gece buluşanlar
Yaşlı gözlerle ayrılırlar düğmeler gibi
Bizim gibi bizim gibi ayrılırlar bizim gibi ayrılırlar

Barış Manço - Müsadenizle Çocuklar


Bir sabah baktım ne göreyim, bizim sokakta şenlik var
Büyükler kös kös otururken, adam oluvermiş çocuklar
Patlamaz olmuş tüfekler, gelmiş karamürsel sepetler
Tren kalkmış gitmekte, hadi geçmiş olsun birilerine

Kınalar yakalım elimize, kınalar yakalım elimize
Sahip olalım dilimize, sahip olalım dilimize
Aman dikkat belimize, aman dikkat belimize
Şimdi müsaadenizle çocuklar sıra bana geldi çocuklar
İş başa düştü çocuklar hazır mıyız

Eh Barış abi aşk olsun aç koynuna kuş konsun
Çek ipini rahvan gitsin inceldiği yerden kopsun
Kimileri kahve kaynatsın kimi hala dansöz oynatsın
Leyleğin ömrü iki lak lak değerler oldu tepetaklak

El salla el salla, el salla el salla
Kol salla kol salla, kol salla kol salla
Sağ gösterip sol salla, sağ gösterip sol salla
Bir omuz at sağdan solla, bir omuz at sağdan solla

Geliyor bir ahu afet, tepeden tırnağa zerafet
Öldür bizi letafet, bizim sonumuz felaket
Hayırdır inşallah kızlar ne diyor bu uçuk çılgınlar
Hayır mı şer mi göreceğiz artık sabrın sonu selamet

Kınalar yakalım elimize, kınalar yakalım elimize
Sahip olalım dilimize, sahip olalım dilimize
Aman dikkat belimize, aman dikkat belimize
Şimdi müsaadenizle çocuklar sıra bana geldi çocuklar
İş başa düştü çocuklar hazır mıyız

El salla el salla, el salla el salla
Kol salla kol salla, kol salla kol salla
Sağ gösterip sol salla, sağ gösterip sol salla
Bir omuz at sağdan solla, bir omuz at sağdan solla

Jale : Üz beni süz beni püre gibi ez beni
Ajlan - Mine : Pranga tak bana kapı kapı gez beni
Burak Kut : Benimle oynama çılgınım bebeğim
Of Aman Nalan : Deli gibi seviyorum ölümüne sev beni

Dandini dastana dinolar bostana
İyi bak hastana sor beni ustana
El salla el salla, el salla el salla

Tayfun : Hadi yine iyisin e' gel hadi yanıma
Hakan Peker : Amma velakin kınalar yak bana
Soner Arıca : Ah vefasız yak beni yık beni
Grup Vitamin : Ellere var ama bizlere yok di mi

Dandini dastana danalar bostana
İyi bak hastana sor beni ustana
El salla el salla, el salla el salla

Barış Manço - Gülpembe


Sen gülünce güller açar gülpembe
Bülbüller seni söyler biz dinlerdik gülpembe
Sen gelince bahar gelir gülpembe
Dereler seni çağlar sevinirdik gülpembe

Güz yağmurlarıyla bir gün göçtün gittin sen inanamadık gülpembe
Bizim iller sessiz bizim iller sensiz olamadı gülpembe
Dudağımda son bir türkü gülpembe
Hala hep seni söyler seni çağırır gülpembe

Güz yağmurlarıyla bir gün göçtün gittin inanamadık gülpembe
Bizim iller sessiz bizim iller sensiz olamadı gülpembe
Gözlerimde son bir bulut gülpembe
Hala hep seni arar seni bekler gülpembe

Dudağımda son bir türkü gülpembe
Hala hep seni söyler seni çağırır gülpembe

Son düzenleyen Safi; 13 Ağustos 2016 22:55
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
24 Şubat 2008       Mesaj #14
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam

Barış Manço - Aynalı Kemer

Ad:  Barış Manço7.jpg
Gösterim: 4882
Boyut:  56.2 KB

Sabah yeli ılgıt ılgıt eserken seher vakti bir güzele vuruldum
Al dudakta inci dişi bu dünyada yok bir eşi
Seher vakti bir güzele vuruldum

Aynalı kemer ince bele bu can kurban tatlı dile
Seher vakti bir güzele vuruldum

Mor menekşe nergiz dizmiş boynuna
Kuşluk vakti aldı beni koynuna
Cıvıldaşır dudu kuşu sanki bülbülün ötüşü
Seher vakti bir güzele vuruldum

Aynalı kemer ince bele bu can kurban tatlı dile
Seher vakti bir güzele vuruldum

Akşam oldu gün kavuştu sessizce
Dedi güzel ayrılık vardı bize
Uzakta bir baykuş öttü gül bahçemde diken bitti
Seher vakti bir güzele vuruldum

Aynalı kemer ince bele bu can kurban tatlı dile
Seher vakti bir güzele vuruldum

Barış Manço - Benden Öte Benden Ziyade


Bu akşam yine garip bir hüzün çöktü üstüme
Hücrem soğuk bir tek sen varsın düşlerimde
Demir kapı yine kapandı ağır ağır üzerime
Kelepçeler yine vuruldu kilit kilit yüreğime
Derin derin soluyorum seni gecelerce
Duvarlara kazıdım ismini her köşeye
Dudakların şeker gibiydi
Baldan öte baldan ziyade
Pembe pembe yanakların
Gülden öte gülden ziyade
Sabret gönül sabret
Sakın isyan etme
Bir gün elbet bitecek bu çile
İsyan etme
Dört kitaptan başlayalım istersen gel söze
Orda öyle bir isim var ki
Kuldan öte kuldan ziyade
O'nu düşün o'na sığın
O senden öte benden ziyade
Bir sabah elbet güneş de doğacak penceremde
Ama bil ki ateşin hala yanacak yüreğimde
Gözyaşlarım akıp gidecek
Selden öte selden ziyade
Bir canım var vereceğim
Baldan öte baldan ziyade
Sabret gönül sabret
Sakın isyan etme
Bir gün elbet bitecek bu çile
İsyan etme
Dört kitaptan başlayalım istersen gel söze
Orda öyle bir isim var ki
Kuldan öte kuldan ziyade
O'nu düşün o'na sığın
O senden öte benden ziyade
Bir ben var ki benim içimde
Benden öte benden ziyade
Bir sen var ki senin içinde
Senden öte senden ziyade
Bir ben var ki benim içimde
Benden öte benden ziyade
Bir sen var ki senin içinde
Senden öte senden ziyade

Barış Manço - Derhule


Oynayın kız oynayın durmanın ne karı var
Oynayın kız oynayın durmanın ne karı var
Ah bu köyün içinin acaip bekarı var
Ah bu köyün içinin acaip bekarı var

Derhule der derhule der derhule

Oy kemençeci dayı soktun gözüme yayı
Oy kemençeci dayı soktun gözüme yayı
Kör ettin gözlerimi göremiyorum dünyayı
Kör ettin gözlerimi göremiyorum dünyayı

Derhule der derhule der derhule

Çek aşağı yukarı havanın fitilini
Çek aşağı yukarı havanın fitilini
Niye konuşmuyorsun kuş mu yedi dilini
Niye konuşmuyorsun kuş mu yedi dilini

Derhule der derhule der derhule

Ha ha ha uşak ha ha
Derhule der derhule der derhule
Son düzenleyen Safi; 14 Ağustos 2016 00:06
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
27 Şubat 2008       Mesaj #15
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye

Barış Manço - Gamzedeyim Deva Bulmam

Ad:  Baris_Manco_7.jpg
Gösterim: 1025
Boyut:  20.0 KB

Gamzedeyim deva bulmam garibim bir yuva kurmam
Gamzedeyim deva bulmam garibim bir yuva kurmam
Kaderimdir hep çektiğim inlerim hiç reva bulmam
Kaderimdir hep çektiğim inlerim hiç reva bulmam

Elem beni terk etmiyor hiçte fasıla vermiyor
Elem beni terk etmiyor hiçte fasıla vermiyor
Nihayetsiz müteakiben doğrusu ömür yetmiyor
Nihayetsiz müteakiben doğrusu ömür yetmiyor

Barış Manço - Gesi Bağları


Gesi bağlarında dolanıyorum
Yitirdim yarimi aman aranıyorum
Yitirdim yarimi aman aranıyorum
Bir tek selamına güveniyorum
Gel otur yanıuma hallarımı söyleyim
Derdimden anlamaz ben o yari neyleyim

Gesi bağlarında üç top gülüm var
Hey Allahtan korkmaz sana bana ölüm var
Hey Allahtan korkmaz sana bana ölüm var
Ölüm varsa bu Dünyada zulüm var
Atma garip anam beni dağlar ardına
Kimseler yanmasın anam yansın derdime

Barış Manço - Kağızman


Kağızman'a ısmarladım nargele nargele
Kağızman'a ısmarladım nargele nargele
Gümüş kemer ince bele dargele dargele oy dargele dargele oy
Gümüş kemer ince bele dargele dargele oy dargele dargele oy

Bahar gelir kuzular yayılır yan yana
Bahar gelir kuzular yayılır yan yana
Benim yarim inci takar gerdana gerdana oy gerdana gerdana oy
Benim yarim inci takar gerdana gerdana oy gerdana gerdana oy

Erzurum'a ısmarladım kazanı kazanı
Erzurum'a ısmarladım kazanı kazanı
Ben sevmişem hem okuru yazarı yazarı oy yazarı yazarı oy
Ben bilirem bu yerlerde gezeni gezeni oy gezeni gezeni oy

Barış Manço - Nerede

Ad:  Baris_Manco_6.jpg
Gösterim: 1606
Boyut:  31.0 KB

Deste deste gül topladım gül dalında bülbül nerde
Enginlere yelken açtım yelkenimde rüzgar nerde
Yaz güneşi kavururken iki damla suyum nerde
Sonbaharda akşam vakti erken çöken hüznüm nerde

Bulut beyaz umudum nerde
Çimen yeşil tutkum nerde
Dağlar yüksek gücüm nerde
Pınar soğuk coşkum nerde

Şifa bulmaz derde düştüm derdime dermanım nerde
Hiç kapanmaz bir yarem var yareme tek çarem nerde

Pamuk elli ninem nerde
Gül yanaklı anam nerde
Pembe beyaz bacım nerde
Yumuk yumuk kızım nerde

Yıllar önce telli duvaklı bana koşan karım nerde
Kah üzüntüm kah sevincim can yoldaşım kadınım nerde
Son düzenleyen Safi; 13 Ağustos 2016 22:54
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
27 Şubat 2008       Mesaj #16
Mira - avatarı
VIP VIP Üye

MANÇO, Barış

Ad:  bm.jpg
Gösterim: 867
Boyut:  54.8 KB

MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi

Türk pop müziği sanatçısı (1943 İstanbul - 1999).
Belçika Kraliyet Akademisi'nden mezun oldu. Okul sıralarında müzikle ilgilenmeye başladı. Yurt dışında müzik eğitimi gördü. Sözleri de kendisine ait olan besteleriyle kısa sürede üne kavuştu. TRT'de yaptığı çocuk programlarında çeşitli dünya ülkelerini ilginç yanlarıyla tanıttı. "Baba Beni Eversene" filmiyle sinema oyunculuğu da yaptı.

Barış Manço - Sahilde


Yıllar önce yine böyle bir ağustos akşamı
Seninle yürümüştük bu sahilde
Bilmem hala benim gibi sen de hatırlar mısın
El ele söz vermiştik bu sahilde

Seni bana çok gördüler
İnanmadın mı bana unutmam demiştim sana
O sabah ayrılırken

Şimdi bilmem kim bilir hangi sahilde nerdesin
Ben yalnız, acaba sen kiminlesin

Seni bana çok gördüler
İnanmadın mı bana unutmam demiştim sana
O sabah ayrılırken

Herkes duysun tertemiz aşkımın öldüğünü
Tek başıma kutladım yıldönümünü

Barış Manço - Aman Avcı Vurma Beni


Aman avcı vurma beni
Ben yaralı ay balam yaralıyam
Yaralıyam ben yaralı
Avcı vurmuş ay balam yaralıyam

Bir taş attım çaya düştü
Çaydan bir çift ay balam tuna uçtu
Benim gönlüm sana düştü
Senin gönlün ay balam kime düştü?

Bu dağlarda ceylan gezer
Tırnakların ay balam taşla ezer
Ben o yare neylemişem
O yar benden ay balam ırak gezer
Son düzenleyen Safi; 13 Ağustos 2016 23:04
theMira
king nothing - avatarı
king nothing
Ziyaretçi
17 Eylül 2008       Mesaj #17
king nothing - avatarı
Ziyaretçi

Barış Manço

  • Doğum tarihi: 2 Ocak 1943
  • Ölüm tarihi: 1 Şubat 1999
  • Doğum yeri: Türkiye
  • Mesleği: Sanatçı
Barış Manço, 2 Ocak 1943 tarihinde, Rikkat ve Hakkı Manço çiftinin dördüncü çocukları olarak İstanbul, Moda’da dünyaya geldi. Annesi Rikkat Hanım, Türk Sanat Müziği sanatçısıydı. Aileden gelen yeteneğiyle ortaokul öğrenimini aldığı yaşlarda müzikle ilgilenmeye başladı. Liseye Galatasaray Lisesi’nde başladı.

Müziğe Galatasaray Lisesi’nde başlayan Barış Manço’nun arkadaşlarıyla birlikte kurduğu ilk grubun adı “Kafadarlar”, ikincisi ise “Harmoniler”di. Daha sonra Şişli Terakki Lisesi’ne geçiş yaptı.

Liseden sonra Belçika Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi’nde 1963- 1971 yılları arasında resim, grafik ve iç mimari okudu. Belçika’da “Lemistgrees” adında, Amerikalı, Belçikalı, İtalyan, Kuzey Afrikalı, İngiliz müzisyenlerden oluşan bir grupta yer aldı. “Lemistgrees”le beraber iki yıl içerisinde ParisOlympia’da konser verdi. 1966 yılında Paris’te iki 45’lik plak çıkardı.
1970 yılında Türkiye’ye döndüğünde Fuat Güner ve Mazhar Alanson ile birlikte “Kaygısızlar” adıyla bir grup kurdu. Aranjman şarkılara tepki göstererek Anadolu’dan beslenen pop folk tarzında müzik yapmaya başladı. Onuncu plağı “Dağlar Dağlar” ile büyük bir çıkış yaptı, albüm beş ayda 700 bin adet satışa ulaştı. Bu çalışma, sanatçıya Altın Plak Ödülü’nü de kazandırdı. 1971 yılında Moğollar ile çalıştı. Aynı yıl Kurtalan Ekspres’i kurdu. İlk klibini 1973’te, “Hey Koca Topçu”ya çekti. 1975’te ilk albümü “2023”ü yaptı. 1978'de Lale Manço ile evlendi, Doğukan ve Batıkan ismini verdikleri iki erkek çocukları oldu.

1980 yılında Altın Orfe’de “Nick The Chopper” ve “Ben Bir Şarkıyım” adlı Bulgar şarkısı ile de altın madalyalar aldı. Yurtdışında birçok TV programına konuk olarak katıldı, birçok ülkede konserler verdi. 1983 yılında Eurovision Şarkı Yarışması’na “Kazma” adlı şarkısıyla katıldı, ancak elendi.

1988 yılının Ekim ayında TRT 1’de çocuk ve aileye yönelik bir eğitim kültür ve eğlence programı olarak başlayan “7’den 77’ye” , 1998 Haziran ayında 370. kez ekrana gelerek Türk televizyonculuğunda ulaşılması zor bir rekora imza attı. “Ekvatordan Kutuplar’a” isimli programında ekibiyle birlikte beş kıtada 100’den fazla değişik yöreye giderek 600.000 km.’ye yakın yol kat etti.

Bestelediği 200’ün üzerindeki şarkısı, kendisine 12 altın ve 1 platin albüm ve kaset ödülü kazandırdı. Bu şarkıların bir bölümü daha sonra Yunanca, Bulgarca, Arapça, Farsça, Kürtçe, Japonca, İbranice, Fransızca, İngilizce ve Felemenkçe olarak yorumlandı. Müzik ve televizyon hayatında sayısız ödülldı. Barış Manço 1991 yılında devlet sanatçısı unvanı, aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Onursal Doktora unvanı, Uluslararası Teknoloji Ödülü, Japonya Uluslararası Kültür ve Barış Ödülü aldı. Ayrıca, Belçika Krallığı Leopold II Şövalyesi Nişanı, Fransız Kültür Bakanlığı Edebiyat ve Sanat Şövalyesi Nişanı, Türkmenistan Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen Türkmen Vatandaşlığı ödülleri vardır.
Barış Manço, 1 Şubat 1999 Pazartesi saat 01:00 sularında Moda’daki evinde bir kalp krizi sonucu vefat etti.


Kronolojisi


  • 1943'te Moda'da dünyaya geldi.
  • 1958'de Galatasaray Lisesi orta sona giderken 15 yaşında ilk grubunu kurdu: "Barış Manço ve Kafadar". Bu aynı zamanda müzik kariyenin başlangıcı oldu. İlk sahne deneyimini yaşadı. Bu grupla 1960'a kadar beraber çalıştı.
  • 1960'ta Harmoniler grubunu kurdu.
  • 1962'de ilk 45'liğini çıkardı. 1984'e kadar 33 adet 45'lik çıkardı.
  • 1963'te desen ve grafik sanatları eğitimi görmek için Belçika'ya gitti. Harmoniler böylelikle sona erdi. Yurda dönünceye kadar yabancı müzisyenlerden oluşan Vahşi Kediler'le çalıştı.
  • 1967'de Gülpembe'yi besteledi. Bunu babaannesi kaybettiği bir dönemde besteledi.
  • 1968'de yurda döndü ve Kaygısızlar'ı kurdu.
  • 1970'de Dağlar Dağlar'ı Keban'dan İstanbul'a minibüsle gelirken besteledi.
  • 1971'de bir yıl Moğollar'la çalıştı.
  • 1972'de Kurtalan Ekspres'i kurdu.
  • 1972-1973'te askerliğini Kara Kuvvetleri'nde Topçu Asteğmen olarak Polatlı'da yaptı.
  • 1975'te ilk albümü 2023'ü çıkarttı.
  • 1975'te oldukça görkemli bir törenle Lale Manço ile evlendi.
  • 1975-1976'lı yıllarda yurtdışında çalıştı.Bu yıllarını "vadinin dibine battığım yıllar" olarak niteliyor.
  • 1976'da "Sakla Zamanı Gelir Zamanı" albümünü çıkarttı.
  • 1977'de "Nick the Chopper"ı Barış Mancho adıyla yurtdışında çıkarttı.
  • 1978'de "Yeni Bir Gün" ü piyasaya çıkarttı.
  • 1979'da "Sarı Çizmeli Mehmet Ağa" ile yeniden çıkış yaptı.
  • 1981'de "Sözüm Meclisten Dışarı" yı çıkardı.
  • 1981'de büyük oğlu Doğukan Hazar dünyaya geldi.
  • 1983'te "Estağfurullah Ne Haddimize" yi çıkarttı.
  • 1984'te küçük oğlu Batıkan Zorbey dünyaya geldi.
  • 1985'te "24 Ayar Manço" yu çıkarttı.
  • 1987'de "Değmesin Yağlı Boya" albümünü çıkarttı.
  • 1988'de "Sahibinden İhtiyaç" ı çıkarttı.
  • 1988'de 7'den 77'ye programına başladı. 4 binden fazla "Adam Olacak Çocuğu" ekrana getirdi.
  • 1990'da Japonya serüvenine başladı. Aynı yıl Türk-Japon ilişkilerinin 100. yılı nedeniyle bir programda üç şarkı söyledi.
  • 1994'te "Müsadenizle Çocuklar" albümünü çıkarttı.
  • 1995'te Japonya'nın değişik şehirlerinde konserler verdi.
  • 1996'da "Dönence" ile belgeselciliğine farklı bir boyut getirdi.
  • 31.01.1999'da Moda'da vefat etti.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 13 Ağustos 2016 22:59
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2008       Mesaj #18
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye

Barış Manço - Ben Bilirim


Deli gönül sevdasını ben bilirim ben bilirim
Deli gönül sevdasını ben bilirim ben bilirim
Yardan ayrı kalmasını ben bilirim ben bilirim
Yardan ayrı kalmasını ben bilirim ben bilirim

Yumuk yumuk elleri var kömür kömür gözleri var
Yumuk yumuk elleri var kömür kömür gözleri var
Daha daha neleri var ben bilirim ben bilirim
Daha daha neleri var ben bilirim ben bilirim

Kışlalara erdi bahar tezkereye birkaç gün var
Kışlalara erdi bahar tezkereye birkaç gün var
Barışa da bir sorsalar ben bilirim ben bilirim
Barışa da bir sorsalar ben bilirim ben bilirim

Barışa da bir sorsalar ben bilirim ben bilirim
Ben bilirim

Barış Manço - Arkadaşım Eşek - Şarkı Sözü


Kaç yıl oldu saymadım köyden göçeli
Mevsimler geldi geçti görüşmeyeli
Hiç haber göndermedin o günden beri
Yoksa bana küstün mü unuttun mu beni

Dün yine seni andım gözlerim doldu
O tatlı günlerimiz bir anı oldu
Ayrılık geldi başa katlanmak gerek
Seni çok çok özledim arkadaşım eşek

Arkadaşım eş arkadaşım şek arkadaşım eşek

Yaban tayları çayırda tepişiyor mu
Çilli horoz kedilerle dövüşüyor mu
Sarıkız minik buzağıyı sütten kesti mi
Kuzularla oğlaklar sevişiyor mu

Uzun kulaklarını son bir kez salla
Tüm eski dostlarımdan bir haber yolla
Ayrılık geldi başa katlanmak gerek
Seni çok çok özledim arkadaşım eşek
Arkadaşım eş arkadaşım şek arkadaşım eşek

Barış Manço - Süleyman - Şarkı Sözü


Bizim köyden bir deli oğlan
Yıllar önce gurbete gitti Süleyman
Birde duyduk öğrendik ki
Büyük şehirde büyük adam olmuş Süleyman

Vur davulcu eline üşenme hoppa
Çal zurnacı diline üşenme hoppa

Birgün sıladan mektubu geldi
Okudukki köye dönüyormuş Süleyman
Çorba kaynadı pilav da pişti
Sofrayı kurduk düğün misali Süleyman

Biz görmeyeli çok değişmiş
Selam sabahı unutmuşsun Süleyman
Sofraya hemen yerleşiverdin
Belli ki gurbet sana yaramamış Süleyman

Vur davulcu eline üşenme hoppa
Çal zurnacı diline üşenme hoppa

Yedin içtin afiyet olsun
Neler gördün anlat bakalım Süleyman
Tepsiyi biraz da bu tarafa gönder
Müsaade et de bi tadına bakalım Süleyman

Vur davulcu eline üşenme hoppa
Çal zurnacı diline üşenme hoppa

The name of the guy is Süleyman
Listen to me men he's number one
Şarkının burası turistler için
Neden? Because Süleyman is back in town

Kendini yoksa sultan mı sandın
Seninki sade isim benzerliği Süleyman
Bu dünya kimseye kalmamış
Hele bir düşün, sana niye kalsın Süleyman

Vur davulcu eline üşenme hoppa
Çal zurnacı diline üşenme hoppa

Barış Manço - Unutamadım


Dün yine yapayalnız dolaştım yollarda
Yağmurlarda ıslanan bomboş sokaklarda
Gözlerimde yaş kalbimde sızı unutmadım seni
Unutamadım unutamadım ne olur anla beni

Unutmak kolay demiştin alışırsın demiştin
Öyleyse sen unut beni yeter ki benden isteme
Gözlerimde yaş kalbimde sızı unutmadım seni
Unutamadım unutamadım ne olur anla beni

Yıllar ikimizden de çok şeyler götürmüş
Sen yeni yuva kurarken beni paramparça bölmüş
Gözlerimde yaş kalbimde sızı unutmadım seni
Unutamadım unutamadım ne olur anla beni

Unutmak kolay demiştin alışırsın demiştin
Öyleyse sen unut beni yeter ki benden isteme
Gözlerimde yaş kalbimde sızı unutmadım seni
Unutamadım unutamadım ne olur anla beni
Son düzenleyen Safi; 13 Ağustos 2016 23:13
BrookLyn - avatarı
BrookLyn
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2009       Mesaj #19
BrookLyn - avatarı
Kayıtlı Üye

Barış Manço'nun Sanat Hayatı


Müzik


2023, Barış Manço'nun toplama albümleri dışında çıkardığı yeni şarkılardan oluşan ilk plağıdır.
Albüm "Kol Bastı", "Uzun İnce Bir Yoldayım" ve "Tavuklara Kışşt De!" (Bu şarkı Lambaya Püf De şarkısının enstrümental versiyonudur) gibi türkülerle birlikte, türkü tarzı Manço eserlerinide bulundurur. "Kayaların Oğlu" ve "2023" ikilisi Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına yazılmış senfonik bir eserdir. 5 parçadan oluşan "Baykoca Destanı" da albümün bir başka epik eseridir. (Bu destanın iki bölümü "Gülme Ha Gülme" ve "Vur Ha Vur" daha farklı versiyonlarla daha önce plak olarak yayınlanmıştır.) Özellikle bu iki eserde progresif rock dışında elektronik esintiler de dikkat çeker.
2023'teki bazı şarkılar Barış Manço'nun tek filmi olan Baba Bizi Eversene'de yer almıştır. Bu albümden 2023 şarkısı Murat Göğebakan, Yine Yol Göründü Gurbete şarkısı Haluk Levent tarafından tekrar yorumlanmıştır. Yine Yol Göründü Gurbete şarkısı daha sonra Barış Manço'nun "Live in Japan" albümünde de konser versiyonuyla yer alır.

Sinema


Barış Manço ve "Baba Bizi Eversene"
Baba Bizi Eversene (1975) sanatçının tek bir sinema filmi yapıtıdır.
Mahir [Barış Manço], patron yardımcısı ve satış temsilcisi olarak çalıştığı ilaç fabrikasının sahibi Fazıl Bey'in [Hulusi Kentmen] kızı Sevim [Meral Zeren] ile yıllar önce bir aşk yaşamışlar; fakat Fazıl Bey buna karşı çıkarak kızı Sevim'i, Mahir'i unutması için yurtdışına göndermiştir. Yıllar sonra Sevim Türkiye'ye geri döner ve Mahir'le tekrar aşk yaşamaya başlar. Fazıl bey, Mahir ile Sevim'in evlenme isteğine karşı çıkar. Bu arada, Fazıl Bey'in oğlu ve Sevim'in erkek kardeşi olan Erol [Sinan Ecer] ile birlikte olan Şermin [Serpil Nur], doğurduğu bebeği Erol'a bırakır. Erol, bu bebeğin kendisine ait olduğu yalanına inanarak paniğe kapılır. Mahir ile evlenmenin yollarını arayan Sevim, Erol'la ve Mahir'le anlaşarak, bebeğin kendilerine ait olduğunu söylerler ve Fazıl Bey'in bebek sayesinde kendilerini evlendireceğini düşünürler...
Bundan sonra da komik olaylar gelişmeye başlar.

Ad:  bm1.png
Gösterim: 874
Boyut:  25.5 KB
Rüyamda dün gece seni gördüm
Dağlara taşlara seni sordum
Hayırdır dedim hayra yordum
Gördüm, sordum, yordum evelallah

Beline de dolamış güllü basma
Dal gibi narin fidan asma
Salınıp duruyor körpe yosma
Asma, basma, yosma evelallah

Deli gönül uçtu haydin evelallah
Helalim ol kız gel evelallah

Dudakları kiraz yoksa bal mı
Gonca açmış yoksa gül mü
Sana köle olayım yoksa kul mu
Bal mı, gül mü, kul mu evelallah

Haberimi uçurun nazlı yare
Yüreğim yanıyor pare pare
Lokman hekim gelse bulamaz çare
Yare, pare, çare evelallah

Deli gönül uçtu haydin evelallah
Helalim ol kız gel evelallah
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 13 Ağustos 2016 23:04
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
1 Ocak 2012       Mesaj #20
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye

Barış Manço

2 Ocak 1943 doğumlu Türk şarkıcı, besteci, söz yazarı ve televizyon programı yapımcısı.

Gerçek Adı: Mehmet Barış Manço
Doğum Yeri: İstanbul
Doğum Tarihi: 2 Ocak 1943

Hakkında:
  • Türkiye'de rock müziğin öncülerinden, Anadolu rock türünün de kurucularından biri olarak kabul edilmektedir.
  • 1970 yılında Moğollar'ın kadrosuna dahil olup 1971 yılında Kurtalan Ekspres grubunu kurmuştur.
  • İlk albümünü 1975 yılında "2023" ismiyle yayımlamıştır.
  • Hazırladığı televizyon programıyla birçok ülkeyi gezmiştir ve "Barış Çelebi" olarak adlandırılmıştır.
  • 1975 yılında "Baba Bizi Eversene" isimli sinema filminde rol almıştır.
  • 1988 yılında başlayan "7'den 77'ye" adlı televizyon programı 378 kez ekrana gelerek Türk televizyonculuğunda ulaşılması zor bir rekor kırmıştır.
  • Albümleriyle her yaştan dinleyicinin ilgisini kazanan sanatçı, altın ve platin plak gibi birçok ödülün sahibi olmuştur.
İlk Albüm: 2023

Barış Manço - Little Darling - Lyrics


Leaving on the first plane home
İlk uçakla evime dönüyorum
My trials are over
Denemelerim sona erdi
Mr. Pilot take me back
Pilot Bey beni geri götür
Its in your power
Bu senin elinde
Take me to the one i love
Beni sevdiğime götür
Been waiting long enough
Yeterince uzun bekledi
I long to be back home again
Yine evde olmayı çok istiyorum

Little Darling we`ll be kissing
Küçük Sevgilim öpüşüyor olacağız
Little Darling you`ve been missing
Küçük Sevgilim özleniyordun
Little Darling all my love for you
Küçük Sevgilim tüm aşkım senin
Little Darling i`m so homesick
Küçük Sevgilim öyle sıla hasreti çekiyorum
Little Darling coming back quick
Küçük Sevgilim çok çabuk geri dönüyorum
Little Darling bringing love for you
Küçük Sevgilim senin için aşk getiriyorum

I long for your warm touch
Senin sıcak dokunuşunun hasretini çekiyorum
Skyways and byways
Havayolları ve sapayollar
Reach out for my sour
Hzuysuzluğum için uzanın
Skyways and byways
Havayolları ve sapayollar

We`ll hide ourselves always
Daima kendimizi saklayacağız
With you i`ll always stay
Hep seninle kalacağım
I need to touch your soul again
Yine ruhuna dokunmaya ihtiyacım var

Little Darling we`ll be kissing
Küçük Sevgilim öpüşüyor olacağız
Little Darling you`ve been missing
Küçük Sevgilim özleniyordun
Little Darling all my love for you
Küçük Sevgilim tüm aşkım senin
Little Darling i`m so homesick
Küçük Sevgilim öyle sıla hasreti çekiyorum
Little Darling coming back quick
Küçük Sevgilim çok çabuk geri dönüyorum
Little Darling bringing love for you
Küçük Sevgilim senin için aşk getiriyorum
Karnaval.com
Son düzenleyen Safi; 13 Ağustos 2016 23:11
🌘 🚀

Benzer Konular

16 Aralık 2008 / Ziyaretçi Cevaplanmış
11 Mart 2011 / Misafir Cevaplanmış