MMF'08 Final Öncesi Şanışer & Deniz Gürzümar'la Söyleşi Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > Türkçe RAP/Hip-Hop Underground > Röportajlar
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 30-11-2008   #1 (mesaj-linki)
PuNkergirll - avatarı
MMF'08 Final Öncesi Şanışer & Deniz Gürzümar'la Söyleşi

"...Hip Hop kategorisi finalistleri Şanışer Methüsena & Kimera Candela ve Deniz Gürzümar’la sohbet etme fırsatı bulduk:

Miller Music Factory’ye nasıl hazırlandınız?

Şanışer Methüsena: Aslını isterseniz hazırlanmadım. Yarışmaya katıldığım “Düşünmekten bir hal oldum”, 2007 yılının Aralık ayında çıkartmış olduğum underground albümde yer alan parçalardan biriydi. Kimera Kandela beni Miller Music Factory’ye katılmak konusunda uyardığında da yarışmaya katılma düşüncesini pek fazla umursamamıştım açıkçası. İlk 3’e girdiğimi öğrendiğimde aklım başıma geldi. Yarışmaya katıldığım parçanın bir “yarışma parçası” olduğunu düşünmüyorum. Önceden daha çok ciddiye almış olsaydım, başka bir parçayla katılırdım.

Deniz Gürzümar: Biz, arkadaşım Bora’nın takibi sonucu yarışmaya katıldık. En başından beri ciddiye alıyorduk yarışmayı. Parçamızı da, yarışmada ses getirebileceğine inandığımız parçalar arasından seçtik.

Bundan sonrası için planlarınız nelerdir?

Şanışer Methüsena: Antalya’da bir stüdyo işletiyorum. Birinci olursam, kazanacağım ödülle daha iyi ekipmanlar almak istiyorum. Bunun dışında Miller Music Factory workshop’ları bana çok şey öğretti. Sabırlı olmam ve bu çizgide gitmem gerektiğini öğrendim. Bundan sonra benim için değişebilecek tek şey aldığım ödül olur.

Deniz Gürzümar:
Aslında yarışma sonrası için pek çok şey kurmuştum kafamda. Workshop’lar bu planları tartma imkanı sundu bana. Her şeyden önce yaptığım müziğin piyasasını yakından tanıma fırsatım oldu. Yarışmaya katılmış ve buraya kadar gelmiş olmak bile benim için mutluluk verici.

Yarınki final gecesinde neler olacak sizce?

Şanışer Methüsena:
Her şeyden önce çok fazla eğleneceğiz. Bol bol Miller içeceğiz, ödülümüze sarılıp fotoğraf çektireceğiz... Geceye, Hip Hop’ta çok alışılmadık biçimde orkestrayla çıkmayı ve müzikal açıdan da canlı bir performans sunmayı planlıyorduk. Yarışmayı çok yakından takip etmediğimiz için yanlış kişilere danışarak yanlış bilgi aldık, dolayısıyla orkestra hayalimiz suya düşmüş oldu. İnsanlara unutamayacakları bir performans izletmek niyetindeydik.

Deniz Gürzümar: Kaçıncı olacağım umurumda değil açıkçası. Bildiğim tek şey, herkesin çok eğlenecek olduğu.

Miller Music Factory’nin müzikal yaşamınıza katkısı ne oldu?

Şanışer Methüsena: Önceden de dediğim gibi, workshop’lar bana çok şey öğretti. Hip Hop piyasasının en değerli, en tanınmış isimleriyle tanıştım, piyasaya dair çok şey öğrendim. Artık geleceğe umutla bakıyorum bu sayede.

Deniz Gürzümar: Ben de katılıyorum buna, workshop’ların inanılmaz faydası oldu. Her kategorinin finalistinin bu konuda aynı şeyi düşündüğüne inanıyorum. Ayrıca Miller’in ne kadar güzel bir bira olduğunu da öğrenmiş oldum açıkçası. Miller Music Factory’de finale kaldığımı öğrendiğimde beklediğim şeyler vardı; ama beklediğimden kat kat fazlasıyla karşılaştım.

Şanışer Methüsena: Her şeyden öte, çok iyi karşılandık burada. Antalya’dan geldiğimde, 3 yıldızlı eski bir otelde ağırlanırım diye düşünmüştüm. Bu kadar büyük bir otelde, inanılmaz bir misafirperverlikle karşılanmayı beklemiyordum açıkçası.

Önümüzdeki yıllarda Miller Music Factory’ye katılmak isteyen müzisyenlere tavsiyeleriniz nelerdir?

Şanışer Methüsena: Bu işi çok ciddiye alsınlar ve bu yarışmanın ne kadar önemli olduğunu, sonucunda ne kadar çok şey elde edeceklerini anlasınlar. Çünkü bu, daha önce düşündüğünüz gibi bir şey değil. Miller Music Factory size bir sürü imkan sunuyor, bunları kullanmak, bunlardan ders çıkarmak sizin elinizde. O yüzden “bu yarışmaya özel” hazırlansınlar. Ayrıca bilsinler ki, çok iyi ağırlanacaklar.

Deniz Gürzümar: Kesinlikle bu yarışmayı küçümsemesinler. “Amatör müzisyen yarışması, ne olabilir ki?” demesinler. Buraya geldiğimizde gördük ki, katılan, finale kalan herkesin çok sağlam bir müzik geçmişi var. Hem burda görecekleri ortamı, hem de alacakları eğitimi göz önünde bulundurup, Miller Music Factory için özel şarkılar çıkarmalarını öneririm."

Alıntıdır.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
deniz, final, gürzümarla, mmf08, söyleşi, Öncesi, Şanışer
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
MMF'08 Final Öncesi Şanışer & Deniz Gürzümar'la Söyleşi Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Şanışer & Bela - Bullshit Mixtape (Full Albüm) Ghostlover Underground Albümler 22 1 Hafta Önce 19:50
Sohbet/Söyleşi türüne örnekler verebilir misiniz? Ziyaretçi Soru-Cevap 4 2 Hafta Önce 18:09
Şanışer & Bela - Günlüğüm EP (Full Albüm) Ghostlover Underground Albümler 8 4 Hafta Önce 00:42
Deniz Kabukları (Muschels) - Deniz Kabuğu Resimleri Sedef 21 Doğadan Manzaralar 287 18-10-2009 19:45
Şanışer Methüsena - Ludovico (Albüm) BrookLyn Underground Albümler 14 28-04-2009 06:07