| | #1 (mesaj-linki) | |
| Rap Yaparlar Şoparlar (Cois Röportajı + Hediye Şarkı)> > Cois Otobiyografi < < CrasHofCinneT: Cois yani Doğukan tanımlamaya gerek yok otobiyografin sitemizde mevcut. Hangi ilde rap yapıp kalen olarak görüyorsun? Cois: Bu işi yapan birçok arkadaşımızdan daha şanslı olarak İstanbul. Niye şanslı ve niye kale dersek; gerek organizasyonlar gerekse imkânlar açısından tüm avantajlara sahibim burada. CrasHofCinneT: Evet İstanbul’da etkinlikler çok yapılıyor ancak çokluğun olduğu yerde tatsızlıklarda oluyor, birçok tanınmış veya tanınmamış gruplar, rap, hip hop kültürüyle ilgilenen kardeşlerimiz var... Yaşadığın tatsızlıklar oldumu ya da ortam hakkında neler diyebilirsin? Cois: Açıkçası tamamen doğruluğuna inanıyorum bu durumun. Benim birebir karşılaştığım bir tatsızlık olmadı henüz fakat şahit olduğum birtakım tatsız olaylar oldu ve içeriğine baktığınızda çıkan tartışma ve kavgaların anlık şeylerden olduğunu görüyorsunuz. Belki de bu işi yapan adamların fevriliğinden yahut yaptıkları müzik gereği sertliklerinden oluyor bu. Cois: Çoğunda evet. Çoğu diye kast ettiğim kesim, bu işe yeni başlamış arkadaşlarımızdan biraz uzak. Çünkü onlar bir tarz oturtmaya çalışıyor ve buna bağlı olarak henüz bütünleşmiş olmaları beklenemez. Bugün senin benim dinlediğimiz kişiler bu sayede dinleniyor, yazdıklarındaki samimiyete güvenmesek çekici de gelmezdi. CrasHofCinneT: Yinede sözlerde asıp kesip, evden izin almayan arkadaşların diline çok dolanıyor. Müzik mi yapacaklarını yoksa bizim tabirimizle kabadayılık mı yapacaklarını bilmeyen çok değil mi? Bu iş mikrofon tutmakla başlayıp lirik yazmakla mı bitiyor sadece yoksa önce eğitim birazda insan olmak mı gerekiyor? Cois: Şimdi kendine bakan arkadaşlar biraz geriye dönüp baktıklarında birçoğu öyle asıp kestiklerine şahit olacaklardır. Rap dediğin zaman bunu anlayan bir mantık olduğu için böyle bu durum e hal böyle olunca herkes birisini düelloya çağırıyor şarkılarında, birisini öldürüyor birisine ana avrat sövüyor ama hiçbirisinde isim yok. Ben kesinlikle söyleyebilirim ki o sözleri yazarken akıllarından birisi geçiyor ama parçada tek bir isim bile yok. Eğitim gerekliliği ile ilgili söylenecek çok şey yok biraz okumak lazım. Hatta çok okumak lazım vay bee ne güzel yazmış adam dediğiniz kişiler bir yaşı aşmış kişilerden oluşuyor genelde ve birikim de olmazsa olmazlardan. Eğer okumuyorsan sen birilerine sövüyorsun arkadaş, bu kadar basit. Söyleyeceğin bir şey yoksa küfür ediyorsun çaresizlikle. CrasHofCinneT: Konuştuğumuz bu konuyu parçalarında güzel anlatıyorsun özellikle "Gel benimle oyna" isimli parçanda. Bu zamanı geçen kişiler bu konuları dinlenebilecek şarkılar yaparak anlatıyor sana da onlara da teşekkür ederim. Ancak sana da sormam gerekiyor Türkçe rap dinliyor musun hiç ? Cois: Ben teşekkür ederim gösterdiğin ilgi için ve beni anladığın için. Tabii ki dinliyorum. CrasHofCinneT: Hım... Çok iyi sinirlerim tavan yapıyor çünkü Türkçe rap yapıpta Türkçe rap dinlemiyorum diyenlere... Gerçi işini iyi yapıp bu anlatılanlardan birileri ders alsa eğitim tamamlanır benim görüşümce eski özentiler bile azalıyor günümüzde öyle düşüncelerle rap yapıp öyle albümler geliyor ki anlarsın beni : ) Cois: Ben inanmıyorum. Kesinlikle inanmıyorum Türkçe rap dinlemiyorum diyenlere. Açık konuşalım bugün Sagopa Kajmer dinlemiyorum ben onu lanetliyorum diyene bile ulaşıyor onun parçaları ya da başka bir isim içinde söyleyebiliriz bunu kaldı ki bunu "cool" bir durum saydıkları için t-rap dinlemiyorum diyenler var onlara da gülüyorum. Bir iş yapıyorsun ve onun piyasasını takip etmiyorsun? Komik bir durum bu çok güzel işler var Türkçe rap'te, anladığın şeylerle, senin içinde bulunduğun sistemin sorunlarını anlatan müziklere kafa yormak daha bir mantıklı bence, öyle değil mi? CrasHofCinneT: Evet şarkılarında bunu ima ediyorsun kaliteyi de koyuyorsun bu yüzden röportaj yapıyoruz ya... Belki bu ne ya bu site kim bu cois kim diyenler olacak ama umurumuzda da değil size mi düştü bunları konuşmak diyen olacaklar ki bu satırları okuyan ve böyle düşünen varsa alt f4 yap ve defol siteden... : ) Cois: Bu röportajı buraya kadar okuyan bunu söyleyemez zaten… Konuştuklarımız çok genel, belki de çoğunun arasında tartıştıkları şeyler… CrasHofCinneT: Diyen olabilir sonuçta senin iyi bir rapci olduğunu benimde 1999'dan beri Türkçe rap dinlediğimi bilmezler (İçimde kalmasın lafı da sokayım). Neyse röportajın bundan sonrasını biraz daha kişiselleştirelim sana dönelim... Cois: : ) İçinde kalmasın… Pekâlâ, tanıtalım biraz Cois'i : ) CrasHofCinneT: Cois yani Doğukan aslen nerelidir? Bildiğime göre bir tane albümün var değil mi? Cois: İstanbul doğumluyum ben aile eşrafı ise biraz karışık, Sivas diyelim kütüğe. Evet, bir albümüm var ismi ise "Dinle Ritmi" ve yakında da yeni bir EP yayınlamayı düşünüyorum. CrasHofCinneT: "Dinle Ritmi" albümü öncesi neler vardı? Cois: Onun öncesinde dışa dönük şeyler yoktu. Kendimi "Dinle Ritmi" seviyesine taşıma aşamasıydı o. CrasHofCinneT: Yeni e.p hakkında bilgi verip biraz tanıtırmısın? Cois: Tabi. İsmi Rencide olacak. 5 parça hazırladım. 6 yâda 7 parça olarak yayınlanacak. İsminden de anladığımız gibi Dinle Ritmini dinleyenleri yine ona benzer sözler bekliyor. Önümüzde ki günlerde albümü tanıtan bir parça yayınlayacağım myspace’de ve benzer sitelerde bulunabilecek. CrasHofCinneT: Biraz daha teknik bilgi verebilir misin nerede hazırlıyorsun parçaları sözleri? Söyleyiş tarzın hakkında, albümde çalıştığın isimler gibi… Cois: Kendi evimde naçizane bir stüdyom var, kendi kayıtlarımı aldığım, kendi sözlerimi yazdığım. Kayıt almadan önce çok defa söylüyorum yazdığım sözleri beat’imin üzerine e haliyle de bir hayli denemeden sonra en uygun tarzda okuyorum beatin üzerine oldubittiye getirmedim hiç o yüzden bu kadar geniş zamana yayılıyor işlerim. Çok fazla ortak çalışma yapmıyorum çok da sevmiyorum açıkçası ama EP de bir feat olabilir ismini henüz benimde bilmediğim. Cois: 2 sebebi var. 1.si böyle bir çalışma yapmaya geç karar verdim diğeri ise okulumdan dolayı. Rap müzikten öte ilgilenmem gereken derslerim oluyor. Cois: Geç olsun güç olmasın ![]() CrasHofCinneT: Kalite varsa sorun yok, sen yinede dinleyicileri boşlama derslerinde de başarılar dilerim. Cois: Teşekkür ederim yeniden sana. Bu aralar yeniden hevesle doldum yeni parçalar için, çok yakındır EP. ![]() CrasHofCinneT: Bekliyoruz sabırsızlıkla Röportajı bitirme vakti geldi sanırım bu kadar soru sohbet yeter bence söylemek istediğin şeyleri sorulmayanları yazıp noktalaya bilirsin.Cois: Teşekkür ediyorum bu röportaj için sana ve cnntrap' e. söylemek istediğim bir şey var bu işi yapan arkadaşlara. Herkes bir şeyleri düzeltmeye çalışmasın, herkes her parçasında birilerini, bir şeyleri belirli kalıplara uymaya davet etmesin. Önce kendimizi düzgün bir kalıba oturtalım, önce kendimiz olmayı başaralım işte o zaman sesimiz çok yere ulaşacak ve yaptığımız iş sevilir ve beklenir olacaktır. Beni arayacak olursanız ben MySpace.com - Cois - Istanbul, TR - Rap / Hip Hop / Japanese Classic Music - www.mysp 'teyim ve bundan böyle www.cnntrap.net'teyim... Hoşça kalalım, huzurla kalalım... CrasHofCinneT: Röportaj için teşekkür ederiz cois başarılarının devamını dileriz hadi sağlıklıca kal görüşmek üzere... Yeni e.p’den hediye parça “şopar” ve ilk albümünden “gel benimle oyna” röportaja özel verdi cois cnntrap.net üyelerine hediye ediyor keyifli dinlemeler… | |
|
![]() |
| Etiketler |
| cois, hediye, rap, röportajı, yaparlar, Şarkı, Şoparlar |
| cois, cois rap, |
Rap Yaparlar Şoparlar (Cois Röportajı + Hediye Şarkı) Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Sagopa Kajmer feat Kolera - Bu Şarkıyı Zevk İçin Yaptık (Hediye Şarkı) | Ghostlover | Haberler - Tanıtım | 11 | 2 Hafta Önce 09:35 |
| Yeşil bitkiler besinlerini nasıl yaparlar? | Ziyaretçi | Soru-Cevap | 3 | 28-11-2008 02:18 |
| İnsanlar bir günde neler yaparlar? | DAVETSİZ MİSAFİR | Soru-Cevap | 1 | 23-11-2008 23:09 |
| Bir Şarkı Çal Bana - Türkçe Şarkı Sözleri | Blue Blood | Arşive Kaldırılan Konular | 1428 | 22-02-2008 15:50 |
| Şarkı - Şarkı Nedir - Şarkı Hakkında | BARIŞ | X-Sözlük | 0 | 10-12-2007 15:37 |