| | #1 (mesaj-linki) | |
| Graffiti Sohbeti (Ewos Röportajı) Graffiti Sohbeti (Ewos Röportajı) Graffiti kültürünün genç kuşaklarından Ewos'la yaptığımız kısa söyleşiyi üyelerimize sunuyoruz. Kendisini tanıyıp düşüncelerini alacağız. Bizim sorularımız ve Ewos'un cevapları neler yansıtacak, röportajda göreceğiz. ![]() CrasHofCinneT Ewos kendini tanıtır mısın bizlere? Ewos İlk olarak tüm Cnntrap ailesine teşekkür ederim. 18 yaşındayım, 2004 yılında Grafiti ile tanışmıştım. Çevremin etkisiyle kendimi duvarlarda ispatlamaya karar verdim ve devam ediyorum. CrasHofCinneT Kaç yılında ve nerede doğdun? Nerelerde nasıl bir yaşam sürdün? Ailen, okul hayatın, içinde bulunduğu çevre hakkında biraz bilgi verir misin? Ewos İstanbul doğumluyum, 1991 yılında doğdum. Şu an lise sonda okuyorum. Geçmişimde fazla bir şeyler yapmadım. Kendimi grafitiyle ispat ettiğimi düşünüyorum. Ailemin bakış açısının değişmesiyle arkadaş çevrem genişledi ve kendimi bu sanatın içinde, tam ortasında buldum. Artık her an her dakika, farkında olmasam da grafiti ile içi içe buluyorum . CrasHofCinneT Herkes graffiti yapabilir mi? Sana göre bu bir yetenek mi? Ewos Yetenek de işin içinde var tabii ki, ama çalışma ve bir süre sonra edindiğin tecrübeyle daha iyi olmaya başlıyorsun. Yani yetenek olmasa bile çalışma sonucunda en azından bir noktaya gelip kendini ispat edebilirsin. CrasHofCinneT Grafiti yapmaya nasıl başladın? Kendini keşfederek mi çevreden görerek mi? Ewos İlk başta tabii çevrede gördüm ve etkilendim. İnsanlar bunu yaptıklarında izliyordum. Sonra yaşıtlarımla takılmaya başladım, grafiti yapanlarla. Onlarla beraber yapmaya başladım kötü oluyordu başlarda, ama birbirimize hatalarımızı söyleyerek kendimizi bulduk ve zamanla hem arkadaşlıklarımız güçlendi hem de yaptığımız çalışmalar güzelleşti. CrasHofCinneT Bir grubun var mı? Ewos Şu anda grubum var. Çok etkin değiliz ama arkadaş olduğumuz için beraberiz. En kısa zamanda Uce Crew olarak etkinleşeceğiz. CrasHofCinneT Grubundan biraz bahseder misin? Ewos Grubumuz arkadaş çevremizdeki kişilerden (Dary, Crab, Zong ve ben Ewos) oluşmaktadır. 2007 yılında kurulmuştur. İlk olarak ben ve Crab vardık, sonra Dary ve Zong arkadaşlarımız da gruba katıldı. Yeni isimlerle aktif olacağız. CrasHofCinneT Yaptığın grafitiler çevreden nasıl tepki alıyor? Ewos Önceleri bizi anlamadıkları için çevremizden sert tepkiler gördük. Ama bir süre sonra kabullenip kötü bir şey olmadığını anlayınca bize yardımcı olanlar dahi çıktı. Birçok işimizi, tepkileri veren bu kişiler buldu. ![]() CrasHofCinneT İşlerinizden bahseder misiniz? Kazanç getiriyor mu? Nerelerde, kimlere, nasıl çalışıyorsunuz? Ewos Şu ana kadar elimize kazandık diyebileceğimiz kadar para geçmedi. Gelenleri de grafitiye harcadık tabii ki. Birçok iş, yakınlarımız ve hatırını kıramayacağımız kişiler tarafından geldi. İl olarak tabii böyle başladık, sonra o çalışmalarımızı görenler de yaptırmaya başladı. Bu şekilde devam ederek işlerimizi yapıyoruz, aslında daha çok grafiti için yapıyoruz. CrasHofCinneT Hip Hop kültürüyle ayrılmaz olduğunu düşünüyor musun? Türkçe Rap’le beraber grafiti kültürü ülkemizde nasıl ilerliyor sence? Ewos Tabii Hip Hop kültürünün çıkardığı bir sanat. Hip Hop ‘u dinliyorsun, ama sadece dinliyorsun. Yani başka bir tarzın olsa da bu sanatı yapabilirsin, çünkü duvarda ne olursan ol kendini ifade edebilirsin. CrasHofCinneT Kullandığın malzemeler nelerdir? Ewos Sprey, çeşitli Cap’lar (sprey başlıkları), marker ve yaptığımız çalışma freestyle değilse önceden hazırladığımız sketch (taslak) lazım. CrasHofCinneT Grafitilerini nereden takip edip bakabiliriz? Ewos Türkiye’de bazı tanınmış grafiti portalları var. Buralardan Türkiye’nin dört bir yanından eklenmiş grafitilere ulaşabilirsiniz. Buralarda bizim çalışmalarımız da bulunmaktadır. Ama myspace.com/ewosone’den ve cnntrap.net’ten takip edebilirsiniz. CrasHofCinneT Son olarak senin gibi yeni başlayan genç kuşağa önerilerin var mı? Onlara ne söylemek istersin? Ewos Öncelikle kâğıt üzerinde kendilerini geliştirip bir stil yakalamalarını. Bu stili bulduktan sonra duvarlara geçmeleri kendi açılarından daha iyi olur. Tabii bu arada yeni yapılan grafiti çalışmalarını takip edip bilen kişilere başvurmalıdırlar ve Cnntrap ailesine bana zaman ayırdıkları için teşekkür ederim. CrasHofCinneT Röportaj için teşekkür ederiz, çalışmalarında başarılar dileriz. Görüşmek üzere hoşça kal Ewos. Ewos Size de başarılar. Son Düzenleyen CrasHofCinneT; 15-08-2009 @ 12:40. | |
|
| | #2 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Graffiti Sohbeti (Ewos Röportajı)
guzel bi röportaj saoln
| |
|
![]() |
| Etiketler |
| ewos, graffiti, röportajı, sohbeti |
Graffiti Sohbeti (Ewos Röportajı) Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Graffiti Galeri - Graffiti Resimler | Blue Blood | Enteresan Resimler | 95 | 3 Hafta Önce 16:37 |
| Graffiti kalem ve boyasını nereden bulabilirim? | Ziyaretçi | Soru-Cevap | 9 | 3 Hafta Önce 17:56 |
| Light Graffiti - Light Graffiti Resimleri | buz mavisi | Enteresan Resimler | 5 | 22-08-2009 10:09 |
| Graffiti Sketchler (Kendi Yaptıklarımız) - Graffiti Resimler | besimist | Enteresan Resimler | 6 | 20-05-2009 11:40 |
| Graffiti Sanatı | ThinkerBeLL | Güzel Sanatlar | 0 | 20-04-2009 16:23 |