İzmir'den Büyük Adım - U.G.R.O Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > Türkçe RAP/Hip-Hop Underground > Röportajlar
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 15-10-2009   #1 (mesaj-linki)
ThinkerBeLL - avatarı
İzmir'den Büyük Adım - U.G.R.O

İZMİR'DEN BÜYÜK ADIM - U.G.R.O

İzmir'den Oldschool Hades aka Junior'un Facebook'ta kurduğu bir grupla başladı her şey. Junior'a ilk Göçmen destek verdi ve bunu Dj Fiesta, Sır grubundan Pelin, Sir Mc, Ah Canım Ahmet, Dj Manyaxx, İsyan, Toprak, Alper Tunga, Panic, Erenize, Rakiep ve başarılı diğer Rapçiler takip etti.
Şimdi size U.G.R.O nedir, onu biraz açalım.
Eski dostumuz Junior'la yaptığımız söyleşiden şunları anlıyoruz ki U.G.R.O bir diriliş felsefesi. Amaç İzmir'deki old, new tüm Hiphop âşıklarını bir araya toplamak (mc, bboy, bgirl, grafittier ve dinleyiciyi). Kısacası Junior eski ortamları özlüyor ve özleyenler de Junior'a destek veriyor.

İZMİR'DEN BÜYÜK ADIM - U.G.R.O (Underground Gangsta Rap Ordusu)
Kübra: Merhaba Junior öncelikle bu oluşumu kurmak nasıl aklına geldi?
Junior: İstanbul tekeline son vermek için bu gerekli.
Kübra: İstanbul’a düşman mısınız?
Junior: Hayır. biz İstanbul tekeline düşmanız.
Kübra: Hedefleriniz nelerdir? Bu şehirde eksik olan şey nedir?
Junior: Hedeflerimiz öncelikle İzmir'i tek beden haline getirmek. Mc'leri new, old birbirini tanıyacak saygı-sevgi gösterecek, break dansçılarımız birbirine destek olacak.
Kübra: Biraz daha açar mısın?
Junior: Mesela benim stüdyo imkanım var, U.G.R.O'daki stüdyo imkanı olmayan herkese bedelsiz stüdyomu açacağım. Beat yapan yapamayanla paylaşacak, bir parti olduğunda U.G.R.O'daki her Mc sahne alacak, her Bboy dans edecek. Bboylar da kendi aralarında destekleşecekler. Eksik hareketlerini yapan yapamayana öğretecek. Ve ondan sonra kalkındırma partileri başlayacak.

Kübra: Kalkındırmadan kastın nedir?
Junior: Mesela bir her U.G.R.O üyesi parti düzenleyecek bunun sıralamasını old dostlarımla kararlaştıracağız. En çok ihtiyacı olandan başlayacağız. Mesela newschoollar’dan bir Mc nin evinde CD çaları bile yok bu arkadaş parti düzenleyecek, giriş 5 lira mesela, bu partiye U.G.R.O’ daki herkes o 5 lirayı verip girecek ve o gün o kişiyi kalkındırmış olacağaz. Bu böyle sürecek.
Kübra: İzmirli olup da İstanbul’da yaşayan İzmirli Mc, Bboy vs.lere de kapınız açık mı?
Junior: Üzülerek söylüyorum ki İzmir’den çıkan İzmir’i unutuyor. İzmir’i unutmayıp gelen herkese kapımız açık. Unutanlar UNUTULDU.
Kübra: İzmir’deki potansiyel nasıl?
Junior: İzmir’de o kadar büyük bir potansiyel var ki inanamazsınız. Sadece bu potansiyeli tek yumruk haline getireceğiz. Bizim Hiphop’u tanıtmak yaymak gibi bir misyonumuz yok. Biz olanı çıkaracağız gün yüzüne.
Kübra: İstanbul bu konuda İzmir’den ileride İzmir’den kendini en çok ispatlayan bir Ege Çubukçu var diğer Mc’ler niye yapamıyor bunu?
Junior: İstanbul 15 milyonluk bir şehir. Bütün sokakları Kemeraltı gibi. Orada Ajdar da sahne alıyor. İzmir’de sahne bile alamaz mesela. Demek istediğim şu İstanbul’da her çeşit insan var. Her hitaba kitle var yani ve büyük kanallar, prodüksiyon şirketleri, menajerler, sponsorlar hepsi orda yani orada b*k satın, aç kalmazsınız. İzmir öyle değil, İzmir seçici. Mesela Ceza yıllarca Hammer’da süründü, piyasaya atlaması iç içe olmasına rağmen 5 sene sürdü ve biz onlar gibi şirket kapısı aşındıramıyoruz. Aramızda yüzlerce km var. Sagopa’nın ilk şarkılarına bakın, 2 kere dinleyemezsiniz çok kötü (şu an kendi bile gülüyordur eski Sago’ya). Adam kendini geliştirdi. Niye? Moral yüksek, verdiğinin karşılığını alıyor. Şundan emin olun ki İstanbul oldschool’u İzmir’de yaşıyor olacaktı, şimdi çoluk çocuğa karışmış memur ya da işçi olmuş çoktan pes etmişlerdi.

Kübra: Sizi yakından takip ediyor olacağız cnntrap.net ailesi olarak. Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı tüm Rap sevenlere?
Junior: Ben İzmir’deki Hiphop sevenlere derdimi anlatmadan Türkiye’ye seslenmem. Tek sloganım var:
İZMİR RAP’te, BREAKDANCE’ta ve Hiphop'ın barındırdığı her dalda İSTANBUL’A YETİŞMEDEN; İZMİR’DE KİMSE BİRBİRİNİ YEMESİN.

BANA DESTEK OLAN; İNANCIMA İNANAN TÜM OLDSCHOOL NEWSCHOOL DOSTLARIMA VE CNNTRAP AİLESİNE TEŞEKKÜRLER.

Facebook U.G.R.O GELİYOR
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
adım, büyük, ugro, İzmirden
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
İzmir'den Büyük Adım - U.G.R.O Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Adım Rüya Tabiri (Rüyada Adım Görmek) nünü Rüya Tabirleri 0 17-06-2009 20:30
Adım Adım Video CD'lerini Kopyalamak bloodbower PC/Internet Teknik Destek 2 16-03-2009 14:46
Adım - Adım Nedir - Adım Hakkında Blue Blood X-Sözlük 0 08-03-2009 02:37
Adım Adım Network (AĞ AYARI)'nın Yapılması virtuecat Internet/Bilgisayar Dünyası 1 21-07-2008 16:01
ByZalim & Seyyah & Sniper & Ranger - Adım Adım Ghettolar (Track) MeLtisH Haberler - Tanıtım 0 09-06-2007 23:29