Arama

Bıldırcın Yumurtası ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 3 Ağustos 2018 Gösterim: 642.004 Cevap: 6
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Nisan 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bıldırcın Yumurtası ve Faydaları
Ad:  yümurta.JPG
Gösterim: 22952
Boyut:  17.9 KB
Sponsorlu Bağlantılar
Bıldırcın yumurtası protein deposu
Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Bahtiyarca, hayvansal proteinlerin, verdikleri yüksek enerjinin yanı sıra çocuklardaki bedensel gelişimin sağlıklı olarak gerçekleşmesine yardımcı olduğunu belirtti. Hayvansal kaynaklı proteinlerin başında kanatlı kümes hayvanlarının yumurtalarının geldiğini ifade eden Bahtiyarca, bu yumurtaların da ait olduğu hayvanın genetik yapıları nedeniyle çeşitlilik gösterdiğini anlattı. Bıldırcın yumurtasının içeriğindeki besleyici maddelerin yoğunluğu nedeniyle yaygın olarak tüketilen tavuk yumurtasından farklı olduğunu belirten Bahtiyarca, şunları kaydetti:
“Diğer yumurtalardan daha fazla, proteinlerin yapı taşı olan aminoasit içeren bıldırcın yumurtası, özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi ise enerjisini daha çok fiziksel büyümeye harcayan çocuklarda, hastalığa neden olan mikropların etkisini azaltmaktadır. Grip, bronşit gibi üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren çocukların, bıldırcın yumurtası yedikten sonra hastalıklardan çok daha kısa sürede kurtulduğu gözlenmektedir. Bıldırcın yumurtasının bu hastalıklara iyi gelmesiyle ilgili, bilimsel kitaplara girmiş deneysel bir veri olmamasına karşın, bize, (çocuğuma bıldırcın yumurtası yedirebilir miyim?) diye soran kişilere, bıldırcın yumurtasını tavsiye ediyoruz. Sonuçta, bıldırcın yumurtası, çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olan bir protein deposudur.”
Protein Açlığına Bıldırcın Yumurtası
Ülkemizde hayvansal protein tüketiminin gelişmiş ülkelere göre düşük seviyede kaldığını vurgulayan Bahtiyarca, bu açığın kapatılmasında, son yıllarda eskiye oranla daha rahat bulunabilen bıldırcın yumurtasının etkili olabileceğini söyledi.
Bahtiyarca, bıldırcın yumurtasının çocuklar tarafından en doğru tüketilme biçiminin, rafadan yenmesi olduğunu belirterek,
“Çünkü yumurtanın rafadan olması, vücudun proteinleri en kolay ve etkili şekilde almasını sağlar. Bıldırcın yumurtasının sarısı pişirilmeden de çocuklara içirilebilir. Ancak, özel bir protein içeren yumurta akı, vücuttaki B vitaminlerini etkisizleştirme olasılığına karşı, çiğ olarak verilmemelidir.”
diye konuştu.

Bıldırcın Yumurtasının Faydaları
Diğer yumurtalardan daha fazla, proteinlerin yapı taşı olan aminoasit içeren bıldırcın yumurtası, özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olan protein deposu bıldırcın yumurtasının, grip ve bronşit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına iyi geldiği kaydedildi. Bıldırcın yumurtasının en doğru tüketilme biçiminin ise rafadan yenmesi olduğu vurgulanarak, çiğ tüketilmemesi önerildi.
  • Öksürük, astım, bronşit, nefes darlığı, mide, karaciğer ve göğüs hastalıkları tedavisinde,
  • Çocukların gelişiminde ve iştahlarının arttırılmasında,
  • Hastaların, ameliyat sonrası çabuk şifa bulmasında,
  • Kansızlık ve anemi tedavisinde,
öneriliyor. Ayrıca;
  • İnsan bedenini gençleştirici, kuvvetlendirici özelliği yanında yüksek derecede afrodizyak özelliği içerir.
  • Yüksek enerji ve protein içerir.
  • Vitamin ve minarel değeri çok yüksektir.
İdame dozu (tedavisi)
  • Bir adet bıldırcın yumurtasını bir bardağın içine kırıyorsunuz.
  • Bir kaşık balla karıştırıyorsunuz.
  • Çalkalıyorsunuz.
  • Bir bardak süte tamamlıyorsunuz.
  • Karışımı oda sıcaklığında veya buzdolabından çıkardıktan 10 dakika sonra içiyorsunuz.
  • 15 gün süreyle sabahları aç karnına bu kürü yapıyorsunuz. Öksürük, alerjik şikayet kalmıyor.
  • Ayda 5-10 adet yumurta içmeye en az 3 ay devam ediyorsunuz.
BAKINIZ
Bıldırcın (Coturnix coturnix)

Bıldırcın Yetiştiriciliği
Son düzenleyen Safi; 3 Ağustos 2018 01:24
biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
15 Haziran 2011       Mesaj #2
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
Ad:  yümurta1.jpg
Gösterim: 21190
Boyut:  34.1 KB
BILDIRCIN YUMURTASININ FAYDALARI

Tavuk yumurtasına nazaran 5 kat daha fazla fosfor, 8 kat demir, 9 kat protein içeren bıldırcın yumurtasının süt ve balla karıştırıldığında astım, öksürük ve alerjiye çok iyi geldiği bildirildi.
Sponsorlu Bağlantılar
Avrupa'da astım, öksürük ve alerji gibi rahatsızlıkların bıldırcın yumurtası yardımı ile tedavi edildiğini öne sürerek, "Gramajca 5 bıldırcın yumurtası, bir tavuk yumurtasına tekabül etmektedir. Bıldırcın yumurtası 5 kat fazla fosfor, 8 kat fazla demir, 6 kat fazla B1, 15 kat fazla B2 vitamini, 9 kat fazla protein ihtiva ediyor. Güç ve zindelik vermesi, solunum, alerjik astım sorunları için tabii bir antibiyotik olması, lezzeti, salataların, mezelerin süsü, çocuklar için eğlenceli bir vitamin hapı olması ürünün en bilinen özellikleridir. Tavuk yumurtası ile yapılan her şey ve pişirme biçimi bıldırcın yumurtası ile aynen yapılabilir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 19 Nisan 2016 22:04
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Haziran 2013       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bıldırcın Yumurtası
Kendisi oldukça küçük ancak içeriği ve beslenmeye faydası çok büyük faydası olan bıldırcın yumurtasının çocuklarda kullanımı git gide artmaktadır. İçermiş olduğu bolca miktarlarda protetin ile çocuklarınızın büyümesine, doku onarımına, zekâya ve de bağışıklık sistemlerinin korunmasına oldukça büyük katkılar sağlamaktadır. Tavuk yumurtasından daha fazla B12 ve demir vitamine sahip olması çocukların büyümesine ve gelişmesine fayda sağlayacaktır. Özellikle iştah problemleri olanların içinde bulundurduğu B1 vitamini ile bu sorunun çözümüne katkı sağlamaktadır. A vitaminleri bakımından da bir hayli zengin olan bıldırcın yumurtası doku onarımı, görme ve benzeri faydalara da sahiptir. Yüksek miktarlarda protein bulundurmasından dolayı kullanım dozuna ve kullanımına dikkat edilmelidir. Kolesterol, kalp ve birçok problemlere neden olabilir fazla kullanımlarında. Böbreklere aşırı yük bindireceğinden 1 yaşından önce çocuklara kesinlikle verilmelidir. Bir diğer özelliği ise astıma iyi gelmektedir ve alerjen reaksiyonların etkilerini azaltır. Bıldırcın yumurtasını hastalıklarınıza karşı kullanmadan önce öncelikle hekiminize danışarak kullanılması gerekmektedir. Bıldırcın yumurtasını açarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise diğer yumurtlardan farklı olarak kabuğu çok incedir bu yüzden ortasından bir delik açılarak bıçak ucuyla oradan yavaş yavaş yumurtanızı açabilirsiniz.
Bıldırcın yumurtasında bulunan vitamin ve mineraller
Ad:  yümurta2.jpg
Gösterim: 22264
Boyut:  41.8 KB


Vitaminler:
  • A vitamini-46,5 IUBıldırcın yumurtasının faydaları nelerdir
  • E vitamini-0,1 mg
  • Riboflavin-0,1 mg
  • Folat-5,8 mcg
  • B12 vitamini- 01,1 mcg
  • Pantothenic- 0,3 mg
  • Chloine-20,7 mg
Mineraller:
  • Kalsiyum-5,6 mg
  • Bıldırcın yumurtasının faydaları nelerdir3Demir-0,2 mg
  • Magnezyum- 1,3 mg
  • Fosfor- 20,1 mg
  • Potasyum- 11,0 mg
  • Sodyum- 12,5 mg
  • Çinko-0,4 mg
Bıldırcın yumurtasının diğer faydaları
  • Derinin rengini düzeltir ve saçların daha gür çıkmasını sağlar
  • İmmum sistemlerini güçlendirerek organların yaşlanmasını önler
  • Hafızayı güçlendirir
  • Kalp kasının güçlenmesini sağlar
  • Kan dolaşımını hızlandırırBıldırcın yumurtasının faydaları nelerdir1
  • Metabolizmanızı korur
  • Tüberküloz, astım ve bronşiti önler
  • Diyabet hastaları için etkindir
  • Sindirim sistemlerini düzenler
  • Cilt lekelerine iyi gelir
Son düzenleyen Safi; 19 Nisan 2016 22:05
bürçe bıldırcın - avatarı
bürçe bıldırcın
Ziyaretçi
1 Ağustos 2013       Mesaj #4
bürçe bıldırcın - avatarı
Ziyaretçi
Bıldırcın yumurtası: Mide ülseri, gastrit gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarının giderilmesinde etkilidir, Kandaki hemoglobin seviyesini arttırarak kansızlığın (anemi) tedavisinde kullanılır, Vücuttaki zehirli maddelerin ve ağır metallerin atılmasını sağlar, Tüberküloz, astım ve şeker hastalığının tedavisine yardım eder, Kansere karşı etkili maddeler içerdiğinden kanser gelişimini dizginleyebilir, Karaciğer ve böbrek taşlarının düşürülmesine yardım eder, Kalp kaslarını güçlendirmeye yardım eder, Cinsel gücü arttırır, ...

Öksürük ve alerjiden kurtulmak için Op.Dr. Aytekin Ertugrul'un tedavi önerisi: Bir adet bıldırcın yumurtasını bir bardağın içine kırıyorsunuz. Bir kaşık balla karıştırıyorsunuz. Çalkalıyorsunuz. Bir bardak süte tamamlıyorsunuz. Süt oda sıcaklığında veya buzdolabından çıkarıldıktan 10 dakika sonra içilecek. 15 gün süreyle sabahları aç karnına bu kürü yapıyorsunuz. Öksürük kalmıyor, alerjik şikayet kalmıyor. ...

Bıldırcın yumurtasının özellikleri nelerdir? Tavuk yumurtasına nazaran 5 kat daha fazla fosfor, 8 kat fazla demir, 9 kat fazla protein, 6 kat fazla B1 vitamini ve 15 kat fazla B2 vitamini içermektedir. Öksürük, astım ve alerjiye karşı en etkili doğal ilaçlardan biridir. İnsan bedenini gençleştirici, kuvvetlendirici ve yüksek derecede afrodizyak etkilidir.
Son düzenleyen Safi; 3 Ağustos 2018 01:07
RealEsra27 - avatarı
RealEsra27
Ziyaretçi
2 Kasım 2013       Mesaj #5
RealEsra27 - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  yümurta3.jpg
Gösterim: 22125
Boyut:  25.7 KB
Tavuk yumurtası ile kıyaslandığında bir hayli yüksek besin değerlerine sahip olan bıldırcın yumurtası toplumumuz tarafından fazla tüketilmeyen bir gıdadır. Tartı hesabı 5 bıldırcın yumurtası 1 tane tavuk yumurtasına bedelken, oysaki faydaları neredeyse onu eşsiz kılmaktadır.

Bıldırcın yumurtasını piyasada uygun fiyata rahatlıkla temin edip, tavuk yumurtası ile pişirilen bütün yemekleri yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra yaygın kullanım, bir bıldırcın yumurtası su bardağına kırılır, üzerine bir kaşık bal katılır ve üstü süt ile tamamlanarak da kullanılması şeklindedir.

Makalemizde bıldırcın yumurtasının faydaları ile ilgili bilinmeyenleri sizler için araştırdık.

İÇERİK
Tavuk yumurtasına oranla 5 kat daha fazla fosfor, 8 kat demir, 9 kat protein içermektedir. Bunlara ilaveten 6 kat fazla B1, 15 kat fazla B2 vitamini, 9 kat fazla protein ihtiva ediyor.

FAYDALARI NELERDİR?
  • Uzmanlar özellikle süt ve balla karıştırıldığında astım, öksürük ve alerjiye şifa olmaktadır. Tabi bir antibiyotiktir.
  • Üst solunum yolları enfeksiyonları uzmanlık alanına girmektedir.
  • Cinsel gücü artırır. ( afrodizyak )
  • İnsana güç ve zindelik verir.
  • Çocuklar için vitamin kapsülleri değerindedir. Bedensel ve zihinsel gelişime yardımcı olur.
  • Çocukların bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve iştahlarını artırdığı belirlenmiştir.
  • Protein açlığının giderilmesine birebirdir.
  • Ameliyat sonrası iyileşmeyi hızlandırır.
Bıldırcın yumurtasının bulunabiliyorsa, özellikle astım için doğal olanları tercih edilmelidir. Doğal yumurtayı yapan bıldırcın özgürdür. Özgür olduğu için de doğadan astımın ilacı olan ot ve tohumları severek tüketmektedir. Halbuki, üretilen bıldırcınlar, yemle beslenmekte olup hür değildirler.

ÖNEMLİ NOT

Bebeklerde, çocuklarda kullanıldığı gibi kullanılmamalıdır. Yani, bebeğiniz en az 3-4 yaşına gelene kadar vermemelisiniz. Bunun sebepleri şunlardır;
Bebeğin böbrekleri erişkinler gibi çalışmadığı için böbrekleri yormaktadır.
Tavuk yumurtasına göre daha yoğun olduğu için, 2 kat daha fazla alerji etkisi yapabilir. Halbuki, bebeğinin bağışıklık sistemi yeteri kadar gelişmemiştir.

Kaynak: saglik-kaynagi.blogspot.com
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 3 Ağustos 2018 01:07
talha bilici - avatarı
talha bilici
Ziyaretçi
9 Şubat 2014       Mesaj #6
talha bilici - avatarı
Ziyaretçi
Bıldırcın Yumurtasının Faydaları
Diğer yumurtalardan daha fazla, proteinlerin yapı taşı olan aminoasit içeren bıldırcın yumurtası, özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
  • Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olan protein deposu bıldırcın yumurtasının, grip ve bronşit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına iyi geldiği kaydedildi. Bıldırcın yumurtasının en doğru tüketilme biçiminin ise rafadan yenmesi olduğu vurgulanarak, çiğ tüketilmemesi önerildi.
  • Öksürük, astım, bronşit, nefes darlığı, mide, karaciğer ve göğüs hastalıkları tedavisinde,
  • Çocukların gelişiminde ve iştahlarının arttırılmasında,
  • Hastaların, ameliyat sonrası çabuk şifa bulmasında,
  • Kansızlık ve anemi tedavisinde, öneriliyor.
  • İnsan bedenini gençleştirici, kuvvetlendirici özelliği yanında yüksek derecede afrodizyak özelliği içerir.
  • Yüksek enerji ve protein içerir.
  • Vitamin ve minarel değeri çok yüksektir.
Son düzenleyen Safi; 19 Nisan 2016 20:54
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
19 Nisan 2016       Mesaj #7
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Ad:  bildircin1.jpg
Gösterim: 20141
Boyut:  42.2 KB
Bıldırcın kuşu

Tavukgiller takımının süiüngiller familyasından eti çok makbul göçücü bir kuştur. Boyu 15 santim kadardır. Avrupa, Orta Asya, Afrika ve Anadolu'da yaşar. Geceleri çok alçaktan uçtukları için ağ kurularak kolayca yakalanırlar. Sırtları kahverengi, gözlerinin etrafı beyaz renkli halkalıdır. Başı koyu kahverengi ve gözlerinin çevresi beyaz halkalıdır. Otlar, tahıl tarlaları ve bodur ağaçlıklı alanlarda gezinerek tohum, kurtçuk ve böceklerle beslenir.

Tombul vücutlu, sırtı pas sarısı çizgili, kirli beyaz karınlı bir kuş. Başı koyu kahverengi ve gözlerinin çevresi beyaz halkalıdır. Otlar, tahıl tarlaları ve bodur ağaçlıklı alanlarda gezinerek tohum, kurtçuk ve böceklerle beslenir. Yuvasını çalılıklar altında eştiği bir çukurda yapar. Sarı kahverengi benekli 7-15 yumurta yumurtlar. Yılda 2-3 defa kuluçkaya yattığı olur. Üç haftada yumurtadan çıkan yavrular, hemen analarının peşlerine takılarak kurtçuk ve böcek yemeye başlarlar. Bıldırcın ürkütülünce koşarak, çalılıklar arasında gizlenerek saklanır. Avrupa bıldırcınları eylül-ekim aylarında Afrika’ya göç ederek kışı geçirir. Mayıs, haziranda tekrar Avrupa’ya dönerler. Gece alçaktan uçarak göç ettiklerinden ağ kurularak rahatlıkla yakalanırlar. Eti çok lezzetlidir

Evcilleştirilen Japonya bıldırcını çiftlikte eti ve yumurtası için kafeslerde beslenir. Amerika ve Avrupa ülkelerinde de yetiştirilmeye başlanmıştır. Bıldırcın yetiştiriciliği Türkiye’de de her geçen gün yaygınlaşmaktadır. 12 haftalık yavrusu yumurtlamaya başlar. Amerikan bıldırcınları Eski Dünya bıldırcınlarından daha iri ve renklidir. Bıldırcınlar avcılar tarafından tüketildiği gibi, tilki, kokarca, gelincik, atmaca, baykuş tarafından da avlanırlar.

Bıldırcın yumurtasının faydalı
Ad:  bildircin.jpg
Gösterim: 25803
Boyut:  18.3 KB

Özellikle bıldırcın yumurtasının sarısında bulunan protein anne sütündeki proteine eş değerdeki tek besin. Ama diğer bir taraftan bıldırcın yumurtası tavuk yumurtasına oranla kat kat daha fazla besin değerine sahip. Hayvansal kaynaklı proteinlerin başında kanatlı kümes hayvanlarının yumurtalarının geldiğini ifade eden uzmanlar hayvansal proteinlerin saladığı yüksek enerjinin yanısıra çocuklardaki bedensel gelişimin daha sağlıklı olarak gerçekleşmesine yardımcı olur.

Bıldırcın yumurtası 5 kat fazla fosfor, 8 kat fazla demir, 6 kat fazla B1, 15 kat fazla B2 vitamini, 9 katfazla protein ihtiva ediyor. Güç ve zindelik vermesi, solunum, alerjik astım sorunları için tabiibir antibiyotik olması, lezzeti, salataların, mezelerin süsü, çocuklar için eğlenceli bir vitamin hapı olması ürünün en bilinen özellikleridir. Tavuk yumurtası ile yapılan her şey ve pişirme biçimi bıldırcın yumurtası ile aynen yapılabilir" dedi.

Bıldırcın Yumurtasının Zararları

Bıldırcın Yumurtasının zararları hakkında söyleyeceğimiz bir kaç önemli konu var. Özellikle böbrek hastaları için zararlıdır. Çiğ yenilmesi kuş gribi ve salmonella hastalıkları açısından sakıncalıdır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

15 Ekim 2015 / Ziyaretçi Cevaplanmış
30 Aralık 2011 / Ziyaretçi Cevaplanmış
18 Aralık 2008 / Ziyaretçi Cevaplanmış
27 Ekim 2011 / _Yağmur_ Taslak Konular
17 Ocak 2012 / _Yağmur_ Taslak Konular